Προς το περιεχόμενο

Δεν ξεκινάει ο υπολογιστής

michailovits

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια!Λοιπον έχω ενα pc με τα εξης

asus m2n sli deluxe

amd phenom x4 (δεν θυμαμαι ποιον ακριβως γιατι δεν ειμαι στο σπιτι:))

geforce 9800GT 512

geil ddr2 μνημες

tagan 480watt

2x 160gb western digital

sb audigy 4

tv tuner PCI

Ενω ολα ηταν ΤΕΛΕΙΑ ξαφνικα μια μερα το pc κλείνει τελείως.ΠΑταω το κουμπί να ξανα ανοίξει ξενικάνει ο υπολογιστής (κανοντας περισσότερο θόρυβο η καρτα γραφικων λογικα, γιατι οταν δουλευε ακουγοταν ενας θόρυβος σαν να έδεινε γκαζια καποιος ανεμηστηρας και μετα ηρεμούσε, ενω τωρα είναι μονιμα τα γκάζια)αλλα δεν ανάβει η οθόνη.

Λεω η καρτα γραφικων θα τα τίναξε...Δανίζομαι ενως γνωστου αλλα τζίφος παλι τίποτα!Δοκίμασα μνήμες τίποτα!

Πλεον πιστευω πως η τροφοδοτικό τα τιναξε (γιατι το είχα και στο παλιο το pc και δουλευε στα τερματα μεχρι σημερα περιπου 6 χρόνια) ή motherboard καθως μου έχει καει απο την mobo και η ethernet θύρα και έχω εξτρα pci ethernet καρτα δυκτίου, ή ο επεξεργαστής ο οποίος είναι σχετικα καινούργιος και με πολυ καλη ψήκτρα cooler master Και καλη παστα (παντα προσεχα θερμοκρασίες κτλ).

Τι μπορεί να φταίει ρε παιδια?

Να αγοράσω mobo, τροφοδοτικό μή μήπως επεξεργαστή??

Να τονίσω οτι ποτε δεν ειχα το παραμικρό πρόβλημα και αυτο με ξαφνιασε!

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μάλλον το τροφοδοτικό είναι μπορείς να δανειστείς από κάποιον για να δοκιμάσεις ;.

Σου κάνει κάποιον ήχο όταν το ξεκινάς ; Οι ανεμιστήρες ξέκαναν όταν πατάς το power button ;

Δημοσ.

Οχι ο μονος ήχος είναι οτι οταν δουλευε ενας ή περισσότεροι ανεμηστηρας (νομιζω ομως της gpu) έδινε γκαζια και μετά ηρεμούσε ενω τώρα που χάλασε δουλεύει μονο σε γκάζια (απο τον ήχο δηλαδή το καταλαβαίνω καθως δουλευει στα τερματα ο ανεμηστηρας συνέχεια).

Επίσης ο ενας απο τους δυο ανεμηστηρες του κουτιου (οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι στην mobo) όταν ξεκινάω τον υπολογιστή τρεμοπαίζει το λαμπάκι του (είναι με μπλε leds)...Θα προσπαθήσω να δοκιμάσω αν ειναι απο καπου τροφοδοτικο...:/

Δημοσ.

Αν ανάβουν οι ανεμιστήρες τότε το πρόβλημα είναι αλλού (δηλαδή το τροφοδοτικό δίνει ρεύμα) .

Για κάνε μια δοκιμή να κανείς clear smos.

Δημοσ.

ολα ξεκιναν κανονικα,ανεμηστηρες λαμπάκια (αν και του ενως ανεμηστηρα τρεμοπαίζει).

Η μονη διαφορά που καταλαβαίνω είναι στον ήχο του ανεμηστηρα (λογικα της gpu) που κανει πολυ θορυβο μονιμως ,ενω οταν δουλευε το pc εκανε πολυ θορυβο στην αρχή αλλα μετά έριχνε τις στροφές..

Δημοσ.

Αν ανάβουν οι ανεμιστήρες τότε το πρόβλημα είναι αλλού (δηλαδή το τροφοδοτικό δίνει ρεύμα) .

Δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει το τροφοδοτικό και ας ανάβουν οι ανεμιστήρες....?

Κάτι αντίστοιχο με το λαμπάκι της μητρικής.....

Δημοσ.

Παιδια να ρωτήσω κατι?

Αν αγοράσω νεα mobo AM3 ο επεξεργαστής θα είναι συμβατος αν δεν κάνω λάθος.

Οι μνήμες DDR2 θα είναι συμβατές με την mobo (γιατι είδα οτι παίρνουν DDR3)?

Δημοσ.

αμα ειναι ο παλιος phenom δεν μπαινει σε mobo am3 μονο σε am2+ και οι μνημες αμα ειναι ddr2 δεν μπαινουν σε ddr3

Δημοσ.

Κατεβασε το cpuz (google cpuz download) και τρεξτω και πες μας ποιος Ακριβως επεξεργαστη εχεις.

Υπαρχουν πολλοι τετραπυρηνοι amd και αμα ειναι ο πρωτος phenom τοτε δεν μπαινουν σε AM3.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει το τροφοδοτικό και ας ανάβουν οι ανεμιστήρες....?

Κάτι αντίστοιχο με το λαμπάκι της μητρικής.....

Υπάρχει κάποια περίπτωση άλλα είναι πολύ λίγες συνήθως όταν το τροφοδοτικό έχει πεθάνει δεν γυρναει κανένας ανεμιστήρας

Δημοσ.

καταρχην δεν μπορω να τρεξω το cpuz γιατι δεν ανοιγει ο υπολογιστής μου, απο την άλλη μάλλον ειναι phenom μονο για am2...

anyway θα δοκιμασω καποιο τροφοδοτικο και θα σας ενημερωσω...αν δεν ειναι ουτε το τροφοδοτικο που παμε μετα??Mobo??

Δημοσ.

έκανα και clear cmos αλλα τίποτα... οπότε κοιτάω για mobo και τροφοδοτικό...ριξτε μια ματια στην κατηγορία μητρικες...εχω ανοιξει ενα θεμα για το ποια μητρικη να αγοράσω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...