Προς το περιεχόμενο

δημιουργια χρηστών σε server 2003 για σχολιο

mikroula94

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα σας, θέλω να δώσω δικαιώματα στους χρήστες.έχω κάνει έναν χρήστη και θέλω να συνχρονισω τον φάκελο της επιφανείας εργασίας και τα έγγραφα μου από το pc ώστε όταν αποθηκευει ο χρήστης κάτι να αποθηκεύονται στον server.Και να δώσω στον χρήστη συγκεκριμένο χώρο αποθήκευσης αρχείων στον server.πως γίνετε αυτο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ' αρχήν πες μας αν ο server που έχεις είναι domain controller. Κατά δεύτερον, αρχεία που αποθηκεύονται τοπικά (βλέπε desktop & my documents) σε οποιονδήποτε Η/Υ δεν έχουν σχέση με τον server και άρα δε μεταφέρονται αυτόματα εκεί για αποθήκευση εκτός κι αν ο χρήστης τα αντιγράψει σε δικτυακό φάκελο μόνος του. Αν θες να συγχρονίζονται τοπικά αρχεία σε δικτυακό χώρο μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις διάφορα προγραμματάκια τρίτων που κυκλοφορούν στο net όπως αυτό: http://www.goodsync.com/

Απο το AD στισ ιδιοτητες του χρηστη μπορεις να βαλεις ενα login script και εφοσον θα δημιουργησεις τους εκαστοτε φακεολους στον server με τα καταλληλα δικαιωματα μετα θα πας στο dekstop του χρηστη και θα κανεις redirect to φακελο με τα εγγραφα του χρηστη.

Εχω κανει domain.και εχω δημιουργησει εναν χρηστη δοκιμαστικα.Δε ξερω πολλα απο server,το εχω σαν πτυχιακη και ο καθηγητης μου ειπε οτι θέλει το εξης να κανω:να δωσω καποιο χώρο σε κάθε φοιτητη και οταν μπαινεί στο pc με τον κωδικό του να εχει την δυνατότητα να αποθηκεύει οτι θέλει στο desktop & my documents,ωστε οταν σβίσει το pc τα αρχεία του να ειναι στον server.καταλάβατε?

Έχουμε σε έναν υπολογιστή windows server 2003. Και σε ένα εργαστήριο έχουμε 30 υπολογιστές με win XP.

Θα ήθελα να δώσουμε στον κάθε μαθητή ένα user name και κωδικό και με αυτό να έχει:

1) προσωπικό χώρο για αποθήκευση αρχείων που θα τα βλέπει μόνο αυτός και δε θα σβήνονται

2) προσωπικό desktop με τα δικά του εικονίδια.

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το 1. Όλοι οι υπολογιστές είναι σε δίκτυο μεταξύ τους με γνήσια λειτουργικά και άδειες. Επίσης να συμπληρώσω ότι οι μαθητές είναι γύρω στους 500 και κάθονται ακαθόριστα κάθε φορά σε άλλον υπολογιστή του εργαστηρίου

εχω κανει active directory και εναν δοκιμαστικο χρηστη.

συγνωμη αλλα δεν καταλαβα αυτο που γραφεις.Μηπως μπορεις να μου πεις πως να το βρω στο ιντερνετ για να διαβασω ή να δω εικονες?σε ευχαριστω παντως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...