Προς το περιεχόμενο

Τι να κάνω τον παλιό Pentium III που βρήκα στη ντουλάπα μου;

harisg7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν τον πετάξω απευθείας στον κάδο, γιατί τον λυπάμαι, τι μπορώ να τον κάνω; Αλήθεια, μέχρι που μπορώ να τον πάω με αναβάθμιση;

Αυτή τη στιγμή έχει windows 98 στον μόλις 4GB σκληρό του και έλεγα μήπως του έβαζα καμιά μνήμη 512 πάνω και εγκαθιστούσα win XP ή Ubuntu. Αξίζει τον κόπο λέτε ή τσάμπα η όλη φασαρία;

Έχω βρει στο ebay 512 μνήμη με 8 ευρώπουλα αλλά δεν έχω ιδέα αν την σηκώνει το μηχάνημα. Θα πρέπει να κάτσω να τα ψάξω αυτά.

Αν δεν κάνω λάθος, έχει 160MB RAM. Αλλά δε με τρελαίνει από ταχύτητα στα windows 98 και γι' αυτό έλεγα να του βάλω 512, τώρα που είναι και τσάμπα.

1) Κάδος = αμαρτία. ΑΝ δεν τον κρατήσεις, βγαλ' τον τουλάχιστον για χάρισμα στο σχετικό thread του Insomnia, που ήδη σου υποδείχτηκε (αν δεν έχεις όρεξη να την ψάξεις να τον δώσεις σε κάποιο ίδρυμα για παιδιά κλπ).

2) Εξαρτάται απ' τις δυνατότητες της μητρικής του, κυρίως. Αν είσαι Αθήνα, μπορείς κατ' αρχάς να πας στην Cosmodata στη Στουρνάρη (με Πατησίων), κι ίσως βρεις κα'να slocket adaptor, στο οποίο μπορείς να βάλεις μέχρι και 900άρη PIII (αν επίσης βρεις τέτοιον). Δίσκο επίσης παίζει να μπορείς να βάλεις έως αρκετά μεγάλο (άνω των 32GB, σε περίπτωση που υπάρχει η εταιρία της mobo, και μπορείς να βρεις BIOS update που να υποστηρίζει μεγαλύτερο των 32GB). Κάρτα γραφικών σίγουρα θα μπορείς να βάλεις τουλάχιστον μέχρι 64ΜΒ, που επαρκεί για τις δυνατότητες του μηχανήματος. Με 16ΜΒ και άνω -υποθέτω τώρα φοράει 8άρα- θα παίζει και DVD. Αν πεις να βάλεις ΧP, με 256ΜΒ RAM σύνολο θα είσαι οκ, αν και τα slots της μπάμπως-μόμπως λογικά είναι 3, και λογικά υποστηρίζουν max 3x256 modules (single sided και ΜΟΝΟ όμως, πιθανώς. Πρόσεξε μην πάρεις double sided και αναγνωρίζει τη μισή. Γκουγκλ ιτ) για 'κεινη την εποχή. Με γκούγκλινγκ θα βρεις, αν δεν είναι καμμιά no-name, τί σηκώνει.

Με Ουμπούντα, θα τρέχει ακόμα καλύτερα.

Αλήθεια, πέρα από το ebay, που μπορώ να βρω φθηνά εξαρτήματα για τόσο παλιούς υπολογιστές; Ξέρει κανείς;

Το πιθανότερο είναι μέσω αγγελιών εδώ στο Inso ή στο ADSLgr (είτε κοιτάς τις υπερκτές, είτε βάζεις δική σου), ή και σ εάλλα γνωστά φορούμια. Σε μαγαζιά, είτε στο online που σου προτάθηκε, είτε στο Cosmodata που λέγαμε. Αν και, πιάνουν κώλους στα (ονλάιν ή μη) μαγαζά. Από Μπέη καλύτερα. Αλλά ψάξε καλά από πριν τί θα πάρεις, για να ταιριάζει.

Καλυτερα να τον πας για ανακυκλωση

:confused: :shock: :cry: :whistle: :fear: :eek: :X

512 σε ενα dimm πολυ δυσκολα θα το δει. Δεν νομιζω οτι υπηρχαν τετοια εκεινη την εποχη. Αν εισαι τυχερος ισως το δει σαν κατι μικροτερο.

Σε οποιαδηποτε περιπτωση οπως ειπωθηκε μην το πεταξεις στον καδο. Λυπησου το περιβαλλον και πηγαινε τον για ανακυκλωση

:mad:

κι εγω εχω εναν παλιο με πεντιουμ 3 στα 700mhz με καρτα γραφικων Nvidia TnT και του εβαλα λιγη ακομα ραμ και τωρα εχει συνιλο 360 mb νομιζω. δεν παει παραπερα.

...μητρική για μανίσιο 700άρη επεξεργαστή, και να μην σηκώνει παραπάνω RAM; Χλωμό. Πιθανότατα θα είναι σε socket370, και οπωσσδήποτε θα σηκώνει και αυτή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 256ΜΒx3( ; ) RAM modules -έστω single sided- σε σύνολο

Δημοσ.

...στην Εβδοκσία το λες αυτό Τριανταπεντάχρονε - για στον harisg7, ω παλαιοχαρντγουεροκαβατζότατε;

Δημοσ.

rafail1994 το Freenas ξέρεις αν υποστηρίζει rapidshare megaupload κτλπ ?

Απο οσο θυμαμαι νομιζω υποστηρίζει rapidshare χωρις να ειμαι σιγουρος γιατι εχει καιρο να το δω

Δημοσ.

εχει σιγουρα torrent client .. αλλα απο defaul οχι δεν εχει

download mananger ... γινετε βεβαια να αποκτησει αλλα θελει αρκετο διαβασμα και ψαξιμο

αυτο βεβαια αφορα την εκδοση 0,7 γιατι πριν λιγες μερες βγηκε η νεα 0,8

Δημοσ.
Το επόμενο να είναι 35metros, ναι;

Βαρεθήκανε ρε συ,βαριέμαι και γω,πρέπει να "σκάσει καλή" για να κάτσει επόμενο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...