Προς το περιεχόμενο

Ανάκτηση χαμένου αρχείου word (doc) από USB stick μαρκας busbi

sisyfosed

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Έχω το εξής πρόβλημα,και χρειάζομαι άμεσα μία λύση:

H αδερφή μου έχει την τελική της εργασία η οποία πρέπει να παραδοθεί αύριο,και είχε σήμερα το εξής πρόβλημα.

Στον Μαc της σχολής της,τελείωσε την εργασία,την αποθήκευσε απευθείας στο USB stick και στη συνέχεια το αφαίρεσε με eject από τον public mac.Μετά από 5 λεπτά θέλοντας να προσθέσει κάτι ακόμα,τοποθέτησε ξανα το stick και είδε ότι δεν μπορεί να ανοίξει το usb(Not readable etc...).

Δεν μπόρεσε να κάνει retrieve,παρόλο που πήγε σε applestores,διάφορα άλλα μαγαζιά με υπολογιστές και δυστυχώς δεν είχε κόπια ούτε στον σκληρό της δίσκο...

Υπάρχει καμμιά λύση για να ανακτήσουμε το αρχείο?

Υ.Γ:Ο υπεύθυνος του δικτύου της σχολής βρήκε κάποια αρχεία τα οποία όμως είναι corrupted και δεν ανοίγονται απο κάποιο pc/mac ή αν κάποια ανοίγει,εμφανίζει κάποια περίεργα σύμβολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δύο πράγματα συμβαίνουν συνήθως αν δεν αναγνωρίζεται καθόλου το stick. Ή τα τίναξε ο controller ή τα τίναξε η μνήμη. Πρέπει να δώσεις περισσότερες πληροφορίες πάντως.

Σε κάθε περίπτωση από την στιγμή που τα αρχεία είναι σημαντικά απευθύνσου σε κάποια εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης δεδομένων.

Αυτη τη στιγμή μου έστειλε με mail όλα τα αρχεία που μπόρεσαν να ανακτήσουν απο τη σχολή,αλλά δυστυχώς είτε κάποια δεν ανοίγουν είτε εμφανίζουν ακατανόητους χαρακτήρες.

Μπορώ να τα στείλω με mail αν νομιζεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι.

Θα το ψάξω για αυτές τις εταιρείες.

Ευχαριστώ

Έχεις να προτείνεις κάποια?

Όχι. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να συνεργαστώ με κάποια.

Μία που έχω δει να αναφέρεται συχνά είναι η DataLabs. Χωρίς να έχω, επαναλαμβάνω, προσωπική άποψη για την δουλειά τους.

Φίλε δοκίμασε μήπως μπορέσεις να σώσεις τίποτα με το active file recovery..!

Και μην διαγράψεις η μην αντιγράψεις απολύτως τίποτα στο στικακι γιατί αλλιώς και σε εταιρία να τα στείλεις, δεν θα μπορέσουν να κάνουν κάτι...

Και κρατάτε βρε παιδιά ένα back up σε τέτοια αρχεία... :fear:

Δεν υπάρχουν πολλά πράμματα να γίνουν, από home users. Aν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, το ν' απευθυνθείτε σε εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης δεδομένων, είναι το καλύτερο, όπως είπε κι ο firewalker. Bear in mind ότι μιλάμε για σοβαρά ποσά, που σε γενικές γραμμές ξεκινάνε περίπου από 200€, η μέση τελική ταρίφα στην πράξη ανέρχεται συνήθως σε μισό χιλιάρικο (...αν και μιας κι αυτό εξαρτάται κι απ' το μέγεθος του μέσου, όπως και το είδος κατασκευής - πράγματα που συνολικά σημαίνουν ότι για ένα φλασάκι ίσως να είναι λιγότερο τσουχτερό το χαράτσι), και ανάλογα με την περίπτωση, αγγίζεται το χιλιάρικο στο χαλαρό (συνήθως για ευμεγέθεις μηχανικούς δίσκους με προβλήματα στον μηχανισμό κεφαλών, το μοτέρ, τα platters κλπ), και ενδέχεται να φτάσει μέχρι και κάποιες χιλιάδες......

Το θέμα είναι ότι αφ' ενός οι περισσότερες σχετικές εταιρίες έχουν ήδη υιοθετήσει πολιτική "τζαμπέ διάγνωσης/εκτίμησης ανάκτησης", ενώ παλαιότερα ακόμη και αυτήν την πλήρωνες - κι αφ' ετέρου έχουν εμφανιστεί αρκετές στο προσκήνιο.

Πρώτη, παλιότερη, και ίσως ( ; ) και καλύτερη, είναι η www.tictac.gr

Yπάρχει και η www.anaktisis.gr, η Datalabs που ανέφερε ο fire, η Oktabit - και γενικά αν βάλεις στο Google "data recovery services" και φιλτράρεις από τις επιλογές "αποτελέσματα από Ελλάδα" και "αποτελέσματα στα Ελληνικά", θα βρεις καμμιά 10αριά πιστεύω. Μετά βουρ στα τηλέφωνα, για αναφορά του προβλήματος, και ερώτηση περί τιμολογιακής πολιτικής - κυρίως για την προαναφερθείσα δωρεάν διάγνωση, αλλά και για την πιθανή χρέωση της πιθανής ανάκτησης της εργασίας.

Προσωπική εμπειρία με σχετικές εταιρίες, δεν έχω. Kαι δύσκολα θα βρείτε γνώμες, καθώς σε αυτές συνήθως απευθύνονται εταιρίες, κι όχι homes users (κυρίως λόγω του κόστους των υπηρεσιών). Άρα you (and your sis) are on your own.

...αν τα προαναφερθέντα ποσά σας έκαναν να γελάσετε και να πείτε "χα-χα, ω ρε πλάκα που έχει τούτος 'δω...! Βρε αν τα 'χαμε, τα δίναμε στον καθηγητή για να περάσει την αδερφή μου χωρίς εργασία", τότε είτε δοκιμάζετε το Active File Recovery (shareware που η demo version που παρέχει το site του μπορεί απλά να δει τα περιεχόμενα του μέσου, αλλά όχι να προβεί σε ανάκτηση των, μεχρί εσείς να προβείτε στην αγορά του. Υπάρχει βέβαια all over The Web και σπασμένο, σε τορεντάδικα/γουαρεζάδικα...), είτε κάποιο Linux-based "live CD" (σιντάκι απ' το οποίο θα μπουτάρετε, που περιέχει μια διανομή Linux, μέσω της οποίας ίσως μπορέσετε να δείτε τα περιεχόμενα του stick και να τ' αντιγράψετε. Just google for "live cd", και ακολουθήστε οδηγίες για να το φτιάξετε....).

Με δεδομένο ότι ήδη άτομο κατάφερε ν' ανακτήσει αρχεία, αλλά βγαίνανε corrupted, είναι αλήθεια ότι δεν έχετε πολλές ελπίδες με τις παραπάνω DYI σοφτγουερικές προτάσεις. It's worth a shot πάντως. Με πρώτη και καλύτερη την επιλογή του Active File Recovery (εδώ ένας οδηγός για τη χρήση του).

*...αφήνω και μια επιφύλαξη για την σοφτγουερική λύση, γιατί δνε ξέρω αν τυχόν το φλασάκι είναι σε "Μακάδικο" σύστημα αρχείων - όπως και δεν ξέρω αν AFR ή Linux μπορούν να διαβάσουν τέτοια φορμάτ.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...