Προς το περιεχόμενο

Οι σύγχρονες κάρτες γραφικών κάνουν μόνο για παιχνίδια?

TurricanGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αναβαθμίζοντας πριν κάποιους μήνες εντελώς το pc μου, άφησα πίσω τον Athlon xp3200 και την nvidia Geforce 7800GS AGP (Gigabyte) για να πάω σε σε intel i5 και Geforce GTX 460 PCI-E (MSI). Τα windows που χρησιμοποιώ πια είναι τα 64bit win 7.

Αυτό που παρατήρησα αμέσως είναι ότι οι φωτογραφίες μου δεν φαίνονταν τόσο κρυστάλλινες όσο με την παλιά μου κάρτα με εμφανή προβλήματα απώλειας (για εμένα) χρωματικής πιστότητας. Επίσης πιστεύω ότι το κείμενο μου έχει χάσει επίσης ελαφρά αντίθεση κάνοντας την ανάγνωση λίγο πιο κουραστική από πριν. Όσο και να έπαιξα με τις ρυθμίσεις του monitor και αυτές των windows δεν μπόρεσα να καλυτερέψω παρά μόνο ελαφρά τα πράγματα. Αυτό που έζησα εγώ και συν μια πρόσφατη εμπειρία που είχε κάποιος γνωστός μου όταν προσπάθησε να τρέξει autocad με μια μέσης τιμής κάρτα απο αυτές που αγοράζουμε στα καταστήματα (και είχε και αυτός κάποια κουραστικά προβλήματα ασάφειας) με κάνει να αναρωτιέμαι...Μήπως στις σύγχρονες κάρτες αγοράζουμε πια μόνο γρήγορες GPUs? Έχετε την εντύπωση ότι οι εταιρίες αφήνουν σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα απεικόνισης (παλιά η ATI είχε σε αυτό τα πρωτεία) και επενδύουν μόνο στην ταχύτερη απόκριση στα παιχνίδια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φυσικά και την έχουν αφήσει σε δεύτερη μοίρα... και όχι μόνο για αυτό που λές, αλλα ακόμα και για παιχνίδια, για παράδειγμα απο ΑΤΙ 4890 σε ΑΤΙ 6870 δεν υπήρχε η παραμικρή διαφορά στην ποιότητα... αν και νομίζω οτι αυτό που γράφεις εσυ έχει να κάνει περισσότερο με τις ρυθμίσεις της κάρτας ή της οθόνης και όχι με το αν μπορεί να "βγάλει" όλα τα χρώματα... δοκίμασε μήπως αν αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο συνδέεις την κάρτα να δείς διαφορά (καλύτερο καλώδιο π.χ ?)

Δεν νομιζω να ισχυει αυτο που λες. Μαλλον πρεπει να παιξεις με τις ρυθμισεις της καρτας σου. Δεν ειναι λογικο να απεικονιζει η καινουρια σου καρτα 3d καλυτερα απο την προηγουμενη και στο απλο 1d να μην την παλευει .

Χμμμ δε ξέρω τι να σας πω βρε παιδιά! Η οθόνη μου είναι η Lg L194wt (αρκετά παλιά) συνδεμένη σε DVI και τρέχοντας στη Native ανάλυση (ακριβώς όπως πριν). Δε ξέρω αν έχει θέμα με τη νέα μου κάρτα αλλά ήταν οκ με την παλιά! Ε νοείται ότι χρησιμοποίησα το ίδιο καλώδιο. Άλλους τρόπους συνδεσμολογίας εκτός απο το απλό VGA δεν μου παρέχει το συγκεκριμένο monitor! Θα μπορούσε να ήταν άραγε κάποια αστοχία της MSI υλοποίησης? Δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη στη συγκεκριμένη εταιρία.

Κατεβασε και τους καινουργιους drivers nvidia forceware και παιξε λιγο με αυτα, ισως εχει και optimised η msi στο site της .Αν δεν την εστειλες τελειως την παλια καρτα σου ξαναβαλτην και δοκιμασε απο περιεργεια να δεις .Παντως με την ιδια καρτα σε dual boot xp , 7 και πειραζοντας τις ρυθμισεις ( οσο μπορουσα σε αυτο που ηθελα , με διαφορετικες τελικες τιμες) εχω πετυχει καλυτερο και ελαφρως ευκρινεστερο αποτελεσμα στα xp ,και πιο ξεκουραστο διαβασμα σερφαρισμα.Φυσικα η καρτα υποστηριζεται πληρως και απο τα δυο.Να ειναι placebo , λες ? :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...