Προς το περιεχόμενο

Αγανακτισμένοι...

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσύ που είσαι επαναστάτης και κατέβηκες να μας απαλλάξεις απο τον προδότη-ανθέλληνα ΓΑΠ έχεις να εναλλακτική πρόταση; Ωραία να τα πάρουν πίσω τα μέτρα όλα και μετά τί; Να κηρύξουμε στάση πληρωμών και επιστροφή στη δραχμή; Και θα αγοράζεις 1 στυλό 1.000.000 δρχ; Ξέρεις τι συνεπάγεται η πτώχευση; Έγώ όχι. Εσύ προφανώς για να κάνεις επανάσταση θα γνωρίζεις πολύ καλά τι θα συμβεί στη περίπτωση πτώχευσης ετσι δεν είναι;

Κανεις δεν κατεβηκε για να ΣΑΣ απαλλαξει απο κανεναν. Οποιος κατεβηκε το εκανε απλα για εκφρασει τη δυσαρεσκεια του για τη σημερινη κατασταση. Δεν καταλαβα τελικως γιατι πρεπει να υπαρχει συγκεκριμενη λιστα με αιτηματα, ωστε να κανεις μια καθιστικη διαμαρτυρια που να εκφραζει τη δυσαρεσκεια σου.

Και στην τελικη εγινε κατι καινουριο για πρωτη φορα, και το αντιμετωπιζετε ολοι λες και γινεται καθημερινα εδω και χρονια, λες και ειναι μηνιαια απεργια που τελικα δεν απεδωσε.

Αναρωτηθητε για ενα δευτερολεπτο, αν εμεις δεν καναμε τιποτε χτες, αν δεν εβγαινε στα μεδια το ψεμμα περι του πανω για τους ελληνες, και απλα βλεπαμε την (ιδιας λογικης) διαμαρτυρια των Ισπανων, δε θα λεγαμε ολοι, (εστω κι απο μεσα μας) "μπραβο στους Ισπανους που ξεσηκωθηκαν, εμεις παραμενουμε προβατα".

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν έχεις καταλάβει ποια είναι η παρούσα κατάσταση. Οι δανειστές σου ΑΠΑΙΤΟΥΝ να λάβεις αυτά τα μέτρα. Σε διαφορετική περίπτωση ΔΕΝ θα πάρεις την 5η δόση και θα κηρύξεις αναγκαστική στάση πληρωμών. Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες. Ναι ΟΚ θα μπορούσαμε να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, την ανάπτυξη καινοτομίες, την διευκόλυνση και προσέλκυση νέων επενδύσεων. Όλα αυτά όμως είναι μακροπρόθεσμοι στόχοι.

Η Τρόικα ζητά ΧΘΕΣ να ανεβάσεις ΦΠΑ στο 23% και να πουλήσεις τις ΔΕΚΟ. Αλλιώς πτωχεύεις. Οι περικοπές είναι δυστυχώς τα μόνα μέτρα τα οποία μπορούν να έχουν κάπως προβλέψιμο αποτέλεσμα.

Το να πάρεις δάνεια με το κιλό για να χρηματοδοτήσεις την ανάπτυξη (όπως έκανε ο Ανδρέας) εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο...και απ΄οτι είδες την 10ετία του 80 αυτή η πολιτική απέτυχε.

Η οποία αύξηση φυσικά εφόσον ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ θα εξυγιάνει μακροπρόθεσμα την ελληνικη οικονομία...

Τα μέτρα πέρα απο την πληρωμή στους δανειστές ΠΡΕΠΕΙ να προωθούνε με οποιοδήποτε τρόπο την ανάπτυξη. Αν όχι (our case) τότε πολύ απλά αντί να πτωχεύσεις σήμερα σαν χώρα (και να πληρώνεις το στυλό 1000 δραχμές ναι) θα πτωχεύσεις σε μερικά χρόνια, έχοντας εξαθλιωθεί πλήρως και έχοντας ξεπουλήσει ΟΤΙ έχεις και δεν έχεις. Και τότε ΔΕΝ βγαίνεις απο αυτό τον λάκο με τα κωλοδάχτυλα. Θα μείνεις μόνιμα εκεί και θα λές γιατί δεν έκανα κάνα RSVP τότε που υπήρχε κάτι για να προλάβω να σώσω. Η τεχνοφοβία σας και το "υπεράνω" μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Ο κόσμος και η επικοινωνία άλλαξε. Live with it. Τι θέλατε συγκεντρώσεις στις Τοπικές οργανωσεις ή πρόσκληση με τα ΕΛΤΑ; Χμ.. Τηλεόραση; Όχι ευχαριστώ. Η ταχύτητα της πληροφορίας είναι σύμμαχος όπως είδαμε και απο τις εξεγέρσεις στην Αίγυπτο. Εσείς συνεχίστε να θάβετε τις διαδηλώσεις του fb και περιμένετε το ντελάλη στη πλατεία του χωριού.

Η οικονομία ακόμα δεν έχει πιάσει πάτο. Έχουμε πολύ ψωμί μπροστά μας. Δραχμούλα και να πάει στο διάβολο το ευρώ και να γραφτεί στις ΠΙΟ μαύρες σελίδες της ιστορίας μαζί με όλους όσους φρόντισαν να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Ένα οικονομικοκοινωνικό reset στο 3 παρακαλώ.

*Τα περισσότερα απο τα παραπάνω δεν αφορούν το quoted text...

Δημοσ.

Ωραία.

Δεν υπάρχει σαφής πρόταση και θέση, άρα δεν κατεβαίνω.

Δεν υπάρχουν μικρόφωνα να μιλάνε οι φωτισμένοι και άρα δεν κατεβαίνω.

Δεν είμαι κανένα πρόβατο εγώ να με χειραγωγεί ένα facebook. Δεν είμαι θύμα της μόδας.

Εγώ σκέφτομαι. Και αν δεν σκέφτομαι εγώ θέλω τουλάχιστον ένα καταξιωμένο πανεπιστημιακό να έρθει να δώσει ένα κύρος στη συνάθροιση.

Ένα έχω να πω: Όταν το υπερφίαλο Εγώ μας απαξιώνει συλλήβδην κάθε μαζική εκδήλωση, μόνο βάση της μαζικότητας, ίσως είναι ώρα για λίγη αυτοκριτική.

Δεν υπάρχουν αιτήματα. Ε, ναι, δεν υπάρχουν. Αν υπήρχαν θα άρχιζε το fragmentation. Τα είπαν και άλλοι πιο πάνω.

Τα πράγματα είναι απλά. Πάμε για τα βράχια. Ξυπνήστε εσείς με το πηδάλιο στα χέρια. Αυτό λέει το event.

Κάποιες φορές, απλά αντιδράς δίχως λόγο. Και πρέπει να αντιδράσεις.

Όποιος έχει συγκεκριμένη πρόταση ας την καταθέσει εδώ.

Το αυτό! Διαβάστε το καλά όσοι λέτε περί πανηγυριών, νυφοπάζαρα και λοιπές γραφικότητες.

Ξεκολλάτε με τα πως και γιατί και ΑΠΛΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ!

Δημοσ.

zazik επειδη με τον ΜΑΤατζη ας πουμε ησασταν σαν φιλαρακια τι παει να πει? Επρεπε να σου ριξει δακρυγονο για να αποκτησει λιγο περισσοτερο κυρος η διαδηλωση?

Εσύ που είσαι επαναστάτης και κατέβηκες να μας απαλλάξεις απο τον προδότη-ανθέλληνα ΓΑΠ έχεις να εναλλακτική πρόταση; Ωραία να τα πάρουν πίσω τα μέτρα όλα και μετά τί; Να κηρύξουμε στάση πληρωμών και επιστροφή στη δραχμή; Και θα αγοράζεις 1 στυλό 1.000.000 δρχ; Ξέρεις τι συνεπάγεται η πτώχευση; Έγώ όχι. Εσύ προφανώς για να κάνεις επανάσταση θα γνωρίζεις πολύ καλά τι θα συμβεί στη περίπτωση πτώχευσης ετσι δεν είναι;

Α καλα, ειλικρινα, ειναι η 1η φορα που βλεπω ατομο να ειναι υπερ των μετρων που ηρθαν και θα ερθουν. Αλλο να ΜΗΝ εχεις ακομα ξεκαθαρα αιτηματα και αλλο να συμφωνεις στα οσα γινονται. Ή αλλιως, αλλο να δυσκολευεσαι να βρεις δικαιολογια να μη σε βιαζουν(εστω, ζητας να το αποφυγεις και ψιλοαντιδρας) και αλλο να καθεσαι αμεριμνος να σε βιαζουν ζητωντας απο τους υπολοιπους να σου πουν ενα λογο να μην το κανεις.

Θα quotarω λιγο τον εαυτο μου, γιατι δεν μου ξεκαθαρισε κανεις(αν ξερει βεβαια) τι μπορει να γινει σχετικα με αυτο που λεω στην τελευταια παραγραφο:

Οκ, ο Snoob εχει σε μερικα σημεια δικιο. Αν το καλοσκεφτεις, κατεβαινουμε χιλιαδες ατομα, φωναζουμε, κραζουμε, διχως να εχουμε "επισημα" αιτηματα, οποτε κατα πασα πιθανοτητα, εφοσον δεν ζητας τιποτα και απλα βριζεις, θα σε γραψουν.

Πιθανοτατα, αν οντως δημιουργηθει καπως ενα "μανιφεστο", μια λιστα με αιτηματα τελος παντων με πρωτοβουλια μερικων, τοτε οι μισοι θα συμφωνησουν και οι αλλοι οχι.

Oμως, η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου, δεν εχει γνωσεις οικονομολογου και οικονομικου αναλυτη(κι εγω μεσα). Δεν ξερουμε τι διαολο ειναι το spread. Ουτε που το ειχαμε ακουσει. Δεν ξερουμε τι ειναι τα ομολογα, δε ξερουμε πως και γιατι αυτοι οι περιφημοι "οικοι" μας "υποβαθμιζουν" μερα με τη μερα και μας το πουλανε τοσο ομορφα τα βρωμοκαναλα για να μας ανησυχησουν. Δε ξερουμε τις επιπτωσεις μιας χρεοκοπιας, δεν ξερουμε τι αλλαγες θα φερει σε προσωπικο επιπεδο μια πιθανη επιστροφη στη δραχμη, δεν μπορουμε να "προτεινουμε" καντε αυτο και οχι εκεινο. Δεν ειναι δουλεια του λαου, ειδικα σε αυτη τη περιπτωση, να ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ λυσεις. Πως να το κανει? Υποτιθεται πως αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που δινεις δυναμη σε καποιους να σε κυβερνουν. Γιατι εμπνεουν εμπιστοσυνη, ειναι πιο αξιοι, πιο μορφωμενοι και εχουν την ικανοτητα να διεκδικησουν αυτα που εσυ δε μπορεις. Οταν αυτοι σε ΠΟΥΛΑΝΕ, κυριολεκτικα και μεταφορικα, βγαινεις και φωναζεις. Ακομη και χωρις αιτηματα, εκφραζεις αγανακτηση, αντιθεση. Κακο ειναι αυτο?

Προσωπικα, θα προτεινα σαν αρχικο(ισως και μοναδικο) αιτημα αυτων των συγκεντρωσεων την δημιουργια "επιτροπης λογιστικου ελεγχου" που θα μελετησει και θα παρουσιασει, ποτε,πως,ποιοι και ποσα εφαγαν. Στο debtocracy το πρωτοακουσα αυτο(εγινε λεει στο Εκουαδορ με απολυτη επιτυχια) αλλα δεν εχω ΙΔΕΑ πως μπορει να γινει κατι τετοιο. Πρεπει να μαζευτουν υπογραφες? Να μπουκαρεις στη Βουλη και να το απαιτησεις? Ποιο ειναι το νομικο πλαισιο που επιτρεπει να συγκροτηθει μια τετοια επιτροπη και να της δωσει τετοια αδεια?

Δημοσ.

Παμε να ξανανιώσουμε εθνικά υπερήφανοι λιγάκι.........

Η Ελλάαααδδαααα ποτε δεν πεθαιιιινειιιιι....εεεε σορρυ λάθος...You are the one , you re my number 1...!!1

Δημοσ.

Εσυ εχεις καταλάβει πως όλα τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί έχουν βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα,δημιουργούν μια τρύπα στο νερό και δημιουργείται η ανάγκη για ΝΕΑ βραχυπρόθεσμα μέτρα που θα ξανακάνουν μία τρύπα στο νερό ? Εκτος αν πιστεύεις πως το 23% σε βασικά είδη θα δωσει νεα πνοη και ανάπτυξη στα έσοδα του κράτους.Και αφου λοιπον κάνουμε τρυπες στο νερό ας έρθει η Τροικα να σου πει το 23% δεν φτανει πάει στο 30% και συνέχισε να παρακολουθείς απαθής. Έχεις να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο ή οχι ?Μία λύση ρε παιδί μου κάτι.

Κάθε άλλο. Τα μέτρα που εφαρμόζονται έχουν συγκεκριμένους στόχους, και ο στόχος είναι να μειωθεί το έλλειμα σε διαχειρίσιμο μέγεθος, έστω και αν αυτό σημαίνει 3-4 χρόνια βαριάς λιτότητας. Παράλληλα γίνεται μια προσπάθεια να εξυγιανθεί ο δημόσιος τομέας το οποίο απο τη μία θα μειώσει τα περιττά έξοδα (π.χ. φύλακες σε υπουργεία να αμοίβονται με 5.000€) και θα αυξήσει την παραγωγικότητα.

Επιπλέον....για να προσελκύσεις νέες επενδύσεις, απαιτείται ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον. Δηλαδή απο τη μία ένας υγιής δημόσιος τομέας, με διαφανείς διαδικασίες, περιορισμένη γραφειοκρατία και απο την άλλη να έχεις τις κατάλληλες υποδομές. Ποιά ξένη επιχείρηση θα επενδύσει στην Ελλάδα όταν το μισό οδικό δίκτυο βρίσκεται ακόμα υπο κατασκευή;

Άρα κερδίζουμε χρόνο, προκειμένου το 2015 να έχουμε καλύτερες προυποθέσεις και να μπορούμε να διαπραγματευτούμε δάνεια υπό ευνοϊκότερους όρους.

Μπορεί μέχρι τώρα να έχουμε αποκλίνει απο τους στόχους...αλλά μέχρι στιγμής είναι η μόνη βιώσιμη λύση. Είδες κανέναν να επενδύει στον αστακό; Είδες τους Άραβες να επενδύουν στο Ελληνικό; Είδες τους Κινέζους να επενδύουν στο λιμάνι; Γιατί; Γιατί το επιχερηματικό περιβάλλον δεν τους ευνοεί.

Εγώ λοιπόν προτείνω να μείνουμε ως έχει...ΕΣΥ που βγαίνεις στους δρόμους έχεις να προτείνεις κάτι; ΕΣΥ είσαι αυτός που φωνάζεις ότι πάει λάθος το καράβι. ΕΣΥ πρέπει να προτείνεις μια εναλλακτική λύση...αν έχεις και δεν κατεβαίνεις απλά για τον χαβαλέ...όχι εγώ.

Δημοσ.

Κάθε άλλο. Τα μέτρα που εφαρμόζονται έχουν συγκεκριμένους στόχους, και ο στόχος είναι να μειωθεί το έλλειμα σε διαχειρίσιμο μέγεθος, έστω και αν αυτό σημαίνει 3-4 χρόνια βαριάς λιτότητας. Παράλληλα γίνεται μια προσπάθεια να εξυγιανθεί ο δημόσιος τομέας το οποίο απο τη μία θα μειώσει τα περιττά έξοδα (π.χ. φύλακες σε υπουργεία να αμοίβονται με 5.000€) και θα αυξήσει την παραγωγικότητα.

Επιπλέον....για να προσελκύσεις νέες επενδύσεις, απαιτείται ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον. Δηλαδή απο τη μία ένας υγιής δημόσιος τομέας, με διαφανείς διαδικασίες, περιορισμένη γραφειοκρατία και απο την άλλη να έχεις τις κατάλληλες υποδομές. Ποιά ξένη επιχείρηση θα επενδύσει στην Ελλάδα όταν το μισό οδικό δίκτυο βρίσκεται ακόμα υπο κατασκευή;

Άρα κερδίζουμε χρόνο, προκειμένου το 2015 να έχουμε καλύτερες προυποθέσεις και να μπορούμε να διαπραγματευτούμε δάνεια υπό ευνοϊκότερους όρους.

Μπορεί μέχρι τώρα να έχουμε αποκλίνει απο τους στόχους...αλλά μέχρι στιγμής είναι η μόνη βιώσιμη λύση. Είδες κανέναν να επενδύει στον αστακό; Είδες τους Άραβες να επενδύουν στο Ελληνικό; Είδες τους Κινέζους να επενδύουν στο λιμάνι; Γιατί; Γιατί το επιχερηματικό περιβάλλον δεν τους ευνοεί.

Εγώ λοιπόν προτείνω να μείνουμε ως έχει...ΕΣΥ που βγαίνεις στους δρόμους έχεις να προτείνεις κάτι; ΕΣΥ είσαι αυτός που φωνάζεις ότι πάει λάθος το καράβι. ΕΣΥ πρέπει να προτείνεις μια εναλλακτική λύση...αν έχεις και δεν κατεβαίνεις απλά για τον χαβαλέ...όχι εγώ.

Δεν σε προσβάλλω αλλά θέλω κι εγώ από αυτό που πίνεις. :unsure:

Δημοσ.

έστω και αν αυτό σημαίνει 3-4 χρόνια βαριάς λιτότητας.

Eαν μιλουσαμε μονο για 3-4 χρονια βαριας λιτοτητας, τοτε θα λεγαμε δε παει στο διαολο, 3 χρονακια ειναι θα περασουν, θα κανουμε το σκατο μας παξιμαδι αλλα θα αξιζει τον κοπο. Ξαναδες το ποστ σου οταν θα εχουμε 2030+...

Δημοσ.

Α καλα, ειλικρινα, ειναι η 1η φορα που βλεπω ατομο να ειναι υπερ των μετρων που ηρθαν και θα ερθουν. Αλλο να ΜΗΝ εχεις ακομα ξεκαθαρα αιτηματα και αλλο να συμφωνεις στα οσα γινονται. Ή αλλιως, αλλο να δυσκολευεσαι να βρεις δικαιολογια να μη σε βιαζουν(εστω, ζητας να το αποφυγεις και ψιλοαντιδρας) και αλλο να καθεσαι αμεριμνος να σε βιαζουν ζητωντας απο τους υπολοιπους να σου πουν ενα λογο να μην το κανεις.

Δεν είμαι υπέρ των μέτρων κατα βάση, απλά δεν βλέπω άλλη λύση...και δεν προτείνει ΚΑΝΕΙΣ άλλη λύση. Όλοι είναι ναι πάμε να κατέβουμε στο Σύνταγμα και να βάλουμε τον ΓΑΠ στο ελικόπτερο όπως στο Debtocracy. Ωραία διώξαμε τον Πάγκαλο και τον ΓΑΠ...και μετά τί;

Ναι οκ φυσικά και οι περικοπές δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο ύφεσης άρα μειωμένα έσοδα απο τους αυξημένους φόρους, συμφωνούμε.

Ωραία και τί; Επιστρέφουμε στη δραχμή και πουλάμε αγροτικά προιόντα; Δηλαδή θα μπορέσει ο Έλληνας αγρότης να ανταγωνιστεί τον Αιγύπτιο που θα πουλάει την Ντομάτα 0.15c? Πως θα πετύχεις ανάπτυξη όταν π.χ να αγοράσεις Η/Υ θα σου κοστίζει το 3πλάσιο;

Δημοσ.

To Ελληνικό το πήρε ο Σείχης του Qatar εναντι 5 δις , στο οποίο θα φτιάξει ουρανοξύστες , τεχνητές λίμνες , τεράστια εμπορικά κέντρα , και πολλά πολλά άλλα...Δευτερο Ντουμπάι ...

Και οι Κινεζοι πήρανε το λιμάνι του Πειραιά......

Εγώ συμφωνώ , να έρθουνε ξένοι να επενδύσουνε , το έχουμε ανάγκη. Και φυσικά δεν τον συμφέρει όπως είναι σήμερα η κατάσταση.

ΑΛΛΑ

Αλλο επένδυση , όπως στον ΟΤΕ πριν , που τον πήρανε οι Γερμανοι και τον κάνανε ΕΤΑΙΡΙΑΡΑ που ήτανε μπουρδέλο , και άλλο καθολικό ξεπούλημα....

Εκεί δεν κερδίζεις τίποτε , ούτε σαν κράτος , ούτε εσύ , ούτε εγώ....Τους βάζεις μέσα και κάνουνε ότι γουστάρουνε...απλα.

Εαν απο το Ελληνικό , το είχαμε στους Αραβες με ένα καλό νοίκι , ή με μια χαμηλότερη φορολογία, ή ακόμα και tax free, αλλά για να ανοίξει εταιρία πρέπει το 30-40% να ανήκει σε Ελληνα επιχηρηματία...

Τότε θα ήτανε μια καλή λύση αδερφε.................................. B)

Δημοσ.

Δεν είμαι υπέρ των μέτρων κατα βάση, απλά δεν βλέπω άλλη λύση...και δεν προτείνει ΚΑΝΕΙΣ άλλη λύση. Όλοι είναι ναι πάμε να κατέβουμε στο Σύνταγμα και να βάλουμε τον ΓΑΠ στο ελικόπτερο όπως στο Debtocracy. Ωραία διώξαμε τον Πάγκαλο και τον ΓΑΠ...και μετά τί;

Ναι οκ φυσικά και οι περικοπές δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο ύφεσης άρα μειωμένα έσοδα απο τους αυξημένους φόρους, συμφωνούμε.

Ωραία και τί; Επιστρέφουμε στη δραχμή και πουλάμε αγροτικά προιόντα; Δηλαδή θα μπορέσει ο Έλληνας αγρότης να ανταγωνιστεί τον Αιγύπτιο που θα πουλάει την Ντομάτα 0.15c? Πως θα πετύχεις ανάπτυξη όταν π.χ να αγοράσεις Η/Υ θα σου κοστίζει το 3πλάσιο;

Ακομα να καταλαβεις οτι δεν γλυτωνεις την χρεωκοπια ουτε με το μνημονιο...η ολη ιστορια γινεται για να τα ξεπουλησουνε ολα πριν χρεωκοπησουμε και οταν δεν θα σου εχει μεινει τιποτα τοτε γιατι να σου ξαναδωσουνε δανειο?Μαλακες ειναι?...ή χρεωκοπεις τωρα και σου μενει η δημοσια περιουσια ή σε 3 χρονια και δεν θα εχεις τιποτα δικο σου....συνεπως το μονο που μενει ειναι εξοδος απο ευρω και χρεωκοπια ΤΩΡΑ, μπας και ορθοποδησουμε μετα απο καμια 15αρια χρονια...

Δημοσ.

Όταν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα δεν έχουν ""μακροπρόθεσμο χαρακτήρα"" κάνεις μία τρύπα στο νερό.

3-4 χρόνια βαριάς λιτότητας.Τα αποτελέσματα της βαριάς λιτότητας τα έχεις συνυπολογίσει?Η εγκληματικότητα είναι ένα απο αυτά.H ανεργία επίσης.Η οποία ανεργία αδειάζει και τα ασφαλιστικά ταμεία πέρα απο την τσέπη

Η πάταξη της φοροδιαφυγής που είναι?Που βόσκει?Βλέπεις εσυ καμία πρόοδο τον τελευταίο χρόνο?

Ιδιωτικοποιήσεις.Ναι συμφωνώ 100%.Με ποιους όρους? Με τους όρους του να πουλάς ένα ακίνητο αυτή τη στιγμή στην Ομόνοια ή να πουλάς ένα ακίνητο στην Νέα Σμύρνη?Στην πρώτη περίπτωση το ξεπουλάς,στην δεύτερη περίπτωση θέτεις εσυ τους όρους.Βλέπεις καμία διαπραγματευτική ικανότητα?

Δημοσ.

Δεν ειναι τοσο προβλημα τα μετρα, οσο αυτοι που προσπαθουν να τα εφαρμοσουν. Οταν ενα χρονο μετα, και δεν εχεις το παραμικρο θετικο βημα σε ολη την προσπαθεια, οταν καθε χρονο εχεις προβλημα ελλειματος το οποιο ακομη και τον τελευταιο χρονο αντι να μειωθει εστω και ελαχιστα αυξηθηκε, οταν κανει την κλασσικοτερη ολων πατατα και καλει σε εθελουσια συνταξη τους Δ.Υ ωστε να φαινεται μειωμενο το δημοσιο, αλλα απο την αλλη αντι να τους πληρωνει το δημοσιο, απλα τους μετακινει στα ταμεια των συνταξεων, και χιλιαδες αλλα, τοτε δεν ειναι τα μετρα. Μετρα επρεπε να παρθουν και οι ζωνες επρεπε να σφιξουν. Απλα αυτοι που το κανουν συνεχιζουν και να τρωνε ακομη και σημερα, και δειχνουν να μην ξερουν η να μην ενδιαφερονται τι συμβαινει στον υπολοιπο κοσμο.

Δημοσ.

Αυτό που χλευάζω , και να με συγχωρεί όλος ο λαός του Ινσόμνια , είναι η νοοτροπία του Έλληνα.

Που αντί να ενωθούμε , σκοτωνόμαστε μεταξύ μας , για το πιος έχει πιο δικιο σε αυτό που λέει , που είναι ίδιο με αυτό που λέει ο άλλος αλλά με άλλο τρόπο. δηλαδή σκοτωνόμαστε για το ίδιο πράγμα.... :fear:

Κατέβηκα , φώναξα , στεναχωρέθηκα...στεναχωρέθηκα , διότι βίωσα πολύ δυνατά, ότι η κρίση δεν είναι οικονομική , αλλά είναι κοινωνική. Κρίση αξιών. Κρίση σχέσεων . Κρίση με τον εαυτό μας τον ίδιο.....

Χρειάζεται , προτού κάνουμε οποιοδήποτε ρεσταρτ στο κράτος , να κάνουμε ρεσταρτ στις αξίες μας , τις πεποιθήσεις μας , τα πιστεύω μας , την αξία της ζωής μας. Γιατί σε λίγο , οι ίδιοι θα βαρέσουμε μπλε οθόνη "Εrror".

Για να αλλάξουμε την χώρα , πρεπει να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας πρώτα. Και όταν την αναλάβουμε, και καταλάβουμε ότι ΔΕΝ είμαστε ευτυχισμένοι,όχι γιατί πεινάμε, αλλά για το πως γαλουχηθήκαμε , θα καταλάβουμε ότι έχουμε και συλλογική ευθύνη , να νοιαστούμε για τον διπλανό μας , και μαζί να νοιαστούμε για το κράτος μας.

ΠΑρτάκηδες μας μάθανε να είαμστε , και βολεψάκηδες. Στο χέρι μας είναι να αλλάξει αυτό.

Εγώ για αυτό κατέβεηκα περισσότερο , όχι για τα νέα μέτρα... Αλλά γιατί πιστεψα ότι θα νοιαστεί ο ένας για τον άλλον , και όλοι μαζί για το κοινό καλό μας.

Απογοητεύτηκα...ίσως τελικά πρεπει να πτωχεύσουμε , να φτάσουμε σε έσχατο σημείο για να βαρέσουμε ολοκληρωτικό format στις καρδιές μας....Και εκει να χτίσουμε απο τις στάχτες τους καινουριους μας εαυτους , την καινούρια μας κοινωνία ,το καινούριο μας κράτος....

Καλή συνέχεια παίδες.....

Δημοσ.

Και στην τελικη εγινε κατι καινουριο για πρωτη φορα, και το αντιμετωπιζετε ολοι λες και γινεται καθημερινα εδω και χρονια, λες και ειναι μηνιαια απεργια που τελικα δεν απεδωσε.

Αναρωτηθητε για ενα δευτερολεπτο, αν εμεις δεν καναμε τιποτε χτες, αν δεν εβγαινε στα μεδια το ψεμμα περι του πανω για τους ελληνες, και απλα βλεπαμε την (ιδιας λογικης) διαμαρτυρια των Ισπανων, δε θα λεγαμε ολοι, (εστω κι απο μεσα μας) "μπραβο στους Ισπανους που ξεσηκωθηκαν, εμεις παραμενουμε προβατα".

πες τα ρε pournara

άλλον τον πειράζει που διαδόθηκε μέσα από το fb

άλλον γιατί μας παρότρυναν οι ισπανοί και δεν ήταν δικη μας ιδέα

άλλον γιατί μερικοί έλεγαν τραγούδια και γέλαγαν αντί να κλαίνε

άλλον γιατί μερικοί είχαν iphone...

άλλον γιατί δεν υπήρχαν αιτήματα

άλλον γιατί είμαστε νεοέλληνες, γιατί έτσι του ήρθε να μας λέει

από μονο του το γεγονός το ότι βγήκε τόσος κόσμο από το σπίτι του δεν λέει τίποτα, ε?

και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχουμε αυτούς τους πολιτικούς στην κυβέρνηση... μάλλον γιατί τελικά αυτοί μας αξίζουν!

quotαρω τον εαυτό μου γιατί βαριέμαι να τα γράφω ξανά

ευτυχώς που το 1821 δεν υπήρχε facebook, μπορεί να στάρβωναν με το κακό fb και από αντίδραση να τα παράταγαν!

:lol:

να δεις, πως το λένε αυτό με το φεγγάρι και τι δάχτυλο...!?!?

---

επίσης προτείνω οι 10.000-20.000-30.000 που ήταν χτες στην αθηνα (και όχι μονο) να βγούν να ζητήσουν ένας-ένας δημοσια συγγνώμη,

που σε μια πρώτη, αυθόρμητη, χωρίς οργάνωση αντίδραση δεν κατάφεραν να λύσουν τα προβλήματα μας!

ντροπή και αίσχος τους και στα μούτρα τους!

ακούς εκεί!

σήμερα θα έπρεπε να έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλα δεν τα κατάφεραν με την πρώτη, εγώ θα τους κόψω και το μεροκάματο!

την επομενη φορα όλοι στα σπίτια τους, οι χαβαλέδες όλοι τους που κατέβηκαν να κάνουν PR στην πλατεία

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...