Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι δεν εννοω αυτο. Οι λογοι ειναι αλλοι..Φυσικα και στο Ios Και wm αλλαζουν πιο αραια τις συσκευες τους..Και ειναι πολυ λογικο..Διοτι αυτα τα δυο λειτουργικα διαθετουν καθε χρονο ελαχιστες συσκευες και δεν υπαρχουν δεκαδες επιλογες οπως τo android(και τα wm να εχουν σταματησει να διαθετουν συσκευες πολυ παραπανω απο χρονο ετσι? Και χωρις καμια ενδειξη για κατι νεο) .

Και μια διαπιστωση , πως οι περισσοτεροι χρηστες wp-wm10 εχουν ηδη μεταβει σε android-iphone και απλα κρατουν τα <<παλια>> τους Lumia σαν δευτερες συσκευες και οσοι τις εχουν παροπλίσει απλα τις ανοιγουν που και που για κανα Update και για να βλεπουν την ομορφη επιφανεια εργασιας και να αναπολουν..δεν υπαρχει λογος ομως να τις προσμετρησουμε αυτες..

Δεν θα αρνηθεί κανείς ότι πολύς κόσμος φεύγει από την πλατφόρμα, (κυρίως λόγω έλλειψης συσκευών) αλλά αυτό που λες μπορεί κάλλιστα να ειπωθεί και για τις υπόλοιπες πλατφόρμες. Η λογική μου πάντως μου λέει ότι για να έχουν κοντά σε αυτό το ποσοστό τα τρία λειτουργικά, είναι αποτέλεσμα της χρήσης που γίνεται σε ένα κινητό και σερφαρίσματος στο διαδίκτυο και όχι από απλά ενός update. Έτσι και αλλιώς το συγκεκριμένο site μετράει το μέγεθος ενός Λ.Σ βάσει της επισκεψιμότητας των χρηστών σε διάφορα sites.

• Απαντ. 12,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως ρε μάγκες, όλα καλά. Ένα hard reset χρειάστηκα να κάνω και μια πληροφορία για τον coc browser. Με τις μπούρδες που λέτε (μπούρδες δεν ήταν εξαρχής, η επανάληψη όμως τα κάνει μπούρδες) δεν βρήκα ούτε το ένα, ούτε το άλλο αφού το θέμα έχει γίνει κατάντια με 150 σελίδες γενικού φιλοσοφικού ενδιαφέροντος μπούρδες.

Μπράβο μας, σας και μη χειρότερα.

Σωστός :D

Αν θες κάτι να βοηθήσω στείλε μήνυμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Pano, εγώ δεν μιλάω για market share αλλά για internet traffic. Το android πχ μπορεί να έχει πλέον κάπου στο 85% τις αγοράς αλλά είναι κάπου στο 70% σε internet traffic, προφανώς γιατί οι χρήστες του αλλάζουν πολύ πιο συχνά συσκευές εν σχέση με τις άλλες δυο πλατφόρμες. Με απλά λόγια οι χρηστές του android είναι κοντά στους 70 ανα100 και όχι 85 ανά 100 όπως δείχνουν οι πωλήσεις. Οι λόγοι είναι πολλοί που συμβαίνει αυτό, αλλά δεν είναι της ώρας να το αναλύσουμε.

https://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=8&qpcustomd=1

Οπως σωστα λες, αλλο το market share που αφορα πωλησεις τελευταιου τετραμηνου και αλλο το internet traffic που αφορα γενικοτερα ποσα κινητα κυκλοφορουν.

Μπορει τα τελευταια τετραμηνα τα wp να μην πουλανε και να εχουν <0.5% market share, αλλα δεν σημαινει οτι εξαφανιστηκαν τα προηγουμενα κινητα οπως αυτα που εχουμε εμεις και κανουμε χρηση, οποτε ειναι λογικο το internet traffic να ειναι πιο πανω.

Τωρα γιατι το κινητεχει 70% internet traffic, ενω εχει 85% market share; Για 2 βασικους λογους:

α) στο internet traffic περιλαμβανονται και τα tablet, οπου το android εχει χαμηλοτερη διεισδυση/market share σε σχεση με τα κινητα και για χρονια το ipad ηταν κυριαρχο.

β) οι χρηστες ios κανουν συμφωνα με μελετες μεγαλυτερη χρηση internet απο τον μεσο χρηστη ανδροειδων και wp. Αυτο συμβαινει γιατι εχουν κατα κανονα πιο γρηγορες συσκευες(αρα ειναι πιο πιθανο να την χρησιμοποιουν παραπανω) και εχουν συνηθως και μεγαλυτερα συμβολαια data, μιας και εχουν αγορασει ακριβοτερο κινητα.

Αυτος αλλωστε ηταν ο λογος που ακομα και οταν τα windows phone ηταν στα πανω τους και ειχαν πχ 4-5% market share, δεν ειχαν τοσο internet traffic, αλλα χαμηλοτερο.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 2
Δημοσ.

Aυτό με το Android σε tablet νομίζω δεν ισχύει με κανένα τρόπο.

Έχει βρωμίσει ο τόπος τα τελευταία 3+ χρόνια με φτηνιάρικα-φτηνά-μέτρια-ακριβά ανδροειδή, κάθε σπίτι με πιτσιρίκι έχει κι από ένα για "παρκάρισμα" (βγαίνεις για φαγητό σε "οικογενειακό" μαγαζί και είναι όλα αποχαυνωμένα είτε στο κινητό του γονιού είτε στο tablet πια).

Ok, τα ipad δημιούργησαν μια δυναμική στην αρχή, αλλά έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, πιστεύω.

• Like 3
Δημοσ.

Έχει βρωμίσει ο τόπος τα τελευταία 3+ χρόνια με φτηνιάρικα-φτηνά-μέτρια-ακριβά ανδροειδή, κάθε σπίτι με πιτσιρίκι έχει κι από ένα για "παρκάρισμα" (βγαίνεις για φαγητό σε "οικογενειακό" μαγαζί και είναι όλα αποχαυνωμένα είτε στο κινητό του γονιού είτε στο tablet πια).

Ok, τα ipad δημιούργησαν μια δυναμική στην αρχή, αλλά έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, πιστεύω.

Φυσικα και ισχυει:

τα android tablet δεν εχουν 85% market share στις πωλησεις οπως εχουν τα κινητα .

Eχουν μικροτερο market share απο 85%, γυρω στο 60% νομιζω ειναι στα tablet.

Οποτε αυτο επηρεαζει το συνολικο internet traffic που δεν γινεται να ειναι 85% απο την στιγμη που περιελαμβανονται και τα tablet.

Επισης ειναι και αυτο που λες:

αρκετα android tablets εχουν δωθει σε παιδια κλπ σαν παιχνιδομηχανες, οποτε ειναι λογικο να κανουν μικροτερο internet traffic.

• Like 2
Δημοσ.

Πολυ σωστη σκεψη γενικοτερα, απλα  εχω την εντυπωση πως ειδικα στα android tablets ξεθωριαζει η μπογια τους, αυτο βλεπω και διαβαζω γενικοτερα..

Αντε κανουν για κανα παιδακι να παιζει εκει περα. Δεν καταλαβαινω την χρησιμοτητα τους για εναν μαθητη λυκειου-φοιτητη και ενηλικα γενικοτερα..Windows tablets ειναι θεωρω η χρυση τομη για ψυχαγωγια και δουλεια...Λιγο πιο οικονομικα να ηταν μοναχα..

• Like 2
Δημοσ.

Πολυ σωστη σκεψη γενικοτερα, απλα εχω την εντυπωση πως ειδικα στα android tablets ξεθωριαζει η μπογια τους, αυτο βλεπω και διαβαζω γενικοτερα..

Αντε κανουν για κανα παιδακι να παιζει εκει περα. Δεν καταλαβαινω την χρησιμοτητα τους για εναν μαθητη λυκειου-φοιτητη και ενηλικα γενικοτερα..Windows tablets ειναι θεωρω η χρυση τομη για ψυχαγωγια και δουλεια...Λιγο πιο οικονομικα να ηταν μοναχα..

Κατά την άποψη μου τα android tablets, ειδικότερα αυτά των 7' η 8' είναι πολύ καλά ως ebook readers, αλλά ως εκεί. Το android είναι πολύ καλό λειτουργικό στα κινητά, αλλά σε μεγαλύτερες οθόνες δεν έχει να προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
  • Like 3
Δημοσ.

Μετα από ολιγοημερη δοκιμη το παρατησα το android και ξαναγυρισα στο 640.

Καλη συσκευή με καλες καμερες μπαταρια και απιστευτη οθονη είναι το j5 

αλλα αυτή η ευκολια και πρακτικοτητα που σου δινουν τα windows δεν υπαρχει.

Δεν θελω να βιαστουν μερικοι να πουν ότι είναι θεμα συσκευης δεν κρινω ταχυτητα ανοιγματος εφαρμογών.

Για δευτερο τηλεφωνο καλο είναι.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν θελω να βιαστουν μερικοι να πουν ότι είναι θεμα συσκευης δεν κρινω ταχυτητα ανοιγματος εφαρμογών.

εγω θυσιαζομαι παντως κ στο κανω τραμπα με ενα 730 πενα

• Like 1
Δημοσ.

Καθε φυσιολογικός άνθρωπος αυτό θα έκανε.

Κ δεν είναι σωστό γιατί ηταν υπέρ του 640 , αλλά γιατί ηταν καθαρά επιλογή σου.

Εγω προσωπικά δεν πάω π.χ. Apple k Samsung, να μου χάριζαν,θα τα έστελνα αδιάβαστα , ή πώληση ή χάρισμα.

Το android για κάποιους θα ειναι επιλογή ανάγκης .κ - ( παύλα) !!! :)

• Like 2
Δημοσ.

Καθε φυσιολογικός άνθρωπος αυτό θα έκανε.

Κ δεν είναι σωστό γιατί ηταν υπέρ του 640 , αλλά γιατί ηταν καθαρά επιλογή σου.

Εγω προσωπικά δεν πάω π.χ. Apple k Samsung, να μου χάριζαν,θα τα έστελνα αδιάβαστα , ή πώληση ή χάρισμα.

Το android για κάποιους θα ειναι επιλογή ανάγκης .κ - ( παύλα) !!! :)

+1

Ακριβως, ο καθενας κραταει/επιλεγει αυτο που του αρεσει/βολευει.

Μπορει μονο ενα πολυ μικρο ποσοστο να επιλεγει wp και η αγορα να τους εχει γυρισει την πλατη, αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα για καποιον που τον βολευουν περισσοτερο (ή οτι πρεπει και αυτος να παρει αυτο που προτιμανε οι περισσοτεροι).

• Like 5
Δημοσ.

Ειναι απολυτως σεβαστη η αποψη σου και η επιλογη σου...

Και ειλικρινα ελπιζω να βρισκεις συσκευες με το λειτουργικο που σε εξυπηρετει και στο μελλον..

• Like 1
Δημοσ.

+1

Ακριβως, ο καθενας κραταει/επιλεγει αυτο που του αρεσει/βολευει.

Μπορει μονο ενα πολυ μικρο ποσοστο να επιλεγει wp και η αγορα να τους εχει γυρισει την πλατη, αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα για καποιον που τον βολευουν περισσοτερο (ή οτι πρεπει και αυτος να παρει αυτο που προτιμανε οι περισσοτεροι).

Πολύ σωστή η παρατήρηση, θα ήθελα να προσθέσω πάντως, αν κάποιος θέλει να συνεχίσει με windows και έχει λίγα λεφτά στην άκρη αν αγοράσετέ το Lumia 950 XL (idol 4 pro , HP Elite X3 κτλ) θα δείτε πολύ μεγάλη διαφορά από τα ποιο αδύνατα κινητά. Προσωπικά διακρίνω αρκετή διαφορά στην απόκριση εν σχέση με το άλλο μου κινητό το Lumia 640 XL και κυρίως δεν υπάρχει το forced closed εφαρμογών όπως facebook και messenger, λόγω extra ram βεβαίως.

• Like 1
Δημοσ.

εγω θυσιαζομαι παντως κ στο κανω τραμπα με ενα 730 πενα

Να προτεινες κανα 650 ναι. 

Το 730 είναι παλιο ουτε εγγυηση ουτε τιποτα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...