Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο κλιματιστικά μετά από έρευνα που έκανα:

1) FUJITSU ASYA 24 BTU (Κίνας)- 1140€

http://www.climahellas.gr/shop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=200&category_id=142&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

2)MITSUBISHI G71VA 24BTU (Μαλαισίας) - 1450€

http://mitsubishi-samoilis.skroutzstore.gr/p.Mitsubishi-Electric-Seira-Plus-MSZ-MUZ-GE71VA-24-200-27-650-BTU-H-YPSILIS-APODOSIS-HIGH-COP-3-83-INVERTER-ENERGIAKIS-KLASIS-A-A-ME-LEITOURGIA-I-Save.284838.html

Ποιο κατά τη γνώμη σας να προτιμήσω?

Δημοσ.

θα προτεινα daikin αν ειναι κοντα στη τιμη...

συμφωνώ για τα daikin..

Μεταξύ των δύο που αναφέρεις , διάλεξε αυτό με το χαμηλότερο θόρυβο, καλύτερη ποιότητα κατασκευής (αν δεν σε νοιάζει η διαφορά στο κόστος)..

εγώ πάντως θα πρότεινα noname με 600 ευρώ περίπου αν η χρήση είναι για ψύξη το καλοκαίρι σε σπίτι (το πολύ ένα μήνα δηλαδή) .

Για τέτοια χρήση η διαφορά κόστους είναι τεράστια και η οικονομία που θα σου κάνει πολύ μικρή για να την δικαιολογήσει .

Πχ. αν το επώνυμο καίει 2,2 Κιλοβατώρες και το NoName 4 (βάζω υπερβολική διαφορά, δεν είναι τόσο μεγάλη) ,

τότε με χρήση 8 ώρες τη μέρα για 30 μέρες μέσα στο καλοκαίρι

θα έχεις κάψει 528 κιλοβατώρες με το επώνυμο και 960 με το NoName.

με 0,11 η κιλοβατώρα (από το παράδειγμα στο site της ΔΕΗ για οικιακό τιμολόγιο Γ1 με κατηγορία κατανάλωσης τετραμήνου 1001-2000kwh)

πολύ χοντρά 60 ευρώ για το επώνυμο και 105 με το Noname..

Απόσβεση της διαφοράς τιμής μεταξύ του επώνυμου και ανώνυμου (στο fujitsu είναι 500 ευρώ και στο mitsubishi 800) θα κάνεις σε 11 και 17 χρόνια αντίστοιχα..

Επίσης τα Inverter είναι και πιο ευαίσθητα στις μαλακίες της ΔΕΗ (συνεχόμενες αιχμές/βυθίσεις).

Είναι μεγάλη μανούρα να σου καεί , και να πρέπει να το αντικαταστήσεις ( δεν ξέρω που μπλέκεις μετά με τις εγγυήσεις που νομίζω δεν καλύπτουν ζημιές λόγω ΔΕΗ)..

Από εκεί και πέρα σημαντικό ρόλο παίζει η εγγύηση, η ποιότητα κατασκευής , ο θόρυβος , τα τριξίματα κλπ.

Αν το χρησιμοποιείς και για θέρμανση όλο το χρόνο τότε αλλάζει το πράγμα, τότε αποσβένεις το επιπλέον κόστος πολύ γρήγορα ...

Δημοσ.

βασικα τα υπολογιζεις πολυ χοντρικα

μπορει η kwh να εχει 0,11 αλλα σε 2 μηνες ποσο θα εχει?η δεη κανει αυξησεις καθε φορα που βρεχει

επισης που ξερεις αν ειναι στη μικρη κατηγορια χρεωσης?

αμα εχει κι αλλα πραγματα να καινε πολυ ρευμα σπιτι τοτε καθε kwh την χρεωνει περισσοτερο η δεη αρα συμφερει περισσοτερο το αποδοτικο κλιματιστικο

και τελος κανεις καλο στο περιβαλλον,και στο δικτυο της δεη που πεφτει καθε μεσημερι καλοκαιριου

Δημοσ.

συμφωνώ για τα daikin..

Μεταξύ των δύο που αναφέρεις , διάλεξε αυτό με το χαμηλότερο θόρυβο, καλύτερη ποιότητα κατασκευής (αν δεν σε νοιάζει η διαφορά στο κόστος)..

εγώ πάντως θα πρότεινα noname με 600 ευρώ περίπου αν η χρήση είναι για ψύξη το καλοκαίρι σε σπίτι (το πολύ ένα μήνα δηλαδή) .

Για τέτοια χρήση η διαφορά κόστους είναι τεράστια και η οικονομία που θα σου κάνει πολύ μικρή για να την δικαιολογήσει .

Πχ. αν το επώνυμο καίει 2,2 Κιλοβατώρες και το NoName 4 (βάζω υπερβολική διαφορά, δεν είναι τόσο μεγάλη) ,

τότε με χρήση 8 ώρες τη μέρα για 30 μέρες μέσα στο καλοκαίρι

θα έχεις κάψει 528 κιλοβατώρες με το επώνυμο και 960 με το NoName.

με 0,11 η κιλοβατώρα (από το παράδειγμα στο site της ΔΕΗ για οικιακό τιμολόγιο Γ1 με κατηγορία κατανάλωσης τετραμήνου 1001-2000kwh)

πολύ χοντρά 60 ευρώ για το επώνυμο και 105 με το Noname..

Απόσβεση της διαφοράς τιμής μεταξύ του επώνυμου και ανώνυμου (στο fujitsu είναι 500 ευρώ και στο mitsubishi 800) θα κάνεις σε 11 και 17 χρόνια αντίστοιχα..

Επίσης τα Inverter είναι και πιο ευαίσθητα στις μαλακίες της ΔΕΗ (συνεχόμενες αιχμές/βυθίσεις).

Είναι μεγάλη μανούρα να σου καεί , και να πρέπει να το αντικαταστήσεις ( δεν ξέρω που μπλέκεις μετά με τις εγγυήσεις που νομίζω δεν καλύπτουν ζημιές λόγω ΔΕΗ)..

Από εκεί και πέρα σημαντικό ρόλο παίζει η εγγύηση, η ποιότητα κατασκευής , ο θόρυβος , τα τριξίματα κλπ.

Αν το χρησιμοποιείς και για θέρμανση όλο το χρόνο τότε αλλάζει το πράγμα, τότε αποσβένεις το επιπλέον κόστος πολύ γρήγορα ...

Να αναφέρω ότι θα το χρησιμοποιήσω κυρίως για θέρμανση γι΄αυτό το θέλω ποιοτικό και ινβέρτερ...

Δημοσ.

Στο διαμερισμα που μενω που δεν εχει θερμανση εχει toyotomi τα οποια χρησιμοποιω για θερμανση και ψυξη,με τα οποια ειμαι ευχαριστημενος και απο πλευρα αποδοσης και ηχου

Δημοσ.

απο DAIKIN βρήκα αυτό στα 1150 €:

http://www.climahellas.gr/shop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=247&category_id=58&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

με προβλημάτισε όμως η κλάση Β στην ψύξη αλλά και η κλάση Α στην θέρμανση υστερεί σε σχέση με το MITSUBISHI, όπως επίσης είναι στα 22000 BTU και όχι 27000 που βγάζει το MITSUBISHI στη θέρμανση.

Δημοσ.

Αυτο το ιδιο εχουμε και εμεις. Πολυ καλο αλλα στην θερμανση πιθανον να μην σε καλυψει αμα εχεις μεγαλο χωρο σε σχεση με το mitsubishi. Τα daikin αυτα οντος χανουν λιγο σε βαθμο αποδοσης αλλα ειναι κορυφη σε αξιοπιστια,μακροζωια και υποστηριξη.

Αν εισαι σιγουρος οτι τα 22.000btu θα σε καλυψουν εξετασε και το daikin, αν οχι καλυτερα ενα απο τα 2 αλλα για να εχεις σιγουρη ζεστη. Ουτος η αλλως κινησε σε hi-end οποτε δυσκολα να μην εισαι ικανοποιημενος.

Δημοσ.

σπιτι μου εχω 2 daikin του 97 και ενα mitsubishi tou 2004.

τα daikin ειναι πολυ καλυτερα κυριως ως προς την ποιοτητα του αερα,κατι που ειμαι πολυ απαιτητικος και περιεργος

Δημοσ.

Να αναφέρω ότι θα το χρησιμοποιήσω κυρίως για θέρμανση γι΄αυτό το θέλω ποιοτικό και ινβέρτερ...

Επειδή στα επώνυμα είναι αρκετά αξιόπιστα τα χαρακτηριστικά που δίνουν, θα πρότεινα να συγκρίνεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά (νομίζω είναι παρόμοια και στα δύο) και τα επίπεδα θορύβου κλπ.

και να διαλέξεις.

Βέβαια , κανονικά θα έπρεπε να φωνάξεις κι ένα μηχανολόγο για να σου κάνει κάποιες μετρήσεις και να σου πει τι χρειάζεσαι σε κάθε χώρο (φυσικά το κλιματιστικό είναι για ενιαίο χώρο και δεν αρκεί για 2-3 δωμάτια).

Αν είναι δικό σου το σπίτι θα πρότεινα να το κάνεις, γιατί υπάρχουν και άλλες λύσεις (θερμοπομποί κλπ.) που είναι πιο οικονομικοί από τα κλιματιστικά..

Τέλος, πληροφοριακά αναφέρω ότι είχα βρει και κάποιες συσκευές που παίζουν με δύο εσωτερικές μονάδες και μια εξωτερική με κόστος λίγο μεγαλύτερο από την αγορά μιας μονάδας (και διαλέγεις ποια εσωτερική μονάδα θα χρησιμοποιείς κάθε φορά , πχ. για δύο χώρους με το ίδιο μηχάνημα, αλλά δεν μπορείς να το δουλέψεις και με τις δύο εσωτερικές μονάδες ταυτόχρονα )

Δημοσ.

Κατέληξα τελικά να πάρω MITSUBISHI.

Η εταιρεία όμως βγάζει 24-άρια απο δύο εργοστασια:

1) τα MITSUBISHI HEAVY

http://www.apothema.gr/Product/5-1-145-75646/Mitsubishi/Heavy_SRK-SRC-71ZE-S1_INVERTER-Hi_COP.html

2) και τα MITSUBISHI ELECTRIC

http://www.apothema.gr/mitsubishi_electric-mszmuz-ge71va-inverter-64151-p

Από χαρακτηριστικά φαίνονται σχεδόν ίδια αλλά δεν γνωρίζω απο ποιότητα κατασκευής τι γίνεται. Τα τοπικά καταστήματα το HEAVY το πουλάνε ελαφρώς ακριβότερο ενώ ο επίσημος εισαγωγέας είναι ίδιος και για τα δύο. Γνωρίζει κάποιος τι παίζει?

Επίσης ενδιαφέρομαι να το αγοράσω από το συγκεκριμένο κατάστημα των λίνκ.

Είναι αξιόπιστο?

Δημοσ.

Εδώ και πολλά χρόνια ο βασιλιάς των κλιματιστικών είναι DAIKIN.. Οτιδηποτε άλλο είναι απλώς υποκατάστατο.. Αξίζουν τα λεφτά μέχρι δεκάρας..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...