Tsarkamparararam Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Έχω ένα πρόγραμμα που δημιουργώ ένα πίνακα τύπου Χ με όνομα Υ και έχει 10 στοιχεία!!! π.χ Χ Υ[] = new X[5] Έστω ότι έχει τις παραμέτρους Ομάδα,βαθμοί και Θέση στη βαθμολογία..... Και εγώ βάζω κάποια στοιχεία σε όποια θέση θέλω.... Ας πούμε ότι βάζω τα κατάλληλα στοιχεία στον πίνακα και δίνω σαν θέση στην οποία θα μπουν την 3.... Y[thesi] = new X(onoma,vathmoi,thesi); // δηλαδή στην τρίτη θέση να μπεί η ομάδα που διάβασα (υποθετικά) παραπάνω με τους ανάλογους βαθμούς.... Μετά επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και δίνω την θέση 2 (από τις 5!).... Και έστω ότι πάω να τα εμφανίσω.... Θα πάει το πρόγραμμα και θα δεί ότι στη θέση Νο1 δεν έχω εισάγει τίποτα (Στην περίπτωση που δεν έχει εισαχθεί τίποτα θέλω να μου εμφανίζει το όνομα της θέσης και δίπλα παρακαλώ συμπληρώστε ομάδα και βαθμούς!) θα δεί ότι είναι κενό και θα μου εμφανίσει Null Pointer Exception.... Και ρωτάω εγώ..... Πώς μπορώ να κάνω έναν έλεγχο (if) για να δώ άμα έχει καταχωρηθεί στη θέση κάτι και σε περίπτωση που είναι κενό να μην εκτελείται η συνθήκη και να με πηγαίνει παρακάτω που θα εμφανίζω το κατάλληλο μήνυμα..... Όλα τα έχω κάνει σωστά απλά το μόνο που δεν μπορώ να βρώ είναι η συνθήκη που πρέπει να χρησιμοποιήσω επειδή δεν δημιουργούνται τα αντικείμενα (απαγορεύεται απο την εκφώνηση!) και δεν ξέρω άν και ποιές τιμές αρχικοποιούνται στο πεδίο ομάδα και βαθμοί για να κάνω τον έλεγχο!!! Μπορεί κανένας να βοηθίσει??? Ελπίζω να ήμουν κατανοητός!
Technology fan Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Πιστεύω οτι αυτό που ψάχνεις είναι το try catch και εκεί εύκολα μπορείς να κάνεις τον έλεγχο του null pointer exception και να το χειριστείς ανάλογα...
Tsarkamparararam Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Xμμμ..... Μήπως μπορείς να με βοηθίσεις λίγο παραπάνω????/ Δηλαδή να μου πείς πώς να το κάνω???
Technology fan Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Αυτός είναι ο κώδικας, έτσι μπορείς να κάνεις εμέσως τον έλεγχο του null pointer exception... >try { //code }catch(java.lang.NullPointerException e) { // other code }
Tsarkamparararam Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Ευχαριστώ πολύ φίλε αλλά κοίτα τι βρήκα μόλις τώρα.... http://basicsuncovered.blogspot.com/2005/11/null-pointer-exception.html όπως και να'χει ευχαριστώ για τη βοήθεια!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.