zaqxsw Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Καλημέρα και χρόνια πολλά. Έχω αγοράσει πρόσφατα το Acer Aspire Revo 3610 http://www.amazon.com/Acer-Aspire-REVO-R3610-U9012-Ultra-slim/dp/B002QQ3VE8 και έχω εγκαταστήσει win7 Ultimate 32bit Θα ήθελα να ρωτήσω ποιος είναι ο ιδανικός συνδυασμός player (και τι ρυθμίσεις κάνω στον player)+driver για να παίξει σωστά χωρίς σπασίματα 720p. Υπάρχει δυνατότητα να αναπαράγει σωστά και χωρίς σπασίματα 1080p? Ακόμα υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να μετατρέπει τα 1080p σε 720p εύκολα-γρήγορα ώστε να είναι σε θέση να τα αναπαράγει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Καλημέρα. Ο υπολογιστής σου διαθέτει το NVIDIA ION τσιπ γραφικών, το οποίο μπορεί να αναλάβει μόνο του τον φόρτο της αποκωδικοποίησης ενός video 1080p τύπου H.264, αντί για τον κεντρικό επεξεργαστή, μέσω της τεχνολογίας DXVA. Αρκεί να χρησιμοποιήσεις έναν κατάλληλο video player που να εκμεταλλεύεται αυτήν τη δυνατότητα. Δύο δωρεάν players, αρκετά δημοφιλείς στην κοινότητα του Insomnia, που μπορούν να την εκμεταλλευτούν είναι οι MPC-HC και VLC. Δοκίμασε για αρχή με αυτούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zaqxsw Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Με vlc είχα τρομερά σπασίματα – κολλήματα στα 1080p. Με media player classic κάπως καλύτερα αλλά κα πάλι δεν μπορείς να δεις OK το 1080p. Τον MPC-HC δεν τον έχω δοκιμάσει θα τεσταρω και θα ποστάρω. Σε γενικές γραμμές πάντως με την ION έπρεπε κανονικά να τα παίζει οκ τα 1080p? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macabre_sunsets Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Έχεις ενεργοποιημένο το Aero; Εάν ναι, δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις το XBMC και να δεις μια ταινία μέσω αυτού. Ειδικά εάν έχεις τον υπολογιστή μόνο για ταινίες, νομίζω πως είναι "must" αυτό το πρόγραμμα (προσωπική γνώμη πάντα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Με vlc είχα τρομερά σπασίματα – κολλήματα στα 1080p. Με media player classic κάπως καλύτερα αλλά κα πάλι δεν μπορείς να δεις OK το 1080p. Τον MPC-HC δεν τον έχω δοκιμάσει θα τεσταρω και θα ποστάρω. Ο VLC πρόσθεσε σχετικά πρόσφατα υποστήριξη DXVA decoding. Μήπως δοκίμασες με παλιότερη έκδοση; Ο απλός MPC δεν υποστήριζε ποτέ DXVA decoding, αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες διαφορές του με τον διάδοχό του, τον MPC-HC. Σε γενικές γραμμές πάντως με την ION έπρεπε κανονικά να τα παίζει οκ τα 1080p? Ναι, υπό την προϋπόθεση που ανέφερα παραπάνω: Να χρησιμοποιήσεις πρόγραμμα που να εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα της κάρτας γραφικών σου για αποκωδικοποίηση του video. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zaqxsw Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Τον τελευταίο VLC τον δοκίμασα αλλά με tpt. Kάνει πάνω από 40sec να φορτώσει. To MPC λογικά χρησιμοποιεί την ION γιατί η cpu μένει στο 25-30% αλλά στα 1080 είναι σαν slow motion. Η Nvidia κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε βγάλει κάποιον player? To MPC που έχω είναι αυτό εδώ: http://www.free-codecs.com/download/k_lite_mega_codec_pack.htm Εσύ λες αυτό έτσι? http://mpc-hc.sourceforge.net/ ή είναι το ίδιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Τον τελευταίο VLC τον δοκίμασα αλλά με tpt. Kάνει πάνω από 40sec να φορτώσει. Δεν είναι φυσιολογική τόση καθυστέρηση. Μήπως σου πετάει ένα μηνυματάκι μαζί με μία μπάρα προόδου που αναφέρει κάτι σαν "font caching"; Αυτό γίνεται μία φορά μόνο. Αν το αφήσεις να ολοκληρωθεί, στην επόμενη εκτέλεση του VLC δεν επανεμφανίζεται. To MPC λογικά χρησιμοποιεί την ION γιατί η cpu μένει στο 25-30% αλλά στα 1080 είναι σαν slow motion. Δεν είναι ικανό κριτήριο αυτό, γιατί η CPU σου λόγω 2 πυρήνων + hyperthreading εμφανίζεται στο λειτουργικό σύστημα ως 4 λογικοί επεξεργαστές. 25% CPU usage σημαίνει πως ο ένας από αυτούς τους 4 λειτουργεί στο 100% και δεν ξέρω αν οι προγραμματιστές του MPC τον έχουν φτιάξει αρκετά multithreaded ώστε να εκμεταλλεύεται παραπάνω από έναν πυρήνες. Η Nvidia κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε βγάλει κάποιον player? Νομίζω είχε βγάλει έναν τέτοιο, αλλά σε συνεργασία με τρίτη εταιρεία λογισμικού και ήταν demo/shareware ή κάτι τέτοιο; Δεν είμαι σίγουρος, θα σε γελάσω. To MPC που έχω είναι αυτό εδώ:http://www.free-codecs.com/download/k_lite_mega_codec_pack.htm Εσύ λες αυτό έτσι? http://mpc-hc.sourceforge.net/ ή είναι το ίδιο? Το πρώτο που μου δείχνεις είναι codec pack που περιέχει τρεις players: Τον παλιό MPC και δύο εκδόσεις του MPC-HC, μια πολύ παλιά (1.2.1008.0) και μία σχετικά πρόσφατη (1.5.0.2827). Δεν ξέρω ποια από τις τρεις σετάρεται να ανοίγει αυτόματα τα αρχεία video, δεν χρησιμοποιώ codec packs, τα αποφεύγω γενικώς και το ίδιο προτείνω να κάνουν και όλοι όσοι με ρωτούν. Δοκίμασε με ένα φρέσκο SVN build του MPC-HC από το site xvidvideo.ru: http://www.xvidvideo.ru/media-player-classic-home-cinema-x86-x64/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Havik Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δοκίμασε τον Splayer και στις επιλογές Display επέλεξε Quality mode και ενεργοιπήσε και το gpu Acceleration, δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις! καθώς κάνεις εγκατάσταση επέλεξε portable για να μην γεμίζεις με @@ σε περίπτωση που δεν σου κάνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Μπορείς να δοκιμάσεις και τον Kmplayer.Υποστηρίζει και αυτός το dxva.Για να το ενεργοποιήσεις, μπορείς να δεις οδηγίες εδώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zaqxsw Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Σας ευχαριστώ όλους, τελικά το πρόβλημα ήταν το aero Ακόμα υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να μετατρέπει τα 1080p σε 720p εύκολα-γρήγορα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Σας ευχαριστώ όλους, τελικά το πρόβλημα ήταν το aero Ακόμα υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να μετατρέπει τα 1080p σε 720p εύκολα-γρήγορα? Το aero sε τέτοια συστήματα μόνο μπελάδες προσθέτει. Για την ερώτηση σου η απάντηση είναι: Ναι, υπάρχουν (ripbot, automkv, megui, xmedia recode, format factory) και Όχι, δεν είναι γρήγοροι, ιδίως αν θέλεις να κάνεις την μετατροπή στο συγκεκριμένο μηχανάκι. Αφού δεν θέλεις 1080p να επιλέγεις μόνο τα 720p. Θα τα έχεις και πιο γρήγορα (λόγω μεγέθους). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.