Προς το περιεχόμενο

Δεν ανάβει το pc

farfan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα ένα παλιό pc που χρησιμοποιούσα μόνο για internet ή κανένα απλό προγραμματάκι.Πριν λίγο καιρό αναγκάστηκα να του αλλάξω μητρική αφού η παλιά κάηκε αλλά από τότε είχα ένα πρόβλημα.Όταν πάταγα να ανοίξει το pc αν και η μονάδα ξεκίναγε να δουλεύει, δεν μου έδινε έξοδο στην οθόνη.Σαν να μην είναι συνδεδεμένη η οθόνη στο pc(έχω ελέγξει τα καλώδια και είναι εντάξει).

Από τότε για να ανοίξω το pc πρέπει να το ανοιγοκλείσω από το κουμπί της κεντρικής μονάδας πολλές φορές μέχρι να μου δώσει έξοδο στην οθόνη.

Τι μπορεί να φταίει και τι θα πρέπει να κάνω;Η κατάσταση όλο και χειροτερεύει όσο περνάει ο καιρός,σήμερα για μισή ώρα το άναβα και το έσβηνα ώσπου να ανοίξει και η οθόνη.

Δημοσ.

1)Δες αν ακουμπαει καλα η καρτα γραφικων στην μητρικη..ποια καρτα γραφικων εχεις...

2οταν λες να ανοίξει η οθόνη εννοεις να βρει σημα?

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών ετοιμάζεται να παραδώσει πνεύμα. Το είχα πάθει πριν κάτι μήνες και δεν τη γλίτωσα.

μια απο τα ίδια και εμένα πρίν 1 χρόνο...

Δημοσ.

1)Δες αν ακουμπαει καλα η καρτα γραφικων στην μητρικη..ποια καρτα γραφικων εχεις...

2οταν λες να ανοίξει η οθόνη εννοεις να βρει σημα?

Καλά ακουμπάει την έχω ελέγξει πολλές φορές.Είναι η GF 6600.

Ναι δεν δίνει σήμα η κεντρική μονάδα στην οθόνη.

Η κάρτα γραφικών ετοιμάζεται να παραδώσει πνεύμα. Το είχα πάθει πριν κάτι μήνες και δεν τη γλίτωσα.

μια απο τα ίδια και εμένα πρίν 1 χρόνο...

Δηλαδή αν αλλάξω κάρτα γραφικών θα γλιτώσω επιτέλους από αυτή την ταλαιπωρία;Και άντε να βρω καμιά φθηνή agp τώρα...

Δημοσ.

έχω εγώ μια 5200 αν ενδιαφέρεσαι :P ..

On topic τώρα..

Δοκίμασε να κάνεις απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση τους driver της κάρτας.

Επίσης, αν μπορείς βάλε την κάρτα σε άλλο pc και δες αν σου κάνει το ίδιο..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σήμερα πήρα από ένα παιδί μια μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών αλλά και πάλι εξακολουθεί να μου κάνει το ίδιο πρόβλημα.Το pc δουλεύει αλλά δεν μου δίνει σήμα στην οθόνη.

Τι άλλο μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Πολύ πιθανόν να έχει πρόβλημα η μητρική αλλα ειπες οτι την άλλαξες.... Δεν δοκιμάζεις και ενα αλλο τροφοδοτικό μήπως τα έχει παίξει και αυτο αν και δεν νομίζώ

Δημοσ.

Ειπε οτι αλαξε μητρικη αλλα οχι γιατι ειχε το ιδιο προβλημα... Κατι απο τα παρακατω ειναι: 1) Καθιστεριμενη μητρικη 2) Αδεια μπαταρια cmos 3) Βρωμιες στο socket 4) Μικρο τροφοδοτικο και το εβαλες πολυ/βαρη hardware... Μνημη δεν πιστευω να ειναι.... μαλον μπαταρια....

Δημοσ.

αμα κανει τα κλασσικα beep κοιτα στο site της μητρικης για το τι παει να πει το καθενα

αν οχι υπαρχουν πολλα και διαφορα

κοιτα αμα η μητρικη υποστηριζει τα dimms ram που εχεις (και για dual ch)

Κοιτα αμα καθονται καλα στην βαση τους

κοιτα μηπως δεν υποστηριζει cas της μνημης (σπανιο αλλα εχει τυχει σε μενα)

η cpu μπορει by default oc σε αυτη την μητρικη (clear cmos )

η καρτα γραφικων δεν φταιει διοτι θα ακουγες τα γνωστα beep

κοιτα αμα ξεχασες να συνδεσεις κανα rail στην μητρικη ακομη και δεν περνει το σωστο ρευμα η cpu

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα γιατί τώρα που τα έπαιξε και το laptop έμεινα χωρίς pc.

Πως μπορώ να ελένξω τα τμήματα του pc που λειτουργούν κανονικά ώστε να βρω που είναι το πρόβλημα και να το αντικαταστήσω;

Δημοσ.

memtest εκανες που σου ειπε ο filip;

Αν βγάλεις τις μνήμες ακούγονται κάποια beep;

Δες επίσης στην μητρική πλακέτα μήπως υπάρχουν φουσκωμένοι πυκνωτές όπως στη φωτο πιο κατω.

post-95265-0-88823600-1316538005_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...