Προς το περιεχόμενο

Σπαζοκεφαλιά με πρόβλημα σε desktop computer

VeRDe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από τόση μα τόση συζήτηση μόνο ένα πράγμα μπορώ να πώ. όταν ένας υπολογιστής απλά κλείνει ενώ λειτουργεί, το πρόβλημα δεν είναι ούτε υπερθέρμανση ούτε μνήμη. Εκέι βγάζει μπλέ οθόνες, κολλάει και μερικά ακόμα. Η περιοδικότητα του θέματοσ, ή μάλλον η μη περιοδικότητα του θέματος φωνάζει βραχυκύκλωμα. Αυτό μπορεί να είναι από τον τρόπο που πατάει το mobo στο κουτί μέσρι κάποιος ελατωματικός ανεμηστήρας. Πάντως είναι κάτι που ανταποκρίνεται όχι στην υπερφόρτωση ή στην θερμοκρασία αλλά στην κίνηση. Αν το κουνήσεις λίγο όταν δεν λειτοθργεί λογικά θα ξεκινήσει μετά. Πρέπει να γίνει όλο βίδεσ και να βρείς τί βραχυκικλώνει... Τώρα βέβαια, μετά από τόσα restart και τόσα απότομο κλεισίματα μπορεί να έχει καεί και κάτι ακόμα, (βλέπε mobo, cpu, ram) αλλά μπορεί και όχι...

Έχω ξαναγράψει ότι το ίδιο πρόβλημα το έχω αντιμετωπίσει επειδή δύο καλώδια του τροφοδοτικού πέρναγαν δεξιά και αριστερά από την βάση ενός πυκνωτή και λόγω επαγωγής δεν άνοιγε καν το pc.

Πιθανά αίτια: Μια χαλασμένη molex υποδοχή σε ανεμιστήρα, σκηρό δίσκο κάρτα γραφικών (αν απαιτεί εξωτερική τροφοδοσία)

Βραχυκύκλωμα με την κάσα του κουτιού

Ελατωματικά ανεμιστιράκια κουτιού (όχι ψύκτρες cpu & vga)

Σκληρός δίσκος με εκεθημένη πλακέτα που ακουμπάει σε μεταλλική βάση

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κι όμως αν και είναι νωρίς για συμπεράσματα μάλλον ήταν η (καταπονημένη από υπερβολικό O/C) RAM...

Έκανα Burn In Test για ολόκληρα 6ώρα και μου εμφάνισε σφάλματα η RAM. έβγαλα την μία (είναι 2x1GB) και μετά από 6 ώρες κανένα σφάλμα. Έβαλα την άλλη μόνη της και ξανά έβγαλε σφάλματα στο burn in test μετά απο 6 ώρες. λίγα μεν αλλά ύποπτα.

Τώρα τρέχω με την μία RAM (καλή) με το παλιό τροφοδοτικό και μητρική και ως τώρα (αν και νωρίς ακόμη) κανένα πρόβλημα (και έβγαλε και RAM stress για καμιά ώρα στο Prime95).

Να ευχαριστήσω δημόσια και θερμά τον χρήστη maik42-Μιχάλη που προσφέρθηκε να μου στείλει την CPU που είχε για δοκιμή καθώς ήταν το επόμενο εξάρτημα που θα δοκίμαζα. Προς το παρόν δεν έχει χρειαστεί να την βγάλω από το κουτί της.

Δημοσ.

το lifetime warranty είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που λέμε ή στέκει? και αν ναι πως το παίρνεις?

Δημοσ.

Lifetime δεν σημαίνει την δική μας διάρκεια ζωής. Εννοούν την διάρκεια παραγωγής στο εργοστάσιο.

Εξαρτάται από την εταιρία και τους όρους της. Συνήθως για μνήμες είναι γύρω στα 10 χρόνια.

Δημοσ.

Κανονικά με την απόδειξή γίνεται η δουλειά αλλα ρώτα μήπως οταν την πήρες έδωσες όνομα κτλπ οπότε σε έχουν καταχωρημένο και σου κάνουν μια επανεκτύπωση

Δημοσ.

όταν το έπιασε μια μέρα να κλείνει έβγαλα διαδοχικά και τις 2 ram (να τρέξει με μια απο τις 2) και πάλι τίποτα κολλούσε πριν το bios ή στο φόρτωμα των windows. ήμουν ανάμεσα σε RAM (λόγω προϊστορίας) και PSU.

Αν φταιει η μνημη,την συγκεκριμενη στιγμη που εκανες τις δοκιμες σου γιατι δεν ξεκινησε με την καλη μνημη?

Αρα μηπως φταιει συγκεκριμενο slot και οχι η μνημη?

Δημοσ.

Καταρρίπτεται λόγω του ότι χρησιμοποίησα 2 mobo. Το ότι δεν άνοιγε με καμία από τις 2 το εξηγώ με την λογική ότι πολλές φορές (άγνωστο το γιατί) οι υπολογιστές με ένα shutdown δεν στρώνουν αλλά αν τραβήξεις το ρεύμα resetάρουν. Σε κάποια τέτοια μπακαλίστικη θεωρία θέλω να πιστεύω ότι οφειλόταν.

Άλλωστε 2 μέρες χωρίς να τον ακουμπήσω πάτησα να ανοίξει και ω τι μαγεία άνοιξε σαν να μην συνέβη τίποτα.. Έτσι έκανα τα test...

Βέβαια είπα πως θεωρώ πως είναι νωρίς για συμπεράσματα... Δεν είμαι σίγουρος ότι λύθηκε το θέμα αν δεν περάσουν κάποιες μέρες.

Δημοσ.

Για το lifetime, αν είναι Kingston μπές στο site τους και δήλωσε το πρόβλημα στο RMA. θα σου πούν πού να την στείλεις (Αγγλία) και θα σου την αντικαταστήσουν. Τώρα αν είναι άλλη εταιρεία δεν ξέρω....

Δημοσ.

Είναι Corsair. Μπήκα στο δικό τους RMA και μου ζήτησαν να τις στείλω Ολλανδία. Μια χαρά...

Βέβαια δεν ανέφερα ότι από τα 800Mhz δούλευαν στα 1050Mhz με 3-3-3-12 από 5-5-5-12.... :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...