az1 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 γεια σας παιδια,ειμαι στα προθυρα νευρικης κρισης αλλα ας τα παρουμε απο την αρχη...οπως ειχα γραψει σε αλλο θεμα που ειχα ανοιξει ενω τεσταρα με prime 95 το pc της υπογραφης μου το οποιο ειχε υποστει ενα μικρο o/c απο τα 2,4 στα 2,7 αλλαζωντας μονο το fsb και το τονιζω μην πειραζοντας ρευματα καθολου μετα απο 10 λεπτα cpu stress το pc εκλεισε και δεν ξαναανοιξε-δεν λειτουργουσαν καν οι ανεμιστηρες,ηταν εντελως νεκρο.αφου το συζυτησαμε και εδω στο forum καταληξαμε πως εφταιγε τροφοδοτικο και μητρικη και οντως ετσι ητανε.τα εστειλα στο e-shop και μου αντκαταστησανε και τα δυο,μητρικη μου στειλανε το ιδιο μοντελο και τροφοδοτικο μετα απο πιστωση ποσου πηρα ενα thermaltake 600,τα εβαλλα πανω και ο υπολογιστης ανοιξε και εδω και 10 μερες λειτουργουσε μια χαρα.σημερα αφου εκανα ενα o/c στον επεξεργαστη και τον πηγα απο τα 2,4 στα 3,1 αλλαζωντας παλι το fsb και δινωντας ελαχιστο επιπλεον ρευμα μονο σε αυτον και το ξανατονιζω ΕΛΑΧΙΣΤΟ εβαλλα και παλι prime 95 να δω σταθεροτητα και θερμοκρασιες...ολλα πηγαιναν καλα για κανα δεκαλεπτο και ξαφνικα ο υπολογιστης κλεινει και νεκρωνει και δεν ξαναανοιξε.εγινε αυτο ακριβως που ειχε γινει και την πρωτη φορα,τα ιδια ακριβως συμπτωματα και βαζω στοιχημα οτι και παλι εχει καει σιγουρα η μητρικη και πολυ πιθανον και το τροφοδοτικο και ρωταω τωρα...γιατιιιιιιι???????τι γινεται?????φταιει το τροφοδοτικο και δεν μπορει να αντεξει το φορτιο με αποτελεσμα να καιγεται και να περνει και την μητρικη μαζι του??παει το μυαλο μου επισης οτι μπορει να ειναι και καποιο προβλημα του συγκεκριμμενου μοντελου της μητρικης,εσεις τι πιστευετε???περιμενω αποψεις και γνωμες οποιος μπορει και ξερει.ευχαριστω προκαταβολικα!α και προτου μου το προτεινετε clear cmos ηταν το πρωτο πραγμα που εκανα!
Thanos1972 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Ε εισαι γκαντεμης τελικα.μπας και σου εστειλαν την ιδια μητρικη πισω?ποσο λιγο ρευμα του εδωσες?
Dbzakias2 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 τι το θες το oc; και αν θες oc τοσο πολυ πηγαινε σιγα σιγα (καθε βδομαδα θα ανεβαζεις 0.2 Ghz).εχεις σκεφτει οτι μαλλον φταιει το prime 95;
filip123go Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Είχα παρόμοιο πρόβλημα με AMD PHENOM X6... 3 τροφοδοτικά κάψανε τα "τσακάλια" του eshop μέχρι να βρουν τι φταίει..! Τελικά, όπως υποψιάζεσαι κ εσύ πιο πάνω, δεν αρκούσε το τροφοδοτικό και μόλις ζητούσε λίγο παραπάνω ρεύμα το μηχάνημα, καιγόταν (μόνο το τροφοδοτικό στην δικιά μου περίπτωση)
az1 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Ε εισαι γκαντεμης τελικα.μπας και σου εστειλαν την ιδια μητρικη πισω?ποσο λιγο ρευμα του εδωσες? δεν ειμαι γκαντεμης...ειμαι οοοοο γκαντεμης!!!αυτο για την ιδια μητρικη δεν αποκλειεται καθολου...δεν θυμαμαι ακριβως,ηταν 1.275 και το πηγα 1.280 κατι τετοιο. τι το θες το oc; και αν θες oc τοσο πολυ πηγαινε σιγα σιγα (καθε βδομαδα θα ανεβαζεις 0.2 Ghz).εχεις σκεφτει οτι μαλλον φταιει το prime 95; ελλα ντε,τι το θελω ο ........ακας,με ποιον τροπο να φταιει το prime 95???ενα απλο cpu stress ειναι..δηλαδη αν το πλακωνω στις εφαρμογες και στρεσσαρεται ο επεξεργαστης θα φοβαμαι μηπως καει???
Rn. Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 με 0,005 απο 2,4 σε 3,1 να ειναι σταθερος ο υπολογιστης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ το λιγοτερο 0,025.εισαι σιγουρος οτι ειναι καμενα?εκανες clear cmos?επεισης δεν ξερω γιατι αλλα βγαλε το καλωδιο απο το τροφοδοτικο ανοιξε τον διακοπτη του και ξανακλειστον και ξανανοιξε τον (μια φωρα μου ειχε φτιαξει ετσι σε εναν παλιοτερο υπολογιστη)επεισης μυριζει καμενο?
az1 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Είχα παρόμοιο πρόβλημα με AMD PHENOM X6... 3 τροφοδοτικά κάψανε τα "τσακάλια" του eshop μέχρι να βρουν τι φταίει..! Τελικά, όπως υποψιάζεσαι κ εσύ πιο πάνω, δεν αρκούσε το τροφοδοτικό και μόλις ζητούσε λίγο παραπάνω ρεύμα το μηχάνημα, καιγόταν (μόνο το τροφοδοτικό στην δικιά μου περίπτωση) 600watt psu ειναι υπεραρκετα για τετοιο o/c εχω την εντυπωση,αλλα πες οτι δεν ειναι σου θυμιζω οτι την πρωτη φορα που καηκε το συστημα το psu ηταν 750watt thermaltake...ουτε τοτε δεν ηταν αρκετα???δεν μπορει κατι αλλο ειναι.. με 0,005 απο 2,4 σε 3,1 να ειναι σταθερος ο υπολογιστης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ το λιγοτερο 0,025.εισαι σιγουρος οτι ειναι καμενα?εκανες clear cmos?επεισης δεν ξερω γιατι αλλα βγαλε το καλωδιο απο το τροφοδοτικο ανοιξε τον διακοπτη του και ξανακλειστον και ξανανοιξε τον (μια φωρα μου ειχε φτιαξει ετσι σε εναν παλιοτερο υπολογιστη)επεισης μυριζει καμενο? ειναι σιγουρα καμμενο κατι γιατι εκεινη την στιγμη κατι μυρισε...clearcmos ναι εκανα.αυτο με το καλωδιο θα το κανω αλλα δεν το πολυ βρισκω πιθανον.
Rn. Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 δεν εχει σημασια το 600αρι η 750αρι η 1000 για τετοιου ειδους oc νομιζω οτιδηποτε πανς απο 350 κανει(εδω εγω εχω 400αρι )εκτος και εαν εισαι τιγκα σε αλλα πραγματα.η μητρικη εισαι σιγουρος οτι εχει καει?
11demian111 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 δεν υποψιαζεται κανεις καποιο προβλημα στην πριζα ή κατι παρομοιο?αφου ειναι και το τροφοδοτικο και η μητρικη καινουρια,δεν γινεται να φταει ο υπολογιστης αποκλειστικα
Thanos1972 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να δανειστεις κανενα αλλο τροφοδοτικο(εκτος e-shop) και να το κουμπωσεις πανω να δεις τι γινετε εκει.
JohnVani18 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να δανειστεις κανενα αλλο τροφοδοτικο(εκτος e-shop) και να το κουμπωσεις πανω να δεις τι γινετε εκει. Και να αφήσεις τις συχνότητες ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!
ice25 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 στην προκειμένη περίπτωση το e-shop δεν φταίει πουθενά και κακός αναφέρετε...αντιθέτως χάρη σου έκανε που τα δέχτηκε πίσω στην εγγύηση.
az1 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 στην προκειμένη περίπτωση το e-shop δεν φταίει πουθενά και κακός αναφέρετε...αντιθέτως χάρη σου έκανε που τα δέχτηκε πίσω στην εγγύηση. ?????????????ειπα εγω οτι φταιει πουθενα το e-shop?????????
ice25 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 άσχετο αν ξεκουμπώσεις το τροφοδοτικό απο το pc και βραχυκυκλώσεις το πράσινο καλώδιο με κάποιο απο τα μαύρα παίρνει μπρος το τροφοδοτικό? αυτο που σου παν να βγάλεις την πρίζα και να πατισεις να πάρει μπρος το pc το δοκίμασες? πολλά τρωφοδοτικα το θέλουν για να κάνουν reset όταν κλείνουν για προστασία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.