therock Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Αυτο εδω ξερει κανεις ρε παιδια που μπορω να το βρω Ελλαδα? Το θελω γιατι εχω μεσα 4 μηχανικους δισκους για DATA, αλλα δεν θελωα να τους τρεχω με καθε εκκινηση τους συστηματος. Το χω βρει εδω με 3.5 δολλαρια.. http://www.coolerguys.com/840556088547.html
SpirosLouis Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 φίλε μου δεν ξέρω κατά πόσο το έχεις το "do it your own" αλλα μπορείς εύκολα να φτιάξεις ένα δικό σου. Πέρνεις το κλασσικό καλώδιο και βάζεις λίγο καλώδιο ακόμα μαζί με έναν διακόπτη στην μέση.
parsifal Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Επίσης, για σωστό hot plugging να ξέρεις ότι οι δίσκοι πρέπει να είναι SATA και καλό είναι ο SATA controller επάνω στον οποίο συνδέονται να λειτουργεί σε AHCI mode, όχι σε IDE emulation mode.
therock Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Μπα δεν το χω καθολου το diy, αφηστε μην καψω τπτ! Το ξερω για το AHCi, αλλα μονο οι 4 πρωτες θυρες το υποστηριζουν και εκει εχω τον SSD για καλυτερες επιδοσεις. Οι 4 τελευταιες τρεχουν σαν IDE. Αλλα δεν σκοπευω να τους ανοιγοκλεινοω ενω τρεχει το συστημα (αν και καλο θα ταν να χα τετοια δυνατοτητα), απλα να τους εχω κλειστους μεχρι να αποφιασισω οτι τους θελω. Τοτε θα κανω ρεσταρτ και θα τους ενεργοποιησω πριν φορτωσει το λειτουργικο... Το θεμα ειναι πως φαιρνω το καλωδιο που δειχνω στην Ελλαδα...
Spyros7 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Εγώ έχω στα power options τους δίσκους να μπαίνουν σε sleep mode αν μείνουν idle 20' οπότε οι αποθήκες την πέφτουν για ύπνο γρήγορα και ενεργοποιούνται όταν πάω να τις χρησιμοποιήσω.
tarantules Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Γιατί δεν παίρνεις να βάλεις στο κουτί σου ένα multibay δίσκων που να υποστηρίζει hot-swap εναλλαγή δίσκων; Εγώ έχω βάλει ένα Sharkoon 3-bay hotswap SATA που παίρνει 3 δίσκους μέσα.Ο ένας είναι μόνιμα πάνω γιατί έχει το λειτουργικό και οι άλλες 2 θέσεις είναι συνήθως κενές.Μόνο όταν χρειαστώ κάτι από τους άλλους δίσκους (πχ να δω μια HD ταινία) τους βάζω.
therock Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Εχω και γω τετοιο αλλα δεν μου φτανουν οι θεσεις, πρεπει να βλαω κοντρολλερ. Ομως οι δισκοι αυτοι που λεω θελω να ειναι μονιμοι. απλως θελω να τους ενεργοποιω οποτε θελω εγω. Πο σημαινει πως θελω ενα τετοιο καλωδιο να ελεγχω ποτε θα παιρνουν ρευμα και ποτε οχι... Μονο αυτο θα με σωσει στο σεναριο μου..
Technology fan Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Γιατί δεν παίρνεις να βάλεις στο κουτί σου ένα multibay δίσκων που να υποστηρίζει hot-swap εναλλαγή δίσκων; Εγώ έχω βάλει ένα Sharkoon 3-bay hotswap SATA που παίρνει 3 δίσκους μέσα.Ο ένας είναι μόνιμα πάνω γιατί έχει το λειτουργικό και οι άλλες 2 θέσεις είναι συνήθως κενές.Μόνο όταν χρειαστώ κάτι από τους άλλους δίσκους (πχ να δω μια HD ταινία) τους βάζω. Δεν είναι και πολύ φτηνά... Εγώ πάντα ήθελα ένα τέτοιο με 5 δίσκους που πιάνει τρεις θέσεις 5,25" αλλά είναι πανάκριβα...
tarantules Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δεν είναι και πολύ φτηνά... Εγώ πάντα ήθελα ένα τέτοιο με 5 δίσκους που πιάνει τρεις θέσεις 5,25" αλλά είναι πανάκριβα... Πανάκριβα δεν είναι.Τσιμπιμένα σαν τιμή ναι είναι. Πάντως εμένα μου έχει λύσει κυριολεκτικά τα χέρια.Και αυτό που λες για τους 5 δίσκους το σκεφτόμουν κι εγώ να το πάρω αλλά το θεώρησα περιττό μιας και δεν υπάρχει ποτέ πιθανότητα να χρειάζομαι όλους τους δίκσους ταυτόχρονα.Έχω έναν δίσκο μόνιμα πάνω (λειτουργικό) και 2 ελεύθερες.Αν θέλω να έχω και τις 3 ελεύθερες μπορώ να βάλω αυτόν με το λειτουργικό στο εσωτερικο του case μου μιας και δεν τον βγάζω παρά μόνο αραιά και που για κανένα καθάρισμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.