SPANK Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Κλασσική περίπτωση φίλου που είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον ηλεκτρισμό. Κάθε φορά που ακούμπαγες το haf ένιωθες οτι υπήρχε ρεύμα παντού πανω στο κουτί. Τελικά απλα έφταιγε το πολύμπριζο που το είχε επάνω το βάλαμε στην σούκο του τοίχου και λύθηκε το πρόβλημα.
Ntinaras Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Διαβαζεις τι λεω η ποσταρεις τη βλακεια ετσι στα μπαμ Για να ανοιξει τη πριζα και να δει ποσα καλωδια εχει λεω NΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΡΕΛΕΔΑΚΙ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ να το κανω ακομα πιο νιανια? τι σχεση ειχει η ασφαλεια στο πινακα που ειναι πριν τα ρελε?για να δεις εσυ μια γραμμη βγαζεις εκτος ολο το σπιτι? Επισης εκτος απο αυτα μπορει να βαλει ενα κινητο στη πριζα του και να παει να κατεβασει ενα ενα τα ρελεδακια που γραφουν 16Α που ειναι για τις γραμμες ρευματοδοτων(σουκο) και να δει φορτιζει/οχι ή ειναι οντως σουκο ή οχι ελπιζω να εγινα κατανοητος οσους πινακες εχω δει εχουν 1 ρελε διαφυγης. εσυ σπιτι σου εχεις ενα ρελε ανα μια ασφαλεια ανα δωματιο?
profi Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 εγώ πάντως δεν θα πρότεινα ποτέ σε άνθρωπο που ακουμπάει χύμα το Pcb της κάρτας γραφικών μέχρι να μαυρίσει η οθόνη,να ανοίξει μπρίζες!!!
Roger Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Ασφαλειοδιακοπτες λεγονται,ενα ρελε διαφυγης και καθε γραμμη ξεχωριστο ασφαλειοδιακοπτη.
nikos1982 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Ασφαλειοδιακοπτες λεγονται,ενα ρελε διαφυγης και καθε γραμμη ξεχωριστο ασφαλειοδιακοπτη. πεστα ρε άνθρωπε γτ αυτος θα μας κάνει να ξεχάσουμε την δουλειά μας ρε φιλε...αμα δεν ξερεις αστο καλητερα ρε φαρμακης
az1 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 εγώ πάντως δεν θα πρότεινα ποτέ σε άνθρωπο που ακουμπάει χύμα το Pcb της κάρτας γραφικών μέχρι να μαυρίσει η οθόνη,να ανοίξει μπρίζες!!! ηρεμησε φιλε...απλα ετυχε ενα καλωδιο να ακουμπαει στην πλακετα της καρτας γραφικων και καθως πηγα να το παρω ενιωσα τον ηλεκτρισμο και μεσσα σε δυο δευτερολεπτα ειχε μαυρισει η οθονη..δεν το κανω απο χομπι...να λειπουν οι εξυπναδες!αν ειναι να πεις κατι πανω στο θεμα πεστο αλλιως απλα μην ανακατευεσαι...
karmen1983 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 ηρεμησε φιλε...απλα ετυχε ενα καλωδιο να ακουμπαει στην πλακετα της καρτας γραφικων και καθως πηγα να το παρω ενιωσα τον ηλεκτρισμο και μεσσα σε δυο δευτερολεπτα ειχε μαυρισει η οθονη..δεν το κανω απο χομπι...να λειπουν οι εξυπναδες!αν ειναι να πεις κατι πανω στο θεμα πεστο αλλιως απλα μην ανακατευεσαι... az1 χαλάρωσε και να χαλαρώσουν και όλοι. Εγώ αυτό που θα σου προτείνω για να είμαστε και σίγουροι για το θέμα γείωσης είναι το εξής. Στην πρίζα που έχεις το Pc έχει 2 τρυπούλες (τρύπα1) κ (τρύπα2) και πάνω κάτω δύο μεταλλικά ελάσματα σωστά; Πάρε ένα φτηνό πολυμετρο και κάνε το εξής Με τις ακίδες βάλε τρύπα1 τρύπα2 -> πρέπει να δείξει 220V περίπου (λέω περίπου για την καλή μας τη ΔΕΗ) βάλε τρύπα1 έλασμα -> πρέπει να δείξει 0 ή 220V βάλε τρύπα2 έλασμα -> πρέπει να δείξει 220 αν πριν πήρες 0 και 0 αν πριν πήρες 220 Αν στα 2 τελευταία βήματα (με Bold) πάρεις 0 και στα 2 έχεις θέμα με τη γείωση και φώναξε ηλεκτρολόγο αν συμβαίνει το ίδιο και σε άλλη πρίζα...
FaRMaKhs Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 αμα δεν ξερεις αστο καλητερα ρε φαρμακης Aμα δε καταλαβαινεις μαλλον για Τσακωνα ηλεκτρολογο σε κοβω
nikos1982 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Aμα δε καταλαβαινεις μαλλον για Τσακωνα ηλεκτρολογο σε κοβω δεν ασχολουμε απλα μαζι σου..
az1 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 az1 χαλάρωσε και να χαλαρώσουν και όλοι. Εγώ αυτό που θα σου προτείνω για να είμαστε και σίγουροι για το θέμα γείωσης είναι το εξής. Στην πρίζα που έχεις το Pc έχει 2 τρυπούλες (τρύπα1) κ (τρύπα2) και πάνω κάτω δύο μεταλλικά ελάσματα σωστά; Πάρε ένα φτηνό πολυμετρο και κάνε το εξής Με τις ακίδες βάλε τρύπα1 τρύπα2 -> πρέπει να δείξει 220V περίπου (λέω περίπου για την καλή μας τη ΔΕΗ) βάλε τρύπα1 έλασμα -> πρέπει να δείξει 0 ή 220V βάλε τρύπα2 έλασμα -> πρέπει να δείξει 220 αν πριν πήρες 0 και 0 αν πριν πήρες 220 Αν στα 2 τελευταία βήματα (με Bold) πάρεις 0 και στα 2 έχεις θέμα με τη γείωση και φώναξε ηλεκτρολόγο αν συμβαίνει το ίδιο και σε άλλη πρίζα... οκ karmen θα το κανω και βλεπουμε...ευχαριστω για τη βοηθεια!
karmen1983 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 οκ karmen θα το κανω και βλεπουμε...ευχαριστω για τη βοηθεια! Κάνε το και ενημέρωσε. Δεν είναι ούτε κάτι δύσκολο ούτε επικίνδυνο. Ελπίζω να εγκρίνουν και οι υπόλοιποι και να μην αρχίσει νέα κόντρα
profi Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 καλησπερα παιδια,συμβαινει το εξης περιεργο....εχω το κουτι του υπολογιστη ανοικτο και οταν ακουμπαω τον σκελετο του σε μερικα σημεια νιωθω να με χτυπαει λιγο ρευμα,επισης αν ακουμπησω την καρτα γραφικων απο τη μερια της πλακετας και οχι του ανεμιστηρα νιωθω παλι ρευμα και αν αφησω το δαχτυλο μου πανω στην καρτα γραφικων για μερικα δευτερολεπτα η οθονη γινται μαυρη.τι γινεται???ειναι φυσιολογικα ολλα αυτα η πρεπει να προσεξω κατι??? εδώ λες πως αφήνεις πάνω το δαχτυλό σου για δευτερόλεπτα,για χόμπυ μου κάνει εμενα ή για άγνοια(που φυσικά δεν είναι κατακριταία)!! τελος παντων δεν την είπα σε εσένα,αλλά σε άλλους,δεν προτείνεις σε κάποιον να παίζει με τα ρευματα όταν έχεις τέτοια δείγματα,οκ εγώ ξέρω από ηλεκτρολογικά αλλά πχ πλυντήριο δεν ξέρω να βάζω,κ είμαι σίγουρος πως την πρώτη φορά θα τα κάνω χάλια κ δεν ντρέπομαι που το λέω,όπως τα έκανα κ τις πρώτες φορές που έπαιζα με μπριζες...οπότε μην αρπάζεσαι! αν πρόκειται να ασχοληθείς ο ίδιος,do it the karmen way,συμφωνώ,αναίμακτος κ για την υγεία σου κ για το pc σου!!
az1 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 εδώ λες πως αφήνεις πάνω το δαχτυλό σου για δευτερόλεπτα,για χόμπυ μου κάνει εμενα ή για άγνοια(που φυσικά δεν είναι κατακριταία)!! τελος παντων δεν την είπα σε εσένα,αλλά σε άλλους,δεν προτείνεις σε κάποιον να παίζει με τα ρευματα όταν έχεις τέτοια δείγματα,οκ εγώ ξέρω από ηλεκτρολογικά αλλά πχ πλυντήριο δεν ξέρω να βάζω,κ είμαι σίγουρος πως την πρώτη φορά θα τα κάνω χάλια κ δεν ντρέπομαι που το λέω,όπως τα έκανα κ τις πρώτες φορές που έπαιζα με μπριζες...οπότε μην αρπάζεσαι! αν πρόκειται να ασχοληθείς ο ίδιος,do it the karmen way,συμφωνώ,αναίμακτος κ για την υγεία σου κ για το pc σου!! ok man δεν τρεχει τιποτα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.