Προς το περιεχόμενο

Μηπως ειμαστε αγνωμονες απεναντι στον Θεο ?

mazda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η φράση το ότι "όποιος μετέχει στην Ελληνική Παιδεία είναι Ελλήνας", ειπώθηκε από τους αρχαίους τότε που δεν υπήρχε ελληνικό κράτος.

Σήμερα που ζούμε σε ένα εθνικό κράτος που λέγεται Ελλάδα, είναι λογικό η λέξη Έλληνας να έχει άλλη έννοια.

Πολλοί "και καλά μορφωμένοι" παίζουν με τις λέξεις και παίρνουν λόγια των αρχαίων Ελλήνων για να αποδώσουν στο σημερινό Ελληνικό έθνος αρετές που δεν είναι δικές μας (κοιτάξτε γύρω σας).

Πίσω από αυτά τα λόγια κρύβετε ένας ανόητος εθνικισμός.

Η θρησκεία δεν έχει σχέση την εθνικότητα του καθενός. Υπάρχουν Έλληνες ορθόδοξοι, άθεοι καθολικοί κ.λ.π. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουν μερικοί αυτό;

Βασικά εδώ παίζουνε με τις λέξεις, και απορώ..... τέλος πάντων

• Απαντ. 766
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

christos44:

Το θέμα λοιπόν είναι τι σημαίνει Έλληνας. Και σου λέω ότι για τον πολύ κόσμο, Έλληνας είναι αυτός που έχει Ελληνική εθνική συνείδηση ("είμαι Έλληνας"). Ή Έλληνας είναι ο πολίτης του κράτους που λέγεται Ελλάδα (είναι σχεδον το ίδιο).

Επαναλαμβάνω, ο ορισμός που δίνεις εσύ για τον Έλληνα δώθηκε σε μία εποχή που δεν υπήρχε κράτος με το όνομα Ελλάδα.

Ζούμε στο 2002 και όχι στην εποχή του Ισοκράτη.

<small>[ 28-10-2002, 13:14: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: krot ]</small>

Δημοσ.

krot

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif"> Και σου λέω ότι για τον πολύ κόσμο, Έλληνας είναι αυτός που έχει Ελληνική εθνική συνείδηση </font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Πρίν κάμποσα χρόνια γνώρισα στο τράνζιτ του αεροδρομίου του Παρισιού έναν Γιαπωνέζο που είχε στο πέτο του μιά καρφίτσα από σμάλτο κόκκινο και μέσα ενθετο το Ελληνικό γράμμα "Ω". Επειδή το γράμμα αυτό ΔΕΝ υπάρχει σ΄άλλες γλώσσες μου έκανε εντύπωση και τον ρώτησα τι συμβολίζει. Κατάλαβε και στα Ελληνικά με ρώτησε εάν είμουν Ελληνας. Οταν απήντησα, μου εξήγησε σε Νεοελληνικά μ΄άφθονες Αρχαιολογικές λέξεις, ότι το σήμα αυτό το φέρουν όσοι γνωρίζουν την Ελληνική γλώσσα μπορούν να διαβάζουν και να κατανοούν Ελληνικά κείμενα. Κι΄ότι όλοι τους νιώθουν Ελληνες και θα ήθελαν να είχαν γεννηθεί Ελληνες. Με κολάκεψε η θέρμη που είχε για την Ελλάδα. Αλλά θέτω το ερώτημα: ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑΣ;

Δημοσ.

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by krot:

<strong>

Ζούμε στο 2002 και όχι στην εποχή του Ισοκράτη.</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Το θέμα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό, και δημιουργούν ένα δικό τους μικρόκοσμο...

Δημοσ.

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by christos44:

<strong>

Εγώ είμαι ένθεος μεν, άθρησκος δέ.</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Θα μας το εξηγήσεις λίγο αυτό; (ώστε να επανέρθουμε και στο αρχικό μας θέμα).

Δημοσ.

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by christos44:

<strong>Με κολάκεψε η θέρμη που είχε για την Ελλάδα. </strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Τί να σου πω. Εμένα δεν θα με κολάκευε.

Το να λέει κάποιος ότι θα ήθελε να έχει γεννηθεί κάτι άλλο από αυτό που είναι..... μάλλον έχει πρόβλημα ο τύπος, ειλικρινά το λέω.

Είμαι Έλληνας, αλλά δεν βρίσκω γιατί θα έπρεπε είμαι περήφανος για κάτι τέτοιο. Όπως δεν βρίσκω ότι ένας Τούρκος πρέπει να είναι περήφανος που είναι Τούρκος, ένας κινέζος να είναι περήφανος που είναι κινέζος, ένας Γάλλος που είναι Γάλλος κ.λ.π.

Ξέρεις άμα είναι να είσαι περήφανος για κάτι, να είσαι για πράγματα που έχεις προσπαθήσει για να τα πετύχεις, και όχι για τίποτα άλλο.

Αυτά

Δημοσ.

Εγώ είμαι ένθεος μεν, άθρησκος δέ.

--------------------------------------------------------------------------------

Dr_Michael

Θα μας το εξηγήσεις λίγο αυτό; (ώστε να επανέρθουμε και στο αρχικό μας θέμα). </font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Εάν όντως δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τις έννοιες ΑΘΡΗΣΚΟΣ και ΕΝΘΕΟΣ τότε πρέπει να καταφύγεις σε κάποιο λεξικό. Προτείνω του Δημητράκου.

Δημοσ.

Κοιτάξε τε που φτάσαμε φίλοι μου. Να απολογούμαστε επειδή είμαστε και νιώθουμε Έλληνες. Ποιος είναι ο Έλληνας άραγε, αυτός που έχει Ελληνική υπηκοότητα, αυτός που ζει στον Ελλαδικό χώρο, αυτός που μιλάει Ελληνικά, κάποιος άλλος, τίποτα από τα παραπάνω, όλα από τα παραπάνω;

Έλληνας είναι αυτός που έχει Ελληνικές αντιλήψεις περί θεών και κόσμου, αυτός που είναι μεγαλωμένος με τις Ελληνικές Αρετές, με το Ελληνικό κλέος και περηφάνια, αυτός που σέβεται τη θεοβάδιστη Γη, που σέβεται το αλλότριο και το αλλόθρησκο. Αισθάνεσαι Έλληνας; Είσαι Έλληνας; Από που και ως που, εσύ Χριστιανέ, Μουσουλμάνε, παράνομε ξένε είσαι Έλληνας; Όταν δε σέβεσαι τη βασική ελευθερία της χώρας πυο ζεις; Όταν αναθεματίζεις Πλάτωνα και Δημοσθένη, όταν ξεκληρίζεις τους αλλόθρησκους; Όταν ακόμα και σήμερα στους κόλπους της Εκκηλσίας ακούγεται το εμμετικό «ανάθε τους Έλληες τρεις φορές».

Χριστιανός και Έλληνας δε γίνεται, όπως δε γίνεται Έλληνας και Μουσουλμάνος. Δεν μπορείς από τη μία να προσκηνάς (ουκ Ελληνικόν το προσκηνείν) το Γιαχβέ και τις δέκα εντολές, να φιλάς τις εικόνες του «ʼγιου» Κωνσταντίνου και από την άλλη να εκτιμάς τις Αρετές του Πλάτωνα και του Σωκράτη. Διότι πολύ απλά είναι δύο διαμετρικώς αντίθετες κοσμοθεωρίες. Από τη μία η Εβραϊκή, το μίσος, η απέχθεια, το ψέμμα και η καταστροφή, θρησκεία της ερήμου που καταδικάστηεκ ως αίρεση στα θρησκευτικά συμβούλια των Εβραίων τους πρώτους μ.Χ. αιώνες και από την άλλη, η Ελληνική αντίληψη περί ζωής, ομορφιάς, αγάπης, σεβασμού και αρετών.

Το να είσαι Έλληνας δε σημαίνει ότι πρέπει να μισείς οποιονδήποτε αλλόθρησκο ή αλλόφυλο (όπως περιπαιχτικά θέλουνε να μας κάνουνε να πιστέψουμε μερικοί «επιτήδειοι» εδώ μέσα), όπως βέβαια δε σημαίναι και ότι πρέπει να αφήνεις το κάθε βλάκα κοπτοράπτη της ιστορικής αλήθειας να αμαυρώνει και να καπηλεύεται την ιστορία του έθνους σου. Όπως επίσης και τον κάθε παράνομο άπλητο βρωμιάρη που περνάει τα σύνορα με το «έτσι θέλω». Αυτή η χώρα έχει στο κάτω κάτω ένα Σύνταγμα που πρέπει να το σέβεστε αφού εσείς το ψηφίσατε.

Δυστυχώς όμως η Χριστιανική λαίλαπα δεν άφησε και πολλού Έλληνες όρθιους από την απαρχή του Βυζαντίου. Ο συστηματικός ξεκληρισμός όλων των Εθνικών και η συστηματική προπαγάνδα κατά ο,τιδήποτε ωραίου και ελέυθερου καλά κρατεί. Ποιός άλλως τε θα θυμάται τους 15.000 Έλληνες που σφαχτήκανε στον ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης το 390μ.Χ. από το Θεοδόσιο (ναι ο ίδιος που αργότερα η Εκκλησία ανακύρηξε «ʼγιο») γιατί δεν προσκηνούσαν το Γιαχβέ ή την κατάργηση των Ολυμπιακών Αγώνων (ως έργα του Σατανά) από τον Γιουτπράδα (Ιουστινιανός) ή μήπως τον εκχριστιανισμένο Αλάριχο και τον εκχριστιανισμένο στρατό του που με την προτροπή της Εκκλησιαστικής διοίκησης της Κωνσταντνούπολης στρέφονται κατά των Ελλήνων στην κυρίως Ελλάδα (για να γλιτώσει η Κωνσταντινούπολη πάντα αφού το Βυζάντιο εκείνη την εποχή δεν ήτανε παρά ένα σαθρό οικοδόμημα. Όλα τα ξεπούλησαν στο όνομα του Χριστιανισμού το ροσοφόρο σκυλολόι.)

Κατακρίνουνε μερικοί «Έλληνες» σήμερα τους προγόνους μας. ʼνθρωποι που αρίστευσαν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, λέει, δεν μπόρεσαν να κατανοήσουνε το θείο, το οποίο βέβαια το κατανόησαν μόνο οι Εβραίοι. Δεν έμεινε λοιπόν παρά να το αντιράψουνε οι «Έλληνες» από τους Εβραίους. Αλλά βέβαια ξέχασα, οι Έλληνες ήτανε ομοφυλόφιλοι, κάνανε ανθρωποθυσίες και πηγαίνανε με παιδάκια. Πώς μπορεί ένας τέτοιςο λαός να πάει μπροστά. Ενώ βέβαια οι Εβραίοι που θυσιάζουνε παιδιά στο Γιαχβέ, οπου ο Λώτ πηδούσε τις κόρες του, ενώ από την άλλη ο Αβραάμ συνουσιαζότανε με την αδερφή του, μπορούσανε όχι μόνο να πάνε μπροστά, αλλά να κατανοήσουνε και τη μοναδικότητα του θείου.

Το παπαδαριό βέβαια αρχίζει και τρέμει σύγκορμο σήμερα. Βλέπει ότι οι έλληνες αφυπνίζονται, ξεσηκώνονται και ξεσκεπάζουνε τα ψέμματα που τους κρατούσανε υπόδουλους τόσες χιλιάδες χρόνια, γι΄αυτό βέβαια κάνουνε τα αδύνατα δυνατά ώστε να μειώσουνε την Εθνική μας συνείδηση. Έλληνες, έσεται ήμαρ.

Δημοσ.

Εγώ είμαι ένθεος μεν, άθρησκος δέ.

--------------------------------------------------------------------------------

Dr_Michael

Θα μας το εξηγήσεις λίγο αυτό; (ώστε να επανέρθουμε και στο αρχικό μας θέμα). </font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Εάν όντως δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τις έννοιες ΑΘΡΗΣΚΟΣ και ΕΝΘΕΟΣ τότε πρέπει να καταφύγεις σε κάποιο λεξικό. Προτείνω του Δημητράκου.

Δημοσ.

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by Γηρυόνης:

<strong> δε σημαίναι και ότι πρέπει να αφήνεις το κάθε βλάκα κοπτοράπτη της ιστορικής αλήθειας να αμαυρώνει και να καπηλεύεται την ιστορία του έθνους σου. </strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Εγώ έχω δει κάποιους που αναφέρουν ξανά και ξανά 2-3 χωρία, κόβουν και ράβουν κατά το δοκούν, ώστε να καταλήξουν εκεί που θέλουν, αγνοώντας το υπόλοιπο κείμενο από όπου πέρνουν αναφορά γιατί δεν τους συμφέρει. Όταν τους επισημαίνεις τα ατοπήματα τους, κάνουν τις πάπιες (ή μήπως κότες ;) και δεν ξέρουν τίποτα.

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by Γηρυόνης:

<strong> Όπως επίσης και τον κάθε παράνομο άπλητο βρωμιάρη που περνάει τα σύνορα με το «έτσι θέλω».

</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Για τους βρωμιάρηδες ξένους που μένουν στην Αγγλία τι έχεις να πεις;

Και μετά το show συνεχίζεται...

Από την μια:

<strong> Έλληνας είναι αυτός που έχει Ελληνικές αντιλήψεις περί θεών και κόσμου, αυτός που είναι μεγαλωμένος με τις Ελληνικές Αρετές, με το Ελληνικό κλέος και περηφάνια, αυτός που σέβεται τη θεοβάδιστη Γη, που σέβεται το αλλότριο και το αλλόθρησκο. </strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif"> </font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by Γηρυόνης:

<strong> Από τη μία η Εβραϊκή, το μίσος, η απέχθεια, το ψέμμα και η καταστροφή, θρησκεία της ερήμου που καταδικάστηεκ ως αίρεση στα θρησκευτικά συμβούλια των Εβραίων τους πρώτους μ.Χ. αιώνες και από την άλλη, η Ελληνική αντίληψη περί ζωής, ομορφιάς, αγάπης, σεβασμού και αρετών.

</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif"> </font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by Γηρυόνης:

<strong> Το να είσαι Έλληνας δε σημαίνει ότι πρέπει να μισείς οποιονδήποτε αλλόθρησκο ή αλλόφυλο (όπως περιπαιχτικά θέλουνε να μας κάνουνε να πιστέψουμε μερικοί «επιτήδειοι» εδώ μέσα)

</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Και απο την άλλη:

<strong>Είναι σαφές ότι απεχθάνομαι και μισώ το Χριστιανισμό </strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Βρε ουστ!!!

<small>[ 28-10-2002, 17:15: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: KWSN - Men ]</small>

Δημοσ.

<strong>

Έλληνας είναι αυτός που έχει Ελληνικές αντιλήψεις περί θεών και κόσμου, αυτός που είναι μεγαλωμένος με τις Ελληνικές Αρετές, με το Ελληνικό κλέος και περηφάνια, αυτός που σέβεται τη θεοβάδιστη Γη, που σέβεται το αλλότριο και το αλλόθρησκο. Αισθάνεσαι Έλληνας; Είσαι Έλληνας; Από που και ως που, εσύ Χριστιανέ, Μουσουλμάνε, παράνομε ξένε είσαι Έλληνας; Όταν δε σέβεσαι τη βασική ελευθερία της χώρας πυο ζεις; Όταν αναθεματίζεις Πλάτωνα και Δημοσθένη, όταν ξεκληρίζεις τους αλλόθρησκους; Όταν ακόμα και σήμερα στους κόλπους της Εκκηλσίας ακούγεται το εμμετικό «ανάθε τους Έλληες τρεις φορές». </strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Συγγνώμη;;; Το πράγμα είναι τόσο φανερό από μόνο του που δεν έχω τι να πω. Γηρυόνη χαίρομαι γιατί είσαι Έλληνας, αλλά θα σου πω κάτι που θα σε στενοχωρήσει... Ξέρεις και εμείς οι υπόλοιποι που πάμε πχ. στην Εκκλησία και κάνουμε το σταυρό μας ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε. Και πάνω σε αυτό δεν υπάρχει δυστυχώς κανένα επιχείρημα.

Και κάτι άλλο: ανεξάρτητα από το αν Αβρααμ, ο Λωτ κτλπ όλοι πηδιόντουσαν μεταξύ τους, εμένα δε νοιάζει διόλου. Γιατί εμένα με βρίσκουν σύμφωνο και με εκφράζουν οι παροτρύνσεις του Ιησού και προσπαθώ όσο μπορώ να τις κάνω τρόπο ζωής.

Και επίσης ανεξάρτητα από το αν όλη η παλαιά διαθήκη είναι ένα όργιο, την ίδια εποχή οι αρχαίοι μας πρόγονοι κάναν ακριβώς τα ίδια.

Αλλάξαν οι εποχές.

Και κάτι άλλο. Ελλάδα δεν είναι ούτε ήταν ποτέ μόνο η Αρχαία Ελλάδα. Όταν έκανα δέσμη είχαμε κάνει ένα θέμα σχετικά με την προσκόλληση στο παρελθόν και τα αρνητικά της.

Εγώ σαν Χριστιανός και Έλληνας αδιαμφισβήτητα δε μισώ κανένα συνάνθρωπό μου για αυτό που πιστεύει, δε μισώ καμία θρησκεία, δε αμφιβάλλω για την ταυτότητα οποιουδήποτε πατριώτη μου. Από αυτά που λες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του Έλληνα μου φαίνεται ότι αν κάποιος μεταξύ μας δεν είναι Έλληνας αυτός δεν είμαι εγώ

Δημοσ.

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by KWSN - Men:

<strong>Εγώ έχω δει κάποιους που αναφέρουν ξανά και ξανά 2-3 χωρία, κόβουν και ράβουν κατά το δοκούν, ώστε να καταλήξουν εκεί που θέλουν, αγνοώντας το υπόλοιπο κείμενο από όπου πέρνουν αναφορά γιατί δεν τους συμφέρει. Όταν τους επισημαίνεις τα ατοπήματα τους, κάνουν τις πάπιες (ή μήπως κότες ;) και δεν ξέρουν τίποτα.

</strong>

</font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Τουλάχιστον έχεις το γνώθι σ' εαυτόν. Κάτι είναι και αυτό.

<strong>Για τους βρωμιάρηδες ξένους που μένουν στην Αγγλία τι έχεις να πεις;

</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Για τους νόμιμους τίποτα. Για τους παράνομους τό ίδιο που λέω και για τους παράνομους στην Ελλάδα.

<strong>Είναι σαφές ότι απεχθάνομαι και μισώ το Χριστιανισμό </strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Φυσικά, ως Έλληνας έχω το δικαίωμα να απεχθάνομαι ο,τιδήποτε είναι εναντίων της πατρίδας μου. Ως Χριστιανός βέβαια εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να απεχθάνεσαι ο,τιδήποτε είναι εναντίων της θρησκείας σου.

Ανάρμοστε, δείξε μου ένα χωρίου που λέει ότι ο Ιησούς (αν υπήρξε βέβαια) λέει ότι ήρθε για να ιδρύσει θρησκεία.

Όσο για τα όργια... Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί.

Υγ. Ιππότη πέρασες τα 1000 μηνύματα. ?ντε τα 2000 είναι κοντά.

<small>[ 28-10-2002, 17:40: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: Γηρυόνης ]</small>

Δημοσ.

[QB Ανάρμοστε, δείξε μου ένα χωρίου που λέει ότι ο Ιησούς (αν υπήρξε βέβαια) λέει ότι ήρθε για να ιδρύσει θρησκεία.

[/QB]</font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Γηρυόνη από όλο το ποστ μου πιο πάνω αυτά έχεις να πεις; Μάλιστα.

Εγώ είπα ότι με εκφράζει ο Ιησούς και για αυτό είμαι Χριστιανός.

Σχετικά με το δεύτερο σου παραθέτω ακριβώς ότι έγραψα γιατί από ότι φαίνεται δεν το διάβασες προσεκτικά:

Και επίσης ανεξάρτητα από το αν όλη η παλαιά διαθήκη είναι ένα όργιο, την ίδια εποχή οι αρχαίοι μας πρόγονοι κάναν ακριβώς τα ίδια.

Αλλάξαν οι εποχές.

Και κάτι άλλο. Ελλάδα δεν είναι ούτε ήταν ποτέ μόνο η Αρχαία Ελλάδα. Όταν έκανα δέσμη είχαμε κάνει ένα θέμα σχετικά με την προσκόλληση στο παρελθόν και τα αρνητικά της.

Εγώ σαν Χριστιανός και Έλληνας αδιαμφισβήτητα δε μισώ κανένα συνάνθρωπό μου για αυτό που πιστεύει, δε μισώ καμία θρησκεία, δε αμφιβάλλω για την ταυτότητα οποιουδήποτε πατριώτη μου. Από αυτά που λες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του Έλληνα μου φαίνεται ότι αν κάποιος μεταξύ μας δεν είναι Έλληνας αυτός δεν είμαι εγώ

Περιμένω τουλάχιστον να σχολιάσεις κάτι αν έχεις επιχείρηματα. Όργια κάναν όλοι....

Το να μου λες στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί δείχνει μάλλον ότι δε διάβασες καλά τι έγραψα και πως δεν έχεις κανένα επιχείρημα και για αυτό απαντάς σε ότι σε βολεύει και για τα υπόλοιπα ούτε μιλιά.

Και ξαναρωτάω αυτό που σε ρώτησα και πιο πάνω και δεν είχες τα κότσια να απαντήσεις στα ίσια (βλεπε σελίδα 17).

Και τελικά ποιος είναι Έλληνας, μόνο όποιος είναι δωδεκαθειστής;

Δημοσ.

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by anarmostos:

<strong>

</strong>

</font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Μα αυτό προσπαθώ να σου πω τόσο καιρό. Ότι ο Χριστιανισμός ουδεμία σχέση είχε ποτέ με τα καλά λόγια του Χριστού. Όσο για τα αρνητικά τα έκανε πράξη. Γιατί δεν το καταλαβαίνεις;

Πως σε εκφράζει ο Χριστός, το οφθαλμός αντί οφθαλμού ή το "όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίων μου"; Και ας πούμε ότι έχεις κρατήσει μόνο τα θετικά του Ιησού; Είσαι Χριστιανός εσύ τη στιγμή που πεινάνε δίπλα σου άνθρωποι, τι στιγμή που δε μοιράζεις την περιουσία σου στους άλλους, τι στιγμή πυο κυκλοφορείς με αυτοκίνητο και φτωχαδάκια ψωμολυσάνε και ζητιανεύουνε για ένα κομμάτι ψωμί... που... που ... που... Από τέτοιους Χριστιανούς φίλε ανάρμοστε έχουμε χορτάσει.

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">

<strong>Και επίσης ανεξάρτητα από το αν όλη η παλαιά διαθήκη είναι ένα όργιο, την ίδια εποχή οι αρχαίοι μας πρόγονοι κάναν ακριβώς τα ίδια.

Αλλάξαν οι εποχές.

Εγώ σαν Χριστιανός και Έλληνας αδιαμφισβήτητα δε μισώ κανένα συνάνθρωπό μου για αυτό που πιστεύει, δε μισώ καμία θρησκεία, δε αμφιβάλλω για την ταυτότητα οποιουδήποτε πατριώτη μου. Από αυτά που λες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του Έλληνα μου φαίνεται ότι αν κάποιος μεταξύ μας δεν είναι Έλληνας αυτός δεν είμαι εγώ </strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Εγώ δεν αμφισβήτησα ότι δε γινότανε όργια. Εσείς το χρησιμοποιείτε αυτό για να μειώσετε το κύδος του Ελληνισμού από τη στιγμή που στις Εβραϊκές γραφές γίνονταν τα ίδια και χειρότερα. Να μη μιλήσω και για τους Αγίους σας...

Ούτε βέβαια μισώ κάποιον γι' αυτό πυο πιστέυει. Αν παρατηρήσεις είπα ότι μισώ μεν το Χριστιανισμό αλλά με εσένα ως άτομο δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και στο κάτω κάτω συζήτηση κάνουμε. Δεν θέλω να σου αλλάξω τη γνώμη, απλώς θέλω να *γνωρίζεις* πρωτού ασπαστείς κάτι. Και από ότι έχω καταλάβει δε γνωρίζεις γιατί ασπάστηκες το Χριστιανισμό, αφού νηπιοβαπτίστηκες ακουσίως και δεν το έψαξες λίγο παραπάνω. Αν μόνο μπορούσες να αναλογιστείς την τελμάτωση που έφερε ο Χριστιανισμός σε ολόκληρη την Ευρώπη τώρα δε θα μιλούσες για "αγάπες" και "Ο Χριστός μας αγαπάει όλους". Ίσως, λέω ίσως, να θέλεις να το ψάξεις λίγο παραπάνω για να έχεις και μία δεύτερη άποψη.

Ούτε είπα ποτέ ότι Ελλάδα είναι μόνο η Αρχαία. Απλώς δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιοι διατυμπανίζουνε και αναφέροντε στους Έλληνες ως ειδωλολάτρες και αιμομείχτες. Με ποιο δικαίωμα; Λατρεύανε λέει τα αγάλματα. Ποτέ δε λατρεύανε τα αγάλματα, δεν τα προσκηνούσανε απλώς συμβολίζανε τους θεούς τους έτσι. Σε αντίθεση βέβαια με τους Χριστιανούς που λατρεύουνε τις εικόνες, τις προσκηνάνε και τις φιλάνε. Οι Πρόγόνοι μας ήτανε αυτοί που ήτανε, στο χέρι μας είναι να μπορέσουμε να τους φτάσουμε.

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">

<strong>Και τελικά ποιος είναι Έλληνας, μόνο όποιος είναι δωδεκαθειστής; </strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Σου είπα ποιος είναι Έλληνας. Ο έχων Ελληνική παιδεία. Αν πιστεύεις ότι έχεις Ελληνική παιδεία τότε είσαι Έλληνας. Αν όμως έχεις Εβραϊκή παιδεία τότε μάλλον για Ρωμιό σε βλέπω. ʼλλωστε η λέξη Ρωμιός αυτό ακριβώς σημαίενι. Ο Έλληνας στν καταγωγή που πιστεύει στο Χριστιανισμό, οπότε μην παρεξηγήσε όταν σε αποκαλώ έτσι, όπως δε θα παρεξηγηθώ και εγώ αν με αποκαλέσεις Εθνικό.

Δημοσ.

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by anarmostos:

<strong> </font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by Γηρυόνης:

[QB Ανάρμοστε, δείξε μου ένα χωρίου που λέει ότι ο Ιησούς (αν υπήρξε βέβαια) λέει ότι ήρθε για να ιδρύσει θρησκεία.

</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Γηρυόνη από όλο το ποστ μου πιο πάνω αυτά έχεις να πεις; Μάλιστα.

Σχετικά με το δεύτερο σου παραθέτω ακριβώς ότι έγραψα γιατί από ότι φαίνεται δεν το διάβασες προσεκτικά:

Αλλάξαν οι εποχές.

Περιμένω τουλάχιστον να σχολιάσεις κάτι αν έχεις επιχείρηματα. Όργια κάναν όλοι....

Το να μου λες στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί δείχνει μάλλον ότι δε διάβασες καλά τι έγραψα και πως δεν έχεις κανένα επιχείρημα και για αυτό απαντάς σε ότι σε βολεύει και για τα υπόλοιπα ούτε μιλιά.

Και ξαναρωτάω αυτό που σε ρώτησα και πιο πάνω και δεν είχες τα κότσια να απαντήσεις στα ίσια (βλεπε σελίδα 17).

Και τελικά ποιος είναι Έλληνας, μόνο όποιος είναι δωδεκαθειστής; [/QB]</font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Ποιος έχασε τα κότσια (αυγά τα λένε στο χωριό μου) ή τα επιχειρήματα για να τα βρουν οι μισάνθρωποι αυτοί;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...