nem52 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Χαιρεται πρωτα απο ολα.. λοιπον.. οπως χιλιαδες αλλοι εχω τα z5500 πλεον και προσφατα τα συνδεσα με οπτικη. εκτος του οτι ο ηχος μαμαει εχω προβληματα.. ας πουμε οταν δεν παιζει κατι γραφει το pod no didital data και οταν βαζεις κατι χανει τα πρωτα 2-3 δευτερολεπτα μεχρι να αρχισει.. γνωστο προβλημα γενικα με τα 5500. βρηκα μια μπακαλολυση στο νετ με ενα προγραμματακι που λεγεται continuous silence και λυνεται αλλα φοβαμαι πως με αυτο ακομη και αν δεν πεζει μουσικη θα καταπιεζεται ο ενισχυτης συνεχεια και θα θερμαινεται το Pod ασκοπα.. καμια λυση με αυτο? δευτερον... εβαλα να παιξω ενα game και με το οπτικο δεν ειχα 5,1 υποστηριξη. οταν επαιζα το pod μπορουσα να το ρυθμισω στο stereo. stereox2 , dolby movie kai dolby music.. και σε κανενα απο αυτα δεν παιζει κανονικο 5,1 αλλα "φτιαχτο" του ενισχυτη.. (επισης αν πατησω settings μου λεει panorama ον η off.. ξερει κανενας τι σκατα ειναι αυτο? ) τριτον.. σε ταινια full hd μια χαρα ολα με τελειο ηχο.. και καποιες φορες η εικονα και ο ηχος βγαινουν out of sync.. και επισης δεν παζει απο μονο του στο optical οταν βαζω την παινια πρεπει αν το ρυθμιζω εγω καθε φορα και μετα μου γραφει το pod DTS digital (παλι μονο του χωρις να επιλεγω κατι.. ας πουμε εγω μπορει να ηθελα dolby digital.. ) εχετε να με βοηθησετε καπως η να πεταξω το toslink και να επιστεψω στα 3x 3,5 jacks??? επισης κατι τελευταιο αν γνωριζετε.. μπορω να μετατρεψω το coaxial που εχει σε στερεο rca με καποιο αλλο τροπο χωρις να δωσω τοσα λεφτα εδω? http://cgi.ebay.com/...=item45f8024a2c
stm00192 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Οπτική και 5.1 στα παιχνίδια just forget it δεν γίνεται... ο αποκωδικοποιητης των 5500 διαχειρίζεται μονο DD και DTS.. τα παιχνιδια στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υποστηρίζουν αυτά τα format οποτε η μοναδική λύση είναι να τα έχεις συνδεδεμένα και ψηφιακά και αναλογικά και όποτε παίζεις παιχνίδια να το γυρνάς στο αναλογικό!! Το πρώτο που λες με την καθυστέρηση δεν λ΄'υνεται με κάποιο αλλο τρόπο... κλασσικο προβληματακι των 5500. Για τις ταινιες πρέπει να ορίσεις μόνιμα μεσα από τον εκαστοτε player να δίνει ήχο μονιμα στο spdif. Τελος αυτό η διαφοροποιηση DTS και DD στην ένδειξη του Pod εξαρτάται καθαρά σε τι format είναι ο ήχος της ταινία απο την μάνα της και δεν μπορείς να το αλλάξεις...
SPANK Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Η αλήθεια ειναι και εγώ την έψαχνα ολη αυτην την ιστορία για εβδομάδες (οπτική,αναλογή έξοδος κτλπ) και τελικά αφου βαρέθηκα τα μισά παιχνδίδια να μην συνεργάζονται καθόλου με την οπτική ινα η ακόμα και με τις ταινίες να υπαρχουν διάφορα προβλήματα, τα σύνδεσα με αναλογική με τα 3 κλασσικά βύσματα και υσήχασα. Η αλήθεια ειναι οτι δεν ειδα ιδιαίτερες διαφορές απο οπτική σε αναλογική ουτε στις ταινίες ουτε στα παιχνίδια.
Ntinaras Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 αυτο με τη καθυστερηση στο ψηφιακο δεν ειναι θεμα των ηχειων το εχουν ολοι οι ψηφιακοι ενισχυτες που εχω δει. για να παιξεις παιχνιδι με ψηφιακη εξοδο θες υποστηριξη απο dolby digital live. βασικα η αναλογικη εξοδος ειναι καλυτερη σε ολες τις περιπτωσεις,οποτε προτιμησε την.
nem52 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 μαλιστα... βασικα εβαλα το black ops και ειχε επιλογη να το γυρισω στο spdif αλλα και παλι δνε ειχα 5,1.. αλλα παπαρια.. και καθυστερηση.. και δεν παιζουν τα παιχνιδια.. αναλογικο FTW λοιπον.. παντως εμενα ο ηχος και καλυτερος μου φαινεται με το ψηφιακο και πιο δυνατος.
Heatspreader Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Οπτική και 5.1 στα παιχνίδια just forget it δεν γίνεται... ο αποκωδικοποιητης των 5500 διαχειρίζεται μονο DD και DTS.. τα παιχνιδια στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υποστηρίζουν αυτά τα format οποτε η μοναδική λύση είναι να τα έχεις συνδεδεμένα και ψηφιακά και αναλογικά και όποτε παίζεις παιχνίδια να το γυρνάς στο αναλογικό!! Και σε αναλογικό να το γυρίσει δεν θα αλλάξει τίποτα. Μπορεί απλά να βάλει τα Z-5500 σε Movie Mode, ή Music Mode, ή τέλος πάντων ότι του αρέσει. Αν το παιχνίδι, η ταινία, το τραγούδι, δεν είναι πολυκάναλο, όπως και να κάνεις τη σύνδεση δεν έχει διαφορά. Το πρώτο που λες με την καθυστέρηση δεν λ΄'υνεται με κάποιο αλλο τρόπο... κλασσικο προβληματακι των 5500. Ναι, αυτό με την καθυστέρηση υπάρχει. Ένας λόγος που προτιμάω Coaxial και όχι Optical είναι αυτός. Έτσι το PC το έχω με Coaxial, το Playstation 3 με Optical και τη TV με RCA - Αναλογικά. Για τις ταινιες πρέπει να ορίσεις μόνιμα μεσα από τον εκαστοτε player να δίνει ήχο μονιμα στο spdif. Τελος αυτό η διαφοροποιηση DTS και DD στην ένδειξη του Pod εξαρτάται καθαρά σε τι format είναι ο ήχος της ταινία απο την μάνα της και δεν μπορείς να το αλλάξεις... Έτσι ακριβώς. Επίσης θέλει λίγο ψάξιμο με τους Players. Καλό είναι να παίζεις με Media Player Classic Home Cinema. Ποια κάρτα ήχου έχεις? αυτο με τη καθυστερηση στο ψηφιακο δεν ειναι θεμα των ηχειων το εχουν ολοι οι ψηφιακοι ενισχυτες που εχω δει. για να παιξεις παιχνιδι με ψηφιακη εξοδο θες υποστηριξη απο dolby digital live. βασικα η αναλογικη εξοδος ειναι καλυτερη σε ολες τις περιπτωσεις,οποτε προτιμησε την. Ναι, αλλά μόνο στο οπτικό σήμα, όχι στο Coaxial. Δεν θα έλεγα ότι είναι καλύτερη η αναλογική. Για να δεις μία ταινία Dolby Digital ή dts υπάρχουν 2 τρόποι. Ο ένας είναι να γίνει η αποκωδικοποίηση στην κάρτα ήχου και να στείλει σε κάθε κανάλι μασημένο, έτοιμο για ενίσχυση το σήμα και ο άλλος είναι να φύγει πακέτο από την πηγή και να γίνει αποκωδικοποίηση στα ηχεία. Θεωρώ πιο σίγουρη λύση την τελευταία, καθώς με Drivers και διάφορα plugins του εκάστοτε Player δεν ξέρεις τι γίνεται, ειδικά όταν μιλάμε για Creative.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.