Προς το περιεχόμενο

αντλία (υδρόψυξης) ενοχλητικός θόρυβος!!

uprising1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά! εδώ και πολύ καιρό με ταλαιπωρεί ο θόρυβος απο την αντλία της υδρόψυξης.

Εχω το THERMALTAKE BIG WATER 770 ,έτοιμο σύστημα υδρόψυξης.

Η αντλία συνδέεται με ένα καλώδιο για τροφοδοσία (4 pin) και σε αυτό υπάρχει ενα με 3 pin για να συνδεθεί στην motherboard.

Απο διάφορα προγράματα βλέπω οτι το αναγνωρίζει σαν ανεμιστήρα (~2500 στροφές) αλλά δεν κατάφερα να μειώσω την ταχύτητα - κατα συνέπεια και τον θόρυβο, τουλάχιστον έτσι το σκέφτομαι χωρίς να είμαι και πολυ σχετικός.

Υπάρχει περίπτωση να το πετύχω βάζοντας κατι σαν το zalman FANMATE 2 , συνδέοντάς το στο 3πινο καλώδιο και μετά στην motherboard ή κανει μόνο για ανεμηστιράκια?

Bοήθεια παιδιά οποιος μπορεί γιατί με τον θόρυβο που κάνει σκέφτομαι να το ξυλώσω και να ξαναγυρίσω στο παλιό και ήσυχο ανεμιστηράκι :P

Δημοσ.

της αντλιας το 3πινο που μπαινει στην μητρικη ειναι μονο για να δειχνει τις στροφες... το ρευμα το παιρνει απο το 4απινο.. δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος να μειωσεις τις στροφρες της τρομπας μεσα απο το pc μονο αν η τροπα εχει κανενα κουμπακι πανω και μειωνεις η αυξανεις στροφες.. αλλα απο οσο ξερω οι thermaltake big water δεν εχουν επομενως ετσι θα κανει.. εκτος παλι αν εχει χαλασει και κανει ετσι τι να σου πω :/

Δημοσ.

Όχι δεν έχει τέτοιο κουμπάκι..

Δηλαδή αυτό που σκέφτηκα να κάνω με το zalman FANMATE 2 δεν θα δουλέψει ε?

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να το πετύχω?

Δημοσ.

Άρα δεν έχει ρυθμιστή στροφών... Χμμ δεν νομίζω αν μπορείς να κανείς κάτι τέτοιο :/ προσωπικά κάτι άλλο δεν γνωρίζω :P

Δημοσ.

Αν εχεις αερα στο κυκλωμα μπορει να κανει θορυβο.Μπορεις

1)Εκει που δενεις την αντλια πανω στο σασι να βαλεις ροδελες λαστιχιενιες για να γλυτωσεις λιγο τον κραδασμο.

2)Να αδειασεις το κυκλωμα και να το γεμισεις παλι με την καταληλη εξαερωση.

3)Με κατι σαν αυτο Link μπορεις να κανεις την δουλεια σου και να βαλεις ολους τους ανεμιστηρες αλλα προσεχε την αντλια σου επειδη δεν ειναι πολυ δυνατη μην την χαμηλωσεις πολυ γιατι δεν θα γυριζει το νερο μεσα στο κυκλωμα.

Δημοσ.

Αέρας δεν φαίνεται να υπάρχει στο κύκλωμα, άλλωστε η αντλία έκανε τον ίδιο θόρυβο απο την αρχή.

Φίλε VasPolys κατι τέτοιο σκεφτόμουν(σε fan cοntroller) όμως το θέμα είναι αν θα μπορέσει να ελέγξει τις στροφές(?) γιατί η αντλία παίρνει ρεύμα από το τροφοδοτικό, και απλά υπάρχει και ένα 3pin καλώδιο(πάνω σε αυτό που συνδέεται στο τροφοδοτικό) που πάει στην motherboard(από εκεί βλέπω με πόσες στροφές δουλεύει η αντλία, αλλά δεν μπορώ να τις ρυθμίσω!).

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι η αντλία θέλει συγκεκριμένη τάση για να δουλέψει. Αν δεν έχει ρυθμιστή στροφών από μόνη της, δεν θα δουλέψει με μικρότερη τάση.

Δημοσ.

Διαβάζοντας διάφορα στο internet είδα οτι μπορείς να δώσεις τάση 7V αντί για 12V συνδέοντας διαφορετικά τα καλωδια μεταξύ τους..

Μπορώ να δοκιμάσω αυτό και να δω πως συμπεριφέρεται η αντλία στα 7V (αν δουλεύει,αν αποδίδει σε θέμα θερμοκρασίας,θορύβου κλπ..)

Αν δουλεύει ικανοποιητικά ίσως αυτή να είναι και η λύση στο πρόβλημα μου.

Επειδή όμως δεν τα πάω καλά με τα ηλεκρολογικά, γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο έτοιμο καλώδιο που να κάνει αυτή την δουλειά(απο τα 12 στα 7v) ?

Δημοσ.

Λογικά και με λιγότερη πίεση στην αντλία δεν θα έχεις διαφορά στις θερμοκρασίες, ειδικά αν το Block σου δουλεύει και με χαμηλή πίεση νερού.

Φυσικά και γίνεται να τροφοδοτήσεις με λιγότερη τάση την αντλία και οτιδήποτε στο PC. Το θέμα είναι αν τελικά θα δουλέψει.

Παλιότερα είχα σκεφτεί και εγώ αν και η αντλία μου έχει ρυθμιστή στροφών (Swiftech mpc-655) να κάνω κάτι τέτοιο και μου είχαν πει ότι η αντλία έχει κάτι σαν ρεύμα κατωφλίου. Αρχίζει να δουλεύει δηλαδή από την τάση που ορίζει ο κατασκευαστής.

Θα ήθελα να μάθω πάντως αν τελικά θα λειτουργήσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...