Προς το περιεχόμενο

"Σφύριγμα" στο γκάζι

akpe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες.

Εδώ και λίγες ημέρες έχω παρατηρήσει το εξής στο colt μου. Στο πάτημα του γκαζιού, όταν ανεβάζει στροφές ακούγεται ένα σφύριγμα/τιτίβισμα παράλληλα με τον ήχο της μηχανής. Δεν είναι δυνατός αλλά αρκετός για να καταλάβεις πως διαφέρει από το φυσιολογικό ήχο του αυτοκινήτου. Όσο γκαζώνω ακούγεται, όταν είμαι σταματημένος σταματάει. Δεν ακούγεται μέσα στην καμπίνα καθόλου, τον κατάλαβα οδηγώντας παράλληλα με τοίχο, ακούγοντας την ηχώ.

Το δοκίμασα σταματημένος χωρίς ταχύτητα, πατώντας γκάζι ο ήχος δεν ακουγόταν. Με κουμπωμένη ταχύτητα και πατώντας συμπλέκτη, πάλι δεν ακούγεται.

Θα μιλήσω με την αντιπροσωπεία να το πάω αύριο/μεθαύριο, αλλά μέχρι τότε έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι;

Κανένας ιμάντας; Απλά μου κάνει εντύπωση που δεν ακούγεται όταν το αμάξι δεν κινείται

Παίζει να έχει σχέση με ποιότητα βενζίνης;

Δημοσ.

Nope, αν ήταν έτσι με κλειστά παράθυρα θα τον άκουγα πεντακάθαρα μέσα στην καμπίνα.

Δημοσ.

Πόσο παλιό/νέο είναι; μήπως έχουν φαγωθεί τα τακακια πολύ; η μήπως έχεις αλλάξει πρόσφατα τακακια;

android.png

Δημοσ.

Alxnks/imr ναι, δεν είναι σε φρενάρισμα, είναι στην επιτάχυνση και απο ότι καταλαβα μόνο οταν έχω κουμπωμένη ταχύτητα.

Του 05 μοντέλο, το οποίο πέρασε σέρβις τον χειμώνα. Μάλιστα προ εξαμήνου περίπου άλλαξα δίσκο. Το θέμα είναι πως μόλις εμφανίστηκε και άλλο πρόβλημα που είχε συμβεί και παλιά. Μετά το σέρβις ενα βράδυ μου έκανε κόλπα ο δίσκος (μάλλον), όταν δεν είχα κουμπωμένη ταχύτητα (και δεν πατούσα συμπλέκτη) άκουγα ενα "χτύπημα" στη μηχανή, το οποίο σταμάταγε όταν πατούσα συμπλέκτη. Μου το έκανε 1-2 φορές, όχι συνεχόμενα, μέσα σε ενα βράδυ και μετά σταμάτησε, αφού δεν συνεχίστηκε δεν έδωσα σημασία.

Σήμερα γυρνώντας πάλι τα ίδια... μάλλον κάτι έσπασε :P

Παίζει να παίχτηκε μαλακία στην εγκατάσταση; Στούκα δεν είχα, τράνταγμα δεν είχα (αν εξαιρέσουμε κάποιες λακκούβες), γενικώς οδηγώ όσο πιο φυσιολογικά μπορώ, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που μπορεί να το προκάλεσε :unsure:

Αν και δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου σκέφτομαι να μην το κινήσω μέχρι να το δει ο αντιπρόσωπος (είναι γνωστός), στην τελική το κατεβάζω στον παπρά, για λίγα χιλιόμετρα δεν νομίζω να γίνει κάτι.

Δημοσ.

Αφου οσο επιταχυνει το ακουει τι σχεση εχουν τα τακακια?

Μήπως..λέω μήπως, όταν δεν κινείται ένα αμάξι, δεν γυρίζουν οι δισκοπλακες, άρα δεν ακούγονται τα οποία προβλήματα πιθανον υπάρχουν σε τακακια/δισκοπλακες; Κάτι που βέβαια γίνεται ενώ κινείται/επιταχύνεται το αυτοκίνητο. Σκέψου το λίγο :)

Akpe..ένα άλλο πιθανό είναι το σασμαν αν ακούς σφύριγμα, ίσως τα συγχρονιζε, ειδικά αν ζοριζεις/ζοριζες το σασμαν με αγαρμπες αλλαγές χωρίς να έχουν ζεσταθεί αρκετά οι βαλβολινες. Το ακούς το σφύριγμα σε όλες τις σχέσεις η μόνο στις πρώτες δύο-τρεις; αλλιώς..μπορεί να είναι δισκος/πλατω. Η τέλος μπορεί να είναι κάποιο ρουλεμαν τροχού; από απόσταση δύσκολα γίνεται διάγνωση.

Αν πάντως ακούς κάτι όταν δεν πατάς συμπλεκτη, ενώ δεν ακούγεται όταν τον έχεις πατημενο (μήπως δεν είναι σφύριγμα αλλά κάπως σαν κροταλισμα; ), τότε είναι πολυ πιθανό να είναι το ρουλεμαν του δίσκου, στην οποία περίπτωση συνήθως δεν συμφαιρει η αλλαγή μόνο αυτού αφού έτσι κι αλλιώς κατεβαίνει όλος ο δισκος/πλατω...οπότε αν ο δίσκος σου έχει ψωμί, κάνεις υπομονή αλλιώς αν δεν έχει, αλλάζεις όλο το σετ δίσκο/πλατω/ρουλεμαν και...με τις υγειες σου!

android.png

Δημοσ.

Πιθανώς να είναι και τα λουριά της μηχανής ή να έχει πάθει ζημιά η τρόμπα του νερού. Παρόμοια θόρυβο άκουγα και εγώ και όταν βγάλαμε λουριά και βάλαμε καινούργια (γιταί ήθελαν άλλαγμα έτσι κι αλλιώς) είδαμε πως ο ήχος προερχόταν απο την τρόμπα του νερού. Αλλαγή και ηρεμία έκτοτε.

Δημοσ.

Αφου οσο επιταχυνει το ακουει τι σχεση εχουν τα τακακια?

Στα τακακια μπορει να ειναι απο κακη επαναφορα στη θεση τους μετα απο φρεναρισμα αλλα μαλλον δεν ειναι ετσι.

Πιθανώς να είναι και τα λουριά της μηχανής ή να έχει πάθει ζημιά η τρόμπα του νερού. Παρόμοια θόρυβο άκουγα και εγώ και όταν βγάλαμε λουριά και βάλαμε καινούργια (γιταί ήθελαν άλλαγμα έτσι κι αλλιώς) είδαμε πως ο ήχος προερχόταν απο την τρόμπα του νερού. Αλλαγή και ηρεμία έκτοτε.

Ναι κατι τετοιο θα ειναι ή το δυναμο σου. Ενα απο τα κινουμενα μερη απο λουρι κανει θορυβο ισως και τα λουρια ακομα αλλα τοσο πολυ απο οσο καταλαβαινω δυσκολο.

Δημοσ.

Κατ'αρχας ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)

Το μεσημέρι μου το έφερε ο αντιπρόσωπος, το τσεκάρανε εξονυχιστικά και... δεν βρήκαν κάτι. Εκτός αυτού τόσο το σφύριγμα όσο και το κροτάλισμα εξαφανίστηκαν. Δεν είχα το χρόνο να το κάνω βόλτες ακόμα, αλλά το βράδυ θα το ξαναδώ.

Περίεργο μου ακούγεται. Ο μόνος τρόπος να το δικαιολογήσω είναι το οτι είχα βάλει πρόσφατα βενζίνη από αμφιλεγομένης ποιότητας πρατήριο, και ήμουν με φωτάκι. Λέτε;

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες.

Εδώ και λίγες ημέρες έχω παρατηρήσει το εξής στο colt μου. Στο πάτημα του γκαζιού, όταν ανεβάζει στροφές ακούγεται ένα σφύριγμα/τιτίβισμα παράλληλα με τον ήχο της μηχανής. Δεν είναι δυνατός αλλά αρκετός για να καταλάβεις πως διαφέρει από το φυσιολογικό ήχο του αυτοκινήτου. Όσο γκαζώνω ακούγεται, όταν είμαι σταματημένος σταματάει. Δεν ακούγεται μέσα στην καμπίνα καθόλου, τον κατάλαβα οδηγώντας παράλληλα με τοίχο, ακούγοντας την ηχώ.

Το δοκίμασα σταματημένος χωρίς ταχύτητα, πατώντας γκάζι ο ήχος δεν ακουγόταν. Με κουμπωμένη ταχύτητα και πατώντας συμπλέκτη, πάλι δεν ακούγεται.

Θα μιλήσω με την αντιπροσωπεία να το πάω αύριο/μεθαύριο, αλλά μέχρι τότε έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι;

Κανένας ιμάντας; Απλά μου κάνει εντύπωση που δεν ακούγεται όταν το αμάξι δεν κινείται

Παίζει να έχει σχέση με ποιότητα βενζίνης;

Πολύ ευγενικά να σου το πω...υποχονδρίαση είναι :mrgreen:

Δημοσ.

Περίεργο μου ακούγεται. Ο μόνος τρόπος να το δικαιολογήσω είναι το οτι είχα βάλει πρόσφατα βενζίνη από αμφιλεγομένης ποιότητας πρατήριο, και ήμουν με φωτάκι. Λέτε;

Αυτό δεν μας το είχες πει ρε αντώνη :ρ

αν έχεις αμφιβολία για την ποιότητα, μπορεί να ήταν και πυρακια.

android.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...