Προς το περιεχόμενο

Διαχωρισμός mouse/keyboard combo

Commendatore

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το σετ πληκτρ/ποντ. Microsoft Wireless Desktop 3000 (http://www.microsoft.com/hardware/en-us/p/wireless-desktop-3000#details) το οποίο συνδέεται με έναν κοινό δέκτη/Transceiver μέσω USB.

Η απορία μου είναι εάν μπορώ να προμηθευτώ από κάπου έναν τέτοιο δέκτη, ώστε να τα λειτουργήσω ανεξάρτητα (key/mouse) σε δύο διαφορετικούς υπολογιστές.

Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος/"πατέντα", ώστε να μην αχρηστευθεί η μία από τις 2 συσκευές ?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πρέπει να γίνεται να τα χωρίσεις με διαφορετικό δέκτη .

Κάνε μια δοκιμή βαλε τον δέκτη και άνοιξε μόνο το πληκτρολόγιο η μόνο το ποντική

Δημοσ.

Πρέπει να γίνεται να τα χωρίσεις με διαφορετικό δέκτη .

Κάνε μια δοκιμή βαλε τον δέκτη και άνοιξε μόνο το πληκτρολόγιο η μόνο το ποντική

Ναί, έχεις δίκιο.

Έτσι δοκίμασα μόνο το πληκτρολόγιο και λειτούργησε κανονικά.

Η απορία μου, είναι αν μπορώ να προμηθευτώ από κάπου έναν όμοιο δέκτη, ώστε να λειτουργήσω ανεξάρτητα το mouse σε άλλον υπολογιστή

Δημοσ.

Υπάρχει η πιθανότητα να λειτουργούν μόνο με το συγκεκριμένο δέκτη

ή εκπέμπουν σε ένα συγκεκριμένο φάσμα συχνοτήτων (οπότε οποιονδήποτε και να πάρεις θα λειτουργεί) ?

Δημοσ.

Χμμμ πάρε έναν δεκτή δεν νομίζω να κάνει πάνω από 7Ε και δοκίμασε το να δεις ;)

Γιατί από ότι φαίνεται δεν το έχει δοκιμάσει και κάποιος για να σου πει .Πάντως εγώ με κάτι παλιά μπορούσα να τα χωρίσω

Δημοσ.

Χμμμ πάρε έναν δεκτή δεν νομίζω να κάνει πάνω από 7Ε και δοκίμασε το να δεις ;)

Γιατί από ότι φαίνεται δεν το έχει δοκιμάσει και κάποιος για να σου πει .Πάντως εγώ με κάτι παλιά μπορούσα να τα χωρίσω

Με μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα πάντως, δε μπόρεσα να βρώ κάτι.

Βρήκες κάτι εσύ ? Αν ανακαλύψει κάποιος κάτι, ρίχτε το !

Δημοσ.

Έχω το σετ πληκτρ/ποντ. Microsoft Wireless Desktop 3000 (http://www.microsoft.com/hardware/en-us/p/wireless-desktop-3000#details) το οποίο συνδέεται με έναν κοινό δέκτη/Transceiver μέσω USB.

Η απορία μου είναι εάν μπορώ να προμηθευτώ από κάπου έναν τέτοιο δέκτη, ώστε να τα λειτουργήσω ανεξάρτητα (key/mouse) σε δύο διαφορετικούς υπολογιστές.

Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος/"πατέντα", ώστε να μην αχρηστευθεί η μία από τις 2 συσκευές ?

Kατ αρχάς φίλε μου να σου πώ ότι το συγκεκριμένο desktop 3000 bluetrack το έχω και εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έκανες πολύ καλή επιλογή αγοράς. Έχω δοκιμάσει και άλλα wireless desktops στο παρελθόν και άλλων εταιρειών και το συγκεκριμένο με έχει ενθουσιάσει, τόσο σε θέμα πληκτρολογίου όσο και ποντικιού.

Κατα δεύτερον το συγκεκριμένο desktop, όπως και η πλειονότητα αυτών που κυκλοφορούν στην αγορά, χρησιμοποιούν 2.4 gigahertz (GHz) wireless technology. Oπότε αν μπορέσεις να βρείς σκέτο έναν τέτοιον usb transceiver θα μπορέσεις να τα δουλέψεις ξεχωριστά πιστεύω. (που να τον βρείς σκέτο βέβαια...)

Να συμπληρώσω ότι το συγκεκριμένο ποντίκι (Wireless Mouse 5000) πωλείται και σκέτο με τον ίδιο transceiver. :)

Εdit: Πιθανή λύση θα μπορούσε να είναι η αγορά ενός φθηνού wireless ποντικιού της MS που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία (2.4Ghz wireless), ούτως ώστε να χρησιμοποιήσεις μόνο τον transceiver.

Βέβαια κάτι τέτοιο θα σου κοστίσει 10-15€. :)

Δημοσ.

Kατ αρχάς φίλε μου να σου πώ ότι το συγκεκριμένο desktop 3000 bluetrack το έχω και εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έκανες πολύ καλή επιλογή αγοράς. Έχω δοκιμάσει και άλλα wireless desktops στο παρελθόν και άλλων εταιρειών και το συγκεκριμένο με έχει ενθουσιάσει, τόσο σε θέμα πληκτρολογίου όσο και ποντικιού.

Συμφωνώ μερικώς και αυτό διότι από το πληκτρολόγιο είμαι πολύ ευχαριστημένος (αν και θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ήσυχο και να έχει διακόπτη on/off), ωστόσο το mouse δε με βόλεψε σχεδόν καθόλου.

Κάτι τα back/forward εκατέρωθεν του mouse, κάτι η απουσία σκάλας στο ροδάκι δε μου έκατσε καλά...

Κατα δεύτερον το συγκεκριμένο desktop, όπως και η πλειονότητα αυτών που κυκλοφορούν στην αγορά, χρησιμοποιούν 2.4 gigahertz (GHz) wireless technology. Oπότε αν μπορέσεις να βρείς σκέτο έναν τέτοιον usb tranceiver θα μπορέσεις να τα δουλέψεις ξεχωριστά πιστεύω. (που να τον βρείς σκέτο βέβαια...)

Να συμπληρώσω ότι το συγκεκριμένο ποντίκι (Wireless Mouse 5000) πωλείται και σκέτο με τον ίδιο transceiver. :)

Που τον βρίσκεις τον άτιμο είναι το θέμα....

Θα μπορούσε να γίνει έτσι όπως λές, αλλά δεν αξίζει τον κόπο πιστεύω

Δημοσ.

Συμφωνώ μερικώς και αυτό διότι από το πληκτρολόγιο είμαι πολύ ευχαριστημένος (αν και θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ήσυχο και να έχει διακόπτη on/off), ωστόσο το mouse δε με βόλεψε σχεδόν καθόλου.

Κάτι τα back/forward εκατέρωθεν του mouse, κάτι η απουσία σκάλας στο ροδάκι δε μου έκατσε καλά...

Που τον βρίσκεις τον άτιμο είναι το θέμα....

Θα μπορούσε να γίνει έτσι όπως λές, αλλά δεν αξίζει τον κόπο πιστεύω

Κι όμως εμένα το ποντίκι με βόλεψε αρκετά. Ειδικά απο την ημέρα που εγκατέστησα την τελευταία έκδοση οδηγών (Intellipoint 8.1) και έκανα και κάποιες ρυθμίσεις στο setup.

Μπορεί να κουμπάκια εκατέρωθεν να μην είναι στην ιδανική θέση (προσωπικά δεν τα πολυχρησιμοποιώ) αλλά το ροδάκι του έχει φοβερή κύλιση, έστω και χωρίς σκάλες.

Βέβαια το συγκεκριμένο combo χρησιμοποιείται μόνο για απλή χρήση browsing και τα βασικά στο htpc, αυτός ήταν και ο σκοπός αγοράς του άλλωστε.

Σίγουρα το να δώσεις 10€ για την αγορά ποντικιού προκειμένου να χρησιμοποιήσεις μόνο τον αντάπτορα δεν φαντάζει η καλύτερη λύση αλλά μάλλον είναι και η μοναδική που έχεις αφού δεν πωλούνται χωριστά.

Άλλωστε και να πωλούνταν κάπου τόσο θα στοίχιζε. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...