scullyist Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Συστημα: Lian Li V351 / Phenom II x6 1055t / 4GB DDR3 1333 / 1T Samsung Spinpoint F3 / ASROCK SAM3 880GMH/USB3 => onboard ATI Radeon HD 4250. Διαβαζοντας καποια θρεντ, είχα κρίνει ότι ένα Corsair 430CX builder series θα ήταν οκ και το είχα παραγγείλει. Μετά από τεράστια -και εις διπλούν- καθυστέρηση, πριν λίγο ακυρώθηκε η παραγγελία. Ημουν στο τσακ να το παραγγείλω ξανα αμέσως από άλλο κατάστημα, μέχρι που κοντοστάθηκα και σκέφτηκα μην το διακινδυνέψω κι αυτή τη φορά και δεν ρωτήσω και έξτρα απόψεις στο αν η αρχική μου επιλογή είναι οκ. Έξτρα υποσημείωση, ότι κατόπιν παραγγελίας , είχα διάβασει σε ξένα φόρα ότι το 430 είναι ονομαστική κι όχι η πραγματικη ισχύς, η οποία είναι 370-380(?-αν θυμαμαι καλά) και το ότι του λείπει το 80 PLUS certification είναι μεγάλο μειονέκτημα. Οπότε κι αυτά στο 'ζύγι' μιας που δεν το κατέχω με τα τροφοδοτικά. Μ'αυτά και μ'αυτά.. - Είναι οκ και αρκετό κι οπότε προχωράω ξανα στο 430CX, ή -'Νο way' και προτείνετε κάτι άλλο? Τhx.
paulchro Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Συστημα: Lian Li V351 / Phenom II x6 1055t / 4GB 1333 / 1T Samsung Spinpoint F3 / ASROCK SAM3 880GMH/USB3 => onboard ATI Radeon HD 4250. Διαβαζοντας καποια θρεντ, είχα κρίνει ότι ένα Corsair 430CX builder series θα ήταν οκ και το είχα παραγγείλει. Μετά από τεράστια -και εις διπλούν- καθυστέρηση, πριν λίγο ακυρώθηκε η παραγγελία. Ημουν στο τσακ να το παραγγείλω ξανα αμέσως από άλλο κατάστημα, μέχρι που κοντοστάθηκα και σκέφτηκα μην το διακινδυνέψω κι αυτή τη φορά και δεν ρωτήσω και έξτρα απόψεις στο αν η αρχική μου επιλογή είναι οκ. Έξτρα υποσημείωση, ότι κατόπιν παραγγελίας , είχα διάβασει σε ξένα φόρα ότι το 430 είναι ονομαστική κι όχι η πραγματικη ισχύς, η οποία είναι 370-380(?-αν θυμαμαι καλά) και το ότι του λείπει το 80 PLUS certification είναι μεγάλο μειονέκτημα. Οπότε κι αυτά στο 'ζύγι' μιας που δεν το κατέχω με τα τροφοδοτικά. Μ'αυτά και μ'αυτά.. - Είναι οκ και αρκετό κι οπότε προχωράω ξανα στο 430CX, ή -'Νο way' και προτείνετε κάτι άλλο? Τhx. Δεν ειμαι ο πιο εμπειρος αλλα ηερω πως αν σκοπευεις να κανεις καποια αναβαθμηση καρτας γραφικων στο μελλον παρε καποιο ποιο μεγαλο. Δες εδω, λενε πως ειναι καλο.
crossfiregr1 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Το Corsair είναι πολύ καλό τροφοδοτικό και σου επαρκεί για το σύστημα σου. Ο μόνος λόγος για να πας σε κάτι πιο μεγάλο είναι για να έχεις περισσότερη σταθερότητα. Μία καλή επιλογή είναι το Coolermaster eXtremepower 460 που έχει πραγματική απόδοση κοντά στα (430w). Φυσικά αν κάποια στιγμή θελήσεις να βάλεις κάρτα γραφικών καλό είναι να πας σε κάποιο με μεγαλύτερη απόδοση.
scullyist Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Ευχαριστώ, παιδιά. Το ήξερα ότι θα πέσει το θέμα της ανεξάρτητης GPU στο 'τραπέζι' αλλά είναι εντελώς 50-50 αν θα χρειαστεί να μπει κάποια στιγμή -και πάνω απ'όλα το πότε. Aξίζει να επενδύσω από τωρα -αν υποθέσουμε πως όντως- θα μπει, ή καλύτερα να αναβαθμίσω τη στιγμή που θα γίνει (άλλες επιλογές λόγω νεων μοντέλων μελλοντικά, πιθανόν φθηνότερες τιμές στα παλιά/τωρινα). Σκεφτόμουν πως όχι, κι οπότε το μόνο κολλημα μου τώρα ήταν να επιβεβαιώσω αν το 430CX είναι γενικά αξιόπιστο+να αρκει για τα τωρα δεδομένα μου.
liopyr Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μια χαρά είναι το συγκεκριμένο psu για το σύστημά σου, για την ακρίβεια δε βλέπω να υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτό το price range. Θεωρητικά μπορεί να αντέξει και αναβάθμιση κάποιας όχι ιδιαίτερα ενεργοβόρας gpu. Το μοναδικό foul σύμφωνα με το review του jonnyguru είναι το efficiency του, το οποίο δεν είναι μεν 80+, αλλά τουλάχιστον πλησιάζει.
scullyist Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Ευχαριστω liopyr, μολις πριν λιγο διαβαζα κι εγω το ιδιο review. Προχωρω ακάθεκτη.
cabdik Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 γιατι δεν βαζεις λιγα € ακομα να παρεις το CX500? ετσι θα εχεις το κεφαλακι σου πιο ησυχο μελλοντικα...!!! http://www.skroutz.gr/s/302037/Corsair-Builder-Series-CX500.html?keyphrase=Corsair+500CX+builder
ninos30 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Λογικά αν το παρήγγειλες τώρα, θα πάρεις το v2. Κι αυτό έχει πάρει κανονικά το 80Plus certification. CX-430 v2 Κι εδώ η complete λίστα: 80Plus list Και όπως είπαν και παραπάνω, είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ για το σύστημά σου. Και για stand-alone VGA κάνει εκτός αν πάς σε 6990/590 λύσεις
pano Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 scullyist δεν ξέρω αν έχεις παραγγείλει ήδη,πάντως εγώ θα σου πρότεινα αυτό http://www.multirama.gr/products/product?pid=0585717&catid=020500 αν σε παίρνει βέβαια και αν το φέρουν σύντομα.
scullyist Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Ναι, την έκανα ήδη την παραγγελία αμέσως μετά το προηγούμενο μου ποστ, σας ευχαριστω πάντως. Thx for the tip Νινο, για να δουμε τι version θα μου 'ρθει.
scullyist Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Να 'σαι καλά Πάνο, ευχαριστώ Άντε να 'ρθει κι αυτό να πάρει μπρος το μηχάνημα επιτέλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.