Porg Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δεν θα σε κάνει τίποτα μη σκας. Δουλειά υπάρχει να ανοίξουμε καμιά γνήσια Greek taverna στο Ελσίνκι;
Rn. Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 μπα τιποτα δεν θα σου κανει.εδω καλα καλα δεν ξερει να μαγειρευει θα εχει λεφτα για δικηγορους και μηνύσεις?το τι κραξιμο εχω ριξει εγω...ισοβιτης επρεπε να ημουν.
grigoriou Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Greek Restaurant βλεπεις στον δρομο, albanian restaurant δεν βλεπεις αρα να και ο λογος. Εσενα θα σε επειθε να μπεις σε ενος σκωτσεζου (ιδιοκτητης+μαγειρας) κινεζικου εστιατοριου; Δηλαδη θεωρεις οτι το ελληνικο εστιατοριο ειναι ανωτερο ενος αλβανικου? αυτο δεν εχει βαση. Ανωτερο πως? πιο φτηνο, πιο καθαρο, πιο γρηγορο service? Το συνδυασμο σκωτζεζου-κινεζου που ειπες δεν τον καταλαβα. Εγω ρωτησα γιατι να θελει να εμφανισει καποιος διαφορετικη εθνικοτητα απ αυτη που ειναι. Συνηθως οσοι ειναι ξενοι σε μια χωρα δηλωνουν περηφανοι για τη καταγωγη τους.
Xdanger Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Kαι πως ξερεις οτι δεν ειναι βορειοηπειρωτης? Μπορεις να μου πεις γιατι να θελει να εμφανισει διαφορετικη εθνικοτητα απ αυτη που ειναι? Σου λέει ότι το επώνυμό του είναι Djafce και ότι μιλάει σπαστά ελληνικά, και εσύ τον ρωτάς που ξέρει ότι δεν είναι βορειοηπειρώτης? Ξέρεις τι είναι οι βορειοηπειρώτες? Δηλαδη θεωρεις οτι το ελληνικο εστιατοριο ειναι ανωτερο ενος αλβανικου? Δεν νομίζω να εννοεί αυτό. Μάλλον εννοεί με την έννοια του φαγητού. όπως λέμε ιταλικό, κινέζικο, μεξικάνικο και έτσι. Για αλβανικό, αμερικάνικο, γερμανικό π.χ. δεν νομίζω να υπάρχουν εστιατόρια.
grigoriou Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Σου λέει ότι το επώνυμό του είναι Djafce και ότι μιλάει σπαστά ελληνικά, και εσύ τον ρωτάς που ξέρει ότι δεν είναι βορειοηπειρώτης? Ξέρεις τι είναι οι βορειοηπειρώτες? Εγω ξερω τι ειναι οι βορειοηπειρωτες, για σενα ειναι που αμφιβαλλω Το επωνυμο δεν καθοριζει την εθνικοτητα. Ο Εβερτ(παραλιγο πρωθυπουργος) δεν ηταν ελληνας? Δεν νομίζω να εννοεί αυτό. Μάλλον εννοεί με την έννοια του φαγητού. όπως λέμε ιταλικό, κινέζικο, μεξικάνικο και έτσι. Για αλβανικό, αμερικάνικο, γερμανικό π.χ. δεν νομίζω να υπάρχουν εστιατόρια. Ολα τα φαστφουντ αμερικανικο φαγητο δεν εχουν? Oταν λεει ελληνικο ρεστοραν εννοει ελληνικη κουζινα ή ελληνα ιδιοκτητη? Παντως η ελλ. κουζινα απ οτι ξερω δε λεει και τιποτα για τους φινλανδους σκεψου οτι ελαιολαδο δε τρωνε ποτέ τους.
Xdanger Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Βορειοηπειρώτες που δεν έχουν ελληνικό επώνυμο μετριούνται στα δάχτυλα, βορειοηπειρώτες που δεν έχουν ελληνικό επώνυμο και δεν ξέρουν ελληνικά δεν υπάρχουν. Τα φαστφουντ είναι αμερικάνικα αλλά δεν λές θα πάω να φάω αμερικάνικο φαγητό, λες θα πάω να φάω π.χ. χαμπουργκερ δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ, δεν ξέρω και εγώ πως να το εξηγήσω καλύτερα. Αν θες π.χ να φάς σούσι θα πάς σε γιαπωνέζικο.
grigoriou Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Βορειοηπειρώτες που δεν έχουν ελληνικό επώνυμο μετριούνται στα δάχτυλα, βορειοηπειρώτες που δεν έχουν ελληνικό επώνυμο και δεν ξέρουν ελληνικά δεν υπάρχουν. Eστω και ελαχιστοι να υπαρχουν, πως ξερεις οτι ο συγκεκριμενος δεν ειναι μεσα στους ελαχιστους? Τυχερες μαντεψιες θα κανουμε τωρα? Τα φαστφουντ είναι αμερικάνικα αλλά δεν λές θα πάω να φάω αμερικάνικο φαγητό, λες θα πάω να φάω π.χ. χαμπουργκερ δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ, δεν ξέρω και εγώ πως να το εξηγήσω καλύτερα. Αν θες π.χ να φάς σούσι θα πάς σε γιαπωνέζικο. Και περιμενεις ο φινλανδος να πει "παω για ελληνικο φαγητο"? ουτε ξερει πως ειναι, ουτε και συνηθιζει να τρωει τα ιδια με μας. Τα χαμπουργκερς ομως τα ξερουν ολοι. Φανταζομαι οτι για τον φινλανδο ειτε ελληνικο ειτε αλβανικο ειτε σερβικο φαγητο το ιδιο θα του κανει. Το γιαπωνζικο ρεστοραν που κανει σουσι, ειμαστε σιγουροι οτι το εχει βερος γιαπωνεζος? Κι αν το εχει οντως γιαπωνεζος, μηπως αυτος καθεται σπιτι και εχει 4 αιθιοπες υπαλληλους?...
Xdanger Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Eστω και ελαχιστοι να υπαρχουν, πως ξερεις οτι ο συγκεκριμενος δεν ειναι μεσα στους ελαχιστους? Τυχερες μαντεψιες θα κανουμε τωρα? Βορειοηπειρώτες που δεν έχουν ελληνικό επώνυμο μετριούνται στα δάχτυλα, βορειοηπειρώτες που δεν έχουν ελληνικό επώνυμο και δεν ξέρουν ελληνικά δεν υπάρχουν. Το γιαπωνζικο ρεστοραν που κανει σουσι, ειμαστε σιγουροι οτι το εχει βερος γιαπωνεζος? Κι αν το εχει οντως γιαπωνεζος, μηπως αυτος καθεται σπιτι και εχει 4 αιθιοπες υπαλληλους?... Δεν είπε κανείς ότι πρέπει να είναι γιαπωνέζος, και εγώ αμα ήξερα να φτιάξω γιαπωνέζικα φαγητά γιατί να μην ανοίξω γιαπωνέζικο εστιατόριο? Το παιδί είπε: Επίσης, τα φαγητά του, μόνο Ελληνικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν καθώς είναι από κονσερβοποιημένα και μετά στο φούρνο μικροκυμάτων και γενικά δεν αντιπροσωπεύει αυτό που λέει ότι είναι! Αν δλδ εγώ ανοίξω ενα εστιατόριο και πουλάω τυρόπιτες κ' σάντουιτς και δεν έχω στο μενού σούσι, ραμεν κτλ δεν θα είναι γιαπωνέζικο μόνο και μόνο επειδή έβαλα μια ταμπέλα επάνω που λέει γιαπωνέζικο.
grigoriou Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Γιατι να μην υπαρχουν βοερειοηπειρωτες που δε μιλανε ελληνικα? Αν δε τους ταμαθε κανεις πως να τα μιλανε? Μαλιστα πριν μερικα χρονια ειχαν κλεισει τα ελληνικα σχολεια στην Αλβανια. Δεν είπε κανείς ότι πρέπει να είναι γιαπωνέζος, και εγώ αμα ήξερα να φτιάξω γιαπωνέζικα φαγητά γιατί να μην ανοίξω γιαπωνέζικο εστιατόριο? Το παιδί είπε: Αν δλδ εγώ ανοίξω ενα εστιατόριο και πουλάω τυρόπιτες κ' σάντουιτς και δεν έχω στο μενού σούσι, ραμεν κτλ δεν θα είναι γιαπωνέζικο μόνο και μόνο επειδή έβαλα μια ταμπέλα επάνω που λέει γιαπωνέζικο. Προσπαθω να καταλαβω λοιπον τι λεει το παιδι, αλλα γιατι να μη μας τα πει ο ιδιος?
tsakonas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 κλασικά πράματα, το ίδιο κάνουν και οι αλβανοί στα παραθαλάσσια μέρη με τις τουρίστριες...το παίζουν ιταλοί και έλληνες.
grigoriou Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Οι ελληνες τι το παιζουν? Οταν λες παραθαλασσια, σε ποια χωρα? Γιατι να το παιξει καποιος κατι διαφορετικο απ αυτο που ειναι, δε καταλαβαινω. Εγω πχ. δε θα το επαιζα ποτε ιταλος ή πακιστανος ή νεοζηλανδος.
tsakonas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 στην ελλάδα φυσικά οι έλληνες τι να το παίξουν? γιατί? γιατί σχεδόν καμια τουρίστρια δε γουστάρει αλβανούς. 3 καλοκαιρια συνεχόμενα πιερία... δεκάδες παραδείγματα. το αστείο ήταν όταν μας έλεγαν κοπέλες το βραδυ θα βγούμε με κάτι ιταλούς... ιταλοί δεν υπήρχαν εκεί
Xdanger Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Γιατι να μην υπαρχουν βοερειοηπειρωτες που δε μιλανε ελληνικα? Αν δε τους ταμαθε κανεις πως να τα μιλανε? Μαλιστα πριν μερικα χρονια ειχαν κλεισει τα ελληνικα σχολεια στην Αλβανια. Προσπαθω να καταλαβω λοιπον τι λεει το παιδι, αλλα γιατι να μη μας τα πει ο ιδιος? Μάθε πρώτα φίλε μου τι είναι ο βορειοηπειρώτης, αυτό έλειπε να περιμένουν από το σχολείο για να μάθουν ελληνικά. Για να καταλάβεις τι λέει το παιδί όμως πρέπει πρώτα να καταλάβεις τι σημαίνει ελληνική, μεξικάνικη, γιαπωνέζικη και οποιαδήποτε άλλη κουζίνα.
Rn. Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Γιατι να μην υπαρχουν βοερειοηπειρωτες που δε μιλανε ελληνικα? Αν δε τους ταμαθε κανεις πως να τα μιλανε? Μαλιστα πριν μερικα χρονια ειχαν κλεισει τα ελληνικα σχολεια στην Αλβανια. αχμ η εγω δεν καταλαβα καλα η εσυ πεταξες κατι αστειο.βορειοηπειρωτες=ελληνες ζουν στην βορεια ηπειρο ακα ελλαδα.συνορα ελλαδας αλβανιας οχι στην αλβανια.εφοσον ειναι ελληνες οι γονεις τους λογικα μιλανε ελληνικα.δεν χρειαζετε να πας σε σχολειο για να μιλας ελληνικα εαν εισαι ελληνας.αλλο το γεια το ελληνικο και αλλο το γκεια των αλλοδαπων.παλι εαν καταλαβα σωστα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.