Προς το περιεχόμενο

AHCI ή IDE Mode για Ιntel x25-Μ

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τον Ιntel x25-m 80Gb με Windows 7 x64 στο σύστημα της υπογραφής μου. Τον ssd τον είχα πάντα σε IDE mode, διαβάζω όμως οτι σε AHCI ορισμένοι SSD έχουν καλύτερες επιδόσεις.

Σκέφτομαι να τον βάλω σε AHCI αλλα θέλω αν ρωτήσω και κανέναν φίλο που ίσως τον έχει αν αξίζει να αλλάξω απο IDE και όντως υπάρχει κάποια αύξηση στην απόδοση.

Η Αλλαγή γίνεται με αυτον τον τρόπο ?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Διαφορά στα benchs θα δεις, αλλά στε κανονική χρήση εγώ δεν έχω δει.

Ναι ο τρόπος είναι αυτός.

Δεν χάνεις και τίποτα να το δοκιμάσεις.

Δημοσ.

Έχω τον Ιntel x25-m 80Gb με Windows 7 x64 στο σύστημα της υπογραφής μου. Τον ssd τον είχα πάντα σε IDE mode, διαβάζω όμως οτι σε AHCI ορισμένοι SSD έχουν καλύτερες επιδόσεις.

Σκέφτομαι να τον βάλω σε AHCI αλλα θέλω αν ρωτήσω και κανέναν φίλο που ίσως τον έχει αν αξίζει να αλλάξω απο IDE και όντως υπάρχει κάποια αύξηση στην απόδοση.

Η Αλλαγή γίνεται με αυτον τον τρόπο ?

Ευχαριστώ

Αυτος ειναι ο τροπος.Τωρα για διαφορες,εγω με τον Vertex ειδα τεραστια διαφορα στο boot και στο shutdown.Στην γενικοτερη λειτουργια του υπολογιστη (ανοιγμα προγραμματων και τετοια) να σου πω την αληθεια δεν το εχω τεσταρει.Ενα καλο πλεονεκτημα ομως του ahci ειναι (το οποιο εμενα μου χρειαζεται) οτι μπορεις να συνδεεις Sata χωρις restart (το λεγομενο hot-swapping).Δοκιμασε το και βλεπεις.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τελικά το άλλαξα σε AHCI μέχρι στιγμής καμία ουσιαστική διαφορά δεν φαίνεται παρά μονο καλύτερα αποτελέσματα σε benchmarks.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...