Προς το περιεχόμενο

Τα τρία(ac) δύο(dc) pins

christian-ago

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια συσκευη powerline αλλα δεχεται εναλασσομενο ρευμα(ac).

Μπορω να τη μετατρεψω μεσω ανταπτορα υποθετω να παιρνει συνεχες(dv);

Δηλαδη η συσκευη εχει τρια pins να συνδεθει στην πριζα, τα κλασσικα pins που εχουν στις ΗΠΑ μεταξυ αλλων.

Μπορω να κοτσαρω πανω στη συσκευη μια αλλη συσκευη που τα 3 pins να τα κανει 2 και να συνδεθει εδω στο Ελλαδα?

Δημοσ.

Εάν το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να βάλεις την συσκευή σε Ελληνικές μπρίζες, γιατί δεν παίρνεις απλά έναν αντάπτορα (1-2€); Είναι ανάγκη να κάνεις μετατροπή AC -> DC;

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά θες να κάνεις την Αμερικάνικου τύπου πρίζα να μπαίνει σε Ελληνική ναι;

Αν ναι θες έναν αντάπτορα τέτοιο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751347

Πήγαινε σε ένα ηλεκτρολογίο στη γειτονιά σου και ζήτα το

Δημοσ.

Κάτι μου λέει πως όλοι τα έχετε μπερδέψει κάπως.

Σε πρώτη φάση, στην Αμερική έχουν 110VAC/60Hz κι εδώ έχουμε 220VAC/50Hz, πράγμα που σημαίνει πως αν η συσκευή δεν προορίζεται να συνδέεται και στις δύο ειδών τροφοδοσίες, με το που θα βάλεις τον αντάπτορα θα έχουμε καπνούς, μυρωδιές, μπαμ...

Ξεκαθάρισε πρώτα 100% τα χαρακτηριστικά της συσκευής που έχεις πριν κοτσάρεις οτιδήποτε.

Δημοσ.

Α ηταν τοσο απλο...και παμφθηνο! Ευχαριστω παιδια αυτο μου χρειαζεται.

EDIT: Τι πρεπει να κοιταξω να λεει στη συσκευη? Σε ποιες περιπτωσεις θα γλιτωσω το μπαμ?

Δημοσ.

Α ηταν τοσο απλο...και παμφθηνο! Ευχαριστω παιδια αυτο μου χρειαζεται.

EDIT: Τι πρεπει να κοιταξω να λεει στη συσκευη? Σε ποιες περιπτωσεις θα γλιτωσω το μπαμ?

Λογικά θα έχει πάνω ένα αυτοκόλλητο ή ταμπελίτσα που θα αναφέρει τί μπορεί να δεχτεί (input). Αν γράφει 110~220 τότε απλά αγοράζεις το φτηνό ανταπτοράκι. Αν γράφει μόνο τα 110 τότε πιθανότατα είσαι στη περίπτωση του μπαμ και καλύτερα να μη το συνδέσεις καν.

Δημοσ.

Ωραία, μια χαρά είσαι, είναι universal φάση συσκευής. Αγόρασε το ανταπτοράκι που είπαξν παραπάνω και είσαι ΟΚ.

Σημειωτέον το τρίτο ποδάρι είναι η γείωση. Αν το βάλεις μόνο με τα δύο, τότε απλά το συνδέεις χωρίς γείωση. Η συσκευή δουλεύει και με τα 2 μόνο, απλά σε μερικές περιπτώσεις το τρίτο είναι θέμα ασφάλειας. Αν η συσκευή έχει μεταλλικό περίβλημα ή προσβάσιμα μεταλλικά μέρη που ενδέχεται να είναι γειωμένα, τότε επιβάλλεται να συνδεθεί και το τρίτο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...