lereb Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Καλησπέρα παιδιά! Πριν από 2-3 ώρες έφτιαχνα το site μου στο wordpress (μόλις το έφτιαξα και έκανα τις αρχικές ρυθμίσεις σε και κάποια στιγμή σταμάτησα και πριν λίγο πήγα να το ξαναπιάσω για να φτιάξω κάτι! Μπαίνοντας στο site μου έμεινα έκπληκτος καθώς μέσα από το domain μου είχε αναρτηθεί ένα site τύπου spam που δεν έχει καμία σχέση με 'μένα! Τι είναι αυτό που έγινε και γιατί έγινε? Μου hackαραν το site?
moserlx Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Καλησπέρα παιδιά! Πριν από 2-3 ώρες έφτιαχνα το site μου στο wordpress (μόλις το έφτιαξα και έκανα τις αρχικές ρυθμίσεις σε και κάποια στιγμή σταμάτησα και πριν λίγο πήγα να το ξαναπιάσω για να φτιάξω κάτι! Μπαίνοντας στο site μου έμεινα έκπληκτος καθώς μέσα από το domain μου είχε αναρτηθεί ένα site τύπου spam που δεν έχει καμία σχέση με 'μένα! Τι είναι αυτό που έγινε και γιατί έγινε? Μου hackαραν το site? Ζήτησε από την εταιρία που σου παρέχει την φιλοξενία να σου σβήσουν τελείως τον λογαριασμό και να σου κάνουν άλλο ώστε να καθαρίσεις τελείως. Είχες εύκολο password ? Κατέβασες κάποιο plugin / template από αναξιόπιστη πηγή;
lereb Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Είχα password με πολλά ψηφία και συνδυασμό αριθμών,γραμμάτων,συμβόλων! Κατέβασα ορισμένα themes από το boygj.com αλλά δεν τα έβαλα και μόλις σήμερα έκανα αίτηση να μου σβήσουν τον λογαριασμό και να μου φτιάξουν καινούριο και μετά που μου το έσβησαν έγινε αυτό!
moserlx Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Χμ τώρα τα σενάρια είναι πολλά μπορεί πχ να έχει μολυνθεί κάποιο άλλο αρχείο στον σέρβερ κλπ. Ενημέρωσε σωστά τους υπεύθυνους του hosting σου (τι ακριβώς σου κάνει, πότε στο έκανε κλπ κλπ) ώστε να μπορέσετε να βρείτε μαζί μια λύση. Ελπίζω να πάνε όλα καλά
lereb Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Τους ενημέρωσα και το διορθώσανε μέσα σε 1 ώρα! Το θέμα είναι ότι μου είπανε ότι καλό είναι να έχω dedicated IP για λόγους ασφαλείας και μη μπερδέματος των server και DNS! moserlx μπήκα στο site σου και είδα ένα άρθρο για το wordpress σχετικά με την ασφάλεια και έκανα εγκατάσταση κάποια pluguins που αναφέρεις εκεί..Ελπίζω να αυξήσουν αυτά την ασφάλεια~!
CyberCr33p Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 H dedicated ip δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια του site σου. Σου το χάκαραν είτε επειδή δεν αναβάθμισες το wordpress ή τα plugins του, είτε εάν κάνεις χρήση "σπασμένου" λογισμικού στον υπολογιστή σου (π.χ. antivirus) που είχε μέσα backdoor και υπέκλεψε τον κωδικό του FTP σου είτε εάν χάκαραν τον server του webhost σου.
moserlx Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Αυτό που σου λέει ο CyberCr33p είναι πολύ σημαντικό! Καμία ρύθμιση ασφάλειας δε θα σε σώσει αν σου κλέβουν τους κωδικούς από το pc σου
Themis-T Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Κατέβασα ορισμένα themes από το boygj.com Υπάρχουν πολλές αναφορές για τροποποιημένο κώδικα στα templates αυτού του ιστότοπου. Καλό είναι να αποφεύγονται.
lereb Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Και τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να αποφεύγω τέτοιες καταστάσεις? Σίγουρα έχω "σπασμένα και κατεβασμένα" προγράμματα στον υπολογιστή μου! Άλλαξα τον κωδικό και έβαλα κάποιον αρκετά δύσκολο και τώρα δεν αποθηκεύω τους κωδικούς για αυτόματες συνδέσεις...
Themis-T Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Άλλαξα τον κωδικό και έβαλα κάποιον αρκετά δύσκολο και τώρα δεν αποθηκεύω τους κωδικούς για αυτόματες συνδέσεις... Εάν ο κώδικας της/των σελίδων έχει τροποποιηθεί, ότι κωδικό και να βάλεις, αυτός που έχει τροποποιήσει τον κώδικα θα μπει χωρίς να γνωρίζει και χωρίς να χρειάζεται να μαντέψει τον κωδικό. Για να είσαι σίγουρος ότι ο κώδικας είναι καθαρός, θα πρέπει να εξετάσεις όλα τα αρχεία ένα-ένα (εάν μπορείς φυσικά να αναγνωρίσεις τον τροποποιημένο κώδικα) και δεν αξίζει τον κόπο και τον χρόνο. (Θα πρέπει να ψάξεις για "base64-encode"). Καλύτερα είναι να αγοράσεις ένα template. Στο themeforest υπάρχουν άπειρα για όλα τα γούστα με 25-35 Ευρώ. Και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. ΠΡΟΣΟΧΗ με αυτό το site που ανέφερες...
lereb Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Ναι αλλά δεν έχω διαλέξει ακόμα τι theme θέλω να έχω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.