Προς το περιεχόμενο

Checksum error

aekoupoli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια κ καλο μηνα.

λοιπον το προβλημα μου ειναι οτι καθε φορα που ανοιγω το pc μου μου λεει checksum error load default...

το προβλημα αυτο παρουσιαστηκε σημερα το πρωι οταν πηγα βιος κ εβαλα το cpu uncore target speed x30(πριν το ειχα χ24 κ fsb 133)μολις πατησα αποθηκευση κ save το pc εκανε restart κ δεν ειχα εικονα καθολου ουτε bios ουτε τπτ.εκανα cmos με το jaberaki επανω στην mb ενα μπλε πλαστικο ειναι κ τοτε ανοιξε το pc κ μου ελεγε checksum error load default.

λοιπον αν πατησω f1 οταν μου το λεει αυτο μπαινει κανονικα στα windows αλλα αν κανω restart το pc παλι δεν εχω εικονα κ πρεπει να ξανακανω cmos με το jaberaki αν οταν μου λεει checksum error load default πατησω del μπαινει στα bios αλλα οτι ρυθμιση κ να κανω κ κανω save το pc κανει restart κ μετα παλι δεν εχω εικονα κ παλι κανω αυτο με το jaberaki.αν μπω bios κανω load optimized defaults k μετα quit δεν κανει restart αλλα λεει παλι το checksum.περιπου ιδιο περιστατικο ειχε παθει κ ενας φιλος μου μετα απο bios update k νομιζω το εφτιαξε πειραζωντας μια ρυθμιση στα bios στο ide device.το pc ειναι αυτο στην υπογραφη μου

edit:μολις εκανα load optimized εκανα save k quit κ ξεκιναει κανονικα εκανα κ restart to pc κ δεν μου εβγαλε το checksum παω να δοκιμασω αν μου κραταει τις ρυθμισεις που ειχα γιατι ειχα βαλει ραμ να τρεχουν στα 1600 κ τον πυρηνα 3.2

edit2: εβαλα τις ραμ κ πυρηνα οπως τα ειχα πριν κ ολα οκ αλλα αν ανεβασω λιγο τον πυρηνα το πc κανει συνεχεια ρεσταρτ μεχρι να το κλεισω εγω εκει που παει να ανοιξει σταματαει κ παλι απο την αρχη μαλλον λογω τροφοδοτικου η ram που τις εχω 9-9-9-24

Δημοσ.

τις μνημες τις τσεκαρεις πολυ απλαμε το memtest86.αλλα η παιρνεις πιο γρηγορες μνημες η ανεβαζεις τα lantencies.

Δημοσ.

Ίσως να λέω χαζομάρες αλλά απ' οτι είχα ακούσει κάποτε, αυτό το μήνυμα το βγάζει όταν τελειώνει η μπαταρία της μητρικής (αν και τόσα χρόνια δεν το έχω συναντήσει ποτέ). Αν ξέρει κάτι κάποιος άλλος ας πει.

Δημοσ.

ναι βγαινει και οταν τελειωνει η μπαταρια και συνηθως ειναι μονιμο.και βγαινει οταν αποτυχει το o/c πλεον και bootarei στα defaults.

απλα οταν τελειωνει η μπαταρια δεν μπορει να κρατησει τις ρυθμισεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...