Προς το περιεχόμενο

Αγανακτισμένοι...

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι ο υπερασπιστής των εργατών ορυχείων......Superman, Spiderman και εσχάτως ο Ορυχείοman Φωτόπουλος. Μια ζωή αυτούς μνημονεύει στον λόγο του λες και για να εργαστείς στην ΔΕΗ υπογράφεις συμβόλαιο εργασίας κοντά στον πυρήνα της γης :lol:

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ενω , που <<<"""""""""διαμαρτυρονται"""""""'>>> απο τωρα , κατι εγινε.

Αληθεια τι εχετε πετυχει τοσο καιρο?

Το Σύνταγμα και ο Γιώργος Μαρίνος

Πολλά γράφονται και λέγονται για τις διαδηλώσεις και τις λαϊκές συνελεύσεις της πλατείας Συντάγματος. Ένα πράγμα που ξεχνάμε όλοι –όταν αναφερόμαστε στο Σύνταγμα- είναι πως το Σύνταγμα δεν υπήρχε μέχρι τώρα. Δεν εννοώ το χώρο – εννοώ πως αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες δυο εβδομάδες στην πλατεία Συντάγματος δεν έχει συμβεί ξανά στη χώρα μας. Τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες.

Προσωπικά, δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε να βρέθηκαν στον ίδιο χώρο για να διαδηλώσουν μαζί δεξιοί, αριστεροί, εθνικιστές, αναρχικοί, ανένταχτοι και πολλές άλλες κατηγορίες συνανθρώπων μας, κρατώντας, παράλληλα, τα κόμματα μακριά από τη διαδήλωση. Ειδικά, οι δυο μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των δυο τελευταίων Κυριακών ήταν ένα μάθημα για όλους μας.

Το Σύνταγμα είναι σαν να έχει ανακαλύψει τον εαυτό του – είναι σαν να έχει δημιουργήσει τον εαυτό του. Δημιούργησε μια πραγματικότητα που δεν υπήρχε πριν. Το Σύνταγμα είναι σαν τον Γιώργο Μαρίνο. Πριν τον Γιώργο Μαρίνο, δεν υπήρχε το one man show στην Ελλάδα. Χρειάστηκαν οι δεξιότητες, το ταλέντο, η φύση και οι ανάγκες έκφρασης του συγκεκριμένου ανθρώπου, για να δημιουργηθεί μια νέα μορφή ψυχαγωγίας στη χώρα. Μετά, βέβαια, τον ακολούθησαν και άλλοι και άλλες, που βάδισαν στα χνάρια του. Ο ίδιος, όμως, πάτησε πάνω στο κενό. Ουσιαστικά, «έφτιαξε» τον εαυτό του και την ανάγκη για αυτή τη μορφή ψυχαγωγίας.

Κάποιοι συγκρίνουν το Σύνταγμα με τα συλλαλητήρια της Εκκλησίας για τις ταυτότητες, και υποστηρίζουν πως είναι δυο παρόμοια φαινόμενα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η σύγκριση είναι ατυχής. Τα συλλαλητήρια της Εκκλησίας αφενός αφορούν το θρησκευτικό συναίσθημα του ανθρώπου –κάτι εξαιρετικά αφηρημένο- και αφετέρου δίχασαν τους Έλληνες. Επίσης, διοργανώθηκαν από «πάνω» και κατέληξαν σε μια «ήττα» της Εκκλησίας. Όχι τόσο στην αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αλλά, κυρίως, στην απομάκρυνση ανθρώπων που πιστεύουν αλλά δεν ήθελαν να ταυτιστούν με τους ορθόδοξους «Ταλιμπάν».

Όσοι δεν πήγαν στα συλλαλητήρια της Εκκλησίας για τις ταυτότητες είναι προφανές πως δεν θα πήγαιναν ποτέ σε μια τέτοια συγκέντρωση. Με το Σύνταγμα δεν συμβαίνει το ίδιο. Όλοι οι Έλληνες μπορεί να βρεθούν στο Σύνταγμα. Αρκούν μερικές δόσεις και μερικά ενοίκια που δεν πληρώθηκαν ή μια απόλυση, για να φέρουν στο Σύνταγμα ακόμα και ανθρώπους που δεν έχουν πάει ποτέ στη ζωή τους σε μια διαδήλωση. Και να τους ενώσουν –έστω παροδικά- με ανθρώπους που ποτέ δεν θα συναναστρέφονταν στη ζωή τους.

Αυτές τις ημέρες στο Σύνταγμα –και στις πλατείες όλης της χώρας- βρίσκεται όλη η Ελλάδα. Ακόμα και η βολεμένη. Ούτως ή άλλως, και οι βολεμένοι θα πρέπει να συμβιώσουν με αυτούς που τα έχουν χάσει όλα ή βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Όποιος πιστεύει πως θα συνεχίσει να ανάβει τα πούρα του και οι άλλοι –που δεν έχουν ούτε τσιγαράκι- θα κάθονται να τον κοιτάνε με σεβασμό, μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται. Αν είσαι λίγο έξυπνος, ξέρεις καλά πως σε συμφέρει να είναι όλοι ταϊσμένοι γύρω σου. Γιατί, αν δεν είναι, την έβαψες.

Μη έχοντας με τι να συγκρίνουμε τα όσα συμβαίνουν στο Σύνταγμα –και προσπαθώντας να τα κατανοήσουμε-, είναι λογικό να γράφουμε και πολλές αρλούμπες. Προσωπικά, δεν με ενοχλεί τίποτε απ’ όσα γράφονται, εκτός από τα υποτιμητικά σχόλια που προέρχονται από κομματόσκυλα όλων των πολιτικών χώρων. Στο Σύνταγμα αποδεικνύεται η αποτυχία όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και η χυδαία προσπάθεια που έκαναν –εδώ και δεκαετίες- για να κρατούν τους Έλληνες χωρισμένους. Σε όλα. Και προσπαθούν ακόμα να το κάνουν. Οι άνθρωποί τους βρίσκονται σε αποστολή στην πλατεία Συντάγματος και προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια.

Ο κύριος που μου είπε στη διαδήλωση της περασμένης Κυριακής «εγώ είμαι συνταξιούχος και κατέβηκα στη διαδήλωση για να γυρίσουν στην Ελλάδα τα παιδιά μου» δεν ξέρω αν είναι δεξιός ή αριστερός –και δεν έχει και καμία σημασία. Ξέρω πως είναι ένας άνθρωπος που έχει δυο παιδιά που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Και είναι άλλο να φεύγεις στο εξωτερικό επειδή το επιθυμείς εσύ, και άλλο να αναγκάζεσαι να το κάνεις επειδή η πατρίδα σου δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει ούτε μια δουλειά για να επιβιώσεις. Και οι γονείς θέλουν να τα βλέπουν τα παιδιά τους. Και οι δεξιοί, και οι αριστεροί, και όλοι. Και θα βγουν ακόμα και στο δρόμο, για να το πετύχουν αυτό. Μαζί.

Οι μαζικές διαδηλώσεις ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας. Το Σύνταγμα δεν υπήρχε πριν το Σύνταγμα. Φυσικά, αυτά που συμβαίνουν στο Σύνταγμα δεν θα συνεχιστούν για πάντα. Κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Αλλά τίποτα πια δεν θα είναι όπως παλιά.

Η διαφορά με το παρελθόν θα είναι πως, όταν χρειαστεί ξανά, θα γνωρίζουμε πως μπορούμε να βρεθούμε στο Σύνταγμα, χωρίς να μας καθοδηγεί κανένα κόμμα και κανένας εργατοπατέρας. Θα ξεκινήσουμε από τα σπίτια μας και θα συναντηθούμε όλοι στο Σύνταγμα. Τώρα πια ξέρουμε πως αυτό μπορεί να γίνει.

Ξέρουμε πως μπορούμε να μαζευτούμε στο Σύνταγμα και να διαδηλώσουμε μαζί. Ξέρουμε πως μπορούμε να κάτσουμε οκλαδόν και να αρχίσουμε να συζητάμε. Ξέρουμε πως μπορούμε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν. Ξέρουμε πως μπορούμε να νικήσουμε. Στο Σύνταγμα δεν νικήσαμε ακόμα την εξουσία – νικήσαμε, όμως, τον μίζερο και κακό εαυτό μας. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα.

http://pitsirikos.net/2011/06/το-σύνταγμα-και-ο-γιώργος-μαρίνος/#more-10930

Αν το boldαρισμένο από μόνο του σου φαίνεται λίγο, I rest my case.

Το κίνημα "Δεν Πληρώνω" κατάφερε κάτι? Μήπως αυτή τη στιγμή συζητάμε για μείωση διοδίων (έστω για τα μάτια του κόσμου, έτσι πως πάνε να γίνουν)?

Αν δεν μιλούσε κανένας και δεχόμασταν τις προκλητικές αυξήσεις αδιαμαρτύρητα, πιστεύει κανείς ότι θα είχε γίνει έστω μία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση?

Και μόνο που τους βλέπω πλέον, να συζητούν δειλά, δειλά για δημοψήφισμα, μείωση του ΦΠΑ μετά το Σεπτέμβριο κλπ, νιώθω ότι κάτι κινείται.

Πως περιμένετε δηλαδή να εκφραστεί η δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης? Μέσω των δημοσκοπήσεων? Ή μήπως μέσω του Πρετεντέρη και της Τρέμη?

Εσύ triton που ήσουν από τους πρώτους επικριτές του κινήματος, έχεις να προτείνεις κάποια άλλη μορφή κινητοποίησης για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας?

Και για όσους χλευάζετε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων της συνέλευσης, ακόμα κι αν κάποια από τα αιτήματα είναι από άλλο πλανήτη, guess what.

Την ίδια διαδικασία ακολουθούν οι Ισλανδοί με κάθε επισημότητα για την αναμόρφωση του πολιτικού τους συστήματος.

http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=el&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=el&u=http://stjornlagarad.is/

υποθετω οτι δεν εισαι τπτ απο τα 3...

Να περιμένει να γίνει κάτι απ' όλα αυτά πρώτα και μετά να ξαναέρθει να γράψει, συνεπώς, σωστά?

Δημοσ.

υποθετω οτι δεν εισαι τπτ απο τα 3...

να μην υποθέτεις εξυπνάκια δήλωσα την ιδιότητά μου σε αντίθεση με εσένα και ανησυχώ μη γίνει κάποιο από τα 3 το παιδί μου και άλλος πολύς κόσμος σε αντίθεση με εσένα που κοιτάς τη πάρτη σου.

Δημοσ.

σε περιπτωση που δεν το ξερεις

αν σηκωσουν ολοι τα λεφτα

το συστημα πεφτει

ετοιμο ειναι

[με 3 εκ ευρω τον μηνα αναληψεις]

αμα πεσει

τοτε δεν θα σε νιαζει ποιος θα ειναι στην εξουσια...

Το σύστημα είναι λάθος και πρέπει να πέσει. Προσωπικά δεν θα με συνέφερε, ούτε άνεργος είμαι, λίγες καταθέσεις και 1-2 ακίνητα τα έχω, αλλά δεν μπορώ άλλον βλέπω τον εαυτό μου όμηρο των τραπεζών. Έχουμε φτάσει να πληρώνουμε τις τράπεζες για να τις στηρίξουμε που πουλάνε "αέρα". Όσο πιο γρήγορα ξεφορτωθούμε πράγματα που μας εγκλοβίζουν, τόσο πιο γρήγορα θα γίνουμε πιο χαρούμενοι σαν άνθρωποι. Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά απο μερικά χρήματα...

Δημοσ.

Το σύστημα είναι λάθος και πρέπει να πέσει. Προσωπικά δεν θα με συνέφερε, ούτε άνεργος είμαι, λίγες καταθέσεις και 1-2 ακίνητα τα έχω, αλλά δεν μπορώ άλλον βλέπω τον εαυτό μου όμηρο των τραπεζών. Έχουμε φτάσει να πληρώνουμε τις τράπεζες για να τις στηρίξουμε που πουλάνε "αέρα". Όσο πιο γρήγορα ξεφορτωθούμε πράγματα που μας εγκλοβίζουν, τόσο πιο γρήγορα θα γίνουμε πιο χαρούμενοι σαν άνθρωποι. Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά απο μερικά χρήματα...

για να γινεις χαρουμενος σαν ανθρωπος αρκει να αλλαξεις σταση ζωης και να δεις για ποτε θα πεσει το συστημα.

Δημοσ.

Αν είναι μόνο 3 μύρια τον μήνα οι αναλήψεις δεν πέφτει με τίποτα (εκτός αν ήθελες να πεις δις οπότε εκεί το συζητάμε)

Δεν σηκώνει ο κόσμος τα χρήματα του από τις τράπεζες για να ρίξει το σύστημα, τα σηκώνει για να ανταπεξέλθει. Και εγώ και πολλοί άλλοι τρώμε τις αποταμιέυσεις μας που είχαμε για μια στραβή.

σωστος

για τα στοιχεια

αλλα απαντουσα στο " να σηκωσουμε τα χρηματα για να τα γλυτωσουμε"

Να περιμένει να γίνει κάτι απ' όλα αυτά πρώτα και μετά να ξαναέρθει να γράψει, συνεπώς, σωστά?

τσου

"ιπποτες και συμπερασματα"

να μην υποθέτεις εξυπνάκια δήλωσα την ιδιότητά μου σε αντίθεση με εσένα και ανησυχώ μη γίνει κάποιο από τα 3 το παιδί μου και άλλος πολύς κόσμος σε αντίθεση με εσένα που κοιτάς τη πάρτη σου.

σε αντιθεση με εσενα εγω δεν χρειαζεται να δηλωσω ιδιοτητα

ισως γιατι δεν ειμαι τοσο αρχαιος...

απο την αλλη βεβαια

λεγοντας οτι αν πεσουν οι τραπεζες, τελιωσαμε!

κοιταω την παρτυ ολων

ακομα και του παιδιου σου

Το σύστημα είναι λάθος

και πρέπει να πέσει.

ειναι λαθος

αλλα δεν πρεπει να πεσει

πρεπει να αλλαξει

για να γινεις χαρουμενος σαν ανθρωπος αρκει να αλλαξεις σταση ζωης και να δεις για ποτε θα πεσει το συστημα.

ο σωστοτερος μεχρι στιγμης

+^μεγιστων ψηφων

Μα δεν ειναι δυσαρεσκεια ουτε διαμαρτυρια.

Γιατι?

Γιατι πολυ απλα ξεκινησε ως απαντηση στους ισπανους.

Θιχτηκε ο νεοελληνας , που ακουσε το αυτονοητο , οτι κοιμαται.

Αλλιως δεν θα υπηρχε αυτο το thread , ουτε θα παιζατε με τα laser στις πλατειες.

Γιατι δεν βγαινατε δηλαδη , πριν το περιστατικο με τους ισπανους?

δευτερος σωστοτερος

[ειναι σοκαριστικο να βρισκεις

ανθρωπους με κοινη λογικη ]

Δημοσ.

Εσύ triton που ήσουν από τους πρώτους επικριτές του κινήματος, έχεις να προτείνεις κάποια άλλη μορφή κινητοποίησης για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας?

Γιατι?

Αλλιως δεν θα υπηρχε αυτο το thread , ουτε θα παιζατε με τα laser στις πλατειες.

Δημοσ.

Γιατι?

Ευτυχώς για την Ελλάδα, άνθρωποι με τέτοιο τρόπο σκέψης δεν υπήρχαν το 21 κι αν υπήρχαν δεν επικράτησαν οι απόψεις τους.

Aλλά δεν πρέπει να αγνοείται και το υπερεθνικό μέγεθος της Eλληνικής Eπαναστάσεως του 1821, σύστοιχο κάπως προς το ιστορικό μέγεθος της Γαλλικής Eπαναστάσεως του 1789· καθώς δηλαδή από τη Γαλλική Eπανάσταση παρακινήθηκαν οι λαοί προς απόκτηση πολιτικών ελευθεριών στα όρια μέσα των υφιστάμενων κρατών, ενώ η Eλληνική Eπανάσταση αποτέλεσε παράδειγμα υποκινητικό των λαών για διεκδίκηση της εθνικής ελευθερίας των και δημιουργία εθνικού του καθενός ιδιαιτέρου κράτους.

http://spoudasterion.pblogs.gr/tags/efim-kathimerini-gr/pages/2.html

Δεν είναι του ίδιου βεληνεκούς τα μεγέθη, αλλά ευτυχώς που ο triton και ο viper της εποχής δεν είπαν τότε, "έλα μωρέ ζούδια, 400 χρόνια κοιμάστε όρθια και επειδή ξεσηκώθηκαν οι Γάλλοι μου θέλετε και εθνική ανεξαρτησία. Και θέλετε να μαζεύεστε και στην ύπαιθρο και να παίζετε Κλέφτες και Αρματολούς με τους Τούρκους. Γιατί δεν μαζευόσασταν πριν βγουν οι Γάλλοι...;" :rolleyes:

Κοινή λογική λέμε... Επιχειρήματα μηδέν και αντίλογος, μόνο και μόνο για να λέμε ότι "Έγραψα κι εγώ (σ)τους Αγανακτισμένους"

Προσωπικά, όταν δεν έχω αντιπροτάσεις και λύσεις για το πώς θα λυθεί το οικονομικοκοινωνικοπολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας, προτιμώ να διαβάζω απόψεις άλλων και να συντάσσομαι ή να αντιτάσσομαι αναλόγως, αλλά πάντα με επιχειρήματα.

Αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο, go on, αλλά αυτό το παραμύθι, ότι οι "Αγανακτισμένοι" είναι μόδα και εγώ είμαι ντεμοντέ τύπος πουλάει μόνο στο θέμα του αθεϊσμού.

Αυτά, παλιά στο Texas, τότε με τους χίπηδες. Τώρα πλέον δεν καθορίζεις εσύ τη ζωή σου. Get used to it.

Δημοσ.

Συγκρινεις παντελως ανομοια πραματα.

Απαντηση δεν πηρα.

Ξαναρωταω λοιπον:

Δημοσ.

Συγκρινεις παντελως ανομοια πραματα.

Απαντηση δεν πηρα.

Ξαναρωταω λοιπον:

Γιατί σε όλα τα πράγματα χρειάζεται μία σπίθα για να δημιουργήσεις πυρκαγιά. Επίσης ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Ελπίζω να σου έλυσα την απορία.

Απάντησε μου τώρα εσύ, έχεις καμία καλύτερη λύση από το να κατακρίνεις ανούσια ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού?

Δημοσ.

Γιατί σε όλα τα πράγματα χρειάζεται μία σπίθα για να δημιουργήσεις πυρκαγιά. Επίσης ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Ελπίζω να σου έλυσα την απορία.

Απάντησε μου τώρα εσύ, έχεις καμία καλύτερη λύση από το να κατακρίνεις ανούσια ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού?

Το ανεφερα καπου παραπανω. Επανασταση σε ατομικο επιπεδο.Αμφισβητηση του κοινωνικου προγραμματισμου που εχουμε δεχτει απο παιδια και δεχομαστε ακομα. Επαναπροσδιορισμος της αντιληψης μας και της κοσμοθεωριας μας.+ ΠΑνω κατω αυτο που ειπε ο Κιλικ παραπανω, αλλαγη στασης ζωης. Και μετα, αν εχει δημιουργηθει μια κρισιμη μαζα, βλεπουμε και για κατι πιο μαζικο.

Δημοσ.

Ποιος σκοπος?

Να την "πουμε" στους ισπανους που μας την "ειπαν"?

Ο "ελληνικος πληθυσμος" εκανε τις επιλογες του , χρονια πριν.

Τωρα γιατι "διαμαρτυρεται" λοιπον?

Ισα ισα , πρεπει να πει και ευχαριστω , με βαση τις επιλογες του.

Δημοσ.

Γιατί τώρα πήρε το ερέθισμα ο κόσμος. Δεν ξυπνάνε κάποια στιγμή οι πολίτες μιας χώρας και λένε "ε δεν πάμε για μια συγκέντρωση σημερα?". Και στον αραβικό κόσμο ένας έκανε την αρχή και πήραν το ερέθισμα οι υπόλοιποι. Είναι λογικό να παίρνει ένα λαος παραδείγματα απο άλλους και στην δικιά μας περίπτωση, τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποιο δημόσιο πρόσωπο να ξεσηκώσει τον κόσμο, το κενό το συμπλήρωσαν οι Ισπανοί. Δεν είναι copyright και registered trademark η διαμαρτηρία, μπορείς να υιοθετήσεις οτιδήποτε σου φαίνεται καλή ιδέα και πριν τους αγανακτησμένους δεν είδα να προτείνει κανείς άλλος κάτι δαιφορετικό απο το "σκάσε και κολύμπα".

Δημοσ.

Αυτά, παλιά στο Texas, τότε με τους χίπηδες. Τώρα πλέον δεν καθορίζεις εσύ τη ζωή σου. Get used to it.

δεν αντιλεγω.

αλλα απο την αλλη τιποτα δεν ειναι αιωνιο.αν κανεις το πρωτο ουσιαστικο βημα που ειναι να αλλαξεις τον εαυτο του,εντελει θα αλλαξει και ο κοσμος.

εξαλλου αυτος δεν ειναι και ο μεγαλυτερος φοβος του Συστηματος; να αλλαξει ο ανθρωπος.

Δημοσ.

Το ανεφερα καπου παραπανω. Επανασταση σε ατομικο επιπεδο.Αμφισβητηση του κοινωνικου προγραμματισμου που εχουμε δεχτει απο παιδια και δεχομαστε ακομα. Επαναπροσδιορισμος της αντιληψης μας και της κοσμοθεωριας μας.+ ΠΑνω κατω αυτο που ειπε ο Κιλικ παραπανω, αλλαγη στασης ζωης. Και μετα, αν εχει δημιουργηθει μια κρισιμη μαζα, βλεπουμε και για κατι πιο μαζικο.

Αυτό είναι κοσμοθεωρία. Περιμένω συγκεκριμένα παραδείγματα. Αλλάζω στάση ζωής ως προς τι? Ως προς τα υλικά αγαθά?

Γίνομαι καρπιστής, γυμνιστής, επιστρέφω στα δάση και τρώω βλαστούς? (κυκλοφορεί και E Coli πλέον)

Μιλήστε συγκεκριμένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...