Προς το περιεχόμενο

Ξαφνικά δεν κόβει κανένας αποδείξεις!

skiabox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω παρατηρήσει ότι εδώ και καμιά 10αριά μέρες δεν κόβει σχεδόν κανένας αποδείξεις στη Λάρισα.

Έχει πέσει καμιά γραμμή από τους λογιστές των επιχειρήσεων?

(Μιλάω και για μαγαζιά που έκοβαν πάντα αποδείξεις κατά το παρελθόν).

Δημοσ.

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Βέβαια δεν μένω Λάρισα...

Τις ελάχιστες φορές που δε μου κόβουν απλά τη ζητάω. Θα μου τη δώσουν χωρίς κουβέντα. Άμα μου κάνουν θέμα θα το τραβήξω κι εγώ, ελπίζω όμως να μη χρειαστεί.

Δημοσ.

Ούτε εγώ έχω παρατηρήσει κάτι στα μέρη που κινούμαι Αθήνα. Αντιθέτως, αρκετοί που στο παρελθόν έπρεπε να τους ζητήσω την απόδειξη κάθε φορά, πλέον τη φέρνουν μόνοι τους (όπως θα πρεπε εξ αρχής).

Δημοσ.

Εγώ πάντως εδώ στην Αθήνα είμαι πρόθυμος να κόψω απόδειξη και παραπάνω απ' όσο κάνει το προϊόν στον υποψήφιο αγοραστή.Επίσης να του δώσω και σαν bonus και αποδείξεις από Super-Market,από καφετέρειες,από βενζινάδικα,απ' ότι γουστάρει η καρδούλα του.Αρκεί να μπει και να ψωνίσει.

Κοινώς,κώλοι υπάρχουνε,λεφτά όμως όχι.

Δημοσ.

Ούτε εγώ έχω παρατηρήσει κάτι στα μέρη που κινούμαι Αθήνα. Αντιθέτως, αρκετοί που στο παρελθόν έπρεπε να τους ζητήσω την απόδειξη κάθε φορά, πλέον τη φέρνουν μόνοι τους (όπως θα πρεπε εξ αρχής).

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα -μιλώντας για καφεμπαρ- η απόδειξη να είναι χτυπημένη κάποιες, αρκετές ίσως, ώρες νωρίτερα. Απλά τώρα φροντίζουν να τις κρατάνε και να τις ξαναδίνουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να σκεφτώ ένα μαγαζί που βγάζει λεφτά και δεν κρατάει αποδείξεις πελατών που τις αφήνουν.

Δημοσ.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα -μιλώντας για καφεμπαρ- η απόδειξη να είναι χτυπημένη κάποιες, αρκετές ίσως, ώρες νωρίτερα. Απλά τώρα φροντίζουν να τις κρατάνε και να τις ξαναδίνουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να σκεφτώ ένα μαγαζί που βγάζει λεφτά και δεν κρατάει αποδείξεις πελατών που τις αφήνουν.

Ναι αυτό συμβαίνει σε κάποιες ταβέρνες που «γνωριζόμαστε» σχετικά. Αλλά έλεγα κυρίως για συγκεκριμένα περίπτερα, βενζινάδικα, ψιλικατζίδικα που λίγο παλιότερα δεν έπαιζε να κόψουν απόδειξη αν δεν το ζητούσα.

Δημοσ.

Παντως ειναι λιγο τραγικο να θεωρουμε αυτονοητο το να πρεπει να ζηταμε αποδειξη για να μας την φερει, ενω το αυτονοητο σε ολες τις χωρες ειναι να σου κοβουν αποδειξη εκεινη τη στιμη χωρις να τη ζητησεις...

Δημοσ.

Ε μα το θεμα ειναι να μαθουμε να ζηταμε ΟΛΟΙ και ΠΑΝΤΑ αποδειξη για να αλλαξει η νοοτροπια

Δημοσ.

Δεν λεω να μην ζηταμε αποδειξη.Απλως λεω οτι στην Ελλαδα τα εχουμε μπερδεψει και θεωρουμε(απο την πλευρα των μαγαζιων) την σωστη διαδικασια για αγορες με μικροποσα να πρεπει να ζηταμε αποδειξη(οι καταναλωτες) ενω το φυσιολογικο ειναι ανεξαρτητως ποσου να κοβεται η αποδειξη κατευθειαν χωρις να ειναι αναγκαια η ζητηση της.Αυτη τη νοοτροπια την συναντας μονο σε χωρες υποαναπτυκτες.Ειναι ενα απο τα πολλα πραγματα που πρεπει να αλλαξουν σε αυτη τη χωρα, για να δουμε ασπρη μερα.Αμα αναλογιστει κανεις ποσα εσοδα χανει το κρατος απο την μη αποδοση ΦΠΑ...Παντως ενα ειναι σιγουρο,οτι δεν θα ειμασταν στην οικονομικη κατασταση που ειμαστε τωρα.Φταινε και οι καταναλωτες που δεν ζητανε αλλα για μενα πιο πολυ φταινε τα μαγαζια που ειναι αναγκασμενα να κοβουν αποδειξη, οχι αμα ζητησει ο πελατης τοτε να του κοψουμε.Δεν συζηταω καν γι'αυτους τους "εξυπνακηδες" που λενε διαφορετικη τιμη με αποδειξη και διαφορετικη χωρις αποδειξη.Απο την στιγμη που γραφει αυτη τη τιμη, εννοειτε οτι ειναι με ΦΠΑ οποτε και πρεπει να κοψει αποδειξη σ'αυτη τη τιμη.

Δημοσ.

Εμένα μου έδωσαν 2,5k αποδείξεις στο βενζινάδικο που fullάρω. Όλες χτυπημένες την ίδια μέρα κιόλας.........Νομίζω είμαι ήδη εντάξει για φέτος :P!!!!

Πάντως στα μαγαζιά ακόμα παίζει το

τιμή X με απόδειξη

τιμή X - ΦΠΑ - κάτι ακόμα χωρίς απόδειξη

Και το δίλημμα είναι μεγάλο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...