Προς το περιεχόμενο

Επιλογη τροδοφοτικου!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6654

Αυτο το κουτι φαινεται αρκετα καλο(45Ε)πανω κατω τετοια κουτια ψαχνω ουτε πολυ απλα αλλα οχι και τελειως outer space. ^_^

Το προβλημα μου ειναι οτι το τροφοδοτικο ειναι στο κατω μερος του κουτιου...

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

nino, νομιζω οτι με πειθεις με αυτα και μαλλον θα παω προς multirama για silverstone ST60F που ειναι και σε καλη τιμη! και θα δω!!

σιγουρα δεν κανω Xfire/Sli, παντα εχω μια καρτα γραφικων.

010011101011001100110101..., οι περισσοτεροι θεωρουν καλυτερο να ειναι το τροφοδοτικο στο κατω μερος. εμενα δεν μου λεει τπτ, το θεωρω το ιδιο. εμενα το CM STACKER 831 το εχει στο πανω μερος, και δεν μου φαινεται παραξενο..!

και οντως για το elite εχω ακουσει-διαβασει καλα λογια!

Δημοσ.

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6654

Αυτο το κουτι φαινεται αρκετα καλο(45Ε)πανω κατω τετοια κουτια ψαχνω ουτε πολυ απλα αλλα οχι και τελειως outer space. ^_^

Το προβλημα μου ειναι οτι το τροφοδοτικο ειναι στο κατω μερος του κουτιου...

:mrgreen: Αυτό είναι ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ και όχι μειονέκτημα. Σε όλα τα καινούρια καλά κουτιά, κάτω είναι το τροφοδοτικό. Έχει να κάνει με τους νόμους τις φυσικής. Ο ζεστός αέρας πάει πάνω και ο κρύος κάτω...

Και επιπλέον επειδή όλα τα καλά κουτιά έχουν ανεμιστήρες στο πίσω και πολλές φορές στο πάνω μέρος του κουτιού για καλύτερο airflow, θα έτρωγε πολύ σκόνη το PSU σου αν ήταν και αυτό εκεί.

Τώρα για το κουτί. Εμένα μια χαρά μου φαίνεται. Απλά... έχει πολλές θέσεις για fans αλλα λείπουν τα fans :rolleyes:

Οπότε αν το πάρεις θα βάλεις έξτρα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ έναν 120αρι πίσω και ένα πάνω. Αν θες κι έναν τρίτο στο διαφανές πλαινό

Δημοσ.

:mrgreen: Αυτό είναι ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ και όχι μειονέκτημα. Σε όλα τα καινούρια καλά κουτιά, κάτω είναι το τροφοδοτικό. Έχει να κάνει με τους νόμους τις φυσικής. Ο ζεστός αέρας πάει πάνω και ο κρύος κάτω...

Και επιπλέον επειδή όλα τα καλά κουτιά έχουν ανεμιστήρες στο πίσω και πολλές φορές στο πάνω μέρος του κουτιού για καλύτερο airflow, θα έτρωγε πολύ σκόνη το PSU σου αν ήταν και αυτό εκεί.

Οκ,απλα δεν ειμουνα σιγουρος με την ιδεα του psu ανεμηστηρα να ειναι 2cm πανω απο το γραφειο μου...Δεν θα θερμενεται πιο πολυ ετσι?Απο εκει και περα,τι psu προτεινεις?!

EDIT: τωρα παρατηρησα οτι οι καινουργιες psu εχουν τον ανεμηστηρα απο πανω,lol ειχα μεινει λιγο πισω :rolleyes:

Δημοσ.

Βασικα απο κατω τον εχουν και απλα γυρνας εσυ ολοκληρο το τροφοδοτικο.αλλα καλυτερα το τροφοδοτικο να ρουφαει εξωτερικο αερα οταν ειναι κατω παρα τον αερα απο μεσα που συνηθως ειναι διπλα στην ψυκτρα του επεξεργαστη και αρα ζεστος(οταν το βαζεις επανω).

Ασε που μπορεις να βαλεις και μεγαλυτερη ψυκτρα εαν ειναι κατω το τροφοδοτικο.

Απλα πλεον εαν ειναι επανω,μπορεις να κανεις καλυτερο cable management.

Αμα ειναι κατω οπως λες φροντισε το κουτι να εχει λιγο ψηλοτερα ποδαρακια για να μπορει να παιρνει αερα.Αμα εχει και φιλτρο ακομη καλυτερα.

Δημοσ.

δε νομιζω οτι ειναι ο ανεμιστηρας επανω..!

απλα αναλογως που θα τοποθετηθει το PSU στο αναλογο κουτι, πανω ή κατω, το βαζεις αναποδα ωστε ο ανεμιστηρας να φυσαει παντα απο μεσα προς τα εξω

Δημοσ.

πληροφοριακα παντως το akasa απο το multirama σηκωνει ανετα το συστημα σου και με 2x5850 και ειναι και αρκετα αθορυβο

δεν ειναι modular φυσικα αλλα μην ειμαστε και πλεονεκτες :-)

Δημοσ.

Τα έγραψα και πιο πάνω. Για μια GPU, όποια και να είναι αυτή, το Silverstone ST60F (από multirama και Modular) αλλά και τα 650αρια GX/TX series της Corsair (δεν είναι modular) είναι μια χαρά-χαρούλα. To TX650 το έχει και το Eshop αλλά το έχει πολύ ακριβά (99) ενώ το βρίσκεις και 75 από αλλού: ΤΧ-650v2

Προσοχή, αν καταλήξεις σε corsair, να πάρεις τις v2 εκδόσεις γιατί αυτά πήρανε τις πιστοποιήσεις 80plus

πληροφοριακα παντως το akasa απο το multirama σηκωνει ανετα το συστημα σου και με 2x5850 και ειναι και αρκετα αθορυβο

δεν ειναι modular φυσικα αλλα μην ειμαστε και πλεονεκτες :-)

To AKASA δεν σηκώνει 2 5850. Έχει 2 rails στην 12V, και η μία δίνει 22 ενώ η άλλη 23. Για να είναι safe ένα σύστημα σε high-end GPU, καλύτερα να είσαι +28VA στην 12αρα ανά κάρτα. Combined το ΑΚΑSA θα δίνει εκεί γύρω στα 33-35 άρα μία καρτούλα...

Δημοσ.

To AKASA δεν σηκώνει 2 5850. Έχει 2 rails στην 12V, και η μία δίνει 22 ενώ η άλλη 23. Για να είναι safe ένα σύστημα σε high-end GPU, καλύτερα να είσαι +28VA στην 12αρα ανά κάρτα. Combined το ΑΚΑSA θα δίνει εκεί γύρω στα 33-35 άρα μία καρτούλα...

η 5850 ειναι high end gpu??? :lol: :lol:

ξερεις ποσα amber θελει η 5850?

Δημοσ.

η 5850 ειναι high end gpu??? :lol: :lol:

ξερεις ποσα amber θελει η 5850?

Έω 2 τέτοιες σε CF και ξέρω πολύ καλά...

Δημοσ.

Σύμφωνα με το Site της ΑMD, θέλει 500W και πάνω από 25VA για μια κάρτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μου δίνει το APC Back-UPS PRO στο πρόγραμμά του, τραβάνε 45VA σε stretch mode στο 3dMark2011.

Αλλά επί της ουσίας το ΑΚΑSA στα 47€ φαίνεται να είναι μια τίμια λύση για τα χρήματά του. Εγώ πάντως θα προτιμούσα κάτι άλλο να τροφοδοτεί το σύστημά μου

Δημοσ.

Σύμφωνα με το Site της ΑMD, θέλει 500W και πάνω από 25VA για μια κάρτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μου δίνει το APC Back-UPS PRO στο πρόγραμμά του, τραβάνε 45VA σε stretch mode στο 3dMark2011.

Αλλά επί της ουσίας το ΑΚΑSA στα 47€ φαίνεται να είναι μια τίμια λύση για τα χρήματά του. Εγώ πάντως θα προτιμούσα κάτι άλλο να τροφοδοτεί το σύστημά μου

καλα ασε τι λεει το site της amd...

45? πολλα μου φαινονται, τεσπα

ουτως η αλλως σε πραγματικες συνθηκες δεν προκειται ποτε να φτασει αυτα τα νουμερα οποτε καλυπτει και cf

οποιος θελει φυσικα να κανει cf κοιταει σε πιο ακριβα τροφοδοτικα αλλα και με αυτο θα κανει την δουλεια του ;)

Δημοσ.

καλα ασε τι λεει το site της amd...

45? πολλα μου φαινονται, τεσπα

ουτως η αλλως σε πραγματικες συνθηκες δεν προκειται ποτε να φτασει αυτα τα νουμερα οποτε καλυπτει και cf

οποιος θελει φυσικα να κανει cf κοιταει σε πιο ακριβα τροφοδοτικα αλλα και με αυτο θα κανει την δουλεια του ;)

Σ' αυτό λοιπόν συμφωνούμε :rolleyes:

Μακάρι λοιπόν να έχεις εσύ δίκιο και να αποδειχθεί πως το εν λόγω PSU είναι μια χαρά (γιατί έτσι φαίνεται...) αλλά μέχρι τότε και ως ότου δοκιμαστεί σε κάποιο αξιόπιστο review ας προτιμάμε πιο "σίγουρες λύσεις".

P.S. λόγω ότι είχα θέματα με το CF μου, είχα κάνει petition στο support-forum της AMD, και συνομίλησα με ένα αλανάκι τεχνικό στο MSN ο οποίος μου τα είπε. Είναι λίγο υπερβολικά αλλά μου είπε καλύτερα "Be on the safe-side". Τελικά το πρόβλημα σε εμένα ήταν στις μνήμες παρ' ότι έβγαζαν καθαρό memtest86+

Δημοσ.

θα παω για silverstone και αν δεν το εχει, θα δω..!!

edit. μολις πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι μαλλον δεν υπαρχει. θα κοιταξει μηπως εχει μεινει κανενα σε αλλο καταστημα και θα με ειδοποιησει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...