grigoriou Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 και το DVI και το HDMI σε υπερκαλυπτουν απο πλευρας αναλυσης εικονας. η διαφορα ειναι στο οτι το HDMI μεταφερει ΚΑΙ ηχο. αρα με ενα καλωδιο τα δινεις ολα. ενω με το DVI, που μεταφερει μονο εικονα, πρεπει να εχεις και ξεχωριστο/α καλωδιο/α για τον ηχο. γλυτωνεις καλωδια δλδ!! τακτοποιημενα και νοικοκυρεμενα, ολα σε ενα....!!!!!! Xμμ καλο αλλα ποντιακο Οπως ειπα και λιγο πιο πανω, για ηχο δε συζηταμε, ειναι out of the question. Αφου για ηχο υπαρχουν τα speakers(ηχεια) τα οποια συνδεονται οπως ξερεις ειτε στην onboard καρτα ηχου ειτε στην pci... Eκτος αν μιλας αποκλειστικα για monitor με ενσωματομενα ηχεια. γιατι ως τωρα τι ειχες?hdmi se hdmi με ανταπτορα.η dvi se dvi απλα??d sub σε dsub? Ξεχασες και το d-sub σε dvi με ανταπτορα Dvi σε dvi ειχα φυσικα, και εδω και λιγες βδομαδες εβαλα dvi σε hdmi, που ειναι και πολυ βολικο. Απο τη μικρη/μεγαλη εμβελεια γιατι σε χασαμε? Πόσο ακομα θα περιμενω για να λαβω τα φωτα σου?
cabdik Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 ποιο ακριβως εννοεις ποντιακο? αφου σου εξηγησα το λογο υπαρξης του HDMI! οταν μπορεις με 2 καλωδια hdmi (θα σου εξηγησω γιατι 2) να εχεις και ηχο (5,1-7,1) και εικονα σε home cinema και τηλεοραση αντιστοιχα, που ειναι το παραξενο? ξερεις ποσα καλωδια θελεις για να τα βαλεις ανεξαρτητα? τα 2 HDMI που ανεφερα πανε ως εξης VGA->HDMI->HomeCinema AMP->HDMI-> TV (αν κανω καπου λαθος, ας με διορθωσει καποιος)
poulinos Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Xμμ καλο αλλα ποντιακο Οπως ειπα και λιγο πιο πανω, για ηχο δε συζηταμε, ειναι out of the question. Αφου για ηχο υπαρχουν τα speakers(ηχεια) τα οποια συνδεονται οπως ξερεις ειτε στην onboard καρτα ηχου ειτε στην pci... Eκτος αν μιλας αποκλειστικα για monitor με ενσωματομενα ηχεια. Ξεχασες και το d-sub σε dvi με ανταπτορα Dvi σε dvi ειχα φυσικα, και εδω και λιγες βδομαδες εβαλα dvi σε hdmi, που ειναι και πολυ βολικο. Απο τη μικρη/μεγαλη εμβελεια γιατι σε χασαμε? Πόσο ακομα θα περιμενω για να λαβω τα φωτα σου? δεν το εχω ξεχασει το αλλο θεμα σου.απλα η βδομαδα ηταν δυσκολη.το βραδακι θα δεις απαντηση.
tailas Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Και όμωε έγινε το θαύμα και η οθόνη μου δεν βρήσκει τo hdmi μου, κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω.Από DVI τα δείχνει κανωνικά και απο HDMi μου λεεί ότι δεν υπάρχει σήμα! Τι να είναι άραγε?
paulchro Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Και όμωε έγινε το θαύμα και η οθόνη μου δεν βρήσκει τo hdmi μου, κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω.Από DVI τα δείχνει κανωνικά και απο HDMi μου λεεί ότι δεν υπάρχει σήμα! Τι να είναι άραγε? Ειναι οτι δεν εχεις βαλει να βλεπει την συνδεση με το hdmi σαν 1η οθονη. Ειμαι 99.9% σιγουρος!
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 και μηπως η οθονη εχει και αυτη επιλογη η κανει auto scan αναμεσα στα βυσματα(οθονη,tv) δεν ξερω τι εχεις βαλει.
grigoriou Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 ποιο ακριβως εννοεις ποντιακο? αφου σου εξηγησα το λογο υπαρξης του HDMI! οταν μπορεις με 2 καλωδια hdmi (θα σου εξηγησω γιατι 2) να εχεις και ηχο (5,1-7,1) και εικονα σε home cinema και τηλεοραση αντιστοιχα, που ειναι το παραξενο? ξερεις ποσα καλωδια θελεις για να τα βαλεις ανεξαρτητα? Nαι μου το εξηγησες αλλα το γνωριζα ηδη, το hdmi μεταφερει ηχο και εικονα αλλα, οπως κι εγω σου εξηγησα με τη σειρα μου, αυτη η λειτουργια ειναι αχρηστη για τα desktop μας, αφου για τον ηχο χρησιμοποιουμε ειτε speakers(ηχεια) ειτε την onboard καρτα ηχου. Το hdmi συνεπως χρησιμευει μονο σε htpc.
tailas Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Είμαι λίγο άσχετος..έχω οθόνη που είναι monitor και tv και κάνεις επιλογή μεταξύ τον dvi,tv και μιας εξόδου που είναι για scart.Μετά έχει ακόμα ΑV,component και HDMI 1,HDMI 2 που όταν βάζω το καλώδιο το φέρνει μαζί με τις άλλες 3 πάνω. paulchro αγορίνα αυτό που λές πώς γίνετε?
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 το pc σου λογικα θα καταλαβει μονο του οτι θα βγει απο την hdmi ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ TV.θα επρεπε να ορισεις να βγει απο dvd kai hdmi αν εκανες clone και ειχες και τις 2 οθονες πανω.το hdmi συνηθως ειναι σαν Plug and play.στην tv θα πρεπει να διαλεξεις την σωστη hdmi.και καλο ειναι πριν ξεκινησεις το pc να την εχεις διαλεξει. κανονικα και μετα να το κανεις παιζει αλλα το λεω για να τσεκαρουμε κατι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.