sarantatessera Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Μπορώ να μεταφέρω ένα ποσό από την Εθνική Τράπεζα στην Alpha Bank μέσω το i-bank της Εθνικής; Κι αν ναι, ποια είναι η διαδικασία;
kostasP Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Φυσικά, στη σελίδα του i-bank της Εθνικής, πηγαίνεις στο μενού στην επιλογή Λογαριασμοί--->Μεταφορές/Εμβάσματα--->Έμβασμα σε άλλη τράπεζα εσωτερικού, όπου συμπληρώνεις τα στοιχεία του λογαριασμού χρέωσης (δικός σου) και αυτού που μεταφέρεις το ποσό.
sarantatessera Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Τέλεια, ευχαριστώ. Και άλλες δύο ερωτησούλες: 1) Αυτό πόσο σε χρεώνει; 2) Αν π.χ. το κάνω σήμερα, πότε θα εμφανιστούν τα λεφτά στην Alpha; EDIT: Τελικά έχω παραπάνω ερωτήσεις απ' αυτές. Έχουμε και λέμε: μου ζητάει ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΧΡΕΩΣΗΣ βάζω τον λογαριασμό της Εθνικής. Στο ΠΟΣΟ οκ. Στο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ το όνομα σε αυτόν που θα πάνε τα λεφτά. Στο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ/ΙΒΑΝ τι βάζω; Το ΙΒΑΝ της Alpha; Στην ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ μπορώ να βάλω ό,τι θέλω, π.χ. "ΜΕΤΑΦΟΡΑ"; Στο ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ επιλέγω την Alpha. Και επιλέγω σε ποιόν θα πάνε τα ΕΞΟΔΑ. Τον λογαριασμό της Alpha (εκεί που θα πάνε τα λεφτά) γιατί δεν το ζητάει;
kostasP Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 1) Αυτό πόσο σε χρεώνει; Αν δείς, στα δεξιά της σελίδας έχει Χρήσιμα εργαλεία-->Τιμολόγια βασικών εργασιών, όπου εμπεριέχονται όλες οι χρεώσεις μέσω εθνικής, είτε στο κατάστημα είτε μέσω i-bank. Για ποσά έως €150.000 η χρέωση είναι €0,50. 2) Αν π.χ. το κάνω σήμερα, πότε θα εμφανιστούν τα λεφτά στην Alpha; Εξαρτάται από το σύστημα της Αlpha, αλλά λογικά μέσα στη μέρα που πραγματοποιείται η μεταφορά. "Στο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ/ΙΒΑΝ τι βάζω; Το ΙΒΑΝ της Alpha"--> Ναι, βάζεις το IBAN του λογαριασμού που μεταφέρεις τα χρήματα. "Στην ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ μπορώ να βάλω ό,τι θέλω, π.χ. "ΜΕΤΑΦΟΡΑ""--> Ναι, αρκεί να καταλαβαίνεις εσύ μελλοντικά τι αφορούσε η συναλλαγή. "Στο ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ επιλέγω την Alpha. Και επιλέγω σε ποιόν θα πάνε τα ΕΞΟΔΑ. Τον λογαριασμό της Alpha (εκεί που θα πάνε τα λεφτά) γιατί δεν το ζητάει;"--> Αυτό αφορά τα έξοδα μεταφοράς, τη χρέωση των 0,50 ευρώ δηλαδή που λέγαμε παραπάνω. Αν θές να χρεώσει τον δικαιούχο, δηλαδή τον κάτοχο του λογαριασμού της Alpha επιλέγεις "έξοδα σε βάρος δικαιούχου (ΒΕΝ)" Ελπίζω να σε βοήθησα.
sarantatessera Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Να 'σαι καλά ρε φίλε, πραγματικά με βοηθάς πάρα πολύ. Τώρα κατάλαβα ότι το IBAN είναι ξεχωριστό για κάθε πελάτη γι' αυτό και δεν χρειάζεται να βάλεις τον αριθμό λογαριασμού, καλά δεν τα λέω; Τώρα όσον αφορά το τιμολόγιο βασικών εργασιών, εγώ δεν είδα για 0,50 ευρώ αλλά για πολλά παραπάνω. π.χ. ως 1.000, λέει 8 ευρώ και από 1.000,01 έως 50.000 (εμένα αυτό με ενδιαφέρει), λέει: 2‰ / min 12 και έξοδα 5. Εγώ καταλαβαίνω δηλαδή ότι πρέπει να πληρώσω 17 ευρώ. Κάτι δεν καταλαβαίνω καλά;
Porg Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Για μερικά πράγματα καλύτερα θα ήταν να απευθυνόμαστε στην εξυπηρέτηση πελατών της τράπεζας μας
kostasP Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Να 'σαι καλά ρε φίλε, πραγματικά με βοηθάς πάρα πολύ. Τώρα κατάλαβα ότι το IBAN είναι ξεχωριστό για κάθε πελάτη γι' αυτό και δεν χρειάζεται να βάλεις τον αριθμό λογαριασμού, καλά δεν τα λέω; Τώρα όσον αφορά το τιμολόγιο βασικών εργασιών, εγώ δεν είδα για 0,50 ευρώ αλλά για πολλά παραπάνω. π.χ. ως 1.000, λέει 8 ευρώ και από 1.000,01 έως 50.000 (εμένα αυτό με ενδιαφέρει), λέει: 2‰ / min 12 και έξοδα 5. Εγώ καταλαβαίνω δηλαδή ότι πρέπει να πληρώσω 17 ευρώ. Κάτι δεν καταλαβαίνω καλά; Κοιτάς στην αρχή του αρχείου. Εάν πας παρακάτω έχει αναλυτικά τις χρέωσεις μέσω i-bank ή phone banking.
sarantatessera Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι. Και κάτι τελευταίο (ελπίζω!): Αν κάνω τη μεταφορά σήμερα το βράδυ, τα λεφτά θα μπουν στον λογαριασμό της Alpha από Δευτέρα;
kostasP Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Λογικά ναι, δεν είμαι σίγουρος για το πότε θα εμφανιστεί. Νομίζω ότι η διαδικασία γίνεται σχετικά αυτόματα αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Οι χρόνοι δεν έχουν σχέση πάντως με την κλασσική διαδικασία του γκισε.
sarantatessera Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Λοιπόν, έχω πρόβλημα. Την πρώτη φορά που το δοκίμασα έβαλα τα στοιχεία κανονικά όλα και δεν έγραψα τίποτα στο Αποθήκευση ως Πρότυπο (νόμιζα ότι δεν χρειαζόταν), έτσι δεν πάτησα Αποθήκευση παρά κατεύθειαν Αποστολή. Μου έβγαλε πάλι τη φόρμα, κενή. Έλεγξα το υπόλοιπο τού λογαριασμού δεν - έφυγε τίποτα. Έλεγξα και της Άλφα από το internet (γιατί σε δικό μου λογαριασμό θέλω να τα μεταφέρω), ούτε εκεί καμία αλλαγή. Πάλι από την αρχή. Βάζω όλα τα στοιχεία κανονικά και με το μόλις πατάω Αποθήκευση αφού έχω έχω γράψει κάτι στο πλαίσιο Αποθήκευση ως Πρότυπο για να μπορέσω μετά να πατήσω Αποστολή και να βάλω ένα i-code για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή όπως λέει παρακάτω και μου πέταξε ένα παραθυράκι που έλεγε form submit και πάλι κενή η φόρμα... Προφανώς δεν έγινε τίποτα πάλι. Τι λάθος κάνω;
l3ft3r1s Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο συστημικό μέρος σχετικά με το ibank, γιατί δεν το έχω δουλέψει καθόλου, έχω δουλέψει όμως τα εμβάσματα, και μπορώ να σχολιάσω αναφορικά με τα χρόνο εκτέλεσης. Τόσο από αυτά που ελέχθησαν παραπάνω όσο και από το λεκτικό σου έχει μείνει η εντύπωση ότι γίνεται σε ελάχιστο χρόνο, αν όχι άμεσα, χωρίς να είναι έτσι. Το έμβασμα σε άλλη τράπεζα είτε καταχωρηθεί από γκισέ είτε από το internet banking, εφόσον πληρεί τις STP προδιαγραφές, θέλει τουλάχιστον 1 εργάσιμη για να φτάσει στην παραλήπτρια τράπεζα και να εκτελεστεί. Για NON-STP εντολές πληρωμής, ακόμα περισσότερες ημέρες. Ως εκ τούτου, όταν στείλεις ένα έμβασμα (και σιγουρευτείς ότι έχει φύγει βασικά, ότι έχουν αφαιρεθεί τα χρήματα από το λογαριασμό σου) θα πρότεινα να περιμένεις 2-3 εργάσιμες πριν αρχίσεις να ψάχνεις γιατί δεν έφτασε.
sarantatessera Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Ναι, η αλήθεια είναι ότι το ελέγχω αμέσως. Αλλά έχω την εντύπωση ότι από κάπου θα έβλεπα ότι έγινε ή πρόκειται να γίνει αυτή η συναλλαγή μέσω του i-bank. Έχω την εντύπωση ότι κάτι έχω κάνει λάθος γιατί όλα παραμένουν τα ίδια. Δεν ξέρω τι είναι αλλά αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει, ας το κάνει παρακαλώ. EDIT: Τι είναι οι NON-STP εντολές πληρωμής;
greekparot Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Επειδή το ebanking της Εθνικής δεν ειναι 100% συμβατό με τους browsers: chrome/firefox Mozilla/ms-ie δοκιμασε την ίδια διαδικασία αλλα αφου πρώτα κατεβασεις των opera. Απο πολλούς χρήστες εχει αναφερθεί οτι με τον opera δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ασυμβατοτητας.
sarantatessera Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Ναι, όντως, αυτό ακριβώς ήταν. Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας. Να περιμένω μέχρι αύριο-μεθαύριο να έχουν μπει τα χρήματα στην Άλφα; Ήδη από την Εθνική δεν φαίνονται τα χρήματα στο λογαριασμό μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.