Thanowar Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Πριν 3-4 βδομάδες εμφανίστηκε ένα πρόβλημα με τον εξωτερικό μου δίσκο(Western Digital My Passport). Είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή, το φωτάκι του είναι αναμμένο, είναι ζεστός, αλλά δεν εμφανίζεται στο "Ο Υπολογιστής μου". Τον έβαλα σε 2 υπολογιστές, έναν με Windows XP και έναν με Windows 7, αλλά και στου δυο το ίδιο πρόβλημα.Δοκίμασα, επίσης, άλλο καλώδιο USB, όμως το πρόβλημα συνεχίζει.Παραθέτω και κάποιες εικόνες... ¨Ηθελα να ανεβάσω και κάποιες άλλες, αλλά για κάποιο λόγο δεν ανέβαιναν...
PCharon Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Το να δοκιμάσεις άλλο καλώδιο USB σε περίπτωση που το δικό του έχει χαλάσει, δεν είναι 100% βέβαιο πως θα βοηθήσει, επειδή με αυτούς τους δίσκους έπαιζε "περιέργεια" με τη συμβατότητα στο καλώδιο. Αυτό το λέω εννοώντας πως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να φταίει το καλώδιο, αλλά είναι δύσκολο να το επιβεβαιώσεις με αυτό το τρόπο. Στη περίπτωσή σου, επειδή βλέπω πως ο δίσκος φαίνεται ως hardware στα Windows πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσεις αν είναι βλάβη επιφανείας δίσκου (bad sectors) ή συστήματος αρχείων (πχ κακή αποσύνδεση). Για το σκοπό αυτό κατεβάζεις ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων, πχ Active File Recovery (από το site, δε πειράζει αν είναι δοκιμαστική έκδοση, εσύ θες να δεις τουλάχιστον αν μπορεί να διαβάσει το δίσκο) και προσπαθείς να κάνεις Quick Scan στο δίσκο. Αν δε το κάνει, τότε ή το καλώδιο φταίει (τότε βρίσκεις άλλο καλώδιο) ή ο εσωτερικός αντάπτορας SATA>USB τα έπαιξε για κάποιο λόγο (τότε πρέπει να βγάλεις το δίσκο και να τον βάλεις σε άλλο αντάπτορα για να τον δεις) ή έχει πάθει βλάβη ο δίσκος πχ η πλακέτα (τρέχα γύρευε) ή από πέσιμο (πάλι τρέχα γύρευε). Κρίνοντας από την αδυναμία του διαγνωστικού να επικοινωνήσει με το δίσκο, φοβάμαι πως είσαι σε κακή περίπτωση.
washcloud Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Αν είσαι εντός εγγύησης και δεν βλέπει τα περιεχόμενα του δίσκου το AFR που είπε ο PCharon, κααι σε νοιάζει περισσότερο ο δίσκος παρά τα δεδομένα, γύρνα τον στο σημείο αγοράς για αντικατάσταση. Αν είτε σε νοιάζουν πιο πολύ τα δεδομένα από τη δυνατότητα αντικατάστασης ή αν έχει λήξει η εγγύηση, πες και βλέπουμε.
dhmak Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 .αμώ το σόϊ του, έχω τον WD My Passport Essential 1TB και πρίν δυό βδομάδες αντέγραφα κάποια αρχεία απο τον φορητό μου (στην Αθήνα) στον δίσκο, στο διάστημα της αντιγραφής το μετάνιωσα και πάτησα Άκυρο, μετά πατάω Ασφαλής αποσύνδεση (συνήθως τον βγάζω κατευθείαν) αλλα μου έλεγε οτι δέν γίνεται γιατί ήταν απασχολημένος κάτι τέτειο και τότε είχα την φαεινή ιδέα να κάνω Αποσύνδεση απο τα Windows, τί τό θελα ο μάπας. Μετά πάω να συνδέσω τον δίσκο στον σταθερό μου (στο Μεσολόγγι) για να πάρω τα αρχεία που είχαν γραφτεί και παρατηρώ, ότι: το λαμπάκι του δίσκου αναβει, φαίνεται για λίγα δευτερόλεπτα στην Διαχείριση συσκευών των Windows και αυτό ήταν όλο. Στην USB θύρα που τον σύνδεσα (στον σταθερό) συνδέω συχνά-πυκνά διάφορες συσκευες, χωρίς να παρατηρώ κάποιο πρόβλημα, τον δίσκο γιατί δεν τον αναγνώριζε ;;
dhmak Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Τί εννοείς washcloud, οτι είναι ελλατωματικοί ;; PCharon ξανασύνδεσα τον δίσκο, το λαμπάκι είναι αναμένο αλλα διστυχώς, τώρα ο δίσκος ούτε στο disk management ούτε στο device management εμφανίζεται, άφαντος, πουθενά.
PCharon Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μάλλον εννοεί πως το να μη κάνεις "νόμιμη" αποσύνδεση του δίσκου δεν είναι λόγος για να πάθει κάτι το hardware. Αυτό που σου συνέβη λογικά δε μπορεί να είναι αιτία να χαλάσει το δίσκο, μόνο το σύστημα αρχείων (έχω κι εγώ τέτοιο δίσκο, παλιότερο μοντέλο και μου έχει συμβεί ακριβώς το ίδιο, πάντως ο δίσκος δεν έπαθε κάτι). Είσαι σίγουρος πως την έχει ακούσει ο δίσκος και δεν είναι μόνο το σύστημα αρχείων; Στο disk management δεν τον εμφανίζει πια όταν τον συνδέεις;
dhmak Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Παίδες καλημέρα, ξαναγύρισα στην Αθήνα ξανασύνδεσα τον δίσκο στον DELL 1720 μου και ξανασυμπεριφέρεται κανονικότατα, τον βλέπω, έχω πρόσβαση στα αρχεία, μπορώ να τα διαβάσω και γενικότερα δίχνει να μήν έχει κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να μου πείτε / Πάει το μυαλό σας πουθενά, γιατί στον σταθερό μου ήταν σάν πεθαμένος ;; Στην USB θύρα (hub με εξωτερική τροφοδοσία) που τον σύνδεσα (στον σταθερό) συνδέω συχνά-πυκνά διάφορες συσκευες, χωρίς να παρατηρώ κάποιο πρόβλημα, τον δίσκο γιατί δεν τον αναγνώριζε ;;
LouCi4er Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Αυτο που ειπε ο washcloud ειναι νομος.Αν κατι εκει που δεν δουλευε αρχισει να δουλευει,απλα μην ψαξεις ποτε να βρεις γιατι δεν δουλευε.Οχι τπτ αλλο αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις το γιατι ουτε με σφαιρες.Τον χρονο σου θα χασεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.