poscaman Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Καλημέρα, Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη Θέλω να στήσω ένα τηλεφωνικό κέντρο βασισμένο στο Asterisk. Διαθέτω μια ISDN γραμμή και μια PSTN. Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς χρειάζομαι από πλευράς hardware, αλλά δε βγάζω άκρη. Έχω καταλάβει μέχρι τώρα 2 πράγματα. Χρειάζομαι IP-τηλέφωνα. Σε διαφορετική περίπτωση το να συνδέσω κανονικές συσκευές αυξάνει πολύ το κόστος. Χρειάζομαι "καπως" να φέρνω τις 2 γραμμές στον υπολογιστή(sic) Αυτό το "κάπως" είναι που με μπερδεύει. Μπορώ ας πούμε να χρησιμοποιήσω ένα ISDN και ένα PSTN modem? Η πρέπει να αγοράσω κάποια συγκεκριμένη PCI κάρτα, οι οποιες βλέπω ξεκινάνε από καμμιά 200ριά ευρω... Αυτα τα ολίγα για αρχή. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leonidas_fs Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Το θές για προσωπική χρήση ή για δουλειά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μικρή εταιρεία 5 ατόμων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leonidas_fs Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 κοιταξε να δείς.. Επειδή εδω και ενα μήνα εχω στήσει ενα call center 6 ατόμων(μόνος μου ) Δοκίμασα διάφορες "φθηνές λύσεις" και είχα διάφορα θέματα ( κακή ποιότητα γραμμής και χίλια 2) . Τελικά κατέληξα ( και οχι μονο εγω αλλα και πολλές εταιρίες εξωτερικού που απευθύνθηκα) οτι το καλύτερο hardware για asterisk είναι: 1) Server Hp Proliant ( οπωσδήποτε να είναι Hp Proliant ο server! ) 2)Χρειάζεσαι PRI γραμμές. ( Primary λέγονται) Θα ζητήσεις απο έναν πάροχο ( ΟΤΕ,ΤΕΛΛΑΣ κτλ) να σου πεί κόστος για τις γραμμές αυτές. Η κάθε PRI (γραμμή) έχει 30 γραμμές. 2 PRI 60 γραμμές. (Άρα με 2 PRI θα μπορείς να έχει 60 γραμμές να παίρνεις- δέχεσαι 60 τηλεφωνήματα ταυτόχρονα.) 3)Χρειάζεσαι PRI ( κάρτες). Η καλύτερη κάρτα για asterisk είναι η Sangoma. ( είναι λίγο ακριβή αλλα είναι η καλύτερη. Πίστεψε με. Είχα αγοράσει μια OpenVox κάρτα ( άλλη εταιρία) και είχα πρόβλημα στην γραμμή. 4) χρειάζεσαι IP τηλέφωνα. Τα καλύτερα του είδους ( για asterisk παντα) είναι τα Yealink. Θα δώσεις λίγο παραπάνω λεφτά στην αρχή αλλα πίστεψε με αξίζει. Η ποιότητα γραμμής πρέπει να είναι άποψη και αυτό δυστηχώς έχει ενα κόστος. Περρισότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις και σε αυτό το σιτε www.allvoip.gr (Ειναι καλά παιδια εμένα με βοήθησαν αρκετα!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σου... Ήσουν κατατοπιστικότατος. Θα ψάξω περισσότερο αυτά που μου είπες, όμως θέλω να μου πεις περίπου το κόστος αυτών που παρέθεσες, γιατί μου φαίνεται είναι απαγορευτικά υψηλό για την περίπτωση μου.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
crossfiregr1 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μπορείς να πας πολύ πιο φθηνά. Μέ ενα απλό Pcακι με καρτές isdn ή Pstn και όσα ipφωνα θες... δοκιμασμένη λύση με καλη ποιότητα ήχου και πολύ φθηνά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leonidas_fs Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Η κάρτα PRI ( PCI Sangoma ) κάνει κοντά 900 €. Ο server κάνει γύρω στα 1500 € . μετα είναι το κόστος του IP τηλεφώνου. Είναι λίγο ακριβά αλλα τα δίνεις 1 φορά και ΤΕΛΟΣ! Πραγματικά αξίζει τα λεφτά. Αν θές να κάνεις εξερχόμενες κλήσεις ( να καλείς κόσμο ) ΠΡΕΠΕΙ να έχεις πολύ καλή ποιότητα ήχου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leonidas_fs Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Φίλε εαν θέλεις να στήσεις επαγγελματικό call center θα πρέπει να δώσεις κάποια χρήματα παραπάνω. Σοβαρά στο λεω. Το call center το μόνο που παρέχει είναι "φωνή". Ε πρέπει ρε παιδί μου αυτη η φωνή να είναι γαμάτη! Με την OpenVox είχα προβλήματα. ( Διακοπές στην γραμμή ) Με το που πήρα την Sangoma ( μου την σύστησε η εταιρία Goautodial η οποία είναι κολοσσός στο Asterisk ) η γραμμή ηταν πεντακάθαρη!! Αν θέλεις στείλε μου σε pm τι σκοπεύεις να κάνεις με το call center για να σου πω αν χρειάζεται να δώσεις χρήματα η οχι..Εχω εμπειρία με call center διοτι πριν απο αυτό που δουλεύω τώρα , δούλευα και παλιότερα για 3 χρόνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Σε ευχαριστώ και πάλι, σου στελνω και ΡΜ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.