Critter Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μπορει να ανοίξει οτιδήποτε σηκώνει η περιοχή, αρκεί να έχει όρεξη να στήσει και να διαχειριστεί τη μπίζνα σωστά. Ακόμα και 10 καφετέριες να υπάρχουν γυρω γύρω, αν κάνει σωστα τη δουλειά του, μπορει μόνο αυτός να πηγαίνει καλά και οι άλλοι να κλαίγονται. Γενικά οι πιάτσες μόνο κακό δεν κάνουν. Αν ας πουμε ανοίξεις δίπλα σε ένα καλό ανταγωνιστή, που είναι συχνά γεμάτος, αναγκαστικά κάποιοι θα έρθουν σε σένα γιατι δεν θα βρίσκουν στον ανταγωνιστή. Στο χέρι σου λοιπόν ειναι να έχεις σκανάρει τα ελαττώματα των αανταγωνιστών και να κάνεις τον πελάτη να έρχεται μόνο σε σένα. Μην φοβάσε να κάνεις κάτι επειδή υπάρχει. Πέτρες να βγείς να πουλήσεις, αν ξέρεις πως να το κάνεις, θα πουλήσεις.
EGRANEROE Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μπορει να ανοίξει οτιδήποτε σηκώνει η περιοχή, αρκεί να έχει όρεξη να στήσει και να διαχειριστεί τη μπίζνα σωστά. Ακόμα και 10 καφετέριες να υπάρχουν γυρω γύρω, αν κάνει σωστα τη δουλειά του, μπορει μόνο αυτός να πηγαίνει καλά και οι άλλοι να κλαίγονται. Γενικά οι πιάτσες μόνο κακό δεν κάνουν. Αν ας πουμε ανοίξεις δίπλα σε ένα καλό ανταγωνιστή, που είναι συχνά γεμάτος, αναγκαστικά κάποιοι θα έρθουν σε σένα γιατι δεν θα βρίσκουν στον ανταγωνιστή. Στο χέρι σου λοιπόν ειναι να έχεις σκανάρει τα ελαττώματα των αανταγωνιστών και να κάνεις τον πελάτη να έρχεται μόνο σε σένα. Μην φοβάσε να κάνεις κάτι επειδή υπάρχει. Πέτρες να βγείς να πουλήσεις, αν ξέρεις πως να το κάνεις, θα πουλήσεις. Ωραία τα λες..Συμφωνώ σε όλα..Το θέμα είναι ποια είναι τελικά η ιδανική επιλογή μαγαζιού με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες και δεδομένα.. Προσωπικά αν ήταν δικό μου το οίκημα θα το πουλούσα ή στην χειρότερη θα το νοίκιαζα. Τέλοσπάντων θα δείξει.. Πάντως σήμερα πήγα μία βόλτα να θυμηθώ λίγο την πόλη: Έχει πάρα πολλές καφετέριες οι περισσότερες πάνω στον κεντρικό πεζόδρομο. Αθλητικές έχει 4-5 από τις οποίες οι 2 είναι αρκετά ευρύχωρες. Φαστφουντάδικα είναι σαν την σαλονίκη, κάθε γειτονιά έχει δικό της γυράδικο ή κρεπερί. Νετκαφέ έχει επίσης αρκετά και μου έκανε εντύπωση πως γενικά έχουν κόσμο. Τι να πω το μόνο που δεν βρήκα να έχει είναι μαγαζί με ps3 και xbox360. Από ότι είδα σε κανά 2 νετκαφέ έχει 1-2 ps3 σε μία άκρη του μαγαζιού και φυσικά έχουν μόνο το pro. Ποικιλία σε games ή κάτι του στυλ kinect ή psmove πουθενά.. Όσον αφορά το franchise που πρότεινε κάποιος φίλος είδα ότι υπάρχουν multirama,eshop και κανά 2 μαγαζάκια με gadget ακόμα. Αυτά τα λίγα όσον αφορά το πρώτο scouting της περιοχής..
Critter Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Ωραία τα λες..Συμφωνώ σε όλα..Το θέμα είναι ποια είναι τελικά η ιδανική επιλογή μαγαζιού με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες και δεδομένα.. Προσωπικά αν ήταν δικό μου το οίκημα θα το πουλούσα ή στην χειρότερη θα το νοίκιαζα. Τέλοσπάντων θα δείξει.. Πάντως σήμερα πήγα μία βόλτα να θυμηθώ λίγο την πόλη: Έχει πάρα πολλές καφετέριες οι περισσότερες πάνω στον κεντρικό πεζόδρομο. Καφετέρια, αν τη δουλέψεις καλά, είναι καλη μπίζνα στις μέρες μας γιατι : α)Η ανεργία μεγαλώνει και αποτελέι φθηνό τρόπο συνάντησης. Αν κάποιος δεν έχει λεφτά και θέλει να βγεί, σε καφετέρια θα τη βγάλει με 3€ β)Για τον ίδιο λόγο, τα βραδινά μαγαζία (clubs, μπουζούκια κτλ) χάνουν πελάτες, οι οποίοι προτιμούν να πάνε σε καφε-μπάρ κοντά στο σπίτι τους ώστε να μην χαλάνε και βενζινη αλλα και να μην πληρώνουν 10-15€ το ποτο. Εδω να σημειώσω οτι σαφέστατα η καφετέρια θα πρέπει να έχει και χαρακτηρα μπαρ, μουσικά αλλα και εικαστικά - χωροταξικά. γ)Υπάρχει μια τάση, αποκεντρωμένες καφετέριες, τύπου γειτονιάς, να κάνουν χρυσες δουλείες, αποτελώντας στέκι. Εδω στην Αθήνα τουλάχιστον, και περιξ της περιοχής μου, υπαρχουν 2 καφέτεριες, που όταν οι κεντρικές είναι άδειες αυτες είναι γεμάτες. Ειδικά το ένα μαγαζί, έχει μόλις 25 τραπέζια αλλα είναι ΟΛΗ μέρα γεμάτο. Ο τύπος που την έχει, έχει βγαλει πολύ χρήμα (τον ξερω). Βέβαια το όλο concept δεν μπορεις να το εκτελέσεις με 0 εμπειρία. Αν λοιπόν ξέρει ο φίλος σου τη δουλειά ή μπορει να τρέξει το μαγαζι με άτομα υψιστης εμπιστοσύνης που την ξέρουν, ας την κάνει. btw, τα ενοικια αυτή την εποχή έχουν ψοφήσει και δεν ειμαι σίγουρος κατα πόσο θα υπάρχει ζήτηση.
kage Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 οκ αλλά και πάλι σε μία μικρή σχετικά πόλη όπως αυτή τι franchise θα μπορούσε να πάρει; υπάρχει κάποιο επικερδές; λιγο που ειδα τις τιμες franchise ειναι απο αλλον πλανητη.παντως σε ενα σιτε απο το λινκ που σου δωσα βλεπω οτι εχει μια εκθεση την κυριακη στην κομοτηνη. τα γιαννιτσα απ οτι βλεπω ειναι καπου στους 30χιλ+ κατοικους.ενταξει δεν το λες χωριο.ποσο μαλλον αν ειναι ολα μαζεμενα σε ενα σημειο. αυτο με τα xbox+ps3+wii+home cinema ,ειναι καλη φαση αν συνδιαστει και με καφε/ποτα/snacks(τωρα ποσες αδειες και ποιες θελει δεν ξερω.ινετ καφε+υγειονομικου?).νομιζω στην θεσ/κη δουλευουν με καλες τιμες και ειναι ακομη γεματα.το καλυτερο ειναι οτι αν δεν πετυχει τα βαζει για πουλημα οποτε δεν παει για τρελη χασουρα.
EGRANEROE Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 λιγο που ειδα τις τιμες franchise ειναι απο αλλον πλανητη.παντως σε ενα σιτε απο το λινκ που σου δωσα βλεπω οτι εχει μια εκθεση την κυριακη στην κομοτηνη. τα γιαννιτσα απ οτι βλεπω ειναι καπου στους 30χιλ+ κατοικους.ενταξει δεν το λες χωριο.ποσο μαλλον αν ειναι ολα μαζεμενα σε ενα σημειο. αυτο με τα xbox+ps3+wii+home cinema ,ειναι καλη φαση αν συνδιαστει και με καφε/ποτα/snacks(τωρα ποσες αδειες και ποιες θελει δεν ξερω.ινετ καφε+υγειονομικου?).νομιζω στην θεσ/κη δουλευουν με καλες τιμες και ειναι ακομη γεματα.το καλυτερο ειναι οτι αν δεν πετυχει τα βαζει για πουλημα οποτε δεν παει για τρελη χασουρα. Και εγώ έτσι πιστεύω..
EGRANEROE Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Επαναφέρω το θέμα μετά από απουσία περίπου 4 μηνών.. Λοιπόν επειδή και εγώ έλειπα και έχασα επεισόδια από ότι φαίνεται ο ξάδερφος αποφάσισε τελικά να ανοίξει μαγαζί με λάπτοπ, υπολογιστές, μητρικές κτλ, κινητά, ταμπλέτες και γενικά ότι σχετίζεται με τεχνολογία. Από ότι μου είπε μιλάει και με γνωστή αλυσίδα προκειμένου να πάρει το franchise. Μετά από τόσες ιδεές εδώ μέσα πήγε και αποφάσισε το πιο άκυρο και άκαιρο σε εποχή κρίσης. Εσείς τι λέτε;Να προσπαθήσω να τον αποθαρρύνω ή όχι;
The_Judas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Συμφωνώ... τελείως άκυρη η επιλογή του. Συγκεκριμένα όμως, για ποιο franchise ενδιαφέρεται;
EGRANEROE Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Συμφωνώ... τελείως άκυρη η επιλογή του. Συγκεκριμένα όμως, για ποιο franchise ενδιαφέρεται; Δε μου είπε.. λέει για να μην το γρουσουζέψει. Αλλά ψάχνοντας λιγάκι στο διαδίκτυο είδα πως έχουν eshop.gr, you.gr, 11111.gr. Παλιότερα είχαν και 1ΕΝΑ.com και multirama τα οποία έκλεισαν οπότε ίσως με ένα από τα δύο χωρίς να είμαι και σίγουρος. Πόσα ποια αντίστοιχα franchise να υπάρχουν;; Αυτό που ξέρω πάντως είναι πως ακόμη και να μην πάρει το franchise, σκέφτεται σοβαρά να ανοίξει το μαγαζί και μόνος του ως ιδιώτης. Όταν τον ρώτησα πως προέκυψε το όλο θέμα μου είπε απλά: "Ο Έλληνας μπορεί να μην έχει στην τσέπη του λεφτά να φάει αλλά σίγουρα έχει iphone". Τώρα που το σκέφτομαι δίνει μήπως κανένα franchise η apple;;;
hewey Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Παρακολούθησα τη συζήτηση κι επειδή με ενδιαφέρει το θέμα κι εμένα, έχω μερικές ερωτήσεις. Έχω ένα μικρό χώρο δικό μου στην Αθήνα πάνω σε κεντρική λεωφόρο, περίπου 60τμ. Σκέφτομαι σοβαρά να ανοίξω ένα ωραίο καφέ για τρεις λόγους. 1ον γιατί δεν υπάρχει άλλη καφετέρια σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. 2ον γιατί είναι γωνιακό με πλατύ πεζοδρόμιο το οποίο ανήκει στο οικόπεδο κ μπορώ να βάλω τραπεζάκια και ενδεχομένως να το κλείσω γύρω γύρω το χειμώνα 3ον γιατί έχει μια σεβαστή περατζάδα λόγω στάσης λεωφορείου στα 15 μέτρα και μερικών άλλων καταστημάτων που υπάρχουν (κινητής, ταξιδιωτικό γραφείο, φαρμακείο, φούρνος, αξεσουάρ αυτοκινήτου, γραφεία στα 200 μέτρα, νοσοκομείο απέναντι). Πώς βρίσκετε την ιδέα με τα δεδομένα αυτά; Τι χρειάζεται να ξέρει κανείς για να ανοίξει ένα καφέ; ή καλύτερα, τι χρειάζεται να προσέξει ιδιαίτερα; Τι κεφάλαιο χρειάζεται και απο πού μπορείς να βρεις; (Όποιος ξέρει) Γενικώς ό,τι προτάσεις και ιδέες και σκέψεις έχετε περί του θέματος καλοδεχούμενες.
beatshooter Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μπεργκεραδικο,διακοσμιση αναλογη, αμερικανια σκετη δλδ!
Swimmer21 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Φτιαξε Sports Cafe (με εικονα του μαγαζιου 2 φραπεδες που τα καλαμακια τους θα σχηματιζουν ενα τερμα και ενα παγακι θα μπαινει γκολ) Παρε ολα τα πακετα Nova, Conn-x, Forthnet και αγορασε προτζεκτορα ωστε να δειχνεις τους αγωνες σε μια μεγαλη επιφανεια.. Διακοσμησε τον χωρο με ποδοσφαιρικες φανελες, μπαλες κλπ Οι σερβιτορες θα φορανε μινι ποδοσφαιρικες φανελες και σορτσακια (και πριν απο καθε μεγαλο ματς θα τις βαζεις να κανουν καμια βολτα τα πρωινα μοιραζοντας φυλλαδια) Θα εχεις φθηνο καφε (ο καφες για take away θα ειναι 1 ευρω + αλλο 1 ευρω για οποιον θελει μπακετα ζαμπον τυρι μαγιονεζα μαρουλι) Καλη μπυρα με παγωμενα ποτηρια Μεζεδακια, ε και 2-3 φαγητα οπως σαντουιτς, club, αντε κ καμια κρεπα.
Andreas2 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Βιολογικό κατάστημα.Είτε λίγοι είτε πολλοί επειδή έχουν ζήλο και είναι ακριβά σίγουρα θα βγάζεις πολλά.Ξέρω κατάστημα που μπορέι και να βγάζουν και 20000 τον μήνα,το έχουν δύο άτομα με δύο υποηρέτριες να δουλεύουν.Κοίτα.Το σάββατο θα έχει και 20 με 30 πελάτες.20 επί 100 μέσο όρο να τα 2000 ευρώ.2000 επί 4 σάββατα να τα 8000.Καθημερινές θα βγάζουν 2000 έστω.2000 έπι 4 ίσον 8000.8000 και 8000 να τις δεκαέξι χιλιάδες περίπου τον μήνα.
insomniaK Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 τι μαγαζί είναι αυτό που το έχουν 2 τύπο, διαθέτει 2 υπηρέτριες και με 20 πελάτες κάθε σάββατο βγάζει 20000 ευρώ;
The_Judas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Μάλλον οι υπηρέτριες ικανοποιούν και άλλου είδους βιολογικές ανάγκες...
insomniaK Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Εννοείς τη βιολογική ανάγκη της πίστης στο θεό, όπως διαβάσαμε και πρόσφατα σε άλλο θέμα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.