Αλέκος_ Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Καλησπέρα σε όλους! Συγγνώμη για τον ασαφή τίτλο του μηνύματος, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι πιο εύστοχο. Έχω κάποιες βασικές γνώσεις (παιδικές θα έλεγα) στον προγραμματισμό, αλλά το χάνω σε λεπτομέρειες. Υπάρχει η δυνατότητα στη VB Access 2003 να φτιάξω μια "γενική" μακροεντολή η οποία να λειτουργεί σε μια φόρμα αν συμφαίνει κάποιο συμβάν; Συγκεκριμένα θέλω να εμφανίζεται ένα msgbox όταν το listcount ενός listbox είναι μηδέν (0). Επειδή έχω πολλά στοιχεία ελέγχου που επηρεάζουν τις τιμές της λίστας, δε θέλω σε κάθε ένα από αυτά να προσθέσω τον κώδικα του τύπου: if mylist.listtxount=0 Then Msgbox "my message" else ..... end if αλλά θέλω να φτιάξω αυτόν τον κώδικα και να λειτουργεί όποτε το listcount είναι μηδέν. Γίνεται αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tmark Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Θα πρέπει να φτιάξεις μια μέθοδο ή οποία θα κάνει τον έλεγχο του listbox items count και αν είναι 0 να εμφανίζει μύνημα. Αυτή την μέθοδο αφού την κάνεις θα την βάλεις σε κάποιο event της φόρμας, μάλλον στο form load, έτσι ώστε να γίνεται συνέχεια έλεγχος.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλέκος_ Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Θα πρέπει να φτιάξεις μια μέθοδο ή οποία θα κάνει τον έλεγχο του listbox items count και αν είναι 0 να εμφανίζει μύνημα. Αυτή την μέθοδο αφού την κάνεις θα την βάλεις σε κάποιο event της φόρμας, μάλλον στο form load, έτσι ώστε να γίνεται συνέχεια έλεγχος.. Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, αλλά δεν κατάλαβα τι πρέπει να κάνω ακριβώς. Δεν γνωρίζω θεωρητικές έννοιες και έτσι δεν κατάλαωα τι εννοείς με τον όρο 'μέθοδο'. Θα βάλω δηλαδή μέσα στο form_load κώδικα που θα λέει: if mylist.listcount=0 then msgbox.... else... end if και αυτό είναι όλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tmark Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μπορείς λίγο να μου πεις ποια events έχει το control Listbox? Αν δεν ξέρεις πως τα βλέπεις μπορώ να σου πω που να πας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλέκος_ Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μπορείς λίγο να μου πεις ποια events έχει το control Listbox? Αν δεν ξέρεις πως τα βλέπεις μπορώ να σου πω που να πας. Τι εννοείς events? Είναι τα onclick, onmouseover κλπ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tmark Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Ναι αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλέκος_ Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Ναι αυτά. οκ, δεν ήξερα ότι τα λένε events μόνο το dbclick έχει, το οποίο φιλτράρει τη φόρμα βάσει της εγγραφής που επιλέγω από τη λίστα αυτή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.