Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη ανεμηστηρα σε τροφοδοτικο

vaggelisp7406

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aν ολοι οι αν/ρες κανουν την ιδια δουλεια τοτε γιατι καποιοι χαρακτηριζονται case fans και αλλοι cpu fans? Γιατι καποιοι εχουν αραια πτερυγια και αλλοι πυκνα?

Οι υποδοχες των τροφ/κων ειναι διπινες αλλα αυτο που ρωτησα ειναι το εξης: Αν το συνδεσει με 4πινο στη μητρικη, βασει ποιας θερμοκρασιας θα αυξομειωνονται αυτοματα οι στροφες?..

Το ζήτημα είναι να χωράει ο ανεμιστήρας στο τροφοδοτικό! Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες, δεν υπάρχει διαφορά.

Βασικό επίσης είναι η η ροή του αέρα. Αν βάλει ανεμιστήρα πιο αδύναμο θα ανεβάζει θερμοκρασίες το psu.

Εννοείται πως θα συνδέσει τον ανεμιστήρα στην υποδοχή για πινς του τροφοδοτικού, όχι πάνω στην μητρική. Συνήθως τα τροφοδοτικά έχουν 3 ή 2 πινς.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ειπαμε, εφοσον μιλαμε για pwm μιλαμε και για αυξομειωση. Αλλιως δεν θα το συζητουσα.

Oπως ειπα συνηθως οι μητρικες εχουν το 4πινο/pwm στο cpu_fan (και τα υπολοιπα fan ports απλα 3πινα).

Να αλλαξω απο τη μητρικη τι πραγμα ακριβως?

Δεν ειπες τιποτα ομως για τα ειδη των ανεμιστηρων. Δεν υπαρχουν αν/ρες που ειναι κατασκευασμενοι περισσοτερο για να ταιριαζουν για case fans(exhaust & intake), cpu fans κλπ?

Δημοσ.

Ειπαμε, εφοσον μιλαμε για pwm μιλαμε και για αυξομειωση. Αλλιως δεν θα το συζητουσα.

Oπως ειπα συνηθως οι μητρικες εχουν το 4πινο/pwm στο cpu_fan (και τα υπολοιπα fan ports απλα 3πινα).

Να αλλαξω απο τη μητρικη τι πραγμα ακριβως?

Δεν ειπες τιποτα ομως για τα ειδη των ανεμιστηρων. Δεν υπαρχουν αν/ρες που ειναι κατασκευασμενοι περισσοτερο για να ταιριαζουν για case fans(exhaust & intake), cpu fans κλπ?

Καταρχην μην τυχον και τον συνδεσεις στο cpu φαν.

2ον εαν τον συνδεσεις στην μητρικη σε 3πινο στο ξαναλεω οτι εαν δεν υποστηριζει την αυξομειωση στροφων θα δουλευει στα τερματα.αστο,δεν θα αλλαξεις τιποτα απο την μητρικη.

Εαν βγαλεις τον παλιο,που οπως λεει και ο φιλος πιο πανω θα ειναι ειτε σε 2πινο ειτε σε 3πινο,δες εαν μπορει να μπει εκει ο καινουργιος και καθαρισες.

Αυτο που λες για τα Intake και exhaust στο ειπα ηδη.οποιοσδηποτε ανεμιστηρας μπορει να ειναι ειτε intAke ειτε exhaust.Τωρα για τα πτερυγια,εξαρταται το ποσο αερα κινει ο ανεμιστηρας,στις ποσες στροφες ειναι και τι θορυβο κανει και φυσικα ποσο κοστιζει.

για το τροφοδοτικο δεν χρειαζεσαι κατι το πανακριβο.

Δημοσ.

Καταρχην μην τυχον και τον συνδεσεις στο cpu φαν.

2ον εαν τον συνδεσεις στην μητρικη σε 3πινο στο ξαναλεω οτι εαν δεν υποστηριζει την αυξομειωση στροφων θα δουλευει στα τερματα.αστο,δεν θα αλλαξεις τιποτα απο την μητρικη.

Εαν βγαλεις τον παλιο,που οπως λεει και ο φιλος πιο πανω θα ειναι ειτε σε 2πινο ειτε σε 3πινο,δες εαν μπορει να μπει εκει ο καινουργιος και καθαρισες.

Αυτο που λες για τα Intake και exhaust στο ειπα ηδη.οποιοσδηποτε ανεμιστηρας μπορει να ειναι ειτε intAke ειτε exhaust.Τωρα για τα πτερυγια,εξαρταται το ποσο αερα κινει ο ανεμιστηρας,στις ποσες στροφες ειναι και τι θορυβο κανει και φυσικα ποσο κοστιζει.

για το τροφοδοτικο δεν χρειαζεσαι κατι το πανακριβο.

Eγω δεν ειναι να συνδεσω κατι, αλλος το ψαχνει.

Δε χρειαζεται να το ξαναπεις φιλε μου, ειπαμε, μιλαμε μονο για την περιπτωση της αυξομειωσης των στροφων. Η μη αυξομειωση δε μας ενδιαφερει.

Δεν εχεις καταλαβει το νοημα της παρατηρησης μου: Ο φιλος θα βαλει pwm που ομως δεν θα καθοριζεται απο τη θερμοκρασια του psu...

Μην λες κατι που "ειπες ηδη". Πες για την επομενη παρατηρηση. Εαν ολοι οι αν/ρες ειναι το ιδιο τοτε γιατι διακρινονται σε case fans(exhaust & intake), cpu fans κλπ?

Εγω ξερω οτι αλλον ανεμιστηρα πρεπει να βαλεις στην exhaust θεση και αλλο στην intake θεση.

Δημοσ.

Eγω δεν ειναι να συνδεσω κατι, αλλος το ψαχνει.

Δε χρειαζεται να το ξαναπεις φιλε μου, ειπαμε, μιλαμε μονο για την περιπτωση της αυξομειωσης των στροφων. Η μη αυξομειωση δε μας ενδιαφερει.

Δεν εχεις καταλαβει το νοημα της παρατηρησης μου: Ο φιλος θα βαλει pwm που ομως δεν θα καθοριζεται απο τη θερμοκρασια του psu...

Μην λες κατι που "ειπες ηδη". Πες για την επομενη παρατηρηση. Εαν ολοι οι αν/ρες ειναι το ιδιο τοτε γιατι διακρινονται σε case fans(exhaust & intake), cpu fans κλπ?

Εγω ξερω οτι αλλον ανεμιστηρα πρεπει να βαλεις στην exhaust θεση και αλλο στην intake θεση.

Α,ναι σορρυ δεν το προσεξα οτι αλλος το ψαχνει.τεσπα.

Αυτο που λες για την exhaust και την Intake,μπας και τα μπερδευεις με πχ σε διαταξη Push and pull στην ψυχτρα του επεξεργαστη και σου ειπανε κατι τετοιο?γενικοτερα ενταξει δεν ειναι ιδιοι,πχ στην ψυχτρα του cpu θα πρεπει να βαλεις και εναν που να εχει καλη Pressure.αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα εσυ μιλας για intake και exhaust στο κουτι που εκει μπορεις να βαλεις οτι ανεμιστηρα θελεις.οτι μα οτι.ενταξει μην βαλεις εναν 200αρι για Intake και exhaust εχεις εναν 80αρι......ειπαμε.αν και παλι μπορεις να το κανεις.

Δημοσ.

Αφού σου λέμε δεν έχουν διαφορά οι exhaust και intake. Μόνο η τοποθέτηση αλλάζει.

Μέσα στο τροφοδοτικό συνήθως τον τοποθετείς έτσι ώστε να δίνει ροή προς το πίσω μέρος του κουτιού και έξω από αυτό. Αν τον βάλεις ανάποδα, θα εισάγει ζεστό αέρα μέσα στο κουτί.

Ομοίως και με τους cpu fans. Δεν τους βάζεις να φυσάνε πάνω στην ψύκτρα αλλά για να εξάγουν τον αέρα από αυτή.

Εξαίρεση μόνο ορισμένοι ανεμιστήρες που δεν μπορούν να τοποθετηθούν ανάποδα.

Δημοσ.

Ενταξει, εσεις μου λετε ετσι, αλλοι μου χουν πει αλλιως. Η τοποθετηση ειναι τοποθετηση, απο κει και περα διερευνουμε.

Τους fans στο τροφ/κο και στον επεξστη τους βαζεις φυσικα να φυσανε απευθειας πανω τους (intake), ενω τον case fan που εχεις στη ραχη τον βαζεις να φυσαει προς τα εξω(exhaust) ωστε να βγαζει τον ζεστο αερα εξω απ το κουτι. Το ερωτημα ειναι αν υπαρχουν fans καταλληλα κατασκευασμενοι ωστε να αποδιδουν καλυτερα στην exhaust θεση.

Δημοσ.

Αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ροή του αέρα, δηλαδή να έχει αρκετά cfm και να εξάγει τον αέρα αποτελεσματικά.

Τώρα το πως γινεται αυτό είναι καθαρά τεχνικό ζήτημα. Άλλοι ανεμιστήρες έχουν πολύ υψηλό rpm άλλοι έχουν πιο καλοφτιαγμένα πτερύγια.

Το ζήτημα είναι το πόσο επιδιώκεις να μειώσεις την θερμοκρασία και πόσο θόρυβο μπορείς να ανεχτείς.

Δημοσ.

Το ερωτημα ειναι αν υπαρχουν fans καταλληλα κατασκευασμενοι ωστε να αποδιδουν καλυτερα στην exhaust θεση.

Όχι ,όπως σου τα είπε ο Ιούδας είναι,και για να σε προλάβω πές μας τι σου είπαν οι ''άλλοι'' και τι σου πρότειναν στην τελική μήπως τυχόν μας διαφεύγει κάτι βρε αδερφέ....

Δημοσ.

Σε τι να με προλαβεις? Tο τι μου ειπαν το ειπα. Γιατι βαζεις τους αλλους σε εισαγωγικα? Για μενα ολοι "αλλοι" ειστε, δεν προτιμαω τους μεν απο τους δε:lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...