Προς το περιεχόμενο

Γιατι δεν πρεπει να κλεινω το pc απο το διακοπτη?

anrim27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απορια.

Γιατι πρεπει να κλεινω το pc απο τα Windows?

Το ρωταω γιατι πολλες φορες εχει τυχει να κολαει το pc και να αναγκαζομαι να τον κλεινω κρατωντας πατημενο τον διακοπτη.

Ενταξει,σε τετοιες περιπτωσεις δεν μπορω να κανω και κατι αλλο περα αυτο,

γενικοτερα ομως γιατι "δεν κανει" να κλεινεις το pc απο τον διακοπτη?

Δημοσ.

Γιατι δεν κάνει κανονικό τερματισμό το λειτουργικό και αυτό μπορεί να έχει διάφορες συνέπείες, όπως corrupted files ή κλειδιά του μητρώου.

Δημοσ.

διοτι εαν κλεινεις το pc συνεχεια απο τον διακοπτη υπαρχει περιπτωση να χαθουν ρυθμισεις, εργασιες, δεδομενα και πολλα αλλα ενω αν το κλεινεις απ'το λειτουργικο συστημα προετοιμαζει το μηχάνημα για απενεργοποίηση και αποθηκευει ολες τις αλλαγες και τα νεα δεδομενα. ελπιζω να σε καλυψα.

Δημοσ.

Θυμάμαι στα win 95 μια φορά έκλεισα έτσι το pc, και χρειάστηκε φορμάτ.

Νομίζω πως μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στο file system των δίσκων, αν εκείνη την ώρα τα Windows ή κάποιο άλλο πρόγραμμα, γράφουν στο δίσκο.

Πρακτικά βέβαια, αμέτρητες φορές όλοι μας έχουμε κλείσει έτσι το pc (γιατί κόλλησε ή κόπηκε το ρεύμα) χωρίς να πάθει κάτι ζημιά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να παίζουμε με τα data μας.

Τώρα, αν υπάρχει διαφορά μεταξύ power off με απλή διακοπή ρεύματος, δεν το ξέρω..

Δημοσ.

Καλά τα windows 95 ήταν απείρως πιο unstable σε τέτοια θέματα από τα windows XP-Vista-7.

Δημοσ.

Γιατι δεν κάνει κανονικό τερματισμό το λειτουργικό και αυτό μπορεί να έχει διάφορες συνέπείες, όπως corrupted files ή κλειδιά του μητρώου.

Δηλαδη οταν κλεινουν τα windows,κανουν καποια διαδικασια η οποια δεν θα γινει αν κλεισεις το pc απο το διακοπτη(?)

Αυτο δημιουργει πιθανως προβλημα στα windows μονο ή και στο hardware(στον σκληρο)?

Δημοσ.

Δηλαδη οταν κλεινουν τα windows,κανουν καποια διαδικασια η οποια δεν θα γινει αν κλεισεις το pc απο το διακοπτη(?)

Αυτο δημιουργει πιθανως προβλημα στα windows μονο ή και στο hardware(στον σκληρο)?

αν πατησεις τον διακοπτη αποτομα με δυναμη τοτε μαλλον θα χτυπησεις τον σκληρο...

Δημοσ.

Aκριβως.Αν κλεισεις το pc απο τον διακοπτη παρακαμπτονται καποιες διαδικασιες προετοιμασιες τερματισμου.Για παραδειγμα στα XP αν προσεξεις, οταν το συστημα κλεινει φυσιολογικα, γραφει:Γινεται προετοιμασια τερματισμου....Εγγραφη μη αποθηκευμενων δεδομενων στον δισκο...και κατι αλλο που δε θυμαμαι.Αν δε γινει αυτο στα Windows πιθανον στο μελλον να σου βγαλει σφαλματα και προβληματα ασταθειας.Δεν ξερω ομως αν ισχυει το ιδιο και στα αλλα λειτουργικα συστηματα.Τελος, δεν εχω ακουσει για προβληματα σε hardware.Σε μια δικη μου μονο περιπτωση, υστερα απο διακοπη ρευματος για κλασματα του δευτερολεπτου, ο σκληρος αρχισε να βγαζει προβληματα και φυσικα καηκε το τροφοδοτικο :P

Δημοσ.

Για παρομοιους λογους κανουμε και την ασφαλη καταργηση υλικου πριν βγαλουμε ενα flashακι απο το pc?

Δημοσ.

Ναι, γιατί αν το αποσυνδέσεις πριν έχει τελειώσει το γράψιμο ή το διάβασμα αντίστοιχα, υπάρχει περίπτωση να τα παίξει το file system και να τα χάσεις όλα τα δεδομένα στο stick..

Δημοσ.

Καλά, όταν γράφει/διαβάζει το flashάκι δεν μπορείς να κάνεις κατάργηση έτσι κι'άλλιώς.

Τα XP είναι πιο ελαστικά στο βγάλσιμο.Αντίθετα στα 2000 κάνει checkdisk αν το αποσυνδέσω χωρίς ασφαλή κατάργηση.

Δημοσ.

Αν θες να το παμε λιγο πιο βαθια, επειδη το να γραφεις και να διαβαζεις απ το σκληρο αργει πολυ (σε σχεση με τη RAM), το λειτουργικο σε "κοροϊδευει" και σου λεει οτι εκανε πχ save τις αλλαγες σε ενα αρχειο του δισκου, στην πραγματικοτητα ομως εκανε ενα "ψευτο-αρχειο" μεσα στη RAM, στο οποιο μαζευει ολες τις αλλαγες και καποια χρονικη στιγμη που αυτο το αρχειο μεγαλωσει παει και τα γραφει ολα στο σκληρο. Οποτε αμα εσυ κλεισεις αποτομα το PC καποια αρχεια που αλλαξες προσφατα θα ειναι ειτε μισογραμμενα ειτε θα ειναι οπως ηταν πριν την αλλαγη. Απ τα XP και μετα οτι αλλαγες γινονται σε αρχεια συστηματος γραφοντε αμεσως και δεν αποθηκευοντε στο "ψευδο-αρχειο" για προφανεις λογους... :)

Δημοσ.

Αν θες να το παμε λιγο πιο βαθια, επειδη το να γραφεις και να διαβαζεις απ το σκληρο αργει πολυ (σε σχεση με τη RAM), το λειτουργικο σε "κοροϊδευει" και σου λεει οτι εκανε πχ save τις αλλαγες σε ενα αρχειο του δισκου, στην πραγματικοτητα ομως εκανε ενα "ψευτο-αρχειο" μεσα στη RAM, στο οποιο μαζευει ολες τις αλλαγες και καποια χρονικη στιγμη που αυτο το αρχειο μεγαλωσει παει και τα γραφει ολα στο σκληρο. Οποτε αμα εσυ κλεισεις αποτομα το PC καποια αρχεια που αλλαξες προσφατα θα ειναι ειτε μισογραμμενα ειτε θα ειναι οπως ηταν πριν την αλλαγη. Απ τα XP και μετα οτι αλλαγες γινονται σε αρχεια συστηματος γραφοντε αμεσως και δεν αποθηκευοντε στο "ψευδο-αρχειο" για προφανεις λογους... :)

.........μαλιστα.

Οπως ειχα γραψει και εδω εχω παρατηρησει να λειπουν καποια αρχεια απο τον εξωτερικο σκληρο μοnonamenx.png[/img] Uploaded with ImageShack.us"],[/url]υ.

Μπορει να οφειλεται αυτο στο οτι εχω αφαιρεσει αρκετες φορες τον εξ.σκληρο χωρις να κανω ασφαλη καταργηση υλικου?

(Εκλεισα καμποσες φορες τον εξ.σκληρο απο τον διακοπτη του ρευματος που εχει,χωρις να εχω κανει προηγουμενως ασφαλη καταργηση)

Για τα αρχεια αυτα που λειπουν ομως,εχει ολοκληρωθει κανονικα η αντιγραφη τους.Δεν εκλεισα το ρευμα οταν γινοταν η αντιγραφη.(ή μιλαμε για αλλη αντιγραφη και οχι αυτη που φαινεται απο τα windows...? δηλ

54210228.png

)

Αλλωστε τα αρχεια αυτα ειχαν αντιγραφει καποτε γιατι εχουν παιξει καποτε οπως λεω(ταινιες ηταν).

Δηλαδη η απορια μου ειναι:μπορει να χαθηκαν καποια αρχεια επειδη δεν εκανα την ασφαλη καταργηση πριν κλεισω το ρευμα?

edit:Sorry, αν ξεφευγω λιγο αλλα εχουν καποια σχεση τα δυο θεματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...