EGRANEROE Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Καλησπέρα παιδιά! Είμαι κάτοχος ενός toshiba satellite a500-1gh που το πήρα για την δουλειά (κυρίως για office suite και browsing) με μέσω χρόνο λειτουργίας τις 8 ώρες. Τελευταία που άρχισα να το παίρνω και στο σπίτι (για file downloading) παρατηρώ το εξής παράξενο: Μέχρι τις 3πμ που είμαι στο laptop όλα δουλεύουν ρολόι, το πρωί κατά τις 9πμ που ξανακοιτάω το laptop έχει πετάξει μία bsod και γράφει κάτι τύπου: your hardware has prevented the system from crashing down... Βέβαια πρόσφατα χρησιμοποίησα το genius driver για να κάνω update σε όλους τους drivers του laptop δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Επίσης σκέφτηκα να κάνω bios update και όντως παρατήρησα ότι εκεί που η bsod εμφανιζόταν κάθε μέρα σταμάτησε να εμφανίζεται για 2 μέρες. Όμως χθες πάλι το έκανε και σήμερα πάλι τα ίδια. Το κουλό είναι πως το laptop είναι ανοιχτό όλη μέρα και ποτέ μα ποτέ δεν μου πέταξε bsod όσο δούλευα σε αυτό παρά μόνο αργά το βράδυ όσο κοιμόμουν. Επίσης παλιότερα που το άνοιγα μόνο τις 8 ώρες στην δουλειά επίσης κανένα πρόβλημα.
SPANK Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Από οτι κατάλαβα το αφήνεις ανοιχτό και ολο το βράδυ οταν κοιμάσαι και σου πετάει την μπλέ οθόνη, το καλύτερο θα ήταν αν μπορείς να βγάλεις μια photo να δούμε ακριβώς το σφάλμα. Απο την αλλη πριν χρησιμοποιήσεις το drivers genius ειχες προβλήματα η εμφανίστηκαν αμέσως μετα ? Κατέβασε και το coretemp να δούμε και θερμοκρασίες στον επεξεργαστή.
EGRANEROE Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Από οτι κατάλαβα το αφήνεις ανοιχτό και ολο το βράδυ οταν κοιμάσαι και σου πετάει την μπλέ οθόνη, το καλύτερο θα ήταν αν μπορείς να βγάλεις μια photo να δούμε ακριβώς το σφάλμα. Απο την αλλη πριν χρησιμοποιήσεις το drivers genius ειχες προβλήματα η εμφανίστηκαν αμέσως μετα ? Κατέβασε και το coretemp να δούμε και θερμοκρασίες στον επεξεργαστή. Ναι ακριβώς αυτό συμβαίνει. Ok όταν το ξαναβγάλει θα το βγάλω μία φωτο. Δεν ξέρω απλά τις τελευταίες 10 μέρες αφήνω το λάπτοπ ανοικτό τόσες ώρες πριν το είχα μόνο 8 ώρες ανοιχτό οπότε δεν μπορώ να πω αν παίζει κάτι με το driver genius. Αλλά ναι παλιότερα που είχα τους drivers από το site της toshiba δεν είχα κάποιο πρόβλημα.. Αλλά γενικά είναι λογικό να έχουν πρόβλημα οι drivers; Γενικά δεν πρέπει να έχουμε τους πιο updated drivers στο pc μας;
filip123go Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Γενικά δεν πρέπει να έχουμε τους πιο updated drivers στο pc μας; Θεωρητικά ναι. Ωστόσο πολλοί καινούριοι driver που βγαίνουν ίσως να έχουν κάποια μικρά bug που επηρεάζουν συγκεκριμένα μοντέλα μόνο..! Μπορεί απλά να είσαι στους άτυχους...
EGRANEROE Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δοκίμασα και το core temp 0.99.8. Μου βγάζει κανονικές θερμοκρασίες στους 2 πυρήνες: core 0 : 39-43oC core 1 : 38-42οC Οπότε περιμένω να φωτογραφίσω το επόμενο BSOD....
duffyduck Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Κανε disable το sleep mode στα power options (power plan settings)
mikelamar Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Γιατί δε δοκιμαζεις να διαβάσεις το crash dump file που δημιουργήθηκε μετα το bsod για να σου λυθεί κάθε απορία.
EGRANEROE Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Κανε disable το sleep mode στα power options (power plan settings) Το έχω κάνει ήδη αυτό και σε battery και σε ac power καμμία αλλαγή... Γιατί δε δοκιμαζεις να διαβάσεις το crash dump file που δημιουργήθηκε μετα το bsod για να σου λυθεί κάθε απορία. Τι εννοείς; Να διαβάσω την bsod; Μήπως υπάρχει πουθενά κάποιο αρχείο που μπορώ μέσα από τα windows 7 να δω τι έγραφε η bsod σήμερα το πρωί; Ή απλά περιμένω μέχρι αύριο το πρωί να δω τι θα γράφει; Χρησιμοποίησα το BlueScreenView και βρήκα ότι ο driver που είναι προκαλεί το BSOD είναι ο ntoskrnl.exe... Τώρα τι κάνουμε;
mikelamar Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Το έχω κάνει ήδη αυτό και σε battery και σε ac power καμμία αλλαγή... Τι εννοείς; Να διαβάσω την bsod; Μήπως υπάρχει πουθενά κάποιο αρχείο που μπορώ μέσα από τα windows 7 να δω τι έγραφε η bsod σήμερα το πρωί; Ή απλά περιμένω μέχρι αύριο το πρωί να δω τι θα γράφει; Χρησιμοποίησα το BlueScreenView και βρήκα ότι ο driver που είναι προκαλεί το BSOD είναι ο ntoskrnl.exe... Τώρα τι κάνουμε; Τα αρχεία κερνελ είναι αρχεία του συστήματος των win. Googlare το μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να το φτιάξεις διαφορετικά...τα windows δεν είναι Linux που επιδιορθωνονται απο μόνα τους.
EGRANEROE Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Ορίστε τι γράφει ακριβώς: http://www.imagebam.com/image/ba4b38130213326
duffyduck Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 μνημη ή σκληρος δισκος το κοβω. κανε κανενα memtest και τρεξε διαγνωστικα για τον σκληρο.
Moderators Gi0 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Googlare το μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να το φτιάξεις διαφορετικά... Τι εννοεις να το το φτιαξει διαφορετικα? @egraneroe Δοκιμασες αυτο που λεει ο duffyduck και γενικα "επαιξες" με τα power plans? Κανε disable το sleep mode στα power options (power plan settings) Εαν ναι, ξεκινας hardware checking.
mikelamar Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Τι εννοεις να το το φτιαξει διαφορετικα? @egraneroe Δοκιμασες αυτο που λεει ο duffyduck και γενικα "επαιξες" με τα power plans? Εαν ναι, ξεκινας hardware checking. Εννοώ να δει τι λύσεις βρίσκει αν το γκουγκλαρει,,,,,,,,, διαφορετικά...
EGRANEROE Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Τι εννοεις να το το φτιαξει διαφορετικα? @egraneroe Δοκιμασες αυτο που λεει ο duffyduck και γενικα "επαιξες" με τα power plans? Εαν ναι, ξεκινας hardware checking. Έκανα το memtest και μου έβγαλε τις μνήμες οκ. Έτρεξα και διαγνωστικά για σκληρό, κάρτα ήχου, κάρτα δικτύου και γραφικών και επίσης όλα οκ. Ρε παιδιά όλοι μέρα το ξεσκίζω το μηχάνημα και δε μου βγάζει τπτ. Κάνω backup, file transfer, gaming, surfing, video-photo editing και όλα ρολόι. Γιατί το βγάζει το βράδυ που το μόνο που κάνει το laptop είναι να κατεβάζει torrent; Μήπως είναι software το όλο θέμα;;
filip123go Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Έκανα το memtest και μου έβγαλε τις μνήμες οκ. Πόσες ώρες το ετρεξες..? Κανονικά θέλει κανένα 4ωρο και από bootable cd, όχι μέσα απ τα windows...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.