Προς το περιεχόμενο

ανεμιστηρια σε νεο pc

plato

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περιμενω να παραλαβω το νεο υπολογιστη και εχω καποιες αποριες, αν μπορει καποιος να βοηθησει...

Το κουτι ειναι το haf x της coolermaster και ψυκτρα για τον i5 2500k πηρα την xigmatek sd963 η οποια ερχεται με ανεμιστηρα 92αρη που παιρνει ρευμα απο 4pin (οχι molex, το μικρο δεν ξερω πως λεγεται). Η μητρικη asrock p7 pro3 να υποθεσω οτι εχει υποδοχη για τετοιο ανεμιστηρα επεξεργαστη? Δηλαδη πρεπει να εχει αρσενικο για 4pin σωστα? Η παλια μου μητρικη εχει 3pin για αυτο ρωταω. Θα χρειαστω κανενα ανταπτορακι?

Επισης βρηκα τυχαια μεσα στην ντουλαπα ενα ανεμιστηρα της thermaltake που ειχα παρει πριν καμια 4ετια 92αρη me ledακια. Μπορω να τον βαλω πανω στην ψυκτρα για push pull φαση? Αυτος παλι εχει 3 pin για τροφοδοσια. Οποτε αν η μητρικη εχει αρσενικο για 4pin αυτος παει για φουντο? Μπορει καποιος που ξερει να μου τα ξεδιαλυνει λιγο?

Δημοσ.

Όχι δεν θα χρειαστείς τίποτα. Δίπλα απο τον επεξεργαστή θα δείς που θα έχει μία 4pin υποδοχή που θα συνδέσεις πάνω τον ανεμιστήρα.

Απ'ότι κοίταξα λίγο στο νετ δεν είδα να υποστηρίζει δύο ανεμιστήρες :unsure: Αν και δεν είναι αναγκαίο να πάει για φούντο. Μπορείς να τον κρατήσεις για μελλοντική χρήση(αφού για να τον βάλεις στο κουτί σου δεν συμφέρει)

Δημοσ.

Όχι δεν θα χρειαστείς τίποτα. Δίπλα απο τον επεξεργαστή θα δείς που θα έχει μία 4pin υποδοχή που θα συνδέσεις πάνω τον ανεμιστήρα.

Απ'ότι κοίταξα λίγο στο νετ δεν είδα να υποστηρίζει δύο ανεμιστήρες :unsure: Αν και δεν είναι αναγκαίο να πάει για φούντο. Μπορείς να τον κρατήσεις για μελλοντική χρήση(αφού για να τον βάλεις στο κουτί σου δεν συμφέρει)

Ευχαριστω για την απαντηση. Πριν λιγο βρηκα το manual σε pdf και δειχνει δυο cpu fan connectors εναν 3pin κι εναν 4pin. Απο το σχημα στην εικονα μοιαζει να ειναι 3 και 4 pin αντιστοιχα. Απλα ελεγα αν ηξερε καποιος για την συγκεκριμενη μητρικη να μου απαντησει με βεβαιοτητα.

Επισης ο δευτερος ανεμιστηρας που εχω (ο παλιος) αναφερει οτι ειναι case fan. Θα εχω προβλημα να τον χρησιμοποιησω στον επεξεργαστη? Εχει και δικο του fan control οπου καταλαμβανει μια θυρα pci και ρυθμιζει τις στροφες του. Αυτον θα τον βαλω σε κατασταση pull ενω τον βασικο της ψυκτρας σε κατασταση push. Αν λειτουργουν σε διαφορετικες στροφες θα ειναι προβλημα? Ο καινουριος αναγραφεται στο κουτι του οτι ειναι χαρακτηριστικα πιο αθορυβος απο τον παλιο, οποτε σκεφτομαι να εχω τον παλιο σε λιγοτερες στροφες. Μπορει να εμποδιζει αυτο το airflow του πρωτου?

Δημοσ.

δεν χανεις και τιποτα να δοκιμασεις να τον βαλεις.αλλα θα αφησεις τον κανονικο της ψυχτρας οπως λες σε push και ο αλλος οπως λες θα μπει σε pull.αλλα το pull καλυτερα να εχει λιγο υψηλοτερες στροφες απο τον αλλον.ας πουμε να ειναι 1500 ο Push και 1200 ο pull.να μην εχουν καμια τραγικη διαφορα.

Δημοσ.

δεν χανεις και τιποτα να δοκιμασεις να τον βαλεις.αλλα θα αφησεις τον κανονικο της ψυχτρας οπως λες σε push και ο αλλος οπως λες θα μπει σε pull.αλλα το pull καλυτερα να εχει λιγο υψηλοτερες στροφες απο τον αλλον.ας πουμε να ειναι 1500 ο Push και 1200 ο pull.να μην εχουν καμια τραγικη διαφορα.

O παλιος μου δινει 1300-4000 στροφες με αντιστοιχο θορυβο 17-48.5 dBA. O καινουριος δινει 20-28 dBA και στροφες 1200-2800. Για αυτο αναρωτιεμαι αν πιασει ο push στροφες 2500 και εχω μονιμα τον αλλο στις 1500 θα κανει κακο στην ολη αποδοση ή οχι? Αν εχει καποιος την εμπειρια ρωταω.

Απο την αλλη ο καινουριος αναφερει 52 cfm και ο παλιος 24.6-78.7. Δηλαδη στις χαμηλοτερες στροφες εκτοπιζει σχεδον τη μιση ποσοτητα αερα του αλλου. Τωρα τι αναλυση να κανω σε αυτο το δεδομενο? Να σκεφτω οτι αν δεν υπηρχε ο δευτερος τα 52cf αερα θα μεταφερονταν χωρις προσθετη αντισταση ή βοηθεια, αλλα με τον δευτερο πανω τα μισα απο αυτα θα μεταφερονται πολυ γρηγοροτερα μακρια απο τον επεξεργαστη και τα αλλα μισα cf θα συναντουν μια μικρη αντισταση? Μπερδευτηκα...

Δημοσ.

Λίγο μπέρδεμα με τα νούμερα... καλύτερα δοκίμασε να δεις στην πράξη αλλιώς δε βγάζεις άκρη...

Άλλαξε τους θέση (push k pull) και σύγκρινε θερμοκρασίες..

Δημοσ.

Γενικά κανε δοκιμές και δες με πια διάταξη των ανεμιστήρων εχεις καλύτερες θερμοκρασίες. Αν και λόγω καλοκαιριού θα πρότεινα να βγάζουν οι ανεμιστήρες τον ζεστό αέρα προς τα έξω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...