Προς το περιεχόμενο

Αγορά Toshiba Qosmio από USA

batman3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα!

Καταρχάς, να σας ενημερώσω πως ήδη έχω αναζητήσει και διαβάσει αρκετά παρόμοια θέματα στο forum για αγορές laptop από εξωτερικό.

Όπως αναφέρω και στον τίτλο, τις επόμενες ημέρες σκέφτομαι να αγοράσω ένα laptop το οποίο θα προορίζεται τόσο για απλή καθημερινή χρήση, όσο και σα gaming laptop και επαγγελματική χρήση. Ιδιαίτερα δε, θα το χρησιμοποιώ για δημιουργία και επεξεργασία ήχου και εικόνας.

Έχω καταλήξει στο Toshiba Qosmio X500-Q930X,μοντέλο το οποίο υπάρχει ήδη στην αμερικάνικη αγορά και ακόμη δεν έχει εισαχθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία.

Το συγκεκριμένο κοστίζει 1899$ και περιλαμβάνει 1 έτος εγγύηση, η οποία ισχύει και στην Ελλάδα (έχω ήδη απευθυνθεί στην ελληνική αντιπροσωπεία).

Το laptop θα μου το αγοράσει ο αδερφός μου, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στη Νέα Υόρκη και θα μου το στείλει μαζί με κάποια άλλα έγγραφα που χρειάζομαι εδώ στην Ελλάδα. Έχω υπολογίσει στο περίπου το κόστος αποστολής με τη usps στα 105-130$. Οπότε το κόστος φτάνει στα 2030$ περίπου.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να πληρώσω δασμούς στο τελωνείο, κατά την άφιξη του δέματος. Αν για παράδειγμα πω στον αδερφό μου, μόλις αγοράσει το laptop, να αποκρύψει όλα τα έγγραφα αγοράς του, να "πειράξει" δεόντως τη συσκευασία του, τις ζελατίνες και ότιδήποτε άλλο "προδίδει" πως είναι καινούριο και τον βάλω μέσα στο δέμα να γράψει και ένα δακρύβρεχτο και συγκινητικό σημείωμα του στυλ "αγαπητέ μου αδερφέ, πριν λίγες μέρες αγόρασα ένα ολοκαίνουργιο 17ιντσο MacBook Pro, οπότε το παμπάλαιο Qosmio μου είναι άχρηστο και αντί να το στείλω για ανακύκλωση, σου το χαρίζω σαν δώρο, κλαψ, κλαψ, κλπ...", υπάρχει περίπτωση έστω και μικρή να κληθώ να πληρώσω κερατιάτικα και εκτελωνισμούς;;;

Το κίνητρό μου για αυτή τη μικρή απατεωνιά, είναι τα περίπου 1000€ που γλιτώνω, εάν αγόραζα το ελληνικό Toshiba Qosmio X500-13R (2,400€ κοστίζει), το οποίο έχει και διαφορετικό, λιγότερο ισχυρό επεξεργαστή, άρα είναι και φθηνότερο από ενδεχόμενη μελλοντική εισαγωγή του X500-Q930X.

Και μερικές ερωτήσεις έχοντας ήδη καλυφθεί για θέματα εγγύησης, μετατροπής ρεύματος, πληκτρολογίου στα οποία δε θα συναντήσω κάποιο πρόβλημα:

1) Με το BluRay Player τι γίνεται;Θα μπορώ να βλέπω/επεξεργάζομαι ελληνικά dvd;;;Αν όχι, τι προτείνετε;

2)Υπάρχει κάποια άλλη ασυμβατότητα ελληνικού-αμερικάνικου μοντέλου την οποία δεν έχω υπόψιν μου;

3)Από χρήστες των μοντέλων Qosmio, θα ήθελα μερικά σχόλια για αυτά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά αν κούρασα λόγω μεγέθους του post μου!

Edit: Το μοντέλο που σκέφτομαι να χτυπήσω είναι το εξής: http://www.toshibadirect.com/td/b2c/pdet.to?poid=515364

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

......Σχετικά με το ενδεχόμενο να πληρώσω δασμούς στο τελωνείο, κατά την άφιξη του δέματος. Αν για παράδειγμα πω στον αδερφό μου, μόλις αγοράσει το laptop, να αποκρύψει όλα τα έγγραφα αγοράς του, να "πειράξει" δεόντως τη συσκευασία του, τις ζελατίνες και ότιδήποτε άλλο "προδίδει" πως είναι καινούριο και τον βάλω μέσα στο δέμα να γράψει και ένα δακρύβρεχτο και συγκινητικό σημείωμα του στυλ "αγαπητέ μου αδερφέ, πριν λίγες μέρες αγόρασα ένα ολοκαίνουργιο 17ιντσο MacBook Pro, οπότε το παμπάλαιο Qosmio μου είναι άχρηστο και αντί να το στείλω για ανακύκλωση, σου το χαρίζω σαν δώρο, κλαψ, κλαψ, κλπ...", υπάρχει περίπτωση έστω και μικρή να κληθώ να πληρώσω κερατιάτικα και εκτελωνισμούς;;;........

φίλε μου δεν γνωρίζω να σου απαντήσω επ ακριβώς και σίγουρα αν θα στο σταματήσουν για καινούριο και θα πληρώσεις δασμούς κτλ κτλ.Πιθανότατα όχι αν "πειραχτεί" ανάλογα και φαίνεται σαν μεταχειρισμένο.....αλλά αν κάνετε αυτό το σκηνικό με το σημείωμα που λες είστε άπαιχτοι .....και για να συμπληρώσω την "ελληνική σας σκέψη" θα έβαζα και ένα 50δόλλαρο καρφιτσωμένο στο σημείωμα και θα συμπλήρωνα..."σε περίπτωση που το σταματήσουν στο τελωνείο και σου ζητήσουν τίποτα extra σου στέλνω και 50 να τους τα δώσεις αφού ξέρω ότι δυσκολεύεσαι μικρέ μου ,φτωχέ και ταλαιπωρημένε μου αδερφέ"!!!!! :-D

Thanx για την απάντηση φίλε μου.

Και εγώ ελπίζω να το παραλάβω αναίμακτα, χωρίς τελωνεία και άλλα κερατιάτικα...

Περιμένω γνώμες και από άλλους χρήστες και ελπίζω την Τρίτη του Πασχα να είμαι σε θέση να ξεκινήσω την αγορά.

Με σιγουριά μόνο τελωνειακός μπορεί να σου απαντήσει, αλλά εάν η αποστολή είναι από φυσικό πρόσωπο (και ειδικά Ελληνα και μάλιστα συγγενή σου) δε νομίζω να κληθείς να πληρώσεις δασμούς.

1.Aν το φερει μαζι του ο αδελφος σου,δε θα περασει τελωνιο και δε πρεπει να περασει!

2.Ενα χρονο διεθνης εγγυηση,αλλα η επεκταση της θα ισχυει μονο για Αμερικη!

3.Δεν εχει καμια ασυμβατοτητα σε κανενα επιπεδο!Τους drivers θα τους κατεβαζεις,μονο απο την Αμερικανικη σελιδα της Toshiba!

4.Το BluRay,νωμιζω,οτι ειναι χωρις writer!

5.Tι αλλη απορια εχεις?

Εγώ που πήρα μέσω ebay το DELL XPS L701 17"(i5-9cell battery-backlit keypad-500gb HDD-1GBGPU- πλήρωσα εν τέλει δασμούς.

Το 23% της τιμής που έγραφε το δέμα επάνω.

Το είχα κλείσει με auction στα 750€(μαζί με μεταφορικά) υπολόγισε δλδ..

Με σύμφερε όπως και να έχει η αγορά του,το έχω ήδη απο τις αρχές Ιανουαρίου όταν Ελλάδα πολύ απλά δεν υπήρχε ούτε σαν ...ιδέα.

Βέβαια πλήρωσα δασμούς γιατί ο πωλητής δεν το διακινδύνευε να μην αναγράφει την πραγματική τιμή απο έξω,ώστε να είναι ασφαλισμένο-εξασφαλισμένος.

Οι κίνδυνοι που διατρέχεις είναι οι εξής:

Να στο στείλει με μεταφορική και να στο δασμολογήσουν η ίδια η μεταφ.εταιρεία και να σε σκίσουν.

Αρα τα αμερικάνικα ταχυδρομεία μονόδρομος-->USPS - (The United States Postal Service) kai συγκεκριμένα EXPRESS MAIL να προτιμήσει ο bro σου.

Αν στο αργούν στο τελωνείο θα είναι γιατί πολύ απλά τον παίζουν και κανένας άλλος λόγος.

Αν έρθει στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα το πάρεις πιο γρήγορα ,στης Αθήνας θα κάνει πιο πολύ, λόγω φόρτου εργασίας..λέμε τώρα..

Θα έχεις να κάνεις με το τελωνείο των ΕΛΤΑ και όχι με το τελωνείο των εμπορευμάτων γενικά.Μην μπερδευτείς και το αναζητάς αλλού δλδ.

Να γράψει οτι είναι refurbished είτε να βάλει μια απόδειξη απο έξω της τάξης των 200$ άντε 300$ ωστέ να πληρώσεις λίγα.

Αλλά να πώ και εγώ την "βλακεία" μου..

Απο Αμερική και οχι Dell ή Apple?

Mε την ισοτιμία στο 1,6 κοντά ,τώρα είναι "εγκληματικό" να μην ψωνίζεις προϊόντα made in USA.

Σκέψου το ξανά αν και όπως είπες το έχεις ψάξει..αλλά σκέψου το ξανά.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!

Τελικά το πήρα απόφαση και θα το αγοράσω το μηχάνημα. Λογικά, μέχρι τέλος του μήνα θα το έχω στα χέρια μου, οπότε τότε θα επανέρθω με απαντήσεις σχετικά με το θέμα του τελωνείου!

Καλή Ανάσταση σε όλους!

ΥΓ: @justapstar7: Θα είναι το τρίτο Toshiba που θα περάσει από τα χέρια μου, έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος, οπότε διστάζω να δοκιμάσω Dell ή Apple, αν και αυτά είναι εξίσου καλά.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!

Τελικά το πήρα απόφαση και θα το αγοράσω το μηχάνημα. Λογικά, μέχρι τέλος του μήνα θα το έχω στα χέρια μου, οπότε τότε θα επανέρθω με απαντήσεις σχετικά με το θέμα του τελωνείου!

Καλή Ανάσταση σε όλους!

ΥΓ: @justapstar7: Θα είναι το τρίτο Toshiba που θα περάσει από τα χέρια μου, έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος, οπότε διστάζω να δοκιμάσω Dell ή Apple, αν και αυτά είναι εξίσου καλά.

Αφου θα παρεις απο αμερικη και το qosmio,κοιτα και για cooler,το nzxt cryo lx

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...