Προς το περιεχόμενο

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 44χρονου

-nick-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ονομα ρε συ,ποτε δεν ειπα οτι ειχες προθεση να μας δειξεις οτι κ εσυ σαν μεταναστης περνας δυσκολα...βιζα χρειαζεστε στην Κυπρο με Ελληνικο διαβατηριο?Τα χαρτια σου για να εισαι ''νομιμος'' κτλ ποσο καιρο κανουν?Τι αφαιμαξη σου κανει η Κυπριακη Δημοκρατια ως Ελλαδιτη,για να δουμε τα συγκρισιμα μεγεθη με τις δυσκολιες του feodor δλδ.

Βασικα ο feodor ειναι ενας κοπριτης που τα χει βρει οτα ετοιμα απ τους γονεις του :P

Οι γονεις μου ειναι αυτοι που εχουν τραβηξει (και τραβανε) το λουκι.

• Απαντ. 481
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν ειπε κανενας τιποτα για τους νομιμους μεταναστες.Ειναι εντελως ακυρο αυτο που του γραφεις τωρα.Δεν εχει κανενα νοημα.

Δημοσ.

Καλα, γιατι θα ξεχασω κ τα Ελληνικα που ηξερα δλδ!Η Κυπρος ειναι μελος της ΕΕ,αρα απο ποτε πολιτης της ΕΕ πρεπει να περναει διαδικασια για να γινει ''νομιμος'' ? Δεν μπορω να πιστεψω οτι τα ακουω αυτα τωρα ως επιχειρηματα.Ας με ξυπνησει καποιος ρε σεις

Μετα την παροδο 3 μηνων, πρεπει να εξασφαλισεις yellow sheet απο το τμημα μεταναστευσης για να εχεις δικαιωμα νομιμης παραμονης στη χωρα.

Ποιος σου ειπε εσενα οτι με μια ταυτοτητα μπορεις να εγακθιστασαι μονιμα και χωρις προυποθεσεις σε οποια χωρα της ΕΕ γουσταρεις? Λαθος στα εχουν πει.

midi, θα προσπαθησω να ειναι το τελευταιο ποστ μου σ αυτο το τοπικ, γιατι μεταξυ αλλων, βαριεμαι κι ολας.

Πρωτ απ ολα διαφωνω με το οτι οσοι ειναι παρανομοι κανουν αφαιμαξη στη χωρα. Γιατι μπορει να μην εχει φορολογικη δηλωση αλλα παραγει.ΠΑΡΑΓΕΙ!Πως το λενε!

Οταν σου καθαριζει το σπιτι, οταν σου μαζευει τις ελιες, οταν σου βαφει το σπιτι, παραγει. Προσφερει στην ελληνικη οινομια. Δεν προσφερει λεφτα στα ασφαλιστικα ταμεια(που αυτο δεν ειναι δικη του υποχρεωση αλλα των εργοδοτων κυριως) αλλα απ την αλλη δεν δικαιουται περιθαλψης και συνταξης. Δεν δινει, δεν παιρνει λοιοπον.

Δευτερον, δεν ειναι υποχρεωση του εργαζομενου να πληρωνει ασφαλεια απ τη τσεπη του (εκτος κι αν ειναι αυτοαπασχολουμενος). Τα αφεντικα δεν πληρωνουν ενω θα επρεπε. Ειναι αχρηστοι κατ'εσενα δηλαδη, επειδη δεν πληρωνουν τις υποχρεωσεις απεναντι τους οι αλλοι? Δηλαδη και κερατας και δαρμενος?

Στο παρον τοπικ νομιζω εγραψα οτι για τη μαυρη εργασια ευθυνονται οι εργοδοτες. Οι ιδιοι δηλαδη που προσλαμβανουν για 3 και 60 εναν λαθραιο και στα high class meetings με αλλους επιχειρηματιες καταγγελουν την παρουσια των λαθρομεταναστων στην χωρα μας.

Τελος, επειδη μου εχεις βαλει μια λιστα με το ποσο καλος πολιτης εισαι και το πόσο προσφερεις στην κυπρο που εχεις παει. Και λες με περιφανεια οτι δεν εισαι λαθρομεταναστης κλπ, κπλ. Φιλε, ειλικρινα σου ευχομαι το καλυτερο και να μην εχεις ποτέ οικονομικα προβληματα, ΑΛΛΑ καμμια φορα εχει ο καιρος γυρισματα και η τυχη τα φερνει αλλιως. Πριν, ας πουμε 7-8 χρονια στην ελλαδα ασχολιοταν ο κοσμος πολυ λιγοτερο με τους μεταναστες που δουλευουν χωρις χαρτια. Τωρα λογω κρισης βλεπουμε οτι η κοινη γνωμη εχει αλλαξει λιγο (δεν λεω πολυ, δεν πιστευω οτι οι ελληνες ειναι ρατσιστες), τα ρατσιστικα κρουσματα εχουν αυξηθει και πολλοι λενε να φυγουν.

Το ιδιο μπορει να γινει και στη κυπρο, μπορει να πουνε, "ξερεις κατι εχουμε κριση, πρωτα οι κυπριοι και μετα οι νομιμοι μεταναστες".Τι θα πεις μετα? Ειμαι νομιμος? Δεν το ευχομαι αυτο να γινει, ουτε να σου πουν εσενα φυγε απο δω, απλα θελω να σου αποδειξω πόσο αυθαιρετη ειναι η λογικη σου και πόσο τα πραγματα και κοινη γνωμη αλλαζουνε. Και οτι εντελει, μονο με πολιτκη ενταξης των μεταναστων μπορει να λυθει το μεταναστευτικο προβλημα.

Για το θεο, δεν υποστηριξα πουθενα οτι ειμαι καλος πολιτης κλπ κλπ. Απλα κανω μια συγκριση του νομιμου με τον λαθραιο μεταναστη, τις διαφορες τους. Και χρησιμοποιησα το παραδειγμα μου απλως επειδη γνωριζω την περιπτωση του νομιμου μεταναστη, οπως εσυ γνωριζεις αυτη του παρανομου και γραφεις.

Εγω ειμαι υπερ της πολιτικης ενταξης των μεταναστων, αν με ρωτας, αλλα υπο προυποθεσεις οπως γινεται παντου. Οχι οσοι μπαινουν στη χωρα να νομιμοποιουνται ασχετα αν δεν τους αντεχει η ιδια η χωρα

Δημοσ.

Μετα την παροδο 3 μηνων, πρεπει να εξασφαλισεις yellow sheet απο το τμημα μεταναστευσης για να εχεις δικαιωμα νομιμης παραμονης στη χωρα.

Ποιος σου ειπε εσενα οτι με μια ταυτοτητα μπορεις να εγακθιστασαι μονιμα και χωρις προυποθεσεις σε οποια χωρα της ΕΕ γουσταρεις? Λαθος στα εχουν πει.

Αρα μας λες οτι η Συνθηκη της Λισσαβωνας δεν εχει ισχυ στην Κυπριακη Δημοκρατια ετσι?

Στην ΕΕ μπορει οποιοσδηποτε πολιτης αλλης χωρας ΕΕ να ζησει μονιμα εφοσον εξασκησει μια απο τις 5 ελευθεριες που προκυπτουν απο τις συνθηκες της ΕΕ. Η εξασκηση τους δεν χρειαζεται καμια ιδιαιτερη διαδικασια κ μπορεις να την αιτιασεις ανα πασα στιγμη

Μην ξεχναμε φυσικα κ την Συνθηκη του 1960 που συμπληρωνει το καθεστως των σχεσεων μεταξυ Ελλαδας-Κυπρου σε ολα τα ζητημα.Αλοιμονο τωρα που θα εξισωσουμε τις ''δυσκολιες'' μεταναστευσης που τραβας εσυ στην Κυπρο με τα οσα περασαν οι ορδες Αλβανων τις προηγουμενες δεκαετιες στην Ελλαδα

Δημοσ.

Μην ξεχναμε φυσικα κ την Συνθηκη του 1960 που συμπληρωνει το καθεστως των σχεσεων μεταξυ Ελλαδας-Κυπρου σε ολα τα ζητημα.Αλοιμονο τωρα που θα εξισωσουμε τις ''δυσκολιες'' μεταναστευσης που τραβας εσυ στην Κυπρο με τα οσα περασαν οι ορδες Αλβανων τις προηγουμενες δεκαετιες στην Ελλαδα

Παλικαρι καταλαβαινεις γρι απο Ελληνικα?

Σε ρωταω δευτερη φορα: Που εγραψα εγω οτι περναω δυσκολιες μεταναστευσης και το λες και το ξαναλες ειρωνικα για να δημιουργησεις εντυπωσεις?

Που συγκρινα εγω τις δυσκολιες των Αλβανων με αυτες ενος Ευρωπαιου μεταναστη εντος ΕΕ?

Αρα μας λες οτι η Συνθηκη της Λισσαβωνας δεν εχει ισχυ στην Κυπριακη Δημοκρατια ετσι?

Στην ΕΕ μπορει οποιοσδηποτε πολιτης αλλης χωρας ΕΕ να ζησει μονιμα εφοσον εξασκησει μια απο τις 5 ελευθεριες που προκυπτουν απο τις συνθηκες της ΕΕ. Η εξασκηση τους δεν χρειαζεται καμια ιδιαιτερη διαδικασια κ μπορεις να την αιτιασεις ανα πασα στιγμη

Eπισης επειδη με κουραζεις και επιμενεις να λες τα δικα σου σου παραθετω επισημο εγγραφο της Κυπριακης Δημοκρατιας ΜΠΑΣ ΚΑΙ γλυτωσω το πρηξιμο.

Σελιδα 12, σελιδα 13 και σελιδα 48 και 49

http://www.pflat.com/25f77180cd/CyprusDirective200438EC.pdf

Τα παραπονα σου και τις συνθηκες τις Λισσαβονας και ξερωγω ιστοριες, σε δαυτους.

Δημοσ.

Midi, αν σε ενοχλει η λεξη "καλος πολιτης" βγαλτην. Αλλου ηταν το point μου. Οτι τα πραγματα αλλαζουν.

Οτι αυτο που σημερα θεωρειται καλο για την οικονομια μιας χωρας αυριο δεν ειναι. Εσυ τι νομιζεις, οτι ετσι μας αφησαν να περασουμε τα συνορα? Δεν ειχαν επιγνωση του τι κανουν? Απλα πριν μερικα χρονια (πανω απο δεκαετια) υπηρχε το σκεπτικο "ας βαλουμε μεσα μεταναστες γιατι χρειαζομαστε φθηνα εργατικα χερια". Σημερα αυτο ομως ειναι εντελως ακυρο και ακολουθειται αλλη πολιτικη (εξου και οι φραχτες στα συνορα).

Γι αυτο σου λεω, μη λες τοσο συχνα τη λεξη "λαθρομεταναστης" και "παρανομος" μεταναστης, γιατι το ποιος ειναι ειναι παρανομος οριζεται καθε φορα με νομο. Σημερα δεν εισαι, αυριο εισαι.

Γι αυτο η καλυτερη λυση ειναι να απαιτησουμε απ το κρατος (γιατι μονο του δεν) πολιτικη ενταξης των μεταναστων, ενω ξενοι και ελληνες εργατες απο κοινου να παλευουν για καλυτερους μιθσθους και καλυτερες συνθηκες ζωης.

Στην τελικη (κι αυτο δεν περιμενω να το ενστερνιστει κανενας) ειμαστε πρωτα εργατες και μετα ελληνες, αλβανοι, αφγανοι, πακιστανοι κλπ κλπ.

Δημοσ.

Παλικαρι καταλαβαινεις γρι απο Ελληνικα?

Σε ρωταω δευτερη φορα: Που εγραψα εγω οτι περναω δυσκολιες μεταναστευσης και το λες και το ξαναλες ειρωνικα για να δημιουργησεις εντυπωσεις?

Που συγκρινα εγω τις δυσκολιες των Αλβανων με αυτες ενος Ευρωπαιου μεταναστη εντος ΕΕ?

Eπισης επειδη με κουραζεις και επιμενεις να λες τα δικα σου σου παραθετω επισημο εγγραφο της Κυπριακης Δημοκρατιας ΜΠΑΣ ΚΑΙ γλυτωσω το πρηξιμο.

Σελιδα 12, σελιδα 13

http://www.pflat.com/25f77180cd/CyprusDirective200438EC.pdf

Τα παραπονα σου και τις συνθηκες τις Λισσαβονας και ξερωγω ιστοριες, σε δαυτους.

Ακου τι συμβαινει,ο μονος που προσπαθει να δημιουργησει εντυπωσεις παλικαρι εισαι εσυ.Αυτο γιατι,μας λες ενα ''εξωτερικο'' χωρις να μας λες οτι μιλας για Κυπρο,μια χωρα της ΕΕ με την οποια η Ελλαδα εχει ιδιαιτερη σχεση.Για να μας πει τι??Οτι ξερει απο το δραμα του μεταναστη?Λεω εγω τωρα.

Κατα δευτερον τι λεει το εγγραφο που μου παραθετεις ετσι ξερα ?Ακουσε με παλικαρι, εσυ ως Ελλαδιτης για να παρεις το yellow,pink,τιρκουαζ sheet ως πολιτης της ΕΕ αλλα κ ως Ελλαδιτης ειναι μια διαδικασια σα να πας να αγοραζεις ψωμι απο τον φουρνο.Τι να λεμε τωρα

Δημοσ.

Midi, αν σε ενοχλει η λεξη "καλος πολιτης" βγαλτην. Αλλου ηταν το point μου. Οτι τα πραγματα αλλαζουν.

Οτι αυτο που σημερα θεωρειται καλο για την οικονομια μιας χωρας αυριο δεν ειναι. Εσυ τι νομιζεις, οτι ετσι μας αφησαν να περασουμε τα συνορα? Δεν ειχαν επιγνωση του τι κανουν? Απλα πριν μερικα χρονια (πανω απο δεκαετια) υπηρχε το σκεπτικο "ας βαλουμε μεσα μεταναστες γιατι χρειαζομαστε φθηνα εργατικα χερια". Σημερα αυτο ομως ειναι εντελως ακυρο και ακολουθειται αλλη πολιτικη (εξου και οι φραχτες στα συνορα).

Γι αυτο σου λεω, μη λες τοσο συχνα τη λεξη "λαθρομεταναστης" και "παρανομος" μεταναστης, γιατι το ποιος ειναι ειναι παρανομος οριζεται καθε φορα με νομο. Σημερα δεν εισαι, αυριο εισαι.

Γι αυτο η καλυτερη λυση ειναι να απαιτησουμε απ το κρατος (γιατι μονο του δεν) πολιτικη ενταξης των μεταναστων, ενω ξενοι και ελληνες εργατες απο κοινου να παλευουν για καλυτερους μιθσθους και καλυτερες συνθηκες ζωης.

Δεν διαφωνω σε κατι απτα παραπανω. Συμφωνω σε ολα βασικα.

Απλα να διευκρινησω οτι ο ορος λαθρομεταναστης δεν καθοριζεται απο τον νομο. Λαθρομεταναστης ειναι οποιος μπαινει σε μια χωρα απτο παραθυρακι.

Αν αυριο αλλαξει ο νομος και μπορουν να μπαινουν ολοι χωρις εγγραφα, τοτε απο εκεινη τη στιγμη και επειτα οποιος μπαινει χυμα δε θα ειναι λαθρομεταναστης.

Δημοσ.

Ακου τι συμβαινει,ο μονος που προσπαθει να δημιουργησει εντυπωσεις παλικαρι εισαι εσυ.Αυτο γιατι,μας λες ενα ''εξωτερικο'' χωρις να μας λες οτι μιλας για Κυπρο,μια χωρα της ΕΕ με την οποια η Ελλαδα εχει ιδιαιτερη σχεση.Για να μας πει τι??Οτι ξερει απο το δραμα του μεταναστη?Λεω εγω τωρα.

Κατα δευτερον τι λεει το εγγραφο που μου παραθετεις ετσι ξερα ?Ακουσε με παλικαρι, εσυ ως Ελλαδιτης για να παρεις το yellow,pink,τιρκουαζ sheet ως πολιτης της ΕΕ αλλα κ ως Ελλαδιτης ειναι μια διαδικασια σα να πας να αγοραζεις ψωμι απο τον φουρνο.Τι να λεμε τωρα

Νομίζω ότι ξέφυγες καθώς σου απάντησε τεκμηριωμένα σε προηγούμενη ερώτηση σου καθώς σου είχε πει ότι μιλάει για την Κύπρο και αρνήθηκες τα λεγόμενα του. Αν είναι ευκολότατο να αποδείξεις ότι έχεις λεφτά η να βρεις δουλεία άμεσα σαν να ψωνίζεις από το φούρνο σε μια άλλη χώρα της EE τότε δεν θα είχε μείνει σχεδόν κανένας Έλληνας κάτω τον 27 εδώ. Απλά και όμορφα.

Δημοσ.

Νομίζω ότι ξέφυγες καθώς σου απάντησε τεκμηριωμένα σε προηγούμενη ερώτηση σου καθώς σου είχε πει ότι μιλάει για την Κύπρο και αρνήθηκες τα λεγόμενα του. Αν είναι ευκολότατο να αποδείξεις ότι έχεις λεφτά η να βρεις δουλεία άμεσα σαν να ψωνίζεις από το φούρνο σε μια άλλη χώρα της EE τότε δεν θα είχε μείνει κανένας Έλληνας κάτω τον 27 εδώ. Απλά και όμορφα.

Η οποια τεκμηριωση ηταν?Ενα εγραφο που δινει αριθμο 4 σελιδων με αριθμους που ΔΕΝ εμφανιζονται στο εγγραφο ετσι, κ να καθομαι εγω να ψαχνω σε τι μου ''απανταει''?Σοβαρα τωρα το να μεινεις νομιμα σε οποιαδηποτε χωρα της ΕΕ προυποθετει να εξασκησεις μια απο τις πεντε ελευθεριες οπως προβλεπονται απο τις συνθηκες,η εργασια ειναι μια απο αυτες!

Δημοσ.

Η οποια τεκμηριωση ηταν?Ενα εγραφο που δινει αριθμο 4 σελιδων με αριθμους που ΔΕΝ εμφανιζονται στο εγγραφο ετσι, κ να καθομαι εγω να ψαχνω σε τι μου ''απανταει''?Σοβαρα τωρα το να μεινεις νομιμα σε οποιαδηποτε χωρα της ΕΕ προυποθετει να εξασκησεις μια απο τις πεντε ελευθεριες οπως προβλεπονται απο τις συνθηκες,η εργασια ειναι μια απο αυτες!

Το έγγραφο μια χαρά φαίνετε απλά το παιδί σου είπε τις σελίδες του PDF. Tο πόσο εύκολο είναι να εξασκήσεις τα δικαιώματα αυτά είναι άλλη υπόθεση.

11

http://img41.imageshack.us/img41/4334/page11q.jpg

12

http://img5.imageshack.us/img5/7217/page12f.jpg

13

http://img32.imageshack.us/img32/8940/page13m.jpg

Δημοσ.

Το έγγραφο μια χαρά φαίνετε το πόσο εύκολο είναι να εξασκήσεις τα δικαιώματα αυτά είναι άλλη υπόθεση.

11

http://img41.imageshack.us/img41/4334/page11q.jpg

12

http://img5.imageshack.us/img5/7217/page12f.jpg

13

http://img32.imageshack.us/img32/8940/page13m.jpg

Κ εσυ απαντας ακριβως σε τι που ειπα?Λεω το απλο οτι ο Μιντι κ ο καθε Μιντι στην Κυπρο και νομιμα θα παει κ νομιμα θα κατσει χωρις κανενα προβλημα για οσο καιρο θελει χωρις να τον ενοχλησει κανεις.Κ τα Ελληνικα του θα μιλησει,κ τις σεφταλιες του θα φαει κ θα περασει καλα.Καμια σχεση ομως με τα οσα τραβανε οι νομιμοι μεταναστες απο μη χωρα της ΕΕ στην Ελλαδα.Εκει καυτηριασα τον Μιντι κ ειπα οτι ηθελε να μας διασκεδασει τις εντυπωσεις για το οτι ειναι ''μεταναστης στο εξωτερικο'' οπου ''εξωτερικο'' στην προκειμενη ειναι η Κυπρος.

ΥΓ.Κ η σελιδα ειναι η 120 πανω στο εγραφο,απο εκει αρχιζει η ''σελιδα 11''.Ωραια,περα απο την ξερη παραθεση εξηγησε μου τι μου ''δειχνεις'' να καταλαβω δλδ καλυτερα

Δημοσ.

Κ εσυ απαντας ακριβως σε τι που ειπα?Λεω το απλο οτι ο Μιντι κ ο καθε Μιντι στην Κυπρο και νομιμα θα παει κ νομιμα θα κατσει χωρις κανενα προβλημα για οσο καιρο θελει χωρις να τον ενοχλησει κανεις.Κ τα Ελληνικα του θα μιλησει,κ τις σεφταλιες του θα φαει κ θα περασει καλα.Καμια σχεση ομως με τα οσα τραβανε οι νομιμοι μεταναστες απο μη χωρα της ΕΕ στην Ελλαδα.Εκει καυτηριασα τον Μιντι κ ειπα οτι ηθελε να μας διασκεδασει τις εντυπωσεις για το οτι ειναι ''μεταναστης στο εξωτερικο'' οπου ''εξωτερικο'' στην προκειμενη ειναι η Κυπρος.

ΥΓ.Κ η σελιδα ειναι η 120 πανω στο εγραφο,απο εκει αρχιζει η ''σελιδα 11''.Ωραια,περα απο την ξερη παραθεση εξηγησε μου τι μου ''δειχνεις'' να καταλαβω δλδ καλυτερα

Επομένως εφαρμόζετε πολιτική ελεγχόμενης μετανάστευσης και για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν πάει ο ευρωπαίος και λέει γεια σας ήρθα με την ταυτότητα του απλά.

Δημοσ.

Μα αυτο ειπε ο τοξοβολος, αν πληρεις εργασια και τα υπολοιπα 4 (?) κριτηρια εισαι κομπλε.

Δημοσ.

Ωραια agent smith μονο που δεν μιλησα για ταυτοτητες κτλ καθως επισης αυτο που καυτηριασα ειναι οτι αλλη η ''ελεγχομενη'' μεταναστευση της Κυπρου στον Μιντι κ αλλη η πολιτικη για χωρα εκτος ΕΕ απο την Ελλαδα.Στην προκειμενη για την Αλβανια.Ουσιαστικα μιλησα για την προσπαθεια εντυπωσιασμου οπως την εξελαβα εγω απο τον Μιντι για το οτι γνωριζει πως ειναι να ειναι ''μεταναστης στο εξωτερικο'' στο βαθμο που γνωριζει πχ ο feodor κ αυτο να προωθηται ως επιχειρημα διαλογου για το οτι οι νομιμοι μεταναστες ειναι πληγαρα μεγαλη στην Ελλαδα η γουατεβερ,οπως εγω αντιλαμβανομαι τα λεγομενα του Μιντι για 30 σελιδες.Αυτα λεω,αυτα καυτηριαζω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...