Προς το περιεχόμενο

Excel - Απορία σχετικά με την συνάρτηση Vlookup

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Please help είναι για την διπλωματική και έχω κατααγχωθεί γιατί αν τα κάνω με το χέρι 1-1 θέλω 800 χρόνια...

Το πρόβλημα είναι απλό και σίγουρα γίνεται αυτόματα με κάποιον τρόπο.

Το πρόβλημα έχει ως εξής:

•  
  • Έχω μια στήλη Α με αριθμούς (πάρα πολλούς, εκατοντάδες, και όχι σε αύξουσα σειρά).
  • Σε κάθε αριθμό της Α αντιστοιχεί μια τιμή που είναι ακριβώς δίπλα του στην στήλη Β.
  • Έχω μια άλλη στήλη Γ η οποία περιέχει ορισμένους μόνο από τους αριθμούς της στήλης Α και σε άλλη σειρά.
  • Θέλω σε μια στήλη Δ που θα είναι δίπλα στην Γ να αντιστοιχήσω για κάθε Γ=Α την αντίστοιχη τιμή Δ=Β

Λέω παράδειγμα για να γίνει κατανοητό:

Έστω πως στην στήλη Α στον αριθμό 14 αντιστοιχεί ο αριθμός 32 της στήλης Β.

Θέλω στην στήλη Δ στο πεδίο που αντιστοιχεί στον αριθμό 14 της Γ να μπει το 32.

Το παράδειγμα φαίνεται και στην συνημένη εικόνα για να γίνει πλήρως κατανοητό.

post-92789-0-78896300-1305990196_thumb.jpg

Δημοσ.

Έστω ότι ο πίνακας σου ξεκινα από το Α1 μέχρι στο Α8 και αντίστοιχα από Β1 μέχρι Β8. Θα πάς στο D1 και θα γράψεις την εντολή =VLOOKUP(C1,A$1:B$8,2,false) και μετά θα το τραβήξεις μέχρι κάτω όσπου εχεις αριθμούς στην στήλη C. Τα $ στο A$1:B$8 τα βάζεις για να μην σου τα αλλάζει τους αριθμούς όταν θα τραβάς την εντολή προς τα κάτω. (να σου την κάνει δλδ Α2:Β2 Α3:Β3 κοκ)

και το παράδειγμα σε φωτογραφία για να καταλάβεις:

post-133982-0-69803700-1305997757_thumb.jpg

Δημοσ.

Έστω ότι ο πίνακας σου ξεκινα από το Α1 μέχρι στο Α8 και αντίστοιχα από Β1 μέχρι Β8. Θα πάς στο D1 και θα γράψεις την εντολή =VLOOKUP(C1,A$1:B$8,2,false) και μετά θα το τραβήξεις μέχρι κάτω όσπου εχεις αριθμούς στην στήλη C. Τα $ στο A$1:B$8 τα βάζεις για να μην σου τα αλλάζει τους αριθμούς όταν θα τραβάς την εντολή προς τα κάτω. (να σου την κάνει δλδ Α2:Β2 Α3:Β3 κοκ)

και το παράδειγμα σε φωτογραφία για να καταλάβεις:

Ευχαριστώ πάρα πολυ!!!

Δημοσ.

Η VLOOKUP λειτουργεί σωστά μόνο αν τα δεδομένα της πρώτης στήλης του πίνακα είναι ταξινομημένα κατ' αύξουσα σειρά.

Δημοσ.

Η VLOOKUP λειτουργεί σωστά μόνο αν τα δεδομένα της πρώτης στήλης του πίνακα είναι ταξινομημένα κατ' αύξουσα σειρά.

σωστο

Δημοσ.

Προσπάθησα να το εφαρμόσω όμως δεν μου δίνει αποτελέσματα. Κι αυτό υποθέτω πως γίνεται γιατί οι τιμές του πίνακα που αντλώ τα αποτελέσματα δεν είναι καθαροί αριθμοί που έγραψα εγώ αλλά είναι αποτέλεσματα συναρτήσεων.

Δηλαδή τα κελιά περιέχουν συναρτήσεις που βγάζουν αριθμούς (που εγώ βλέπω) και που όμως η Vlookup δεν τα βλέπει ως αριθμούς.

Τι να κάνω??????

(δοκίμασα να γράψω μερικούς αριθμούς με το χέρι και δούλεψε, όμως στον πίνακα που θέλω δεν δουλεύει)

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?????????

(υποθέτω δλδ πως είναι αυτό το πρόβλημα, εκτος κι αν ειναι κατι αλλο)

Δημοσ.

από ότι θυμάμαι η Vlookup και αποτελέσματα συναρτήσεων βγάζει.

στη μόνη περίπτωση που δεν λειτουργεί είναι το κελί που θέλουμε να εμφανίζουμε να μην είναι αριθμος

Δημοσ.

από ότι θυμάμαι η Vlookup και αποτελέσματα συναρτήσεων βγάζει.

στη μόνη περίπτωση που δεν λειτουργεί είναι το κελί που θέλουμε να εμφανίζουμε να μην είναι αριθμος

Ναι, τελικά την βρήκα την λύση, για κάποιο λόγο το αποτέλεσμα της συνάρτησης δεν το θεωρούσε αριθμό, έτσι έφτιαξα μια ακόμα στήλη όπου πολλαπλασίαζα το κάθε στοιχείο της πρώτης στήλης επί 1 και έτσι τα δεδομένα μου έγιναν αριθμοί.

Δημοσ.

Ναι, τελικά την βρήκα την λύση, για κάποιο λόγο το αποτέλεσμα της συνάρτησης δεν το θεωρούσε αριθμό, έτσι έφτιαξα μια ακόμα στήλη όπου πολλαπλασίαζα το κάθε στοιχείο της πρώτης στήλης επί 1 και έτσι τα δεδομένα μου έγιναν αριθμοί.

ακόμα και αν δεν τα θεωρούσε αριθμό , αν παρατηρείς σε κάποιο κελί να εμφανίζει κάτι σαν ρόμβο. πατάς πάνω εκεί και επιλέγεις convert to number και είσαι οκ B)

και δεν χρειάζεται extra πολλαπλασιασμούς και κρυές στήλες! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...