christian-ago Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Εχω μια συσκευη powerline αλλα δεχεται εναλασσομενο ρευμα(ac). Μπορω να τη μετατρεψω μεσω ανταπτορα υποθετω να παιρνει συνεχες(dv); Δηλαδη η συσκευη εχει τρια pins να συνδεθει στην πριζα, τα κλασσικα pins που εχουν στις ΗΠΑ μεταξυ αλλων. Μπορω να κοτσαρω πανω στη συσκευη μια αλλη συσκευη που τα 3 pins να τα κανει 2 και να συνδεθει εδω στο Ελλαδα?
macabre_sunsets Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Εάν το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να βάλεις την συσκευή σε Ελληνικές μπρίζες, γιατί δεν παίρνεις απλά έναν αντάπτορα (1-2€); Είναι ανάγκη να κάνεις μετατροπή AC -> DC;
karmen1983 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Αν κατάλαβα καλά θες να κάνεις την Αμερικάνικου τύπου πρίζα να μπαίνει σε Ελληνική ναι; Αν ναι θες έναν αντάπτορα τέτοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751347 Πήγαινε σε ένα ηλεκτρολογίο στη γειτονιά σου και ζήτα το
PCharon Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Κάτι μου λέει πως όλοι τα έχετε μπερδέψει κάπως. Σε πρώτη φάση, στην Αμερική έχουν 110VAC/60Hz κι εδώ έχουμε 220VAC/50Hz, πράγμα που σημαίνει πως αν η συσκευή δεν προορίζεται να συνδέεται και στις δύο ειδών τροφοδοσίες, με το που θα βάλεις τον αντάπτορα θα έχουμε καπνούς, μυρωδιές, μπαμ... Ξεκαθάρισε πρώτα 100% τα χαρακτηριστικά της συσκευής που έχεις πριν κοτσάρεις οτιδήποτε.
christian-ago Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Α ηταν τοσο απλο...και παμφθηνο! Ευχαριστω παιδια αυτο μου χρειαζεται. EDIT: Τι πρεπει να κοιταξω να λεει στη συσκευη? Σε ποιες περιπτωσεις θα γλιτωσω το μπαμ?
PCharon Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Α ηταν τοσο απλο...και παμφθηνο! Ευχαριστω παιδια αυτο μου χρειαζεται. EDIT: Τι πρεπει να κοιταξω να λεει στη συσκευη? Σε ποιες περιπτωσεις θα γλιτωσω το μπαμ? Λογικά θα έχει πάνω ένα αυτοκόλλητο ή ταμπελίτσα που θα αναφέρει τί μπορεί να δεχτεί (input). Αν γράφει 110~220 τότε απλά αγοράζεις το φτηνό ανταπτοράκι. Αν γράφει μόνο τα 110 τότε πιθανότατα είσαι στη περίπτωση του μπαμ και καλύτερα να μη το συνδέσεις καν.
christian-ago Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Αυτο εδω μια μεταφραση? Power: 100-240V~ 50/60 Hz 0.08A
PCharon Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Ωραία, μια χαρά είσαι, είναι universal φάση συσκευής. Αγόρασε το ανταπτοράκι που είπαξν παραπάνω και είσαι ΟΚ. Σημειωτέον το τρίτο ποδάρι είναι η γείωση. Αν το βάλεις μόνο με τα δύο, τότε απλά το συνδέεις χωρίς γείωση. Η συσκευή δουλεύει και με τα 2 μόνο, απλά σε μερικές περιπτώσεις το τρίτο είναι θέμα ασφάλειας. Αν η συσκευή έχει μεταλλικό περίβλημα ή προσβάσιμα μεταλλικά μέρη που ενδέχεται να είναι γειωμένα, τότε επιβάλλεται να συνδεθεί και το τρίτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.