Προς το περιεχόμενο

Επιλογη hardware για νεο pc

slaine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα.ειμαι νεος στο site kai αποφασισα μετα απο 2 ετοιμα pc που ειχα αγορασει τα τελευταια 8 χρονια, να φτιαξω ενα μονος μου. κατεληξα λοιπον μετα απο αρκετη ερευνα στο δικτυο και στην αγορα , στα εξης εξαρτηματα hardware:

case : cooler master cm690 ii advanced

cpu : intel core i5-2400 3,10 GHZ LGA socket 1155

psu : corsair gaming series GS 700W

mobo : MSI P67A-GD65

memory : 2x corsair cerulean blue vengeance 4GB DDR3-1600 DIMM

hard drives : 2x SEAGATE ST31000524AS 1TB BARRACUDA SATA 3

cpu cooler : zalman CNPS10X EXTREME.

Καταρχην θελω να τονισω οτι παρολο που πολλα εξαρτηματα ειναι φταγμενα για gaming κυριως, δεν επιλεχθηκαν για αυτο πρωτιστως. απλα θεωρω οτι αποτελουν πολυ καλο hardware σε σχεση με το κοστος τους.

τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης:

1. πως σας φαινονται οι επιλογες μου. συνθετουν ενα ικανοποιητικο συστημα? ( για 24ωρη χρηση, μια και το κατεβασμα δε σταματα ποτε, αλλα και για gaming)

2. η ψυκτρα της zalman, (διαβασα τα καλυτερα σχεδον παντου,ειδικα απο αποψη θορυβου), μπορει να τοποθετηθει ανετα στη mobο MSI, η δεν χωραει λογω μεγεθους???

3. ποια ψυκτρα ειναι καλυτερη : cooler master v6gt η zalman cnps10x extreme???? (πολλες αρνητικες κριτικες για την πρωτη κυκλοφορουν λογω ενοχλητικου και υπερβολικα εντονου θορυβου. ισχει αυτο???).

4. τελος οπως καταλαβατε , πιο πανω δεν ανεφερα καρτα γραφικων. απλα λογω ασχετοσυνης, δεν ξερω πια να διαλεξω. το ποσο που θα δαπανησω για καρτα γραφικων δεν θελω να ξεπερασει τα 120 με 140 ευρω. εχετε καμια προταση?????

συγνωμη αν σας κουρασα. οποιαδηποτε βοηθεια καλοδεχουμενη.

ευχαριστω πολυ. φιλικα Slaine.

Δημοσ.

Μέχρι πόσα δίνεις και τι οθόνη έχεις;

edit:

Α και να μην ξεχαστώ

που μένεις και αν μπορείς να τον στήσεις μόνο σου ή θες να το κάνει το κατάστημα

Δημοσ.

Μέχρι πόσα δίνεις και τι οθόνη έχεις;

edit:

Α και να μην ξεχαστώ

που μένεις και αν μπορείς να τον στήσεις μόνο σου ή θες να το κάνει το κατάστημα

εχω μια samsung 23'' full hd sm-bx2335.

αν αναφερεσαι στην καρτα γραφικων , αναφερω πιο πανω, οχι πιο πολλα απο 120-140 ευρω. αν μιλας γενικοτερα για το pc, eχω mpatzet περιπου 1100-1200 ευρω.ισως να φτασω και τα 1300 το πολυ.

μενω στα Ιωαννινα, και θα τον στησω μονος μου, αφου πρωτα ολοκληρωσω τις παραγγελιες των εξαρτηματων απο διαφορα ελληνικα και ξενα sites.

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω κάτι; Δίνεις 1200 χωρίς οθόνη μόνο πύργο. Στην κάρτα γιατί να μην δώσεις παραπάνω αφού βγαίνεις και λες για Gaming? :whistle:

εχω μια samsung 23'' full hd sm-bx2335.

αν αναφερεσαι στην καρτα γραφικων , αναφερω πιο πανω, οχι πιο πολλα απο 120-140 ευρω. αν μιλας γενικοτερα

όχι δεν μιλάω για την κάρτα μόνο μιλάω και για την έλλειψη ssd Και κάποια μικρά ακόμα

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω κάτι; Δίνεις 1200 χωρίς οθόνη μόνο πύργο. Στην κάρτα γιατί να μην δώσεις παραπάνω αφού βγαίνεις και λες για Gaming? :whistle:

όχι δεν μιλάω για την κάρτα μόνο μιλάω και για την έλλειψη ssd Και κάποια μικρά ακόμα

ειμαι ανοιχτος σε προτασεις σχετικα με την καρτα karmen.lol. σχετικα με ssd, υπηρχε η σκεψη αρχικα να παρω, αλλα μετα ειπα να το αφησω για αργοτερα. (ειναι και ακριβουτσικοι). οσο αφορα το gaming, διευκρινιζω και πιο πανω οτι δεν αποτελει πρωταρχικο σκοπο του συστηματος.(ασ ειναι καλα το ps3και το xbox μου). κυριως για επεξεργασια video, downloading και γενικη χρηση το θελω. τονιζω οτι θα παραμενει ανοιχτο ολο το 24ωρο και για αυτο θελω parts ανθεκτικα, αναβαθμισιμα και αντικαταστησιμα. για αυτο απεφυγα τα πολυ ακριβα.

αναφερεις και καποια μικρα αλλα parts. ξεχασα κατι???? help me please.

ευχαριστω για τη βοηθεια σου.

Δημοσ.

Οι ssd ακριβούτσικοι με budget 1200 ευρώ δεν θα το έλεγα μπαίνει άνετα ένας 120άρης.

Στον επεξεργαστή διαφωνώ θα πήγαινα στον 2500κ.

Αν θες μπορώ να σου κάνω μία σύνθεση και κρίνεις...

Αυτό που λες να είναι αναβαθμίσιμα τι εννοείς; Σε Intel πλατφόρμα σε πληροφορώ όταν πας σε ένα socket Και βγει το επόμενο, τα αλλάζεις όλα (mobo+cpu). Την έχω πάθει σε κάθε αλλαγή καθώς μόνο Intel είχα μέχρι τώρα...

Δημοσ.

Οι ssd ακριβούτσικοι με budget 1200 ευρώ δεν θα το έλεγα μπαίνει άνετα ένας 120άρης.

Στον επεξεργαστή διαφωνώ θα πήγαινα στον 2500κ.

Αν θες μπορώ να σου κάνω μία σύνθεση και κρίνεις...

Αυτό που λες να είναι αναβαθμίσιμα τι εννοείς; Σε Intel πλατφόρμα σε πληροφορώ όταν πας σε ένα socket Και βγει το επόμενο, τα αλλάζεις όλα (mobo+cpu). Την έχω πάθει σε κάθε αλλαγή καθώς μόνο Intel είχα μέχρι τώρα...

πολυ θα ηθελα να παρω και μια δευτερη γνωμη.περιμενω την συνθεση σου Karmen.lol.μην προτεινεις μονο case και τροφοδοτικο.τα εχω ηδη παρει.

Δημοσ.

Με το που μπαίνεις μια φορά στις 2-3 μέρες με κάνεις και ξαναδιαβάζω το θέμα. Ορίστε η σύνθεση (ελπίζω να έχεις πάρει το τροφοδοτικό που λες πιο πάνω)

mobo: Asrock Socket 1155 P67 Extreme4 GLan Audio Raid 149.24

cpu: Intel Core i5 2500K 3.3 GHz Quad Core Socket 1155 95W Box 192.78

cooler: Cpu Cooler Corsair Air Series A70 35.78

ram: Corsair Vengeance 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz

ssd: OCZ 120GB Solid SLD3-25SAT3-120G Solid State Drive SATA SSD 2.5'' 208.99

hdd: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB 49.94

dvd: LG DVD±RW GH22NS40 Dual Layer SecurDisc Technology SATA Black Bulk 18.54

gpu: ATI Radeon HD6870 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) (HD-687A-ZNFC) 157.74

Σύνολο: 813,01

edit: Στη μητρική μπορείς να πας και σε αυτή

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23901&cat=3

Δημοσ.

Με το που μπαίνεις μια φορά στις 2-3 μέρες με κάνεις και ξαναδιαβάζω το θέμα. Ορίστε η σύνθεση (ελπίζω να έχεις πάρει το τροφοδοτικό που λες πιο πάνω)

mobo: Asrock Socket 1155 P67 Extreme4 GLan Audio Raid 149.24

cpu: Intel Core i5 2500K 3.3 GHz Quad Core Socket 1155 95W Box 192.78

cooler: Cpu Cooler Corsair Air Series A70 35.78

ram: Corsair Vengeance 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz

ssd: OCZ 120GB Solid SLD3-25SAT3-120G Solid State Drive SATA SSD 2.5'' 208.99

hdd: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB 49.94

dvd: LG DVD±RW GH22NS40 Dual Layer SecurDisc Technology SATA Black Bulk 18.54

gpu: ATI Radeon HD6870 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) (HD-687A-ZNFC) 157.74

Σύνολο: 813,01

edit: Στη μητρική μπορείς να πας και σε αυτή

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23901&cat=3

Σε ευχαριστω πολυ Karmen. θα λαβω πολυ σοβαρα υποψη τις προτασεις σου. για τον επεξεργαστη με βρισκεις απολυτα συμφωνο.θα παρω αυτον που προτεινεις.το ιδιο υσχυει και για την καρτα γραφικων οπως και για την μητρικη.θα παρω τελικα και τον ssd.τα υπολοιπα δεν εχω προλαβει να τα δω ακομα. σε ευχαριστω ακομη μια φορα για τον κοπο σου. αργησα να σου απαντησω χτες γιατι ημουν εκτος πολης για 3 μερες.και παλι ευχαριστω. θα σε ενημερωσω για τις τελικες επιλογες μου το Σ/Κ που θα κανω και τις παραγγελιες μου. πολλα φιλια. Slaine.

Δημοσ.

case : cooler master cm690 ii advanced

cpu : intel core i5-2400 3,10 GHZ LGA socket 1155

psu : corsair gaming series GS 700W

mobo : MSI P67A-GD65

memory : 2x corsair cerulean blue vengeance 4GB DDR3-1600 DIMM

hard drives : 2x SEAGATE ST31000524AS 1TB BARRACUDA SATA 3

cpu cooler : zalman CNPS10X EXTREME.

Θα κάνω μερικά γενικά σχόλια χωρίς πολύ ψάξιμο για τιμές:

1. Το Corsair GS700 δεν το χρειάζεσαι. Πάρε ένα CX500 και κράτα τη διαφορά για σένα, είναι υπεραρκετό για τη χρήση που θα κάνεις.
  2. Ο i5-2500K σε σχέση με τον 2400 έχει μικρότερη διαφορά τιμής απ' ότι τα τροφοδοτικά παραπάνω και επιτρέπει overclocking. Βασικά λόγω της μικρής διαφοράς τιμής θεωρώ ότι ο 2400 δεν είναι καλή αγορά.
  3. Με DDR3 @1600 δεν θα αντιληφθείς απολύτως καμία διαφορά απ' ότι αν πάρεις @1333. Δες τις τιμές και αν η διαφορά είναι πάνω από 10 ευρώ για μένα δεν αξίζει.
  4. Γιατί 2x1TB σκληρούς; 1x2TB θα είναι πολύ καλύτερα απ' όλες τις απόψεις (εκτός αν σκοπεύεις να κάνεις RAID, αλλά τότε θα χρειαστείς κι άλλα drivers μάλλον).
  5. Για κάρτα γραφικών, αφού δε θέλεις να πληρώσεις πολλά, δε θα πήγαινα πάνω από μια Sapphire 6850 (περίπου στα 140).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...