elpa Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Σε έναν DELL M90 (εκτός εγγύησης) μετά από αλλαγή της κάρτας γραφικών (Quatro FX 2500 512MB σε FX3500 512MB) τα ανεμιστηράκια, τόσο της cpu όσο και της gpu δουλεύουν πάντα στο μινιμουμ με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να ανεβαίνουν (σε idle) έως και στους 70+ βαθμούς(εννοήται ότι έγινε και αναβάθμιση του BIOS). Ξαναματαπαραγγέλνω (το είχα κάνει και με την κάρτα) από ebay δυο fans αλλά... το ίδιο. Επειδή όσο καλό είναι το σέρβις της dell εντός εγγύησης, τόσο σε ξυρίζει εκτός (όπως στις περισσότερες μάρκες νομίζω), απευθύνθηκα σε ανεξάρτητο τεχνικό γνωστής αλυσίδας. Μου πρότυνε και μου το έδειξε (ανοιχτός ο υπολογιστής συνδεδεμένος με εξωτερική οθόνη) την μόνιμη σύνδεση των Fans σε μια θύρα usb ώστε να δουλέυουν συνεχώς στο μέγιστο. Μου πρότυνε 2 τρόπους. Ή με κόληση εσωτερικά σε μια θύρα ή να βγάλει καλωδιάκι έξω από το σασί και να το βισματώνω όποτε νομίζω εγώ στη θύρα ώστε να μην επέμβει εσωτερικά στη USB. Λέω να επιλέξω τον πρώτο τρόπο. Ο υπολογιστής έχει αρκετές usb ώστε να μη μου λείψουν και επιπλέον δεν με ενοχλεί ο θόρυβος. Θα λειτουργίσει λέτε η λύση? Εάν έχει κάποιος εμπειρία από κάτι ανάλογο θα εκτιμούσα την άποψή του. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pc_expert Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Παίζει να λειτουργήσει και παίζει και όχι. Κατά την άποψή μου τραβάει πολύ ρεύμα η κάρτα σου και το τροφοδοτικό σου δε θα μπορέσει να την καλύψει την τάση. Γι αυτό και υπολειτουργούν τα Fan σου. Πιστεύω ότι μπορεί να μην επαρκέσει η τάση άν συνδέσεις εξωτερικά με καλώδιο τα fans σε USB. Είπες για 2 fans. Tο κόβω χλωμό. Αν ήταν 1 κάτι μπορούσε να γίνει. Αν το δοκιμάσεις καλύτερος τρόπος είναι ο δεύτερος διότι αν κάτι δεν παέι καλά να υπάρχει επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση άμεσα. Και είναι πολλά αυτά που μπορεί να μην πάνε καλά. . . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpa Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Πρέπει να διευκρυνίσω ότι το μηχάνημα μπορούσε από την αρχή να "σηκώσει" την quatro fx3500 μια και η επιλογή της αρχικής fx2500 ήταν για οικονομικούς λόγους. Τα ανεμιστηράκια (επεξεργαστή και κάρτας) για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν "φόρτσαραν" με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η θερμοκρασία. Το θέμα είναι αν τα 5 volt που θέλει το κάθε ένα (fan) θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη USB που θα συνδεθούν. Και γενικά αν η αλλαγή αυτή μπορεί να δημιουργήσει γενικότερο πρόβλημα στον υπολογιστή. Ξέρω ότι θα αντιμετωπίσω σίγουρα αυξημένο θόρυβο, αλλά αυτό το αποδέχομαι. Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος άλλος το δοκίμασε και τι αποτελέσματα είχε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giorgos09 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Αν το προβλημα ειναι το τροφοδοτικο μπορεις να παρεις ενα universal με περισσοτερα watt. Αυτη την πατεντα θα την εκανα ευχαριστωε και στο δικο μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pc_expert Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Όντως είναι καλή λύση ενός τροφοδοτικού universal με λίγα περισσότερα watt. Η ισχύς καλό είναι να είναι λίγο μεγαλύτερη εφόσον έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ρεύμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpa Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Ο τεχνικός μου έδειξε (δίνοντας ρεύμα με ακροδέκτες από τη usb) στο δικό μου υπολογιστή πως θα δουλεύουν τα ανεμιστηράκια. Αν και ο θόρυβος του μαγαζιού δεν άφηνε να ακουστεί αυτός των fans, ξέρω 'οτι "υπάρχει", είδα όμως την θερμοκρασία να πέφτει και να μένει εξαιρετικά χαμηλά. Εκτός από το θόρυβο θα επηρεαστεί και η αυτονομία του υπολογιστή αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτός σχεδόν πάντα θα δουλέυει με σύνδεση στο δίκτυο (της ΔΕΗ). Το θέμα είναι αν υπάρχει κάτι άλλο που τώρα δεν "βλέπω". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpa Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Προς πληροφόρηση σας ενημερώνω ότι έγινε η σύνδεση των fans εσωτερικά με μια USB και η θεμοκρασία κινήται μεταξύ 20-25 σε idle κατάσταση και μέχρι 35 - 45 σε παιχνίδια (CoD 4). Το βράδυ ο θόρυβος είναι μεγάλος αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα :rolleyes: Καλή Ανάσταση !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.