Προς το περιεχόμενο

Δροσια στα φορτηγα

Mirodin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Μιας και εφτασε το καλοκαιρι,οπως καταλαβαινουμε ολοι στα αυτοκινιτα και στα φορτηγα,η ζεστη ειναι αφορητη γιαυτους που δεν εχουν air condition.

Ο πατερας μου ειναι οδηγος φορτηγων και εδω και πολλα χρονια υποφερει απο τη ζεστη τα καλοκαιρια λογο του οτι το air condition ειναι χαλασμενο και οσες φορες και να το φτιαχνει,αυτο χαλαει..Τα παραθυρα να τα ανοιγει δεν μπορει διοτι στο μερος που δουλευει,εχει πολυ σκονι και κανει πολυ δυσκολι την αναπνοη.

Ετσι ειπα να παρω την κατασταση στα χερια μου και να ψαξω να αγορασω κατι που να μπορει να μπορει να τον δροσιζει...

Εψαχνα για ανεμιστιρακια αλλα ειτε μου λεγανε οτι δεν θα βοηθησει,ειτε τα ανεμιστιρακια δεν ηταν φτιαγμενα για φορτηγα(ενοω οτι εκει που το συνδεεις για να περνει ρευμα,δεν ηταν συμβατο..

Ετσι λοιπων θελω να σας ρωτησω μηπως ξερετε τι θα μου ταιριαζε στο προβλημα μου και απο που θα μπορουσα να το αγορασω...

Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Γεια σας,

Μιας και εφτασε το καλοκαιρι,οπως καταλαβαινουμε ολοι στα αυτοκινιτα και στα φορτηγα,η ζεστη ειναι αφορητη γιαυτους που δεν εχουν air condition.

Ο πατερας μου ειναι οδηγος φορτηγων και εδω και πολλα χρονια υποφερει απο τη ζεστη τα καλοκαιρια λογο του οτι το air condition ειναι χαλασμενο και οσες φορες και να το φτιαχνει,αυτο χαλαει..Τα παραθυρα να τα ανοιγει δεν μπορει διοτι στο μερος που δουλευει,εχει πολυ σκονι και κανει πολυ δυσκολι την αναπνοη.

Ετσι ειπα να παρω την κατασταση στα χερια μου και να ψαξω να αγορασω κατι που να μπορει να μπορει να τον δροσιζει...

Εψαχνα για ανεμιστιρακια αλλα ειτε μου λεγανε οτι δεν θα βοηθησει,ειτε τα ανεμιστιρακια δεν ηταν φτιαγμενα για φορτηγα(ενοω οτι εκει που το συνδεεις για να περνει ρευμα,δεν ηταν συμβατο..

Ετσι λοιπων θελω να σας ρωτησω μηπως ξερετε τι θα μου ταιριαζε στο προβλημα μου και απο που θα μπορουσα να το αγορασω...

Ευχαριστω πολυ

Πες του πατέρα σου να αλλάξει συνεργείο και θα έχει air condition που θα δουλεύει μια χαρά χωρίς να χαλάει κάθε τρεις και λίγο.

Σοβαρά τώρα , το ανεμιστηράκι δεν βοηθάει αν έχει 50 βαθμούς έξω. :mellow:

Δημοσ.

Γεια σας,

Ευχαριστω πολυ

Λοιπόν υπάρχει λύση αλλά θα κοστίσει. Δε ξέρω πόσο πάντως υπολόγιζε κανα 500ρι. Θα βρείς ένα καλό ηλεκτρολογίο φορτηγων και θα εγκαταστήσεις μια APU (βοηθητική μονάδα ενέργειας) και θα εγκαταστήσεις ξέχωρο aircondition ανάλογα με τα βολτ της APU. Ξέρω άτομα που έχουν βάλει (με τις καταλληλες διαμορφώσεις βέβαια) σπιτικά aircondition των 7.000 btu σε νταλίκες. Η μονάδα που ανέφερα παρέχει ρεύμα ακόμα κ σβηστό να είναι το φορτηγό,για ένα χρονικό διάστημα. Θέλεις 3 πράγματα. Λεφτά, καλό ηλεκτρολόγο κ καλό ψυκτικό.

Δημοσ.

Πάντως εγώ είχα πετύχει στο σπίτι (δεν ξέρω από ποια δεκαετία) ανεμιστηράκι μεγάλης διαμέτρου που έμπαινε στον αναπτήρα. Δεν παίζει υποδοχή για ηλεκτρικό αναπτήρα σε φορτηγά;

Δημοσ.

Πάντως εγώ είχα πετύχει στο σπίτι (δεν ξέρω από ποια δεκαετία) ανεμιστηράκι μεγάλης διαμέτρου που έμπαινε στον αναπτήρα. Δεν παίζει υποδοχή για ηλεκτρικό αναπτήρα σε φορτηγά;

Αμα εχεις 50 βαθμους εξω, το τελευταιο πραγμα που θες ειναι να σου ερχεται αυτος ο καυτος αερας με μεγαλυτερη ταχυτητα λογω του ανεμιστηρα, στη μαπα. :mrgreen:

TS, ειμαι κι εγω της γνωμης να αλλαξεις μηχανικο. Δε γινεται να σου εχει βγαλει τοσα προβληματα ετσι στα χαζα.

Δημοσ.

Οπως ειπαν με ανεμιστηρες δεν θα κανεις δουλεια. Αμα θες να βοηθησεις παρε το φορτηγο και πηγαινε το σε ενα καλο συνεργειο. Εκει θα βρουνε τι φταιει, μπορει να αλλαξουν και κανενα συμπιεστη η οτι αλλο συστημα εχει προβλημα. Μετα γυρνα το πισω και κανε του εκπληξη.

Ενα κλιματιστικο δεν χαλαει συνεχεια αμα το φτιαξει καποιος σωστα. Σε επαγγελματικα οχηματα μπορει να δουλευει για 10 χρονοα 1.000.000 χλμ και να μην βγαλει κανενα προβλημα.

Δημοσ.

Θα λαβω υποψη μου την αλλαγη μηχανικου,αλλα δεν ειπαρχει τιποτα αλλο?Τιποτα πχ. σε στιλ ανεμιστηρων με νερο(οπως αυτα που εχουν σε πολλες καφετεριες),η τιποτα παρομιο?

Δημοσ.

Κοιτα στους 40+ βαθμους το μονο που δεν θες ειναι παραπανω υγρασια σε μια μικρη καμπινα. Και αμα δεν ανοιγουν παραθυρα οτι και ανεμιστηρα και να βαλεις χαμενος κοπος.

Δημοσ.

Μπορεί επίσης να οδηγεί ημίγυμνος, δηλαδή χωρίς μπλούζα ή με τέρμα ανοιχτό πουκάμισο και φανέλα απομέσα και κοντό τζίν σορτσάκι με ξέφτια και επίσης να χτυπάει και καμιά παγωμένη άμστελ για να δροσίζεται.

Δημοσ.

αρχικα μπορει να βαλει αντηλιακες μεμβρανες ωστε να γλιτωνει λιγο ηλιο

μετα να φτιαξει το αρκουδισιον

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Λοιπόν υπάρχει λύση αλλά θα κοστίσει. Δε ξέρω πόσο πάντως υπολόγιζε κανα 500ρι. Θα βρείς ένα καλό ηλεκτρολογίο φορτηγων και θα εγκαταστήσεις μια APU (βοηθητική μονάδα ενέργειας) και θα εγκαταστήσεις ξέχωρο aircondition ανάλογα με τα βολτ της APU. Ξέρω άτομα που έχουν βάλει (με τις καταλληλες διαμορφώσεις βέβαια) σπιτικά aircondition των 7.000 btu σε νταλίκες. Η μονάδα που ανέφερα παρέχει ρεύμα ακόμα κ σβηστό να είναι το φορτηγό,για ένα χρονικό διάστημα. Θέλεις 3 πράγματα. Λεφτά, καλό ηλεκτρολόγο κ καλό ψυκτικό.

Φίλε De@th Lord , ξέρεις απο που μπορεί να προμηθευτεί κάποιος APU ?

Φίλε De@th Lord , ξέρεις απο που μπορεί να προμηθευτεί κάποιος APU ?

Δημοσ.

Μπορεί επίσης να οδηγεί ημίγυμνος, δηλαδή χωρίς μπλούζα ή με τέρμα ανοιχτό πουκάμισο και φανέλα απομέσα και κοντό τζίν σορτσάκι με ξέφτια και επίσης να χτυπάει και καμιά παγωμένη άμστελ για να δροσίζεται.

:-D :-D :-D :-D :-D :-D

(μη εμοτικον κειμενο)

Δημοσ.

Ανεμιστηράκι μπορέις να βρείς αλλα θα πρέπει να είναι 24volt γιατί τα φορτηγά δεν έχουν 12V όπως στα αυτοκίνητα, αν βάλεις ένα απλό το αποτέλεσμα είναι μετά απο 5 λεπτά χρήσης να καεί. Πάντως απο όπως θα είναι τώρα, με ανεμιστηράκι θα είναι λίγο καλύτερα.

αυτό ας πούμε http://www.carxtreme.gr/anemistiras-24v-nikel-me-klip.html νομίζω θα κάνει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...