mitspa Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Καλησπερα πρόσφατα έγινα κάτοχος μιας asus p8p67 pro για το σύστημα της υπογραφής μου και έχω το εξής πρόβλημα. Το κουτί μου έχει μια θύρα esata μπροστά την οποια εχω συνδέσει στην intel sata 5 (3gbs) πάνω στην μητρικη. Στις sata 3 κ sata 4 (3gbs) εχω τον σκηρο με το λειτουργικό και το dvd αντιστοιχα. Οταν συνδέω τον εξωτερικο σκηρο που έχω δεν τον βλέπει καθολου. Αν όμως τον αφήσω πάνω και επανεκκίνησω το pc τοτε τον βλέπει κανονικα αλλα δεν μπορω να κανω ασφαλη κατάργηση. Να πω οτι η esata στο backpanell δουλευει άψογα. Καμια ιδέα κανείς. Υ.Γ Στην mobo υπαρχουν επίσης 2 intel sata (6gbs) kai 2 Marvell sata (6gbs)
pano Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Καλησπερα πρόσφατα έγινα κάτοχος μιας asus p8p67 pro για το σύστημα της υπογραφής μου και έχω το εξής πρόβλημα. Το κουτί μου έχει μια θύρα esata μπροστά την οποια εχω συνδέσει στην intel sata 5 (3gbs) πάνω στην μητρικη. Στις sata 3 κ sata 4 (3gbs) εχω τον σκηρο με το λειτουργικό και το dvd αντιστοιχα. α)Οταν συνδέω τον εξωτερικο σκηρο που έχω δεν τον βλέπει καθολου. Αν όμως τον αφήσω πάνω και επανεκκίνησω το pc τοτε τον βλέπει κανονικα β)αλλα δεν μπορω να κανω ασφαλη κατάργηση. Να πω οτι η esata στο backpanell δουλευει άψογα. Καμια ιδέα κανείς. Καλησπέρα. Υ.Γ Στην mobo υπαρχουν επίσης 2 intel sata (6gbs) kai 2 Marvell sata (6gbs) α) Αυτό είναι φυσιολογικό β)Σε τι mode είναι η sata 5 θύρα ide ή ahci;(θα το δείς στο bios)
axlgk Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 bios /Advanced /sata configuration /hot plug στο πορτ που θες για κανε μια δοκιμη να δουμε εαν παιζει.
mitspa Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 β)Σε τι mode είναι η sata 5 θύρα ide ή ahci;(θα το δείς στο bios) το mode ειναι ahci για ολες τις θυρες bios /Advanced /sata configuration /hot plug στο πορτ που θες για κανε μια δοκιμη να δουμε εαν παιζει. αυτο το εκανα αλλα παλι τα ιδια κανει
benign Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Για κανε κανενα bios update να δεις.Αν εχουν βγει αρκετα μεταγενεστερα απο το δικο σου αναβαθμισε τα ενα,ενα.
mitspa Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Το bios με το οποιο ηρθε ειναι το τελευταιο το 1502 να το ξαναπεράσω?
benign Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Οχι ,μηπως εχεις Windows 32 bit? Αν ναι,τοτε ισως φταει αυτο αν και νομιζω οτι εχεις μονο ενα e-sata port που λειτουργει σαν hot.
mitspa Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Το λειτουργικο μου ειναι win 7 x64. Στην προηγούμενη mobo p7p55d με win 7 x86 δούλευε κανονικα.
benign Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Κοιτα επειδη δεν χρησιμοποιω εξωτερικους sata δεν ειμαι 100% σιγουρος αλλα στο advanced mode του bios στο sata configuration κατω απο καθε sata που σου δειχνει ,γραφει hot plug και ειναι default στο disabled και λογικα κανοντας την επιλογη enabled σε οποιον δισκο θελεις,εχεις την δυνατοτητα.Αν αυτο δεν σου δουλευει με την μια τοτε ισως το συγκεκριμενο sata port να εχει προβλημα.Δοκιμασε με αλλο port.
mitspa Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Λοιπον το πρόβλημα λύθηκε βάζοντας το esata στην μια απο τις δυο 2 Marvell sata (6gbs) θύρες. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.