wizzy Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 9 minutes ago, Edel said: Έχεις προφίλ στο goodreads;;;;; θες να το μοιραστείς;;; Εμ, δεν ήξερα τι είναι το Goodreads, μέχρι να με ρωτήσεις.🙂 Φαίνεται ότι σε κάποιες αναζητήσεις που έκανα για βιβλία ή/και graphic novels, οδηγήθηκα εκεί: αλλά δεν έδωσα πολύ σημασία. Τα δύο αποτελέσματα του screenshot τα έχω και τα έχω διαβάσει. Να κάνω profile, δεν έχω αντίρρηση. Φαίνεται ότι ίσως να με βοηθήσει ως αναγνώστη επειδή διάβασα αυτό: "Deciding what to read next? You’re in the right place. Tell us what titles or genres you’ve enjoyed in the past, and we’ll give you surprisingly insightful recommendations." Άρα, θα μπορώ να έχω προτάσεις για τα επόμενα αναγνώσματα. Εσύ; Έχεις λογαριασμό εκεί; Πού σε φάνηκε χρήσιμος;
Edel Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 2 ώρες πριν, wizzy είπε Εμ, δεν ήξερα τι είναι το Goodreads, μέχρι να με ρωτήσεις.🙂 Φαίνεται ότι σε κάποιες αναζητήσεις που έκανα για βιβλία ή/και graphic novels, οδηγήθηκα εκεί: αλλά δεν έδωσα πολύ σημασία. Τα δύο αποτελέσματα του screenshot τα έχω και τα έχω διαβάσει. Να κάνω profile, δεν έχω αντίρρηση. Φαίνεται ότι ίσως να με βοηθήσει ως αναγνώστη επειδή διάβασα αυτό: "Deciding what to read next? You’re in the right place. Tell us what titles or genres you’ve enjoyed in the past, and we’ll give you surprisingly insightful recommendations." Άρα, θα μπορώ να έχω προτάσεις για τα επόμενα αναγνώσματα. Εσύ; Έχεις λογαριασμό εκεί; Πού σε φάνηκε χρήσιμος; Πωπω αν είχεςγράψει κριτική για κάθε βιβλίο που είχες διαβάσει θα ήσουν ότι πρέπει για στοκάρισμα Με έχει βοηθήσει πολύ σε κριτικές βιβλίων από χρήστες, να παίρνω μια ιδέα για το πρόκειται να ξεκινήσω κάτι ή όχι. Έχω γλυτώσει χρόνο σε βιβλία που θα με κούραζαν και εκνεύριζαν από τις κριτικές!
star12 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) Rosemary’s baby Το έργο το έχω δει άπειρες φορές, από τότε που ήμουνα έφηβος αυτά που ακολούθησαν τα reboots ,,, επίσης Ωστόσο το βιβλίο που βασίστηκε η ταινία από τον ira levin ,Ποτέ δεν έτυχε να το διαβάσω ..αν και άκουγα ότι το φινάλε ήτανε λίγο καλύτερο από αυτό του έργου. Και κατά τύχη πέρυσι το βρήκα σε ψιλικατζίδικο (believe it or not) στα 2 € και μεταφρασμένο στα ελληνικά ..και φυσικά το χτύπησα Αυτό που μου άρεσε στο μωρό της Ρόζμαρι και επίσης στην προηγούμενη ταινία που είχε βγει δύο χρόνια νωρίτερα (το psycho του Χίτσκοκ), είναι ότι και τα δύο έργα παίξανε άκρως Με το ψυχολογικό τρόμο ,και όχι τόσο με τα εύκολα τζαμπ scare scenes που βλέπεις σήμερα. Ήταν δυο ταινίες έντονες ,που σε κάνε να αναρωτηθείς όταν τις έβλεπες για πρωτη φορά , αν έβλεπες μία ταινία με φαντάσματα ή κάτι άλλο πχ Και ερχόταν μετά το φινάλε που σου προκαλούσε ένα μικρό ρίγος , κάτι που δεν περίμενες να το δεις αφού ήταν από μια άλλη εποχή Το βιβλίο τώρα καταφέρνει το ίδιο πράγμα με την ταινία . Ωστοσο ένα πράγμα που μαρέσε στο έργο (και μιας και έχω και πολύ καλή μνήμη και θυμάμαι τη ταινία ),πόσο πιστό ήτανε το έργο ,μιας και η ταινία δεν άλλαξε τίποτα σημαντικό ..παρά μόνο κσπιες μικρές διαφοροποιήσεις και φυσικά λίγο από το φινάλε που δεν πρόσθεσε κάτι που το βιβλίο το προσθέσε . Βέβαια ένα άλλο χαρακτηριστικό που δεν προστέθηκε στην ταινία ήτανε μια μικρή σκηνή το (όνειρο της Ρόζμαρι) χωρίς να κάνω σποιλ Μιας και στο βιβλίο το βρήκα λίγο πιο διασκεδαστικό από αυτό από το έργο. και αναρωτιέμαι γιατί δεν μπήκε…αλλά βλέποντας πότε γυρίστηκε , και επειδή ήταν πρόσφατο αυτό που συνέβη ,τότε (όσοι το διαβάσατε θα ξέρετε τι εννοώ )μάλλον καταλαβαίνεις το γιατί. Ωστόσο είναι ένα βιβλίο που όπως με την ταινία είναι μπροστά από την εποχή του ..ένα βιβλίο το οποίο παίζει με την ψυχολογία τόσο της πρωταγωνίστριας όσο και ταυ αναγνώστη . Και αν δεν έχεις δει ποτέ το έργο ,και διαβάσεις το βιβλίο ,θα σ’ έχει στην τσίτα από την αρχή μέχρι τέλος ,και δεν θα θες να το σταματήσεις. Εστω και που είναι μικρό σε σελιδες ,και όχι μεγάλο Ένα βιβλίο το οποίο αν και κινείται στα χνάρια ταινιών που έιπερχει το κακό εναντίον του καλού( βλέπε canjuring )σε αυτό το Διήγημα οι χαρακτήρες είναι συμπαθητικοί ,και δεν μπορείς να προβλέψεις ποιος είναι ο κακός ;ποιος είναι ο καλός; κι αν συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν …και όλα αυτά αν δεν έχεις δει το έργο ποτέ σου Μάλιστα όταν το διάβασα σκέφτομουν πόσο ταίριαζε ο ρόλος τόσο στην μία φάροου όπως και στον αξέχαστο έλληνα ηθοποιο Τζον Κασσαβέτη Ίσως απο τα πολύ καλά ψυχολογικά θρίλερ που μπορείς να το χαρακτηρίσεις έτσι ,,,που έχεις διαβάσει ποτέ ,,και με ένα φιναλε που σου προκαλεί αυτό το κάτι. Κάτι που ούτε ο Στίβεν Κινγκ καταφέρε να το προκαλέσει στα μετέπειτα χρόνια παίζοντας και αυτός στις ιστορίες του με το καλό κακό και θρησκεία . Ένα βιβλίο που όταν είσαι φαν τρόμου λογοτεχνίας αξίζει να το έχεις Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από star12
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα