Προς το περιεχόμενο

Ηχεία 5.1 για PC μέχρι 200Ε

RhythmNation

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλα τα μέλη του insomnia! Είμαι καινούριος.

Λοιπόν, που λέτε, αυτό τον καιρό ψάχνω για 5.1 ηχεία για το PC μου και, όποτε βρίσκω ένα μοντέλο που με ενδιαφέρει, συνεχώς πέφτω σε δημοσιεύσεις του forum σας (και γλίτωσα πολλά χρήματα χάρη σε σας!). Οπότε, ας ρωτήσω εσάς:

Ξέρετε κάποιο ποιοτικό σετ 5.1 ηχείων που να μην ξεπερνά τα 200 ευρώ; Ακόμη καλύτερα εάν έχετε να προτείνετε κάτι γύρω στα 100-160 ευρώ.

Απ' ότι βλέπω, τα πιο "θαμμένα" ηχεία (από κριτικούς και καταναλωτές) είναι της Logitech, καθώς τα λένε "πολύ ακριβά γι' αυτά που προσφέρουν". Όπως διάβασα κάπου, δεν θα έπρεπε μια εταιρεία που φτιάχνει πλαστικά ηχεία να χρεώνει τόσο, αλλά το κάνει επειδή είναι γνωστό όνομα. Σκεφτόμουν αρχικά να μαζέψω περισσότερα χρήματα και να πάρω τα περίφημα Ζ-5500, αλλά είναι τρομερά αμφιλεγόμενα! Άλλοι λένε ότι είναι φανταστικά, άλλοι λένε ότι έχουν υπερβολικό μπάσο, προβληματικό controller και αδικαιολόγητα υψηλή τιμή. Δεν θέλω ένα σετ για να δείχνω στους φίλους μου τι τρομερό subwoofer έχω και πόσα μπουμ-μπουμ κάνει. Θέλω λίγη πιστότητα στον ήχο, βρε αδερφέ!

Διαβάζω καλά σχόλια για τα ηχεία της Edifier (που, απ' όσο ξέρω, είναι ως επί το πλείστον ξύλινα). Δεν μπορώ να βρω πουθενά τέτοια ηχεία στη Μυτιλήνη (όπου σπουδάζω), οπότε θα χρειαστεί να τα πάρω από κάποιο μαγαζί στο Skroutz. Συγκεκριμένα, μου φαίνονται ενδιαφέροντα τα Edifier DA5000. Με βολεύουν από άποψη τιμής. Τα έχετε ακούσει;

Θα προτείνατε κάτι άλλο;

Και πριν ρωτήσετε, έχω κάρτα ήχου surround, που υποστηρίζει τόσο πολλαπλά 3.5mm jacks όσο και S/PDIF In/Out: την Sweex 7.1 External USB (που προσφέρει πάρα πολλά για την τιμή της, πιστέψτε με!).

Δημοσ.

Καλωσόρισες στο forum και καλή συνέχεια...

Το γεγονός οτι υπάρχουν συγκεχυμένες και πολλές φορές διφορούμενες απόψεις σχετικά με τα Z5500 της Logitech, έχει να κάνει με τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας μας (και που φυσικά είναι διαφορετικές), καθώς και με το πόσο "εκπαιδευμένο" είναι το αυτί του καθενός και το πόσο (ή εαν) κάνει παραχώρηση στο θέμα ποιότητας.Έτσι λοιπόν, όχι μόνο για τα συγκεκριμένα ηχεία αλλά γενικότερα για ότι έχει σχέση με τον ήχο, θα ακούς πάντα διαφορετικές απόψεις τόσες όσοι και οι ακροατές του κάθε ηχείου...

Ξέρω οτι τα παραπάνω δεν σε βοηθάνε και πολύ στην επιλογή σου, απλά σου ξεδιαλύνω για ποιο λόγο οι απόψεις περί ήχου διίστανται.

Στο προκείμενο τώρα: Καταρχήν μας τα ανέφερες όλα αλλά δεν είπες το ποιο σημαντικό και καθοριστικό.Ποια θα είναι δηλαδή η χρήση των ηχείων που θα αγοράσεις.Το ξέρω οτι θα μου πεις λίγο απόλα.Δηλαδή και ταινίες και μουσική και παιχνίδια.

Όμως αλλού γέρνει η πλάστιγγα για κάποιον που θέλει ένα ηχοσύστημα που θα το χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά για ταινίες και παιχνίδια και αραιά και που θα ακούει και λίγο μουσική, και αλλού γέρνει η πλάστιγγα για κάποιον που τον περισσότερο χρόνο του θέλει να ακούει μουσική και κάποιες λίγες φορές να βλέπει καμιά ταινία και κανένα παιχνίδι.

"Πάντρεμα" και των δυο παραπάνω καταστάσεων πάντα υπάρχει ΑΛΛΑ με ορισμένες παραχωρήσεις.Είτε προς τη μια πλευρά είτε προς την άλλη.Το θέμα είναι ποιες είναι οι δικές σου ηχητικές "ανοχές" και συγκεκριμένα του αυτιού σου.Αυτό δεν μπορώ να στο πω εγώ ούτε κανένας άλλος.Κακά τα ψέματα στον ήχο η ικανοποίηση είναι πολύ υποκειμενικό πράγμα (από κάποιο σημείο και μετά),και ο μόνος αρμόδιος για την απόφαση είναι τα ίδια σου τα αυτιά.Κοινώς, αν δεν ακούσεις τα ηχεία που θα πάρεις,καλύτερα να μην τα πάρεις καθόλου.Όσο μάλιστα το κόστος της επιλογής μας αυξάνει, τόσο γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη να τα ακούσουμε από κοντά.

Επειδή στον τίτλο του θέματος έχεις βάλει οτι ψάχνεις για 5.1 ηχεία θα υποθέσω οτι σε ενδιαφέρει πρωτίστως για ταινίες και παιχνίδια.

Προσωπική άποψη για τα Ζ5500 μπορώ να αναφέρω αλλά θα σε παρακαλούσα να μην την πάρεις τοις μετρητής για τους λόγους που προανέφερα.Θα σου έλεγα λοιπόν οτι μετά από 2,5 χρόνια είναι μακράν από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει.Αυτό για 2 βασικούς λόγους.Ο ένας είναι η τιμή που τα είχα πάρει τότε που ήταν 230 ευρώ καινούρια σε προσφορά.Όπως καταλαβαίνεις ακόμα και σήμερα με αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει κάτι που να πλησιάζει αυτό που παίρνεις.

Ο άλλος λόγος είναι οτι τα έχω στο σαλόνι αποκλειστικά για ταινίες HD με ήχο DTS.Παιχνίδια δεν είμαι τόσο fun και όσα παίζω τα παίζω σε άλλο δωμάτιο που έχω ένα AIWA NSX999(2 ηχεία των 120W και 2 surround) εποχής.Στα ίδια ηχεία ακούω και μουσική σχεδόν αποκλειστικά.

Τα Ζ5500 για κάποιον που ακούει μουσική σχεδόν αποκλειστικά δεν θα τα συνιστούσα.Όχι γιατί δεν παίζουν καλά αλλά για το λόγο οτι ΣΥΝΗΘΩΣ όσοι ακούνε συστηματικά μουσική έχουν πιο "εκπαιδευμένο" και συνάμα απαιτητικό αυτί από κάποιον πχ σαν εμένα που δεν έχω ακούσει κάποια πολύ ποιοτικά ηχεία ανώτερης κλάσης από τα Ζ5500 για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης.

Εαν με ξαναρώταγες σήμερα αν θα ξαναγόραζα τα Logitech θα σου έλεγα όχι.Και αυτό για το λόγο οτι η τιμή τους απόσο γνωρίζω παίζει στα 300+ ευρώ και για τον επιπλέον λόγο οτι θα ήθελα να αλλάξω κατηγορία και να πάω σε κάτι ποιο καλό και αντίστοιχα αρκετά πιο ακριβό του στύλ ξεχωριστός ενισχυτής, ξεχωριστά ηχεία κλπ.

Για τα Edifier έχω ακούσει επίσης πολύ καλά λόγια αλλά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη μιας και δεν τα έχω ακούσει οπότε μπορεί κάποιος άλλος να σου πει εμπειρίες του.

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο με αυτά που είπα...

Δημοσ.

Εγώ πήρα τα z5500 λόγο της χρηστικότητα τους, μιας και ήθελα να συνδέσω pc και ps3 ταυτόχρονα. Στα 300 ευρώ που τα πήρα δεν βρήκα κάτι άλλο. Η τιμή τους πάντως αυτή την στιγμή πάει στα 370+ που είναι πράγματι υπερβολικά. Στα saturn ίσως να τα βρεις κοντά στα 300.

Δημοσ.

Έχετε δίκιο, παιδιά, ξέχασα να σας πω για ποιο λόγο τα θέλω! Λοιπόν, όπως μάντεψε ο tarantules, τα θέλω για ταινίες και παιχνίδια. Για μουσική έχω δύο KRK Rokit 5 G2 active monitors συνδεδεμένα σε κάρτα ήχου της Native Instruments. Τα χρησιμοποιώ για να μιξάρω τη μουσική που φτιάχνω με το Ableton Live, αλλά είναι ωραία και για ακρόαση μουσικής γενικώς. Δεν μου αρέσει ν' ακούω στερεοφωνική μουσική από 5.1 συστήματα, ειδικά όπως κάνουν κάποιοι που βάζουν expand 2.0 σε 5.1. Σε άλλους αρέσει αυτό, επειδή γεμίζει ο χώρος, αλλά εμένα δεν μου αρέσει καθόλου, γιατί εάν το αρχικό υλικό έχει παραχθεί σε stereo, έτσι θέλω να το ακούω. Το "matrixed" 5.1 είναι απαίσιο για μένα. Με τα KRK μου είμαι ικανοποιημένος.

Με ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσω την οπτική ίνα για ν' ακούσω DTS από τα DVD και τις HD ταινίες μου, καθώς και πολυκάναλο ήχο από το Xbox 360 μου. Αλλά απ' ό,τι βλέπω, όσα συστήματα έχουν SPDIF είναι πολύ ακριβά. Αλλά θα συμβιβαστώ και με τα 3.5 jacks!

Όπως προανέφερα, είμαι φοιτητής, και θα μείνω για ένα χρόνο ακόμη εδώ (όπως υπολογίζω), οπότε όποιο σετ και να πάρω, πιθανότατα θα το πουλήσω όταν τελειώσω τη σχολή. Γι' αυτό έχω θέσει τέτοια τιμή. Δεν θέλω να καταξοδευτώ για κάτι που θα χρησιμοποιήσω για ένα χρόνο. Εκτός κι αν με καλύψουν τόσο που θα τα γουστάρω και δεν θα τα πουλήσω! Στο μέλλον, φυσικά, θα κάνω αυτό που λέει ο tarantules με ενισχυτή και ηχεία, μιας και θέλω να εκμεταλλευθώ τα Dolby TrueHD και DTS-HD MA. Όταν, δηλαδή, αποκτήσω δικό μου σπίτι και θα μπορώ να στήσω ένα αξιοπρεπές home cinema (τώρα, όπως καταλαβαίνετε, ενοικιάζω διαμέρισμα για τις σπουδές μου).

gchris7, στο πλαίσιο τα Ζ5500 τα πουλάνε για 320. Αλλά εξακολουθώ να φοβάμαι αυτά που λένε άλλοι για το controller που μπορεί να χαλάσει ή άλλα ελαττώματα στα οποία η Logitech δεν δίνει υποστήριξη ή κατι τέτοιο. Διάβασα πολλές ιστορίες και γι' αυτό δεν θέλω να χώσω τόσο βαθιά τα χέρια στις τσέπες. Έχω βρει και πολύ πιο φτηνά σετ Z5500 στο ebay, βέβαια. Αλλά το ebay κι αν το φοβάμαι!

Δημοσ.

Αλλά εξακολουθώ να φοβάμαι αυτά που λένε άλλοι για το controller που μπορεί να χαλάσει ή άλλα ελαττώματα στα οποία η Logitech δεν δίνει υποστήριξη ή κατι τέτοιο. Διάβασα πολλές ιστορίες και γι' αυτό δεν θέλω να χώσω τόσο βαθιά τα χέρια στις τσέπες. Έχω βρει και πολύ πιο φτηνά σετ Z5500 στο ebay, βέβαια. Αλλά το ebay κι αν το φοβάμαι!

Αυτό με τον controller είναι θέλω να πιστεύω εντελώς τυχαίο γεγονός και όχι ο κανόνας.Διαφορετικά θα μου είχε χαλάσει και στο δικό μου...

Από την άλλη, το μόνο που κυριολεκτικά δεν έχεις να φοβάσαι είναι το support της εταιρίας το οποίο απλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.Το έχω ξανναναφέρει σε άλλο thread για αρκετά περιστατικά πελατών της εταιρίας που μόλις αντιμετώπισαν οποιοδήποτε πρόβλημα με τα ηχεία τους (και όχι μόνο) η εταιρία τους τα αντικατέστησε και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις εξολοκλήρου με καινούρια...

Η μόνη απαίτηση της εταιρίας ήταν να...σπάσει ο κάτοχος το ελλατωματικό Ζ5500 και να στείλει τις φωτογραφίες στην εταιρία :shock:

Αν ψάξεις λίγο στο νετ θα βρεις αρκετά αληθινά περιστατικά σχετικά με το support της εταιρίας.Μακάρι να ήταν έτσι όλες οι εταιρίες...

Δημοσ.

Αυτό που έχω διαβάσει για τον controler είναι ότι μετά από κάποια χρόνια το μπλε φως της οθόνης αργοπεθαίνει. Συνεχίζει να δουλεύει φυσικά αλλά την νύχτα μάλλον θα χρειάζεσαι φακό για να δεις τις ενδείξεις τις οθόνης. :mrgreen:

Δημοσ.

Ωραία, άρα δεν αποκλείω την αγορά των Ζ-5500 κάποια στιγμή. Ωστόσο, τα φτηνότερα που έχω βρει από ελληνικό μαγαζί είναι στο Πλαίσιο, κι αυτά ως "εκθεσιακό κομμάτι". Που σημαίνει ότι είναι μεταχειρισμένα ή ότι τα είχαν στη βιτρίνα τους ή κάτι τέτοιο. Ούτως ή άλλως, φοβάμαι να επενδύσω σ' αυτά.

N' αρχίσω να κοιτάω για τα Ζ-5500 προς ebay μεριά ή να αγοράσω κάποιο άλλο σετ; Δεν μπορεί, όλο και κάποιο άλλο καλό σετάκι θα υπάρχει! Τα Logitech Z 506 τα ξέρει κανείς; EDIT: ή τα Χ-540;

Και τι είναι το Saturn που λέει ο gchris7;

EDIT2: Μένω σε ισόγειο, οπότε δεν θα έχω πρόβλημα με Down-firing subwoofer.

Δημοσ.

Και τι είναι το Saturn που λέει ο gchris7;

EDIT2: Μένω σε ισόγειο, οπότε δεν θα έχω πρόβλημα με Down-firing subwoofer.

Κατάστημα ηλεκτρονικών είναι με αρκετά καλές τιμές.

http://www.saturn.com.gr/

Δεν έχει όμως online store και δεν μπορείς να μάθεις τιμές, πρέπει να πας από εκεί.

Εγώ τα είχα πάρει πριν 5 μήνες από το κατάστημα του Γέρακα στα 300€.

Ρίξε και μια ματιά μήπως τα βρεις μεταχειρισμένα σε καμιά καλή τιμή.

Μακριά πάντως από αυτά στο πλαίσιο, άκου εκεί 320€ μεταχειρισμένα... lol

Δημοσ.

Οταν ακουσα τα Z5500 μου ηρθε να ξερασω, πραγματικα αυτα που ζητανε

ειναι απαραδεκτα υψηλα ειδικα για πλαστικες καμπινες και ψευτο bullet κωνοι τις πλακας

απαραδεκτο boomαρισμα και αδυναμια ελεγχου χαμηλα ακομα και αν εχεις ρυθμισει

το cross να στελενει απο 80-100Hz και κατω στο subακι

Για μενα τα edifier ειναι overall μια πολυ συμφερουσα αγορα και ας ειναι και

λιγοτερα watt

edit:εννοειτε πως μιλαω για αυτα

Δημοσ.

Να...Χαρακτηριστικότατη περίπτωση ο από πάνω με αυτά που έλεγα...

Ελπίζω να κατάλαβες τώρα για ποιο λόγο σου είπα να πας και να τα ακούσεις (οποιαδήποτε) πριν κάνεις την αγορά.

Δημοσ.

εγω παλι ,ειμα ικατοχος των χ540 απαιχτα για τη κατηγορια τους τα καλυτερα 5,1 (επαναλαμβνω στη κατηγορια τους τιμης κτλπ)

μετα πας οντως στη κατηγορια τυπου z5500 αν και εχουν βγει τα νεα 5,1 αντιστοιχα καπως των z5500 πιθανως....

αν θες ηχεια 5,1 με λιγα χρηματα πας στα καλα χ540 που εχουν δουλευτει καιρο και καιρο τωρα στ ηελληνικη αγορα και ειναι the best

βεβαια αν διαθετεις χρηματα εννοειται οτι θα παρεις τα ακριβοτερα για καλυτερες συνδεσεις κτλπ! αυτα!

Δημοσ.
Ελπίζω να κατάλαβες τώρα για ποιο λόγο σου είπα να πας και να τα ακούσεις (οποιαδήποτε) πριν κάνεις την αγορά.

Δύσκολο να βρω εδώ στη Μυτιλήνη μαγαζί που να έχει 5.1 ηχεία και να με βάζει να τα ακούσω... Θα ψάξω καλύτερα.

FaRMaKhs, κι εγώ είχα στο νου μου τα DA5000! Να τα παραγγείλω από το MSystems;

gchris7, δεν μένω Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, οπότε δύσκολο να πάω στα Saturn.

Δημοσ.

Όχι απαραίτητα σε μαγαζί.Μπορεί να είσαι τυχερός και να βρεις εδώ μέσα κανένα παιδί από το νησί σου που να τα έχει και να τον παρακαλέσεις να πας να τα ακούσεις.

Εναλλακτικά μπες και σε άλλα forum σχετικά με το αντικείμενο.Πολύ καλά είναι το avsite.gr και το avclub.gr

Δημοσ.

350E για πλαστικουρες και ειμαι κλασσικη περιπτωση.. :lol:

RhythmNation για μενα ειναι το καλυτερο all arround κατω απο τα 200Ε

Αν πας για αυτα η msystems ειναι εγγυρο μαγαζι(εκτος αν βρεις κατι φθηνοτερο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...