Προς το περιεχόμενο

ερωτηση για μια συνδεση σε motherboard

gazp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια καλησπερα, Χριστος ανεστη ;) .Αυτον τον καιρο φτιαχνω ενα desktop pc κομματι-κομματι και ολα πανε καλα μεχρι στιγμης (η τουλαχιστον ετσι νομιζω :lol: :rolleyes: ).Το μονο που μου μενει ακομα να συνδεσω ειναι ενα απο τα καλωδια με τα pins που ξεκινουν απο το μπροστινο μερος του κουτιου και "καρφωνονται" στην αντιστοιχη υποδοχη της motherboard (συγκεκριμενα ειναι η F_AUDIO).Κι εδω ειναι το προβλημα...το καλωδιακι αυτο εχει 2 βυσματα,ενα που γραφει hd audio, και ενα που γραφει AC 97,αλλα η υποδοχη για το βυσμα ειναι μονο για ενα(δεν εχεις την επιλογη δηλαδη να συνδεσεις και τα 2,ειναι η το ενα η το αλλο).Διαβασα το manual της motherboard και λεει οτι απο default η συγκεκριμενη motherboard υποστηριζει το hd audio βυσμα,αλλα εαν το κουτι που εχω αγορασει παρεχει και ενα βυσμα AC 97 τοτε θα πρεπει να ανατρεξει κανεις στο manual του κουτιου (το οποιο εγω δεν εχω) ετσι ωστε να αποφασισει ποιο βυσμα να συνδεσει,ενω και στο internet που εψαξα δεν βρηκα κατι ξεκαθαρο.Οποτε θελω τα φωτα σας σχετικα με το ποιο βυσμα ειναι το σωστο.

Η motherboard ειναι η Gigabyte GA-880GA-UD3H και το κουτι ειναι το Akasa Genesis AK-5004

Σας δινω και τα υπολοιπα specs του συστηματος(αν και δεν νομιζω να χρειαζονται,just in case για να μην χανουμε χρονο με το να με ρωτατε ;) )

PSU: 500 watt

HDD: Seagate Barracuda 7200.12 ST 500 gb sata III

CPU: AMD Phenom II X4 965 3.4ghz

RAM: Corsair XMS 4GB (9-9-9-24)

VGA: Saphire 5850 Xtreme 1gb DDR5

Σας ευχαριστω εκ των προτερων, ευχομαι υγεια σε ολους :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από όσο ξέρω...

To HD_Audio/AC97 το ρυθμίζεις/επιλέγεις από το BIOS και τα "pins" της F_AUDIO "δουλεύουν" όπως τους έχεις πεί εκεί.

Το κουτί σου υποστηρίζει και τις δύο συνδεσμολογίες.

Συνεπώς ξεκίνα από το BIOS και μετά βάλε το κατάλληλο βύσμα στην F_AUDIO.

Με την υποψία ότι μπορεί να μην ήμουν σαφής.

Αν στο BIOS διαλέξεις HD Αudio, συνδέεις το HD Audio βύσμα.

Αν στο BIOS διαλέξεις AC97, συνδέεις το AC97 βύσμα.

παιδια καλησπερα, Χριστος ανεστη ;) .Αυτον τον καιρο φτιαχνω ενα desktop pc κομματι-κομματι και ολα πανε καλα μεχρι στιγμης (η τουλαχιστον ετσι νομιζω :lol: :rolleyes: ).Το μονο που μου μενει ακομα να συνδεσω ειναι ενα απο τα καλωδια με τα pins που ξεκινουν απο το μπροστινο μερος του κουτιου και "καρφωνονται" στην αντιστοιχη υποδοχη της motherboard (συγκεκριμενα ειναι η F_AUDIO).Κι εδω ειναι το προβλημα...το καλωδιακι αυτο εχει 2 βυσματα,ενα που γραφει hd audio, και ενα που γραφει AC 97,αλλα η υποδοχη για το βυσμα ειναι μονο για ενα(δεν εχεις την επιλογη δηλαδη να συνδεσεις και τα 2,ειναι η το ενα η το αλλο).Διαβασα το manual της motherboard και λεει οτι απο default η συγκεκριμενη motherboard υποστηριζει το hd audio βυσμα,αλλα εαν το κουτι που εχω αγορασει παρεχει και ενα βυσμα AC 97 τοτε θα πρεπει να ανατρεξει κανεις στο manual του κουτιου (το οποιο εγω δεν εχω) ετσι ωστε να αποφασισει ποιο βυσμα να συνδεσει,ενω και στο internet που εψαξα δεν βρηκα κατι ξεκαθαρο.Οποτε θελω τα φωτα σας σχετικα με το ποιο βυσμα ειναι το σωστο.

Η motherboard ειναι η Gigabyte GA-880GA-UD3H και το κουτι ειναι το Akasa Genesis AK-5004

Σας δινω και τα υπολοιπα specs του συστηματος(αν και δεν νομιζω να χρειαζονται,just in case για να μην χανουμε χρονο με το να με ρωτατε ;) )

PSU: 500 watt

HDD: Seagate Barracuda 7200.12 ST 500 gb sata III

CPU: AMD Phenom II X4 965 3.4ghz

RAM: Corsair XMS 4GB (9-9-9-24)

VGA: Saphire 5850 Xtreme 1gb DDR5

Σας ευχαριστω εκ των προτερων, ευχομαι υγεια σε ολους :)

Το PC θα ειναι συνδεδεμενο με ηχεια?

Ναι, σε αυτά βάζεις το ένα απο τα δύο. Και το κουτί σου και η μητρική σου υποστηρίζουν και τα δύο. Συνδεσε το HD Audio και πιστεύω θα είσαι μια χαρά. Το AC97 Azalia είναι παλαιωτερη σύνδεση. Αν και δε νομίζω να δεις διαφορά όποιο απο τα δύο και να βάλεις.

Sent from my iPhone using Insomnia

Σας ευχαριστω πολυ ολους :) Αν καταλαβα δηλαδη καλα,συνδεω το hd audio και με το που ανοιγω τον Η/Υ παω κατευθειαν στο bios για να κανω την ρυθμιση?Συγγνωμη,αλλα ειμαι λιγο dummy, δεν εχω ξαναεπιχειρησει να φτιαξω υπολογιστη, και τρεμω και τον ισκιο μου :mrgreen:

Σας ευχαριστω πολυ ολους :) Αν καταλαβα δηλαδη καλα,συνδεω το hd audio και με το που ανοιγω τον Η/Υ παω κατευθειαν στο bios για να κανω την ρυθμιση?Συγγνωμη,αλλα ειμαι λιγο dummy, δεν εχω ξαναεπιχειρησει να φτιαξω υπολογιστη, και τρεμω και τον ισκιο μου :mrgreen:

Μπορει να μη χρειστει καν να κανεις ρύθμιση στο BIOS. Απλά μπες και ελέγξε το.

Και μη φοβάσαι τίποτα. Μια χαρα θα τα πας. Ότι άλλο χρειάζεσαι εδω θα βρεις ότι συμβουλή θες.

Sent from my iPhone using Insomnia

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...