Andreas2 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Είναι και τα λεφτά.Πόσο θα αντέξει το αυτοκίνητο;
vk13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.Φυσικά παίζει ρόλο και τα κυβικά κάθε αυτοκινήτου και χώρα/τόπος που μένει κάποιος.Εγώ μένω σε νησί. Τέλος πάντων πόσα τρώτε σε βενζίνη τη μέρα;Πόσα χιλιόμετρα κάνετε;Το χρόνο;Λεφτά πόσα δίνετε; Ρωτώ για΄τι έχω ένα πάθος που με κουράζει καμμιά φορά. Πηγαίνω βόλτες με το αυτοκίνητο για να ξεσκάσω και να ακούσω μουσική.Καπνίζω κιόλας καμμιά 10αριά συνεχόμενα τσιγάρα. Θέλω να τρώω πέντε ευρώ την μέρα.Έχω Mazda Demio.Μερικές φορές μπορεί να φάω και 15 έφαγα και 25 σε μια μέρα ακόμα ενώ άλλοι μου λένε τα τρώνε σε μια βδομάδα.Είναι φυσιολογικό;Κάνετε και εσείς βόλτες μόνο για να περάσει η ώρα; Έκανα 70000 χιλιόμετρα σε ένα χρόνο και 4 μήνες.Ειναι λογικό;Κάτι άλλο,όταν δεν είναι γεμάτο,μπορεί να πηγαίνω βόλτα για μια ώρα και να μην κινηθεί ο δείκτης της βενζίνης ενώ τα επόμενα 20-25 λεπτά να κινηθεί αρκετά. Πείτε. Χαχα. Δικός μου είσαι και εσύ αλλά αν και κάνω συχνά βόλτες με παρέας ή μόνος μου και είμαι από Σπάρτη απίθανο πλέον να μου φύγει 20 ευρω σε μια μέρα μόνο για βενζίνη. Παλιά είχε τύχει πάντως και 30 σε μια μέρα όταν έπαιρνα το Passat που είχαν οι δικοί μου και έκανα περίπου 200 χιλιόμετρα τη μέρα. Περίπου το μήνα χαλάω 100 ευρώ αλλά κάνω χιλιόμετρα αβέρτα κουβέρτα αλλά και ταξίδια ατα τριγύρω χωριά και πόλεις. Και όλα αυτά με φυσιολογικό πάτημα στο γκάζι ε. Και για κατανάλωση παίζουν ρόλο πάρα πάρα πολλά. Αυτοκίνητο, κινητήρας, βάρος, πίεση ελαστικών, ίσως κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα και φυσικά πάνω απ όλα πάτημα γκαζιού. Ελάφρυνε λίγο το πόδι σου. Επίσης άλλο να κάνεις πχ 70 χλμ μέσα στην πόλη με φρεναρίσματα, κατεβάσματα σε πρώτη, επιταχύνσεις και άλλο να κάνεις 200 χλμ στην εθνική με 4η και 5η. Στη δεύτερη περίπτωση σίγουρα θα έχεις καλύτερη κατανάλωση! Και φίλε όντως είναι υπερβολή. Ασχολείσου με κάτι άλλο! Ή έστω βάλε όριο το μήνα πχ 70 ευρώ μόνο για βενζίνες και άρχισε να περπατάς! Πλέον ξερω πάρα πολλούς που το κάνουνε, θα σου μένουν λεφτά στην τσέπη. Τα πρώτα χρόνια πάντως είχα εθιστεί και εγώ άσχημα με τις βόλτες. Μιλάμε ήθελα 20 ευρω τη μέρα για βενζίνες. 40000 χλμ για βόλτες σε ένα χρόνο!
Andreas2 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Χαχα. Δικός μου είσαι και εσύ αλλά αν και κάνω συχνά βόλτες με παρέας ή μόνος μου και είμαι από Σπάρτη απίθανο πλέον να μου φύγει 20 ευρω σε μια μέρα μόνο για βενζίνη. Παλιά είχε τύχει πάντως και 30 σε μια μέρα όταν έπαιρνα το Passat που είχαν οι δικοί μου και έκανα περίπου 200 χιλιόμετρα τη μέρα. Περίπου το μήνα χαλάω 100 ευρώ αλλά κάνω χιλιόμετρα αβέρτα κουβέρτα αλλά και ταξίδια ατα τριγύρω χωριά και πόλεις. Και όλα αυτά με φυσιολογικό πάτημα στο γκάζι ε. Και για κατανάλωση παίζουν ρόλο πάρα πάρα πολλά. Αυτοκίνητο, κινητήρας, βάρος, πίεση ελαστικών, ίσως κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα και φυσικά πάνω απ όλα πάτημα γκαζιού. Ελάφρυνε λίγο το πόδι σου. Επίσης άλλο να κάνεις πχ 70 χλμ μέσα στην πόλη με φρεναρίσματα, κατεβάσματα σε πρώτη, επιταχύνσεις και άλλο να κάνεις 200 χλμ στην εθνική με 4η και 5η. Στη δεύτερη περίπτωση σίγουρα θα έχεις καλύτερη κατανάλωση! Και φίλε όντως είναι υπερβολή. Ασχολείσου με κάτι άλλο! Ή έστω βάλε όριο το μήνα πχ 70 ευρώ μόνο για βενζίνες και άρχισε να περπατάς! Πλέον ξερω πάρα πολλούς που το κάνουνε, θα σου μένουν λεφτά στην τσέπη. Τα πρώτα χρόνια πάντως είχα εθιστεί και εγώ άσχημα με τις βόλτες. Μιλάμε ήθελα 20 ευρω τη μέρα για βενζίνες. 40000 χλμ για βόλτες σε ένα χρόνο! Τωρά αντί να πηγαίνω από τα highways και τα roundabouts,πάω από φώτα,έτσι τρώω λιγότερα καύσιμα και ακούω πολλή μουσική.Νομίζω όριο 40 είναι λόγικό και καλό.20 ευρώ έκανα μερικές φορές,ακόμα και 30 αλλά έχω σκοπό να τρώω 5,αν και τρώω κάπου στα 8.Με service θα αντέξει/αναννεωθεί το αυτοκίνητο;Εγώ ανέβαινα και βουναλάκια και πήγαινα σε πανέμορφες φύσες,εκεί στις βάσεις των Εγγλέζων.
giannret Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Πρέπει να βρεις μια ασχολία και να σταματήσεις να χάνεις τη μέρα σου σε ένα κουτί με ρόδες. Εκτός αν μπορείς να το πηγαίνεις σε καμιά πίστα αλλά εκεί μιλάμε για άλλο πράγμα. Αυτό με τα 70.000 χιλιόμετρα υπερβολικό, ούτε ταξί να δούλευες. Σωστός!!
nickolas Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Εφόσον κάνεις βόλτες και περνάς ώρες στο τιμόνι η μόνη λύση για να μην καις πολύ είναι να πηγαίνεις στο βουνό και γενικά σε δρόμους με πολλές στροφές όπου η μέση ταχύτητά σου θα είναι μικρή. Μια ώρα στον αυτοκινητόδρομο καις σχεδόν τα διπλάσια καύσιμα από το να ανεβοκατεβαίνεις σε μια ορεινή περιοχή, και κάνεις βέβαια τα υπερδιπλάσια χιλιόμετρα! Το να πηγαίνεις από φανάρια αντί για δρόμους ταχείας επίσης είναι καλή επιλογή, αλλά τα λιγότερα καύσιμα θα τα κάψεις πηγαίνοντας σε κάποιο κοντινό βουνό!
_BASSstarlet_ Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, αλλά αυτή η <<συμπεριφορά>> σου δείχνει μοναχικότητα. Η οποία μοναχικότητα πηγάζει από........; (ρητορικό ερώτημα για εμάς, κανονικό για σένα)
Haldol Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Αυτό για το βουνό δεν ισχύει. Ανηφόρα ίσον περισσότερο ζόρι για το μοτέρ, ίσον περισσότερη βενζίνη. Οι καταναλώσεις σε μια ανάβαση είναι εντυπωσιακές (μεγάλες). Διότι για να μην "αγκομαχάει" το αυτοκίνητο ανεβαίνοντας, είτε θα στροφάρει ή θα δώσει ρέστα το turbo. Και στις δύο περιπτώσεις... βενζίνη = πορτοκαλάδα. Χαμηλή κατανάλωση θα δεις σε κατάβαση (λόγω fuel-cut εάν έχεις ταχύτητα και δεν πατάς γκάζι) ή σε flat επαρχιακό δρόμο όπου θα πηγαίνεις χαλαρά (70-80 π.χ.) με τη μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιό σου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Αυτό για το βουνό δεν ισχύει. Ανηφόρα ίσον περισσότερο ζόρι για το μοτέρ, ίσον περισσότερη βενζίνη. Οι καταναλώσεις σε μια ανάβαση είναι εντυπωσιακές (μεγάλες). Διότι για να μην "αγκομαχάει" το αυτοκίνητο ανεβαίνοντας, είτε θα στροφάρει ή θα δώσει ρέστα το turbo. Και στις δύο περιπτώσεις... βενζίνη = πορτοκαλάδα. Χαμηλή κατανάλωση θα δεις σε κατάβαση (λόγω fuel-cut εάν έχεις ταχύτητα και δεν πατάς γκάζι) ή σε flat επαρχιακό δρόμο όπου θα πηγαίνεις χαλαρά (70-80 π.χ.) με τη μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιό σου. Θα συμφωνησω αλλα η ανηφορα εχει και γυρισμο με κατηφορα που εκει η μειωση καταναλωσης ειναι μεγαλη. Φευγοντας απο Κοζανη μεχρι την Λαρισσα ή απο το χωριο μου στην Μεσσηνια μεχρι την Καλαματα η καταναλωση του civic 1.8 με 140 ιππους ηταν 5.5 λιτρα ανα 100χλμ. Μετα ανεβηκε φυσικα.
Andreas2 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Εντάξει δεν δουλεύω και αποξενώθηκα.Ο φίλος μου σπουδάζει,μου αρέσει και η μουσική,όπως και η φύση κιολάς(πηγαίνω σε βουνάκι,φοβερά το χειμώνα)και το απολαμβάνω.
IMAndreas Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Εντάξει η ερώτηση που κάνεις δεν στέκει...δεν έχει να κάνει τι είναι φυσιολογικό και τι όχι εσύ κάνεις ότι κάνεις για τους λόγους σου στα μόνα που θα απαντήσω (με την γνώμη μου πάντα) είναι γενικά να κάνεις οικονομική οδήγηση δλδ χαμηλές στροφές και όχι απότομες επιταχύνσεις. Αυτό με τη βενζίνη το έχω προσέξει και εγώ στην μέση που λες...έχει να κάνει με τον δείκτη δεν ξέρω τώρα πόσο ακριβής είναι, νομίζω είναι απλά μια ένδειξη... Τώρα αν είναι φυσιολογικό αυτό που κάνεις αν το πάρεις με το μέσο όρο όχι...για να μειώσεις τα έξοδα του κόψε χιλιόμετρα, δεν νομίζω πως υπάρχουν άλλες λύσεις για αυτά που θες να κάνεις. Α και για γκάζι εγώ προσωπικά θα έκανα σε καινούργιο αμάξι όχι τόσο χρησιμοποιημένο...
Andreas2 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Αυτό που πρόσεξα είναι ότι σε μερικά σημεία καίει παραπάνω καύσιμα π.χ.σε μερικές στροφές.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Παντως στο δικο μου μεχρι να κατεβει ο δεικτης απο το τέρμα στην πανω πανω γραμμη, κανω ~60 χιλιομετρα. Μεχρι να κατεβει από το τερμα στα 3/4 κανω ~180 χιλιομετρα. Μεχρι να κατεβει από τα τερμα στο 1/2 κανω ~300. Θα περιμενε κανεις απο το 1/2 μεχρι το σχεδον αδειο, να κανω ακομα λιγο λιγοτερα απο 300. Αμ δε... Στα 450-500 εχει στεγνωσει. Μολις φτασει ο δεικτης στη μεση υπαρχει ραγδαια πτωση και κινειται πανευκολα αν εισαι σε στροφη/ανηφορα κτλ. Αντιθετως, στο Grande Punto που ειχα, ο δεικτης (προφανως ειχε καποια ηλεκτρονικη διαταξη σταθεροποιησης), ειτε φουλ ηταν, ειτε αδειο δεν κουνιοταν ΡΟΥΠΙ σε στροφες κτλ. Το μονο που ισχυε και εκει, ηταν πως "αργουσε" να ξεκινησει να κατεβαινει οταν το φουλαρες...
Haldol Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Σε ζηλεύω. Στο Polo μου (μοντέλο '08, "9N3") μπορεί να βγάλει και 400 χιλιόμετρα μέχρι τη μέση... και μετά να σου αδειάσει πριν βρεις βενζινάδικο. Κάτω από 150 βγάζει από τη μέση μέχρι το "κόκκινο". Όταν έχω φουλάρει όμως θέλει πολλάααα χιλιόμετρα για να κουνηθεί. Ανάλογα το πόσο έχω βάλει, την οδήγηση, τις διαδρομές, κλπ, για να φτάσει στην πρώτη γραμμή μου έχει κάνει από ~85 χιλιόμετρα μέχρι... ~190.
nickolas Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Αυτό για το βουνό δεν ισχύει. Ανηφόρα ίσον περισσότερο ζόρι για το μοτέρ, ίσον περισσότερη βενζίνη. Οι καταναλώσεις σε μια ανάβαση είναι εντυπωσιακές (μεγάλες). Διότι για να μην "αγκομαχάει" το αυτοκίνητο ανεβαίνοντας, είτε θα στροφάρει ή θα δώσει ρέστα το turbo. Και στις δύο περιπτώσεις... βενζίνη = πορτοκαλάδα. Χαμηλή κατανάλωση θα δεις σε κατάβαση (λόγω fuel-cut εάν έχεις ταχύτητα και δεν πατάς γκάζι) ή σε flat επαρχιακό δρόμο όπου θα πηγαίνεις χαλαρά (70-80 π.χ.) με τη μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιό σου. Πέρα από την κατηφόρα που ακολουθεί στο βουνό έχεις μεν υψηλή κατανάλωση ανά 100 χιλιόμετρα αλλά χαμηλή κατανάλωση ανά ώρα οδήγησης μιας και η μέση ωριαία ταχύτητα είναι χαμηλή. Αν ο σκοπός είναι μια 2ωρη βόλτα, στο βουνό θα κάνεις 50 χιλιόμετρα και θα κάψεις 5 λίτρα και στον αυτοκινητόδρομο θα κάνεις 200 χιλιόμετρα και θα κάψεις 15 λίτρα... Όταν απλά θες να κάνεις βόλτα σε ενδιαφέρει η κατανάλωση ανά ώρα οδήγησης και βέβαια να είναι ωραία η διαδρομή!
Haldol Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Διατηρώ κάποιες αμφιβολίες γι αυτό που λες. Ο κινητήρας δεν ενδιαφέρεται για τα χιλιόμετρα που κάνεις. Εάν οδηγήσεις για 1 ώρα με τις ίδιες στροφές και το ίδιο load, αλλά στην πρώτη περίπτωση με δευτέρα σε ανηφόρα στο βουνό και στη δεύτερη με πέμπτη στην εθνική και σβέλτα, η κατανάλωση ανά ώρα μάλλον θα είναι ίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.